Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2021 19:45
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

lesnížínka napsal(a):
králíci My ještě venčíme, dokonce už pár dní, co zjistil, že kastrovaná háravka tím pádem dohárala trochu ortáhnul trasu. Ale nožky už mu jdou na všechny strany, jen ne tam, kam zrovna jde on Sem tam se mu podlomí a vypadá to, že spadne na hubu. Ale jinak je veselej, asi ho nic nějak nebolí, sem tam se snaží vesele poskakovat. Jediné, co mě zaráží...změnil místo k ležení Už několikrát jsem ho nenašla u zdi na umělé trávě, ale na trávníku přes to, že byl nepříjemně vlhký a na psa ještě spadla rosa Dumám, o co tu jde, co ho může pobolívat, jestli klouby, ale pár dní zpátky pro změnu pořád ležel na dlažbě, což bylo taky divné. Dumala jsem o prostatě, že by si ji jako chladil? Protože taky přestal ležet na boku, ale leží na žábu, teda zadní má pod sebou, jako při povelu lehni. Tak nelehával skoro nikdy, ani když byl mladý. Nenapadá někoho něco, nesetkali jste se?

Sestkali - u progresivního nádoru na varleti. Nebylo možný ho udržet přes jeho věk a choroby na teplém místě. Chladil si to. Takže tipuju něco co toho psa opravdu trápí a chladí si to,

4.10.2021 19:48
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

.... snažím se chovat "klidně" a přikrčena uprostřed silnice šeptám do křoví "Vylez, boha jeho, prosimtě vylez", .......

Espiro.................... pardon, to fakt nejde zůstat v normě. To vypadá na hru s názvem "Úhyl hledá úhyla." nebo tak nějak podobně

Nicméně tedy gratuluju k úspěšnýmu odchytu králíků z klobouku

4.10.2021 19:51
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem měla do loňska tato světýlka ve skleněné dóze, jenže dosvítila, a tak letos budu kupovat nová.

Joo jo, takovoudle podobnou dózičku mám taky - enem v ní mám čistě bílý světýlka. Je to hezký, jak to svítí takhle nahňoucaný na cobě.
Já mám teda ráda jen bílou - a ještě to musí být teplá bílá -spíš žlutá. Jediný kdy jsem vzala na milost barevný osvětlení bylo, když jsem tady na půdě Domečku, co jsme koupili , objevila jako jeden z pokladů po starý paní, barevný muchomůrčičky, jako vánoční světýlka. To je tak krásně starý, že se mi to musí líbit :D ozdobila jsem jima loni okno, letos jim vymyslím nějaký nový ubytování.

4.10.2021 19:53
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Atheira napsal(a):
Jó, to mi taky sestra vyprávěla další požární příhodu... Jak z vedlejší místnosti cítila smrad, jak když se pálí vlasy nebo tak... Došla a kocour chodil po stole s hořícím ocasem.

ty vado, tak to je dobrej zdroj požáru, to byl tak jako takhle v klidu? I když... možná jo,moje drahá půle přikládala a přičmoudla si chlupy na ruce. Divila se taky, co to tam smrdí tak ukrutně.

4.10.2021 19:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Zdravíme celú ifauňácku rodinku 😎

Vy dvě vypadáte furt jak na dovčem vlastně ani počasí jiné neposíláš U nás bylo taky dneska hezuky, ani moc větrno(oproti včerejšku) ale hlavně vedro, na práci jsem si musela zase vytáhnout kraťasy.

Holky díky všem, co na nás s důchodcema myslíte Mnohé už víte, jakové jsou to někdy nervy
Nightovi bych to nijak moc nezkracovala, vždyť létá jak drak ještě Já jsem začala zkracovat, až jsem opravdu viděla, že to ujde jen s vypětím sil. Protože znáš to, jak začne tělo odpočívat, krní a to je právě u starého(člověka i psa) konečná.
Worka má trocoxil, cca od června(musela bych kouknout do kalendáře) Bere k němu ostropestřec, pro jistotu. Taky jsem o injekci neslyšela, poptám se vetky, až tohle přestane účinkovat. Super tip, díky Chondra neúčinkovala už dávno, vůbec. Jestli Nigtovi ubrat, když vypadá pajdavě, nebo dát pilulu? Za mě jednoznačně ubrat, bez pilule a myslím, že by to řekl každý ortoped. Bolest ukazuje, že je něco v nepořádku a donutí nás zpomalit. Pokud se to přebije analgetikem, smrdí to průšvihem a vážnějším poškozením. Ale tak já sama si nic nevemu, dokud nepadám vyloženě na hubu, o mě je nechuť vzít si tabletu, jakoukoliv, známá a pes chudák to má stejně

4.10.2021 19:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
ty vado, tak to je dobrej zdroj požáru, to byl tak jako takhle v klidu? I když... možná jo,moje drahá půle přikládala a přičmoudla si chlupy na ruce. Divila se taky, co to tam smrdí tak ukrutně.

Ona srst nehoří konstantně, že by od ní ještě něco chytlo. Je to takový to rychlý "vžum", speče se to a pak už spíš jen tak jako čudí. On je ale úplně blbej. Regulérně po lobotomii, jako fakt. Jestli mu někdy v hlavě běží nějaký myšlenky, tak mají formu "ghegugé". On se tam procházel a tím ocasem mával, takže si ho opékal znova a znova.
Je dlouhosrstý, takže necítil nic.

4.10.2021 19:58
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Atheira napsal(a):
Ona srst nehoří konstantně, že by od ní ještě něco chytlo. Je to takový to rychlý "vžum", speče se to a pak už spíš jen tak jako čudí. On je ale úplně blbej. Regulérně po lobotomii, jako fakt. Jestli mu někdy v hlavě běží nějaký myšlenky, tak mají formu "ghegugé". On se tam procházel a tím ocasem mával, takže si ho opékal znova a znova.

žiš to je snad naší flekatý bratranec - ona tam má taky neskutečně nastláno v tý makovici.

4.10.2021 20:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
žiš to je snad naší flekatý bratranec - ona tam má taky neskutečně nastláno v tý makovici.

No ale podle vašeho popisu, jestli si dobře pamatuju, tak vaše flekatice je takový natvrdlý pometlo. Tenhle kocour trpí na ten druh demence, kdy většinu času jenom čumí a hýbe se jenom proto, že mu z nějakýho důvodu chodí nohy a on neví proč.

Žije s ním ještě kočka a ta má v oku takovou tu rošťáckou jiskru. Vidíte, že tam něco je... V jeho pohledu je úplný nic.

4.10.2021 20:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Byl dlouhosrstý...

4.10.2021 20:04
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Atheira napsal(a):
No ale podle vašeho popisu, jestli si dobře pamatuju, tak vaše flekatice je takový natvrdlý pometlo. Tenhle kocour trpí na ten druh demence, kdy většinu času jenom čumí a hýbe se jenom proto, že mu z nějakýho důvodu chodí nohy a on neví proč.

Žije s ním ještě kočka a ta má v oku takovou tu rošťáckou jiskru. Vidíte, že tam něco je... V jeho pohledu je úplný nic.

aha, tak to ne, to ne, to ona moc dobře ví, proč se jí ty nohy hýbou. Prorože potřebuje vyrobit někde nějakej průšvih nebo krávovinu. Ale dneska třeba byl den - už třetí po sobě!! že vona byla skorem jako normální to se pak člověk rozhlíží kolem sebe, ešivá se něco ve světě nestalo

4.10.2021 20:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
Sestkali - u progresivního nádoru na varleti. Nebylo možný ho udržet přes jeho věk a choroby na teplém místě. Chladil si to. Takže tipuju něco co toho psa opravdu trápí a chladí si to,

Tak ten snad nemá, varlátka má scvrklá jak vlašáky, spíš tipuju tu prostatu Ale vetka mu ji kontrolovala cca před půl rokem a říkala, že nic divného, ani není moc zvětšená, krev v moči nemá...tak nevím sakryš

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2021 20:28

lesnížínka napsal(a):
králíci My ještě venčíme, dokonce už pár dní, co zjistil, že kastrovaná háravka tím pádem dohárala trochu ortáhnul trasu. Ale nožky už mu jdou na všechny strany, jen ne tam, kam zrovna jde on Sem tam se mu podlomí a vypadá to, že spadne na hubu. Ale jinak je veselej, asi ho nic nějak nebolí, sem tam se snaží vesele poskakovat. Jediné, co mě zaráží...změnil místo k ležení Už několikrát jsem ho nenašla u zdi na umělé trávě, ale na trávníku přes to, že byl nepříjemně vlhký a na psa ještě spadla rosa Dumám, o co tu jde, co ho může pobolívat, jestli klouby, ale pár dní zpátky pro změnu pořád ležel na dlažbě, což bylo taky divné. Dumala jsem o prostatě, že by si ji jako chladil? Protože taky přestal ležet na boku, ale leží na žábu, teda zadní má pod sebou, jako při povelu lehni. Tak nelehával skoro nikdy, ani když byl mladý. Nenapadá někoho něco, nesetkali jste se?

Náš předchozí pejsek k závěru života nechtěl spát v domě, ale jen venku. Červen/ cervenec. Ovšem asi 3 dny bylo tehdy nad ránem i 10 stupňů. Byl to jinak celoživotní gaučák a zmrzlík. Venku se mu s nefunkčním lalokem plic s nádorem a slabým srdcem líp dýchalo. Trvalo to jen pár dnů. Po kontrolních krevních testech, které byly špatné, byl uspinkán. Den před tím ještě popoběhl pro balónek, žral.
Řekla bych, že změna návyků, není jen tak. Zbystřete, kontrolujte. Na bolavé klouby by hledal spíše teplo? Co dýchání?

4.10.2021 20:31

Žínko a nemůžou ho hodně bolet záda a proto leží jak sfinga?? Že už mu nejde se bezbolestně svalit na bok a hlavně se pak zvednout?? I když to by nevysvětlovalo tu touhu ležet na studeném...

4.10.2021 20:33

Atheira napsal(a):

4.10.2021 20:38
janaa

XXX.XXX.41.11

dík - až přijde čas, zeptám se na veterině. Betka byla skoro dva roky na Trocoxilu a játra i ledviny měla přes trvalé podávání v pořádku. A taky to levné nebylo. Holt je to další daň za mamuta... veterina je pro ně drahá. Zatím nám vystačí krabičku Previcoxu zhruba na půl roku (tj. 15 dávek). Takže se mi ještě nechce do pravidelné medikace jít. Uvidíme - loni touto dobou měl taky horší období a od února do června byl pak jako rybička... Pokud by pajdal víc a častěji, určitě budu hledat nejvhodnější variantu. Za těch 8 let od Betky se věci jistě posunuly.

Jj,tohle je novinka cca pár měsíců,půl roku. Před dvěma lety,když jsem to řešila a na čubu žádná analgetika nezabírala,to taky ještě nebylo https://www.vetnemo.cz/novinky/librela-novy-zpusob-terapie-bolesti-pri-osteoartritide-psu

4.10.2021 20:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Protože taky přestal ležet na boku, ale leží na žábu, teda zadní má pod sebou, jako při povelu lehni. Tak nelehával skoro nikdy, ani když byl mladý. Nenapadá někoho něco, nesetkali jste se?

Já mám ještě relativně mladice, ale pokud odpočívají na žábu a není to jen chvilková záležitost, bliká mi varovné světýlko. Jsou-li v pohodě, leží buď na boku nebo i na zádech. Vidím-li je na žábu, přemýšlím, jestli se něco neděje. Obvykle nevolnost, bolest, stres...pinčová takhle trávila noc při prvním psincáku v dubnu.
Starýho psa může bolet ledacos, možná se na boku už není schopen uvolnit, blbě se mu z té polohy zvedá. Nebo dejchání...není dušnej?

4.10.2021 20:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Ono to nemusí být chlazení...taky se přikláním k tomu, co píše Xerxová - prostě se starý bolavý pes z polohy na žábu snáze zvedne.

4.10.2021 21:01
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Terven napsal(a):
Ono to nemusí být chlazení...taky se přikláním k tomu, co píše Xerxová - prostě se starý bolavý pes z polohy na žábu snáze zvedne.

No já jen vycházím z tý kombinace - chci být na studeným a pozice žáby. Když něco bolí styl klouby, záda, tak podle mojí chabý zkušenosti ten pes nepoleze na studený, si myslím.?

4.10.2021 21:10

Zrzavci napsal(a):
No já jen vycházím z tý kombinace - chci být na studeným a pozice žáby. Když něco bolí styl klouby, záda, tak podle mojí chabý zkušenosti ten pes nepoleze na studený, si myslím.?

No, záleží, esi je ten pes tak chytrý.. kdyby tam byl zánět, tak je chlad lepší, co třeba šlacha, tam je "horko", záda jsou u psů úplně mrchy největší, těžko se to hledá, všichni řeší nohy..
Ale může to být vše dohromady, kdo ví, koule chlupů, to se blbě prohmatává, vlastně co na tom uvidím takhle okem..

4.10.2021 21:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Možná, že důvodem nebude teplota dlažby, ale něco jinýho - z nějakýho důvodu to místo může být pro psa výhodnější, neznáme všechny okolnosti.
Dovedu si představit, že krátkosrstej pes si na studený podlaze chladí varlata, ale prostata u samojeda...to bude asi blbost. Vzhledem k jejímu uložení a osrstění psa se nejspíš ležením na studeným ochladit nedá.

4.10.2021 21:13

I to dýchání, člověk, když má hnusný kašel, tak spí v polosedu..

4.10.2021 21:15
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Terven napsal(a):
Možná, že důvodem nebude teplota dlažby, ale něco jinýho - z nějakýho důvodu to místo může být pro psa výhodnější, neznáme všechny okolnosti.
Dovedu si představit, že krátkosrstej pes si na studený podlaze chladí varlata, ale prostata u samojeda...to bude asi blbost. Vzhledem k jejímu uložení a osrstění psa se nejspíš ležením na studeným ochladit nedá.

tak nevíme, jestli si nechladí něco jinýho, já ten náš případ dala jen jako přirovnání, pes si prostě striktně trval na chladu, já se ho naivně snažila narvat na teplou matraci, protože to bylo v listopadu v totálně ledový chalupě, když to probíhalo a pak jsem zjistila důvod, proč tak opravdu striktně trvá na tom ležení na studeným. To mi tam vadí víc než ta poloha žáby. Mně teda, neříkám, že musím mít pravdu.

4.10.2021 21:19
elisak

XXX.XXX.194.232

No, záleží, esi je ten pes tak chytrý.. kdyby tam byl zánět, tak je chlad lepší, co třeba šlacha, tam je "horko", záda jsou u psů úplně mrchy největší, těžko se to hledá, všichni řeší nohy..
Ale může to být vše dohromady, kdo ví, koule chlupů, to se blbě prohmatává, vlastně co na tom uvidím takhle okem..

Ty záda, že se blbě hledaj potvrzuju. Před pár lety mamce čuba přestala žrát a byla dost smutná. Lítalo se na veterinu, dělali rozbory všeho možnýho a na nic se nepřišlo. Podle vet zdravej pes, jen nežere.
Nakonec se jelo na jinou veterinu, tam jí doktorka celou prohmatala a přišlo jí, že při tlaku na jedno místo zad ztuhne. Tak jen kontrolní dotaz, jak je velká hysterka. My jí nikdy snad kňučet neslyšeli. Tak prej jí přijde, že čubu bolí záda. Dostala injekčně analgetika a nějaký další na doma. Po 20 minutách cesty domů z auta vystupoval úplně jinej pes, vesel a žravej. Chudák asi musela zkusit.

4.10.2021 21:21

Espiro, Žínko myslím na vás. U nás je vlastně stále pohoda - i když se po delší akční procházce už taky dogoun zvedá ztěžka a odlehčuje pak levou zadní... Rozejde se rychle a venku už na něm nikdo nic špatného nevidí. Pere se ve mně spousta otázek. Krátit procházky ?? Někdy ho ale zmůže i krátká, jindy mu ani tři hodiny v terénu vůbec nevadí a v průběhu procházky se to nepozná. Kulhat cestou nezačne (stalo se jen jednou a to myslím byl nějaký výjimečný problém), zpomalovat taky nee. Snižovat náročnost terénu ?? Já se snažím - a on mi na to kašle. Včera ráno v Jizerkách se o mě pokoušel infarkt, když vyskotačil po klouzajících mokrých balvanech do stupňovitého vodopádu v Kamenici a cákal si tam vodičku. Za mlada by mi to nevadilo - ale tak nějak už mu v koordinaci nevěřím... Bála jsem se zbytečně a on vůbec nechápal, proč zvyšuju hlas... že prý plaším veverky... Dát mu prášek na bolest (Previcox 2 tablety), pokud se mi nezdá, nebo ho nechat jeden den v klídku ?? U prášku je mu dobře hned, u klídku to den trvá.
Ven se žene, těší, procházka na vodítku v civilizaci ho zdaleka tak nebaví a klidně to otočí domů. V lese či na jiném výletě se snaží trasy natahovat... rozhodně ne krátit. A tak nevím... Zatím ho nechávám řádit. Zkrátili jsme výlety na trasy maximálně 10 kilometrů - on nachodí zcela jistě víc. Vynechávám už náročné terény (prostě Ptačí Kupy, Frýdlantské Cimbuří či Prachovské skály momentálně nehrozí), ale jinak ho nechávám na volno řídit si rychlost či blbnutí po svém.
Nejpokojenější vypadá, když se pořádně vyřádí venku a pak doma dělá odpočívajícího důstojného klidného psího skorodůchodce...

Hrozně fandím a držím palce, ať dovádí co nejdéle!
U nás to byla "alchymie", jak udržet psa "nadupanýho" tak akorát. Aby mohl radostně dovádět, ale omylem se u toho nepřizabil. Nakonec to ale složitý nebylo, jen jsem sledovala, hodnotila hladinu energie, pružně zkracovala a prodlužovala procházky dle aktuální situace. Když jsem chtěla jít za pár dní delší nebo náročnější procházku, držela jsem ho těch pár dní do tý doby na kratší trase, aby se energie našetřila.
V tom posledním roce jsme měli hlavní denní procházku naschvál o něco kratší, než by bylo nutný, aby byla rezerva na hru s náhodně potkaným psím kámošem nebo právě na tu delší prochajdu zítra či pozítří.
A že k tomu patřilo stálé diskutování o tom, že dneska ještě na delší nepůjdeme, protože je panička zlá a nemá slitování nad ubohým starým psem a nesplní mu jeho jediné přání.... asi nemusím mluvit

4.10.2021 21:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
tak nevíme, jestli si nechladí něco jinýho, já ten náš případ dala jen jako přirovnání, pes si prostě striktně trval na chladu, já se ho naivně snažila narvat na teplou matraci, protože to bylo v listopadu v totálně ledový chalupě, když to probíhalo a pak jsem zjistila důvod, proč tak opravdu striktně trvá na tom ležení na studeným. To mi tam vadí víc než ta poloha žáby. Mně teda, neříkám, že musím mít pravdu.

Já nevím...je ta dlažba v domě teď o tolik studenější než ležení jinde? Hraje to roli u psa typu samojed, kterej je dělanej na zimu a v našich přetopených domovech trpí?
Není možný, že psu je prostě ne moc dobře a padne, kde padne...možná ta dlažba je prostě první štace nebo je blízko něčemu, co je pro něj důležitý.
Dušnost taky může být důvod (a částečně by to tedy vysvětlovalo i to studený) - dušný lidi si taky neradi lehají a radši spí v křesle v polosedě.
Jak už jsem psala - pinčová v poloze na žábu dožila rána při záchvatech kašle.

4.10.2021 21:30
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Terven napsal(a):
Já nevím...je ta dlažba v domě teď o tolik studenější než ležení jinde? Hraje to roli u psa typu samojed, kterej je dělanej na zimu a v našich přetopených domovech trpí?
Není možný, že psu je prostě ne moc dobře a padne, kde padne...možná ta dlažba je prostě první štace nebo je blízko něčemu, co je pro něj důležitý.
Dušnost taky může být důvod (a částečně by to tedy vysvětlovalo i to studený) - dušný lidi si taky neradi lehají a radši spí v křesle v polosedě.
Jak už jsem psala - pinčová v poloze na žábu dožila rána při záchvatech kašle.

Terven ale tady nejde o dlažbu,

Už několikrát jsem ho nenašla u zdi na umělé trávě, ale na trávníku přes to, že byl nepříjemně vlhký a na psa ještě spadla rosa

Dlažba byla u našeho psa a i tam to bylo fest o něčem jiným, než v běžném domě, byla to nevytápěná chalupa v listopadu , zima jak v psírně a ten pes odmítal ležet na matraci, na kterou jsem ho vzhledem k jeho dlouhým zádům furt štelovala. Potřeboval ležet ne na studeným ale dosloval na ledovým - taková ta dlažba opravdu byla. ten dům v té době nebyl obýván, vytápěn, byl vlhký, chalupu jsme měli čerstvě.

A Worka si jde lehnout tam, kde je největší chlad, má klouby v háji a jde si lehnout do mokra a chladu.

4.10.2021 21:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Terven ale tady nejde o dlažbu,

Už několikrát jsem ho nenašla u zdi na umělé trávě, ale na trávníku přes to, že byl nepříjemně vlhký a na psa ještě spadla rosa

Dlažba byla u našeho psa a i tam to bylo fest o něčem jiným, než v běžném domě, byla to nevytápěná chalupa v listopadu , zima jak v psírně a ten pes odmítal ležet na matraci, na kterou jsem ho vzhledem k jeho dlouhým zádům furt štelovala. Potřeboval ležet ne na studeným ale dosloval na ledovým - taková ta dlažba opravdu byla. ten dům v té době nebyl obýván, vytápěn, byl vlhký, chalupu jsme měli čerstvě.

A Worka si jde lehnout tam, kde je největší chlad, má klouby v háji a jde si lehnout do mokra a chladu.

Jde o dlažbu - cituju lesnížínku
ale pár dní zpátky pro změnu pořád ležel na dlažbě, což bylo taky divné.

ale v případě umělého trávníku a mokré trávy je to možná to samé. Pro nás to je rozdíl a mokrou trávu vnímáme jako studenou a nepříjemnou, pro psa typu samojed je to možná jedno.
A důvod, proč leží tam a ne onde může mít úplně jinej.

4.10.2021 22:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Resp. teda, abych ještě upřesnila svoje myšlenkový pochody - když to vezmu kolem a kolem, v poloze na žábu by si pes mohl chladit leda ty varlata, případně snad ještě něco kožního na styčné ploše se zemí - furunkl, absces...ale toho by si žínka snad mohla všimnout.
Fakt mi přijde pravděpodobnější ten pohybovej aparát, případně dušnost.

4.10.2021 22:18
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Terven napsal(a):
Resp. teda, abych ještě upřesnila svoje myšlenkový pochody - když to vezmu kolem a kolem, v poloze na žábu by si pes mohl chladit leda ty varlata, případně snad ještě něco kožního na styčné ploše se zemí - furunkl, absces...ale toho by si žínka snad mohla všimnout.
Fakt mi přijde pravděpodobnější ten pohybovej aparát, případně dušnost.

,No hele já nejsem žádný odborník. Jak se žínka ptala, jestli má někdo podobnou zkušenost, tak jsem odpověděla, protože mi to přišlo, že ta zkušenost je hodně podobná. Mně osobně to přijde prostě spíš na něco třeba uvnitř, zánět nebo něco, ne vyloženě pohybový aparát, ale jak říkám, jsem lajka.

4.10.2021 23:10

Dumala jsem o prostatě, že by si ji jako chladil? Protože taky přestal ležet na boku, ale leží na žábu, teda zadní má pod sebou, jako při povelu lehni. Tak nelehával skoro nikdy, ani když byl mladý. Nenapadá někoho něco, nesetkali jste se?
Přihazuju možnost, že si pes lehne a pak se prostě nemůže zvednout. Může předtím ležet na boku, pak se překulí a snaží se vstát, rozjedou se mu přední, zadní, nějak je porovná a zase plesk, zůstane v poloze žába. Klidně to může být od páteře, kloubů. Nebo může způsobit podobné problémy i ta prostata, chce to sono. Ony všechny postřehy mohou být správné, i ta dušnost, srdíčko, bolest břicha, cokoliv. To by chtělo diagnostiku (neboli vyšetření sono, rtg, krev) a dle toho postupovat dál, jak psímu staříčkovi co nejvíc ulevit a pomoci, dokud to ještě jde.

5.10.2021 17:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Holky díky za postřehy, promýšlím, sleduju, co všechno se změnilo a je toho dost...Sice je mnohem veselejší a živější, než třeba tři měsíce zpátky, ale něco je jinak.

A teď z jiného soudku, když už se tohle vlákno používá jako kecací...kde je PumaCZ? Na něco jsem myslela, že se jí zeptám, jak je to v Německu...a uvědomila jsem si, že jsem o nich s pejsou delší dobu nic nečetla Je jinde?

5.10.2021 18:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Holky díky za postřehy, promýšlím, sleduju, co všechno se změnilo a je toho dost...Sice je mnohem veselejší a živější, než třeba tři měsíce zpátky, ale něco je jinak.

A teď z jiného soudku, když už se tohle vlákno používá jako kecací...kde je PumaCZ? Na něco jsem myslela, že se jí zeptám, jak je to v Německu...a uvědomila jsem si, že jsem o nich s pejsou delší dobu nic nečetla Je jinde?

Nebyla tady docela nedávno v tom vlákně o tom pořízení štěněte té dogy se zdravotními problémy náhodou?

5.10.2021 19:34

Atheira napsal(a):
Jó, to mi taky sestra vyprávěla další požární příhodu... Jak z vedlejší místnosti cítila smrad, jak když se pálí vlasy nebo tak... Došla a kocour chodil po stole s hořícím ocasem.

Kocour - kaskadér?

5.10.2021 19:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kocour - kaskadér?

Nene, kaskadérství už je na něj moc promyšlený. Už jsem tu psala, že on je vymletej. Prostě si představte mentální kapacitu a výraz po lobotomii.

5.10.2021 21:40

Tak dnes jsem pro jistotu dala batoh hned na záda, vodítka s obojky jsem nechala schválně mimo dosah i s aportem, však pes mně na bundě natrhl rukáv, jak mě tahal ven. 🤦🤣

6.10.2021 08:14

Takže, dnes asi 10 minut přemlouvání milostpána havanése, aby vůbec vylezl z pelechu, protože se tvářil, že raději praskne, než by šel ven do deště. Při oblékání kšírek vrhal pohledy, jako bych ho mučila No ale aspoň jsme netrávili u každého drnu 20 minut, protože déšť trochu smyl fení značky.

6.10.2021 10:29
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás při ranním venčení už nepršelo, šly jsme kolem osmý. Vycházka byla vcelku nezajímavá, za zajímavost stál jenom venčící úbor pinčový. Jelikož má kvůli problémům se zády, které vet od stolu lokalizoval do oblasti krku, zakázáno nosit obojek, musela jsem improvizovat.
Její podzimní bundička Pomppa nemá díru na postroj a přes bundičku postroj nedopne. Vzala jsem tedy Vikiny postroj ze 4 dox a přes bundu jí ho navlíkla. Vypadá to poněkud třeskutě, je jí to i tak velké...bunda Pomppa má celkem elegantní střih, ale tím starým velikým postrojem přes ni jsem to zabila plus jsem jí límec, kterej normálně nosí ohrnutej, pěkně přetáhla přes krk.
Příště jí vyfotím.

9.10.2021 01:48

Jak se nám dnes venčí? Jen ať si zůstane doma, pablb jeden, když si takhle sprasil postroj. Čůrat může na zahradě.

(Mám na předzahrádce dočasně pitbulla, a protože malej černej blboun na něj hudruje, že na svém pozemku cizího psa nesnese, nechala jsem mu postroj i doma, abych ho mohla snáz odchytit, pokud by chtěl při mém příchodu proklouznout dveřmi a vetřelce zlikvidovat. )

9.10.2021 10:33

dneska jsem si nařídila budík (a to dělám výjimečně, neb jsem skřivan) - protože plán byl vyjet brzičko a chytit vstávající slůňo z vrcholu Klíče. V Liberci svítily hvězdy, u Jítravy už byla mlha jak mlíko, ale KLíč naštěstí nezklamal. Páník vyrazil s objektivy na vrchol - a my s Nightem šli nejdřív najít lesní rybníček zvaný Jezírko a pak šli po méně strmých cestách páníkovi naproti. Tudíž jsem vrchol nezdolala (dneska - jinak i Night nahoře už byl dvakrát), protože se strmé kamenité cesty už snažím z tras psovi odstranit. Pak i s páníkem jsme ještě jednou koukli na Jezírko... a byly z toho docela podařené dvě hodinky v neskutečně krásném ránu. Jinovatka, vstávající sluníčko, odpařující se námraza, spousta ptáků, výhledy do kraje...

9.10.2021 11:22
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

dneska jsem si nařídila budík (a to dělám výjimečně, neb jsem skřivan) - protože plán byl vyjet brzičko a chytit vstávající slůňo z vrcholu Klíče. V Liberci svítily hvězdy, u Jítravy už byla mlha jak mlíko, ale KLíč naštěstí nezklamal. Páník vyrazil s objektivy na vrchol - a my s Nightem šli nejdřív najít lesní rybníček zvaný Jezírko a pak šli po méně strmých cestách páníkovi naproti. Tudíž jsem vrchol nezdolala (dneska - jinak i Night nahoře už byl dvakrát), protože se strmé kamenité cesty už snažím z tras psovi odstranit. Pak i s páníkem jsme ještě jednou koukli na Jezírko... a byly z toho docela podařené dvě hodinky v neskutečně krásném ránu. Jinovatka, vstávající sluníčko, odpařující se námraza, spousta ptáků, výhledy do kraje...

Už se moc těším na fotky :)

9.10.2021 18:57

tak Najtí fotky tohoto týdne - nejprve nedělní Jizerky kolem Kamenice, pak něco málo z týdne za humny a dnešní ráno pod Klíčem i na Klíči. Přihodila jsem nějaké fotky navíc... snad vás nezahltím

9.10.2021 21:10

tak Najtí fotky tohoto týdne - nejprve nedělní Jizerky kolem Kamenice, pak něco málo z týdne za humny a dnešní ráno pod Klíčem i na Klíči. Přihodila jsem nějaké fotky navíc... snad vás nezahltím

Ráno na Klíči - nádhera!

10.10.2021 07:07

Svět v oparu a na dlani...všechny fotky jsou zase nádherné....už Vám aspoň z některých visí doma obrazy? 😉 Night třešnička uprostřed 😘

10.10.2021 09:36

Nádherné ráno na Klíči, nádherné fotky. Podobný výhled je i ze Stříbrníku u Žibřidic, málokdo to zná ...

10.10.2021 12:30

U nás dnes krásné mrazivé ráno a my, po delší době, vyjeli se projít do parku.

10.10.2021 14:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

-3. pes spokojený, já zmrzlá jak sobolí hov.o, protože bude zase trvat, než se s tou zimou mé tělo nějak vyrovná Zima mi nevadí..jen mi bude pár týdnů dost kosa

10.10.2021 14:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Váš pes je tak dlouho v kondici díky těm procházkám

10.10.2021 15:31

..tak jsme dneska rano okolo osmé byli v Horních Počernicích na procházce, zima šílená, tráva namrznuta, ale maáme hotovou zkoušku BH - VT

10.10.2021 15:54

U nás dnes krásné mrazivé ráno a my, po delší době, vyjeli se projít do parku.

Téda mlaďas už je fakty dospělej chlapák

10.10.2021 15:57

lesnížínka napsal(a):
-3. pes spokojený, já zmrzlá jak sobolí hov.o, protože bude zase trvat, než se s tou zimou mé tělo nějak vyrovná Zima mi nevadí..jen mi bude pár týdnů dost kosa

Mi ani nemluv...ráno jsem škrábala námrazu na okně...na autě
Musim vytáhnout teplejší bundu, včera večer už jsem klepala v tý "slabý" bundě kosu.
Asi nej to bude pro Ginu, už z ní zase pomaloučku polehoučku začíná být medvědice...už se moc těším až bude na jaře shazovat zimní kožich

10.10.2021 16:27

Téda mlaďas už je fakty dospělej chlapák

Chlapák jo,nohatá ,potrhlá,skákavá koza.

10.10.2021 16:46

..tak jsme dneska rano okolo osmé byli v Horních Počernicích na procházce, zima šílená, tráva namrznuta, ale maáme hotovou zkoušku BH - VT

Gratuluji!

10.10.2021 17:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Když já ani netuším, co to je Ale že je děsně šikovnej, o tom vůbec nepochybuju

10.10.2021 18:15

Gratuluji!

..diky moc..

10.10.2021 18:16

lesnížínka napsal(a):
Když já ani netuším, co to je Ale že je děsně šikovnej, o tom vůbec nepochybuju

.

Diky moc....je to cosi o pár cvicich poslusnosti a pak chování na veřejnosti...

10.10.2021 19:40
domi.t

XXX.XXX.208.218

U nás sa dnes kupalo-bez komentára.
A včera sa turistikovalo.

10.10.2021 19:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara by se vám ráda pochlubila, že měla víkend spíš pracovní. Dělala dříví, sklízela dýně... Co na tom, že je vypěstovala naše babička... Foto úspěšného zahrádkáře si přivlastnila Lara. Úsměv sice vypadá, že má jednu dýni v zadku, ale je tam.

10.10.2021 19:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
U nás sa dnes kupalo-bez komentára.
A včera sa turistikovalo.

To jste v lese? Hmm, parádní Mít takový za humny, tak mě trefí Ale jistě se taky dočkám

10.10.2021 19:51
domi.t

XXX.XXX.208.218

lesnížínka napsal(a):
To jste v lese? Hmm, parádní Mít takový za humny, tak mě trefí Ale jistě se taky dočkám

Áno,všetko máme za domom😉

10.10.2021 19:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Lara by se vám ráda pochlubila, že měla víkend spíš pracovní. Dělala dříví, sklízela dýně... Co na tom, že je vypěstovala naše babička... Foto úspěšného zahrádkáře si přivlastnila Lara. Úsměv sice vypadá, že má jednu dýni v zadku, ale je tam.

Ježíši Ten úsměv ještě fakt potrénujte Ale jinak moc pěkné

10.10.2021 21:20

Jejda, toto jsem přehlédla až teď vidím reakce holek, takže....vééélká gratulace

10.10.2021 21:49

Jejda, toto jsem přehlédla až teď vidím reakce holek, takže....vééélká gratulace

..také moc děkuji, no pro letošek už máme splněno...v červnu a červenci se podařilo v noseworku splnit zkousky UZ a NZ, ve sportovce dneska BH - VT....ale stejně si nejvic považuji první místo ze dvaceti na srandazávodě v aportovani buřta, kdy dle moderátora motýl zanechal hluboký umělecký zážitek

10.10.2021 21:54

Nádherné ráno na Klíči, nádherné fotky. Podobný výhled je i ze Stříbrníku u Žibřidic, málokdo to zná ...

tak tam jsme taky byli ... jen asi fotky rychle nenajdu - to bylo sice už s Nightem, ale jestli před 3 či 4 roky.... nevím... Kopečky máme rádi a ty s vyhlídkou ještě víc. Myslím, že v okolí moc kopců, které jsme nezdolali není. Jen už v posledních týdnech NIghta ta velká stoupání (a pak klesání) začínají zmáhat... takže začne nížinné procházkování...

10.10.2021 22:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..také moc děkuji, no pro letošek už máme splněno...v červnu a červenci se podařilo v noseworku splnit zkousky UZ a NZ, ve sportovce dneska BH - VT....ale stejně si nejvic považuji první místo ze dvaceti na srandazávodě v aportovani buřta, kdy dle moderátora motýl zanechal hluboký umělecký zážitek

A je z toho nějaký záznam? Proč jsme o to ošizení?!?

11.10.2021 02:09

lesnížínka napsal(a):
A je z toho nějaký záznam? Proč jsme o to ošizení?!?

....asi proto že jste tam nebyli.....záznam z toho opravdu není.....

11.10.2021 10:00

Také jsme v krásném podzimu trochu výletovaly. Jenže fotka nic moc. Bílé skály na sluníčku a vyhlídka v hlubokém stínu lesa.......Ale třeba tam bude Bella a Žínka vidět ten pás lesů....a budou závidět? Ale všeho do času.

11.10.2021 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Také jsme v krásném podzimu trochu výletovaly. Jenže fotka nic moc. Bílé skály na sluníčku a vyhlídka v hlubokém stínu lesa.......Ale třeba tam bude Bella a Žínka vidět ten pás lesů....a budou závidět? Ale všeho do času.

Kde to je?

11.10.2021 20:41

Terven napsal(a):
Kde to je?

Nad Malou Skálou, Suché skály, zvané Sušky. Pohled na ně z vyhlídky Sokol.

11.10.2021 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Nad Malou Skálou, Suché skály, zvané Sušky. Pohled na ně z vyhlídky Sokol.

To jsem si myslela...jen jsem nevěděla, kde jste se tam vzaly :-)

11.10.2021 21:13

Terven napsal(a):
To jsem si myslela...jen jsem nevěděla, kde jste se tam vzaly :-)

nemají to daleko... taky tam jezdíme -Besedické skály, Kalich... nebo Betlémky. Český Ráj máme blízko - nejen Jizerky a Lužky

11.10.2021 21:14
Terven

XXX.XXX.110.191

nemají to daleko... taky tam jezdíme -Besedické skály, Kalich... nebo Betlémky. Český Ráj máme blízko - nejen Jizerky a Lužky

Já mám furt Orionku lokalizovanou někde u Brna

11.10.2021 21:23

Terven napsal(a):
Já mám furt Orionku lokalizovanou někde u Brna

s Orionkou jsme před pár lety (fuj - nějak to letí - ono je to skoro dvacet let) sdílely venčící prostor. Já měla Xerdu, ona střední knírače maminu se synkem... a kolem byla báječná psí parta - vychovaní psi, skvělí lidi okolo nich... Bydlím totiž skoro na hraně největší liberecké zóny volného pobíhání psů - neoplocený obří lesopark s řekou, lesem, loukou, potokem, rybníkem, bažinou, skály by se taky našly... a tak nějak tam vedle sebe fungovali (a stále fungují) děti z družiny, maminy s kočárky, důchodci, puberťáci i pejskaři. Orionka se pak odstěhovala - ale stále ještě ji u Brna nehledej... to by měla z ruky

11.10.2021 21:58

a tak nějak tam vedle sebe fungovali (a stále fungují) děti z družiny, maminy s kočárky, důchodci, puberťáci i pejskaři.

Zapomněla jste na úchyláky. Já sice žádného nikdy neviděla, ( bodejď by jo, psiska ke mě nikoho na 50 m nepustila :-)) ), ale ženské docela často.

11.10.2021 22:13

Pro Terven : Když my občas klamem tělem :-))

11.10.2021 22:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Pro Terven : Když my občas klamem tělem :-))

To se mi pak nikdo nemůže divit...

11.10.2021 23:07

a tak nějak tam vedle sebe fungovali (a stále fungují) děti z družiny, maminy s kočárky, důchodci, puberťáci i pejskaři.

Zapomněla jste na úchyláky. Já sice žádného nikdy neviděla, ( bodejď by jo, psiska ke mě nikoho na 50 m nepustila :-)) ), ale ženské docela často.

Ale i s zěma úchylama to byly krásné časy !!!!

12.10.2021 06:45

a tak já i úchyla tam potkala... a Xerda se chtěl jít podívat, co to tam pán dělá... Já zařvala na čokla, ať se laskavě vrátí KE MNĚ a úchylák (slovo základní bez koncovky -ák nesmím napsat, neb je to prý vugarismus) mizel nadzvukovou rychlostí... neb si možná myslel, že řvu na něj ...

12.10.2021 07:56
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ja vôbec nezávidím, práve naopak,doprajem U nás na Záhorí sú lesy jedine borovicové, hento je fotené na vojenskej základni Turecký vrch, kde stromy byť nemôžu kvôli príletom vojenských vrtulníkov

12.10.2021 08:15

domi.t napsal(a):
Ja vôbec nezávidím, práve naopak,doprajem U nás na Záhorí sú lesy jedine borovicové, hento je fotené na vojenskej základni Turecký vrch, kde stromy byť nemôžu kvôli príletom vojenských vrtulníkov

Borové lesy mám ráda, krásně voní. když do nich svítí sluníčko. Rostou v nich podborováci a borůvky ( čučoriedky :-)) )

12.10.2021 08:23

No jo, jenže záleží na tom, jakej úch?yl. Pokud takovej ten "normální" a neškodnej, tak to jo, to snad i krásné časy byly. Jenže dnes člověk fakt neví. Já uprostřed pluk a polí potkala chlapa v oranžové reflexní bundě, hodně tmavýho, s batohem a velkou taškou s plno věcma. Pozdravil, to mně přišlo asi ještě divnější. Raději jsem i se psem upalovala, co mi nohy stačily.

A toho úchyla mně to nechce vzít.

12.10.2021 08:30

No jo, jenže záleží na tom, jakej úch?yl. Pokud takovej ten "normální" a neškodnej, tak to jo, to snad i krásné časy byly. Jenže dnes člověk fakt neví. Já uprostřed pluk a polí potkala chlapa v oranžové reflexní bundě, hodně tmavýho, s batohem a velkou taškou s plno věcma. Pozdravil, to mně přišlo asi ještě divnější. Raději jsem i se psem upalovala, co mi nohy stačily.

To nebyl úchylák, ale obyčejný zloděj (?), nebo zaměstnanec TS a šel z práce s nákupem :-)). Úchylák by se s nákladem netahal.
Ten se nahatý plížil křovím podle cesty, kde chodily ženské se psy a občas na některou vyskočil a ukazoval se :-((.
Chodila tam holčina s "bostonkem", ta nosila nůž a jednoho takového honila po lese :-)).

12.10.2021 08:55

To nebyl úchylák, ale obyčejný zloděj (?), nebo zaměstnanec TS a šel z práce s nákupem :-)). Úchylák by se s nákladem netahal.
Ten se nahatý plížil křovím podle cesty, kde chodily ženské se psy a občas na některou vyskočil a ukazoval se :-((.
Chodila tam holčina s "bostonkem", ta nosila nůž a jednoho takového honila po lese :-)).

Ježiš, tak teda nevím, co je lepší. :-) Asi fakt začnu nosit ten nůž.
No, ono bylo divné, že vůbec nešel po cestě a nakonec, když jsem se ohlídla, jsem zjistila, že se zřejmě po stejném poli vrátil zpátky, tedy určitě šel stejným směrem, kterým přišel.

12.10.2021 09:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já se dnes při venčení zas akorát nas*ala... asi budu jak správná vesnická drbna a půjdu to sousedce vyzvonit jakmile ji uvidím. Vylezla jsem totiž s Larou z branky a slyším, že sousedky pes kňourá... No a hned vidím proč...
Mám přes cestu sousedku se dvěma bom, ona má přímo přes plot sousedy (se kterými jsme popravdě už měli problém a náš soused taky) se dvěma fenami. Jedna z útulku druhá její dcera (protože každá fena musí mít štěňata minimálně jednou, že ano). Ta mladá letos měla štěňata se psem té sousedky, protože ji psovi pouštěli pod nos, když to nikdo neviděl a pak jí jen přišli nabídnout jedno štěně, že na něj má nárok. Asi za krytí nebo co. Já už bych se ani nedivila, kdyby to udělali záměrně, ale to fakt říct nemůžu.
No a dneska jdu a asi jim hárá druhá a zas to samý. Sousedka odjela do práce, takže to nemůže vidět a fena už je tam puštěná nalepená na plotě.
Copak tohle soudný lidi vůbec dovolí?

12.10.2021 09:20

Ježiš, tak teda nevím, co je lepší. :-) Asi fakt začnu nosit ten nůž.
No, ono bylo divné, že vůbec nešel po cestě a nakonec, když jsem se ohlídla, jsem zjistila, že se zřejmě po stejném poli vrátil zpátky, tedy určitě šel stejným směrem, kterým přišel.

Paralyzér, lepší než nůž.
O tom by se dala napsat i detektivka. Šel ukrýt lup a zabloudil.
( Já to nezlehčuju, taková potkání jsou vždycky nepříjemná )

12.10.2021 09:37

Paralyzér, lepší než nůž.
O tom by se dala napsat i detektivka. Šel ukrýt lup a zabloudil.
( Já to nezlehčuju, taková potkání jsou vždycky nepříjemná )

Jsou. A já měla s sebou jen fenu, moc klidná jsem fakt nebyla.

12.10.2021 10:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jsou. A já měla s sebou jen fenu, moc klidná jsem fakt nebyla.

Já se asi nechytám nebo nevím, ale vy jste byla nervózní proto, že jste potkala chlapa, který vás pozdravil?

12.10.2021 10:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Já se asi nechytám nebo nevím, ale vy jste byla nervózní proto, že jste potkala chlapa, který vás pozdravil?

Taky jsem si říkala. Chudák pán Slušněj, pozdraví a tady je hned za úchyláka, zloděje...

12.10.2021 10:13

Atheira napsal(a):

To ne, spíš kvůli tomu, jak vypadal. Ona je to teda lokalita, kde běžně potkávám pejskaře nebo běžce, ale tento chlap se prostě hódně vymykal. On teda pozdravil stylem: na procházce, na procházce, jo?

12.10.2021 10:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

To ne, spíš kvůli tomu, jak vypadal. Ona je to teda lokalita, kde běžně potkávám pejskaře nebo běžce, ale tento chlap se prostě hódně vymykal. On teda pozdravil stylem: na procházce, na procházce, jo?

To mi připomíná moji mamku. Ta taky vždycky vypráví, jak potkala takovýho a makovýho (většinou ji utkví tmavší nebo dlouhovlasí, ideální kombinace obojího, plnovou je jen bod navíc :D) s vakem na zádech.
"To je určitě úch yl, co by tady jinak dělal."
"Třeba chodil po přírodě, mami"
A pro oba případy je tu verze "a ještě takhle pozdraví, to je divný" / "A ani nepozdraví, tak ten je divnej!"

Já pořád říkám, že být chlap je děsně těžký. To se pořád hlídat, aby vám někdo neřekl, že jste moc teplej nebo moc úch yl...

12.10.2021 10:21

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem si říkala. Chudák pán Slušněj, pozdraví a tady je hned za úchyláka, zloděje...

..jak je pesanovi?

12.10.2021 10:27

Atheira napsal(a):
Já se dnes při venčení zas akorát nas*ala... asi budu jak správná vesnická drbna a půjdu to sousedce vyzvonit jakmile ji uvidím. Vylezla jsem totiž s Larou z branky a slyším, že sousedky pes kňourá... No a hned vidím proč...
Mám přes cestu sousedku se dvěma bom, ona má přímo přes plot sousedy (se kterými jsme popravdě už měli problém a náš soused taky) se dvěma fenami. Jedna z útulku druhá její dcera (protože každá fena musí mít štěňata minimálně jednou, že ano). Ta mladá letos měla štěňata se psem té sousedky, protože ji psovi pouštěli pod nos, když to nikdo neviděl a pak jí jen přišli nabídnout jedno štěně, že na něj má nárok. Asi za krytí nebo co. Já už bych se ani nedivila, kdyby to udělali záměrně, ale to fakt říct nemůžu.
No a dneska jdu a asi jim hárá druhá a zas to samý. Sousedka odjela do práce, takže to nemůže vidět a fena už je tam puštěná nalepená na plotě.
Copak tohle soudný lidi vůbec dovolí?

Budou se někde shánět po krycím psu, když ho mají naproti? A když se kříženci prodávají za 5 tis. ? A ještě klidně napíšou, že otec čistokrevný bom. I vyfotit si ho můžou.
A kdyby náhodou štěňata nemohli prodat, tak horší verze je ta, že budou chtít výživné :-))

12.10.2021 10:28

Atheira napsal(a):
To mi připomíná moji mamku. Ta taky vždycky vypráví, jak potkala takovýho a makovýho (většinou ji utkví tmavší nebo dlouhovlasí, ideální kombinace obojího, plnovou je jen bod navíc :D) s vakem na zádech.
"To je určitě úch yl, co by tady jinak dělal."
"Třeba chodil po přírodě, mami"
A pro oba případy je tu verze "a ještě takhle pozdraví, to je divný" / "A ani nepozdraví, tak ten je divnej!"

Já pořád říkám, že být chlap je děsně těžký. To se pořád hlídat, aby vám někdo neřekl, že jste moc teplej nebo moc úch yl...

Tak já potkávám různý lidi, hodně třeba lesní dělníky, kteří by někomu taky mohli připadat jako úchylové, mně ne. A za ty roky, co tam sama chodím, což je tak 17 let, mně ještě nikdo nikdy divnej nepřišel. Pravidelně třeba potkávám mentálně zaostalého pána, kterého se bojí spousta ženských. Ve mně prostě hrklo až teď, byla už skoro tma, nikdo nikde. A jak rychle se ten chlap zjevil, tak zase rychle zmizel. Naštěstí.
No jo no, všechno je jednou poprvé. Já se třeba nikdy nebála chodit i v noci pěšky. Když jsem ještě za svobodna byla s kamarádkama o dvě vesnice dál na tancovačce a nebavilo mě to tam, tak jsem se o půlnoci sebrala a šla jsem domů. Tak dnes už bych nešla.

12.10.2021 10:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Budou se někde shánět po krycím psu, když ho mají naproti? A když se kříženci prodávají za 5 tis. ? A ještě klidně napíšou, že otec čistokrevný bom. I vyfotit si ho můžou.
A kdyby náhodou štěňata nemohli prodat, tak horší verze je ta, že budou chtít výživné :-))

Za 5tis, to jste z levného kraje. Ty letní prodali za 8/kus a že jich měli pěknou smečku.

12.10.2021 10:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak já potkávám různý lidi, hodně třeba lesní dělníky, kteří by někomu taky mohli připadat jako úchylové, mně ne. A za ty roky, co tam sama chodím, což je tak 17 let, mně ještě nikdo nikdy divnej nepřišel. Pravidelně třeba potkávám mentálně zaostalého pána, kterého se bojí spousta ženských. Ve mně prostě hrklo až teď, byla už skoro tma, nikdo nikde. A jak rychle se ten chlap zjevil, tak zase rychle zmizel. Naštěstí.
No jo no, všechno je jednou poprvé. Já se třeba nikdy nebála chodit i v noci pěšky. Když jsem ještě za svobodna byla s kamarádkama o dvě vesnice dál na tancovačce a nebavilo mě to tam, tak jsem se o půlnoci sebrala a šla jsem domů. Tak dnes už bych nešla.

Já se teda kolem silnic v noci pěšky bála a sama bych nešla. Když jsme byly malé, mladší sestru chtěl na féra naložit chlap do auta. Od té doby mám vítr pokaždé, když jdu třeba po chodníku brzy ráno nebo v noci, silnice tu není nijak rušná a najednou kus ode mě brzdí auto. Taky popravdě nechodím sama kolem silnice po tmě s rozpuštěnými vlasy, ale pokud možno co nejvíc na "santusáka".

Terven

XXX.XXX.110.191

Jo jo, takoví týpci u nás taky chodí a často i světlí. A většinou slušně zdraví
Buď jsou to bezdomovci, co si taškách přenášejí svoje živobytí - u nás takhle běžně chodili přes les do opuštěné zahrádkářské kolonie, kde měli ležení.
Anebo jsou to ćórkaři, ale v tom případě je mi divný, že se s tím lupem nikterak netají (aspoň u nás ne). Klidne si prohlížejí obsahy tašek v obytné zóně.
Jednou jsem dokonce volala policii, protože před naším barákem dva mladíci zkoumali mj. i mobily a foťák, co měli v taškách.
Ještě mě teda napadlo, jestli to nevybírají z popelnic nebo z kontejneru na elektroodpad. Mimochodem, z červenýho kontejneru jednou nás museli chlapa vyprošťovat hasiči.

Víte, čím nejvíc naštvete jedince mužského pohlaví ? Když řeč s ním začnete slovy "nebojte se".

12.10.2021 10:38

Atheira napsal(a):
Za 5tis, to jste z levného kraje. Ty letní prodali za 8/kus a že jich měli pěknou smečku.

To je fakt hnusný.

12.10.2021 10:40

Atheira napsal(a):
Já se teda kolem silnic v noci pěšky bála a sama bych nešla. Když jsme byly malé, mladší sestru chtěl na féra naložit chlap do auta. Od té doby mám vítr pokaždé, když jdu třeba po chodníku brzy ráno nebo v noci, silnice tu není nijak rušná a najednou kus ode mě brzdí auto. Taky popravdě nechodím sama kolem silnice po tmě s rozpuštěnými vlasy, ale pokud možno co nejvíc na "santusáka".

No jejda, dnes bych vůbec nešla, ani náhodou. To já chodila za hluboké totality, cca rok 1985 možná. Za celou dobu projelo snad jedno auto.

12.10.2021 10:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

To je fakt hnusný.

Mně přišlo třeba hnusný i to, že když sousedka ta předchozí hárání stihla zaregistrovat a zavírala ho do kotce v době své nepřítomnosti, tak on tam pokaždé, když se ta čuba přišla zase lepit na plot, vyl... no a majitel po kotci ještě házel kamení, aby držel hubu...
Ale co byste chtěla. Já si obrázek udělala po tom, co jsme spolu měli jistý problém + ten dojem se ještě umocnil, když jsem viděla, že přijel autem s nálepkou ortel.

12.10.2021 10:41

To je fakt hnusný.

Ale zase se nikdo nemůže divit, že pustí háravou fenu k plotu.

12.10.2021 10:42

Terven napsal(a):
Jo jo, takoví týpci u nás taky chodí a často i světlí. A většinou slušně zdraví
Buď jsou to bezdomovci, co si taškách přenášejí svoje živobytí - u nás takhle běžně chodili přes les do opuštěné zahrádkářské kolonie, kde měli ležení.
Anebo jsou to ćórkaři, ale v tom případě je mi divný, že se s tím lupem nikterak netají (aspoň u nás ne). Klidne si prohlížejí obsahy tašek v obytné zóně.
Jednou jsem dokonce volala policii, protože před naším barákem dva mladíci zkoumali mj. i mobily a foťák, co měli v taškách.
Ještě mě teda napadlo, jestli to nevybírají z popelnic nebo z kontejneru na elektroodpad. Mimochodem, z červenýho kontejneru jednou nás museli chlapa vyprošťovat hasiči.

To mě napadlo, že to možná byl bezďák a hledal, kde přespí. A tu krásnou oranžovou reflexní bundu mu třeba někdo dal, aby byl dobře vidět.

12.10.2021 10:45

Ale zase se nikdo nemůže divit, že pustí háravou fenu k plotu.

Jakože se nemůžeme divit, protože ji nemá kam dát? Nebo proč?

12.10.2021 10:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jakože se nemůžeme divit, protože ji nemá kam dát? Nebo proč?

Je výdělečná.

12.10.2021 10:55

Atheira napsal(a):
Je výdělečná.

Jo takhle. No my, kteří máme psy primárně na něco jinýho, tak pomaleji chápeme. Asi být majitelkou toho psa, tak ho radši zavírám.

12.10.2021 14:24
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tady se řeší vše. Pokud jste někdo sledoval ztracenou Julii u Čerchova, tak se našla po dvou nocích v lesích. 😇 krásná zpráva, už jsem si myslela, že ji živou najít nemohou.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/ztracena-osmileta-divka-se-nasla-40374694#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=mXgMCbiudtT-202110121227&dop_id=40374694&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

12.10.2021 14:47

Andrýsek3 napsal(a):
Tady se řeší vše. Pokud jste někdo sledoval ztracenou Julii u Čerchova, tak se našla po dvou nocích v lesích. 😇 krásná zpráva, už jsem si myslela, že ji živou najít nemohou.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/ztracena-osmileta-divka-se-nasla-40374694#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=mXgMCbiudtT-202110121227&dop_id=40374694&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tak to je krásná zpráva. Vůbec si neumím představit, jak to zvládla, kde se schvala. Bylo už hodně zima. O zodpovědnosti rodičů radši nespekulovat, osmiletá je hodně malá.

12.10.2021 14:53
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak to je krásná zpráva. Vůbec si neumím představit, jak to zvládla, kde se schvala. Bylo už hodně zima. O zodpovědnosti rodičů radši nespekulovat, osmiletá je hodně malá.

Taky tomu nerozumím, hned první noc bylo všude mraky záchranářů, vrtulníky s termovizí, desítky psů a holka si prošla středem, aniž by ji nikdo dva dny viděl. 😳 já bych se v těch lesích zbláznila strachy. Prý je jen podchlazená a unavená.

12.10.2021 15:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

no oni píšou, že hráli stopovací hru - mohla se holčina zamotat a už to jelo, to třeba nemusí značit nic nezodpovědnýho.

12.10.2021 15:21

A já si myslela, že jí někdo sebral, když jí zaboha nemohli najít. A to prý přitom byla jen 3 km od místa ztracení. A tu stopovací hru hrála ještě s bratrem a bratrancem, takže sama nešla.

12.10.2021 15:33

A já si myslela, že jí někdo sebral, když jí zaboha nemohli najít. A to prý přitom byla jen 3 km od místa ztracení. A tu stopovací hru hrála ještě s bratrem a bratrancem, takže sama nešla.

A ti kluci jí utekli?
Fakt mi to připomíná pohádku o Jeníčkovi a Mařence. Kde byla ty dvě noci? Ze se ještě třetí den vůbec postavila na nohy?

12.10.2021 15:53

A ti kluci jí utekli?
Fakt mi to připomíná pohádku o Jeníčkovi a Mařence. Kde byla ty dvě noci? Ze se ještě třetí den vůbec postavila na nohy?

Policie, vzhledem k tomu, že jde o dítě, více info neposkytla.

12.10.2021 15:56
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

A ti kluci jí utekli?

Myslím, že to je celkem normálka u dětí, ti dva kluci mohli běhat spolu, dělali si ze ségry srandu, naschvál ji mohli utéct nebo se ji schovat.
Taky nechápu kde vzala sílu, hlavně první noc bylo asi -7, pokud by chodila celou noc aby se zahřála, tak někde spíš zapadne a zlomí si nohu. Takže byla někde schovaná?

12.10.2021 16:47

Andrýsek3 napsal(a):
Myslím, že to je celkem normálka u dětí, ti dva kluci mohli běhat spolu, dělali si ze ségry srandu, naschvál ji mohli utéct nebo se ji schovat.
Taky nechápu kde vzala sílu, hlavně první noc bylo asi -7, pokud by chodila celou noc aby se zahřála, tak někde spíš zapadne a zlomí si nohu. Takže byla někde schovaná?

Mně to přijde celé divné. Třeba si jí rodiče brali na noc domů a pak ji zas vypustili :-))
Jinak na nějaký seník narazit mohla, ale že by se nebála zalézt do sena?
Za sebe přiznám, že bych v tuto dobu venku být noc, den, noc a půl dne.....no, nemusím mít ode všeho. A kdo takhle spával venku - i v srpnu dovede být pěkná kosa!

Nám se dysi ztratil pětiletý brácha s kámošem. Taky v pohraničních hvozdech. Za půl dne je přivezli pohraničníci na kobylách. A fakt je nehledalo 100 lidí.

12.10.2021 18:13

Mně to přijde celé divné. Třeba si jí rodiče brali na noc domů a pak ji zas vypustili :-))
Jinak na nějaký seník narazit mohla, ale že by se nebála zalézt do sena?
Za sebe přiznám, že bych v tuto dobu venku být noc, den, noc a půl dne.....no, nemusím mít ode všeho. A kdo takhle spával venku - i v srpnu dovede být pěkná kosa!

Nám se dysi ztratil pětiletý brácha s kámošem. Taky v pohraničních hvozdech. Za půl dne je přivezli pohraničníci na kobylách. A fakt je nehledalo 100 lidí.

Třeba holčina chodí do Skauta a má zhruba představu, jak nouzově strávit noc v lese. Zahrabat se do listí apod.??
Ale muselo to být drsné, sama 2 noci v lese při těchto teplotách 🥶

13.10.2021 08:55
domi.t

XXX.XXX.249.39

Nefret dospela do štádia,že vie vyhodnotiť,či sa fotíme zpredu alebo zozadu😃😉

13.10.2021 09:26
BenaBak

XXX.XXX.132.194

Já Vám tak závidím ty fotky🌹🌹
Vždycky se těším na nový, jak dítě na vánoce😁. Opravdu nádhera. Pejsa taky krasavec. Všechna čest. Taky ráda fotím, ale ty moje fotky by mohly sloužit jako odstrašující případ 😀

14.10.2021 11:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

K nám dorazilo chladno a déšť. Mám aktuálně dvě rozdílné Lary dostupné přesně podle počasí.

Jakmile vysvitne sluníčko a je pěkně, je torpédem. Když prší a třeba ještě pofukuje studený vítr, je to ten nejtýranější pes, kterého pořád jenom někdo nutí chodit ven, když ona to přece vůbec nechce a nepotřebuje!

14.10.2021 13:20
BenaBak

XXX.XXX.187.36

U nás se taky ztrácí psi při hnusným počasí 😄 jeden to dotáhl tak daleko, že se otočí hubou ke zdi, takže když nevidí on mě, tak já ho taky nemůžu vidět. Jo a taky ohluchnou...

14.10.2021 15:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
K nám dorazilo chladno a déšť. Mám aktuálně dvě rozdílné Lary dostupné přesně podle počasí.

Jakmile vysvitne sluníčko a je pěkně, je torpédem. Když prší a třeba ještě pofukuje studený vítr, je to ten nejtýranější pes, kterého pořád jenom někdo nutí chodit ven, když ona to přece vůbec nechce a nepotřebuje!

ježiš jak já jí rozumim. Taky bych se takhle zahrabala do peří. Nějak se mi nedaří se zimně nastartovat, špatná termoregulace čico.

14.10.2021 16:01
Andrýsek3

XXX.XXX.113.253

Atheira napsal(a):

Já chci taky!
U nás teď nastává nejaktivnější období roku, neb se ochladilo. 😩
A ještě foto školkové čičiny.

14.10.2021 17:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

K nám dorazilo jen to chladno, i když dneska najednou 16st, hezky teplo. Déšť...tak ten by sme rádi, zatím je jen slibovaný, už asi měsíc Těch pár kapek co spadlo, není poznat nikde Přesazovala jsem rododendron a pochopila jsem, proč ten záhon vypadá - jak vypadá. Suchý napadrť, prostě suchá rašelina, málem mě kleplo. A to je záhon, který se zalévá nejčastěj v zahradě, když je sucho, leje se první k němu. Bojím se šáhnout do těch ostatních. Jestli nezačne konečně pořádně pršet, smrdí to tuto zimu katastrofou, protože sníh už jsme taky léta neviděli(těch pár cm vůbec neřeším ) Muž mi říkal: nebal ty hadice, ještě budeš všechno polévat, jako každý rok

14.10.2021 17:39

Tady je zima, že by psa nevyhnal, na Pradědu a hřebenech sníh. Ach jo, už je to zase tady. I když sníh by mně ani nevadil, aspoň by byli psi čistí. Ale spíš očekávám opět plískanice, je to v posledních letech skoro pořád.

14.10.2021 18:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tady je zima, že by psa nevyhnal, na Pradědu a hřebenech sníh. Ach jo, už je to zase tady. I když sníh by mně ani nevadil, aspoň by byli psi čistí. Ale spíš očekávám opět plískanice, je to v posledních letech skoro pořád.

Když ty plískanice nechcete, šoupněte je prosím sem

14.10.2021 18:59
janaa

XXX.XXX.40.57

lesnížínka napsal(a):

Marjá tady už třetí den chčije a chčije, do toho mlha,hnus klidně to pošlu

14.10.2021 19:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
Marjá tady už třetí den chčije a chčije, do toho mlha,hnus klidně to pošlu

Děkuju Ale: mám sa navyhlédat

14.10.2021 19:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Muž mě pověřil, mám to šířit, no nevím jak a kam tak to hodím do venčení, ono je to teda spíše pro vás, páníčky a hlavně Pražáky...koho by zajímalo, prosím rozhoďte i mezi známé https://www.youtube.com/ …uro - ať tam děckám někdo přijde

14.10.2021 20:51

lesnížínka napsal(a):

Klidně bych poslala i s tím bahnem všude, kdyby to šlo.

14.10.2021 22:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Klidně bych poslala i s tím bahnem všude, kdyby to šlo.

Ty voe bahno, to už ani nepamatuju, jak vypadá to už je pár měsíců, co jsme zažili i trochu bláta

Budu tu s tím prudit ještě jednou, protože koukám, že se to blbě zkopírovalo, tak zkusím znovu odjinud https://www.youtube.com/watch?v=vnQZ1Rzxuro

15.10.2021 09:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Achjo, tak jsem se dozvěděla, že u nás nějaký bezprizorní pes zakousl jednu labuť a druhou pošramotil, že skončila někde ve stanici. Nevím, jestli to přežila nebo ne. Majitel samozřejmě nikde, pravděpodobně samovenčič z vedlejší vesnice nebo když blb viděl, co se děje, tak radši vzal roha. Byla u toho i policie, ale co z toho.
Byly to letošní labutě. Nedávno jsem koukala, že dvě zmizely. Já fakt začínám být na idioty s čoklama čím dál víc alergická.

15.10.2021 09:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Achjo, tak jsem se dozvěděla, že u nás nějaký bezprizorní pes zakousl jednu labuť a druhou pošramotil, že skončila někde ve stanici. Nevím, jestli to přežila nebo ne. Majitel samozřejmě nikde, pravděpodobně samovenčič z vedlejší vesnice nebo když blb viděl, co se děje, tak radši vzal roha. Byla u toho i policie, ale co z toho.
Byly to letošní labutě. Nedávno jsem koukala, že dvě zmizely. Já fakt začínám být na idioty s čoklama čím dál víc alergická.

Člověk ani neví, jak na tohle reagovat, co napsat. Lidi hovadský šmejdský, pracky by zasloužili zpřerážet!!!!!

15.10.2021 09:35

U nás dnes takhle. A to je jen výhled z okna. A to se mně včera nelíbilo, že je zima a fouká.

15.10.2021 09:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás dnes takhle. A to je jen výhled z okna. A to se mně včera nelíbilo, že je zima a fouká.

Ne, no Vy musíte pít čaj s mlíkem - vy bydlíte na blatech a navíc máte baskervíle

15.10.2021 09:40

Zrzavci napsal(a):
Ne, no Vy musíte pít čaj s mlíkem - vy bydlíte na blatech a navíc máte baskervíle

To jo, obarvit ho načerno toho mýho Draka, tak je fakt jak baskervil.

Jinak za tou mlhou, co by se dala krájet, je rozťapaná pastvina s krávama, takže opravdu blata.

15.10.2021 09:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To jo, obarvit ho načerno toho mýho Draka, tak je fakt jak baskervil.

Jinak za tou mlhou, co by se dala krájet, je rozťapaná pastvina s krávama, takže opravdu blata.

No však to říkám, to nebyla náhoda s tím mlíkem

15.10.2021 09:53

U nás teď místo venčení toto

15.10.2021 09:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás teď místo venčení toto

To sou ale šikovný mopsle, tak voni sou rukodělný?

15.10.2021 09:56

Zrzavci napsal(a):
To sou ale šikovný mopsle, tak voni sou rukodělný?

Spíš zvuko- a prdodělný

15.10.2021 10:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Spíš zvuko- a prdodělný

pomooooooct!!!

Kdysi jsme jednoho mopslího klučíka hlídávali. Chrochtal a chroptěl, co to šlo, až mu jednou manžel láskyplně s nadsázkou říká: "Ty vole Katány! /Jmenoval se Corado :D / chovej se jako pes a ne prase, nechrochtej jo?" a předpokládám, že mi to nikdo nebude věřit, ale milej "Katány" fakt přestal chroptět začal zase až doma. Byl skvělej, měla jsem ho moc ráda, o to víc, že jeho doma nebylo úplně to pravý doma.

15.10.2021 10:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
pomooooooct!!!

Kdysi jsme jednoho mopslího klučíka hlídávali. Chrochtal a chroptěl, co to šlo, až mu jednou manžel láskyplně s nadsázkou říká: "Ty vole Katány! /Jmenoval se Corado :D / chovej se jako pes a ne prase, nechrochtej jo?" a předpokládám, že mi to nikdo nebude věřit, ale milej "Katány" fakt přestal chroptět začal zase až doma. Byl skvělej, měla jsem ho moc ráda, o to víc, že jeho doma nebylo úplně to pravý doma.

Mně přijde, že mopsi (my teda většinou říkáme pugové, protože to k nim tak nějak sedí ) mají takový šílený výraz. Prostě "mám ve sklepě zavřenou tvou babičku, chro" výraz.

15.10.2021 10:27

Atheira napsal(a):
Mně přijde, že mopsi (my teda většinou říkáme pugové, protože to k nim tak nějak sedí ) mají takový šílený výraz. Prostě "mám ve sklepě zavřenou tvou babičku, chro" výraz.

Vůbec nevim, vo čem je řeč

15.10.2021 10:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

15.10.2021 10:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nene....nenenene
ještě, že jsem tu sama , ach bože, ach psííí booožee!

15.10.2021 10:47

Zrzavci napsal(a):
Nene....nenenene
ještě, že jsem tu sama , ach bože, ach psííí booožee!

Voni jsou děsně loztomilí i když čumí jak masoví vrazi (obzvlášť černá jednoočka)

15.10.2021 10:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Voni jsou děsně loztomilí i když čumí jak masoví vrazi (obzvlášť černá jednoočka)

No a na tu já jsem koukala na tom hromadným fotu při výtvarný výchově právě, čučí a je děsně ňuňavá. Ti černí psi s bílým bělmem umí házet gezichtíky.

edit jsem se znova podívala na tu fotku blonďáka a krom toho, že jsem se znovu od srdce zasmála tak.....jako jo, Atheira má pravdu, v tom sklepě ji má tu pani, fakt jo!

15.10.2021 10:59

Zrzavci napsal(a):
No a na tu já jsem koukala na tom hromadným fotu při výtvarný výchově právě, čučí a je děsně ňuňavá. Ti černí psi s bílým bělmem umí házet gezichtíky.

edit jsem se znova podívala na tu fotku blonďáka a krom toho, že jsem se znovu od srdce zasmála tak.....jako jo, Atheira má pravdu, v tom sklepě ji má tu pani, fakt jo!

Přesně. Kdykoliv kolem ní jen projdu, tak jí prostě musim poňuňat a ještě u toho infantilně šišlam. A vona má kebuličku akorát do dlaně, to se to ňuňá.

No nic... konec infantilního wokénka...

15.10.2021 12:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přesně. Kdykoliv kolem ní jen projdu, tak jí prostě musim poňuňat a ještě u toho infantilně šišlam. A vona má kebuličku akorát do dlaně, to se to ňuňá.

No nic... konec infantilního wokénka...

Náhodou infantilních okýnek občas nejni nikdá dost. Já jsem náhodou tudle u nás na pastvinách potkala za ohradníkem úplně nejvíc roztomilou krafku - jsou to ty skotský kravky, s ofinkou. Tudleta měla růžovej čeníšek a tak rozkošně civěla, že jsem na ní taky musela zašišlat. Já mám jinak před nima respekt páč jsou to ooooobří kravky a maji oooobří rožky takový, ale tohle byla taková jako... Fifinka ze Čtyřlístku , tak jsem musela, tý jsem se neobávala.

16.10.2021 11:45

Venčili jsme na Čerchově ( tedy ne dnes :-)) )

16.10.2021 17:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara je dneska nějaká vostrá. Začala dopoledne Edíkem (kocour), který si spokojeně kolem ní nesl kus kuřete a ona po něm najednou skočila, zalehla ho a jak největší šikanátor předstírala, že mu ukousne hlavu, pokud kuře nevydá. Přiznám se, že jsem si v prvním momentě myslela, že ho fakt vraždí, protože se nehýbal, ale pak vidím, že přesně v tu chvíli, kdy by se zakousla, tak nestiskne a jen se přemístí a takhle střídá hlavu a krk a děsí ho k smrti.
Pustila ho hned, jak jsem našla slova a požadovala vysvětlení, co to jako dělá...
Nic, já tady jenom tak chodím kolem, nevidíš?
A kocour jenom čumí. Ne, že by ji nabančil.
To kuře mu stejně pak odnesla a sežrala.

16.10.2021 19:54

tento týden jsme zahájili nedělní rodinnou akcí (pouštění draků) v kraji u Berounky (z toho fotky nebudou, všude na snímku se motají nějací lidi )... a psisko bylo celý den na nohách, navíc na vodítku (neb z druhé strany příbuzenstva se akce účastní sebevražedný trpasličí drsňák jezevčík Hubert), k tomu dlouhá cesta autem, a tak měl nakonec nejen prášek, ale i víc klídku v týdnu. A tak jen nějaký ten les za humny, oblíbený lesík Opičák a až dnešní delší procházka kolem Frýdlantu. Ale pořád si říkám, že toho mamut na svůj věk našlape docela dost

16.10.2021 20:26
Katka12345

XXX.XXX.32.40

17.10.2021 09:06

já toho čokla bláznivýho zabiju... Včera desetikilometrový výlet, cesta občas vedla po štěrkem vysypaných lesních cestách (nic moc pod tlapátka) a tak když večer dogoun pajdal, tak dostal prášek, aby se v klidu bezbolestně vyspal... Což o věc, spal jak andělíček, ráno chodil úplně normálně - ale přesvědčila jsem Pepu, že pro jistotu dnes nikam výletit nepůjdeme a obejdeme jen místní lesopark Cvičák. Tam bylo děsně přepsíno - s každým psem chtěl NIght poběhat, poblbnout - ale díky vodítku jsme to ustáli. Pominu fakt, že s povelem "počkej až přejdou" sice nikam netáhnul - ale opakovaně se stavěl na zadní jak klokan - energie musela ven, byl nadšen jako za mlada.

Dorazil mě po návratu na zahradu, kdy si urval hrušku ze stromu (spodní větev je jeho) a začal si s ní házet, chytat ji ve výskoku a na závěr začal bláznivě trýýýýskat mokrým trávníkem a obrátky u plotů bral smykem... Vydrželo mu to bláznění dost dlouho - jsem zvědavá, jak bude po klidu chodit... Už jsem přemýšlela o nějaké trvalé medikaci, aby ho nic netrápilo... a on po jednom prášku k večeři se chová jak magor... Pral se ve mně strach, že se blokne, s radostí z nadšeného, krásně se hýbajícího psa. Achjo

17.10.2021 10:18
Terven

XXX.XXX.110.191

já toho čokla bláznivýho zabiju... Včera desetikilometrový výlet, cesta občas vedla po štěrkem vysypaných lesních cestách (nic moc pod tlapátka) a tak když večer dogoun pajdal, tak dostal prášek, aby se v klidu bezbolestně vyspal... Což o věc, spal jak andělíček, ráno chodil úplně normálně - ale přesvědčila jsem Pepu, že pro jistotu dnes nikam výletit nepůjdeme a obejdeme jen místní lesopark Cvičák. Tam bylo děsně přepsíno - s každým psem chtěl NIght poběhat, poblbnout - ale díky vodítku jsme to ustáli. Pominu fakt, že s povelem "počkej až přejdou" sice nikam netáhnul - ale opakovaně se stavěl na zadní jak klokan - energie musela ven, byl nadšen jako za mlada.

Dorazil mě po návratu na zahradu, kdy si urval hrušku ze stromu (spodní větev je jeho) a začal si s ní házet, chytat ji ve výskoku a na závěr začal bláznivě trýýýýskat mokrým trávníkem a obrátky u plotů bral smykem... Vydrželo mu to bláznění dost dlouho - jsem zvědavá, jak bude po klidu chodit... Už jsem přemýšlela o nějaké trvalé medikaci, aby ho nic netrápilo... a on po jednom prášku k večeři se chová jak magor... Pral se ve mně strach, že se blokne, s radostí z nadšeného, krásně se hýbajícího psa. Achjo

To mi povídejte...člověk okolo nich našlapuje, aby neudělali blbej pohyb...
Pinčová marodila s krční páteří, měla klidovější režim, pokud to šlo, venčily jsme s dcerou odděleně - ona brala vylítat Vikinu.
Objednala jsem ze zoohitu dřevěnou skládací rampu, aby nemusela vyskakovat na postel. Když jsem to doma vybalila, psice to naplnilo nadšením - hurá, nějaký nový cvičební náčiní - to určitě budem cvičit za pamlsky
Takže se na rampu zběsile vrhly, začaly jí přeskakovat, sbíhat, vzájemně se na ní strkat a seskakovat na půli cesty ...musela jsem jí uklidit. Já to koupila kvůli klidovýmu režimu a ony by se na tom byly schopný zmrzačit.
Budeme muset začít znovu a lépe

17.10.2021 10:44

Terven napsal(a):
Pinčová marodila s krční páteří, měla klidovější režim, pokud to šlo, venčily jsme s dcerou odděleně - ona brala vylítat Vikinu.
Objednala jsem ze zoohitu dřevěnou skládací rampu, aby nemusela vyskakovat na postel. Když jsem to doma vybalila, psice to naplnilo nadšením - hurá, nějaký nový cvičební náčiní - to určitě budem cvičit za pamlsky
Takže se na rampu zběsile vrhly, začaly jí přeskakovat, sbíhat, vzájemně se na ní strkat a seskakovat na půli cesty ...musela jsem jí uklidit. Já to koupila kvůli klidovýmu režimu a ony by se na tom byly schopný zmrzačit.

Jsem si to úplně představila...jako malá děcka jsou pejsci všichni, když vidí novinku...tuhle novinku jsem pořídila já a náš Olík je po vyblajznutí spokojen, zaplaven endorfiny a jde si lehnout...a vydrží mu to blízání cca 15minut, což je na něco od jídla u něj hodně...je rychlík, neňoume se v žrádle.
taky si asi pamatuje období hladu v útulku a jídla si považuje....když nechce žrát, bezpečně vím, že je mu zle...
takže snad se mi podaří nahrát krátké video...máte to někdo? U barfařů asi funguje podobně větší kost na okus ..

17.10.2021 11:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Jsem si to úplně představila...jako malá děcka jsou pejsci všichni, když vidí novinku...tuhle novinku jsem pořídila já a náš Olík je po vyblajznutí spokojen, zaplaven endorfiny a jde si lehnout...a vydrží mu to blízání cca 15minut, což je na něco od jídla u něj hodně...je rychlík, neňoume se v žrádle.
taky si asi pamatuje období hladu v útulku a jídla si považuje....když nechce žrát, bezpečně vím, že je mu zle...
takže snad se mi podaří nahrát krátké video...máte to někdo? U barfařů asi funguje podobně větší kost na okus ..

Jo jo, máme taky...občas lížou. 15 minut jim teda asi skoro nic nevydrží, spíš jen 5
Ale ono taky záleží, co a kolik se jim tam toho dá.
Jen jsem dostala radu, že aby to mělo ten správný relaxační účinek, měl by pes i s podložkou být na neklouzavém povrchu. Protože ačkoliv se to nezdá, psa v tom blaženém prožitku ruší to, že musí stabilizovat tělo, aby se mu nerozjížděly packy, případně mu ujíždí i ta podložka.
Takže posledně jsem jim to dala na vetbedku.

17.10.2021 11:33

Terven napsal(a):
Jo jo, máme taky...občas lížou. 15 minut jim teda asi skoro nic nevydrží, spíš jen 5
Ale ono taky záleží, co a kolik se jim tam toho dá.
Jen jsem dostala radu, že aby to mělo ten správný relaxační účinek, měl by pes i s podložkou být na neklouzavém povrchu. Protože ačkoliv se to nezdá, psa v tom blaženém prožitku ruší to, že musí stabilizovat tělo, aby se mu nerozjížděly packy, případně mu ujíždí i ta podložka.
Takže posledně jsem jim to dala na vetbedku.

Moc děkuji Terven za tip na neklouzavou deku 🌷už ji kupuju na zoohitu. Neměla jsem tušení, že dělají tak bezva věc! To přesně pro tenhle účel potřebujeme! 👍

Dala jsem mu to na dlažbu kvůli přísavkám, že se blízadlo pěkně fixuje na místě, ale tlapičky ne...takže ta vetbedka supr!

17.10.2021 11:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Moc děkuji Terven za tip na neklouzavou deku 🌷už ji kupuju na zoohitu. Neměla jsem tušení, že dělají tak bezva věc! To přesně pro tenhle účel potřebujeme! 👍

Dala jsem mu to na dlažbu kvůli přísavkám, že se blízadlo pěkně fixuje na místě, ale tlapičky ne...takže ta vetbedka supr!

Já bych si toho ani nevšimla, ale na jaře jsem s psicema provozovala hersenwerk - online ručníkové hry, což by měl být pro psa relax. A na videu mi právě lektorka ukázala, v které vteřině přesně mým fenám ujíždějí packy a kolik energie musejí zbytečně vydávat na to, aby stabilizovaly postoj. Což v jiných případech možná nevadí, ale tady to ruší ten uklidňující efekt.
Od tý doby si na to dávám bacha a když někde vidím video psa, jak probírá čmuchací dečku a při tom mu kloužou packy po plovoucí podlaze, tluče mě to do očí.

17.10.2021 12:27

Terven napsal(a):

a přistavit nějaké "neoficiální" pomůcky - třeba neklouzavou stoličku nebo pevný polštář? Aby měla možnost "seběhnout" bez velkého skoku. Zkušenost mám, že pokud je hůř, tak se umí situaci přizpůsobit a snazší variantu použijí.
My máme rampu na nastupování do auta - pes ji používá nahoru i dolu (většinou - někdy taky vyskočí), ale nevýhodou je její velikost. Když jezdíme sami - je to v pohodě, ale třeba na dovolenou s vnoučaty prostě rampa nejela (naštěstí pes umí zatím nastoupit i vystoupit bez ní)
Máte výhodu, že se malý pes dá přenést, vyzvednout, poponést... s mamutem je to horší... No přejme si spoustu běhacích dní bez bolavých zad. Psích i lidských

17.10.2021 14:51
Terven

XXX.XXX.110.191

a přistavit nějaké "neoficiální" pomůcky - třeba neklouzavou stoličku nebo pevný polštář? Aby měla možnost "seběhnout" bez velkého skoku. Zkušenost mám, že pokud je hůř, tak se umí situaci přizpůsobit a snazší variantu použijí.
My máme rampu na nastupování do auta - pes ji používá nahoru i dolu (většinou - někdy taky vyskočí), ale nevýhodou je její velikost. Když jezdíme sami - je to v pohodě, ale třeba na dovolenou s vnoučaty prostě rampa nejela (naštěstí pes umí zatím nastoupit i vystoupit bez ní)
Máte výhodu, že se malý pes dá přenést, vyzvednout, poponést... s mamutem je to horší... No přejme si spoustu běhacích dní bez bolavých zad. Psích i lidských

Já jsem o tom hodně přemýšlela a hlavně jsem nechtěla nic, co by připomínalo schody nebo dokonce schody samotné - a že se pro nemohoucí psy vyrábějí.
Polštář mě napadl taky, ale v době, kdy měla potíže jsem vypozorovala, že se vyhýbá nerovným nebo nestabilním povrchům.
Takže mi z toho nejlíp vyšla neklouzavá pevná rampa, po které může nahoru i dolů.
Vím, že ty skoky nahoru a dolů jsou blbý, pro malý psy obecně a pro páteř zejména. Ale v případě pinčový musím konstatovat, že skáče měkce jako kočka, jakoby úplně bez námahy a zdá se mi, že páteř dostává mnohem míň zabrat než kdyby se šplhala nahoru přes nějaké měkké překážky.
V případě Vikiny je to samozřejmě jinak, to je tankoidní pejsek s relativně těžkým tělem a krátkejma nohama. Tam bych to řešila mnohem víc.
Jo jo, 5 kg je výhoda, do auta teď chodí v náručí, i když, pokud bych si nepospíšila, skočí tam taky.

17.10.2021 21:38

Dnes jsme vyrazili za kamarádkou a stavili jsme se alespoń na procházku na zámku Častolovice.Patří k našim oblíbeným,tak alespń pár podzimních fotek.

18.10.2021 08:18

Ahoj všichni, jdu se trošku pochlubit

S mýma tibetima klukama pořád brazdime bahno, lesy, louky, hory, nicméně v sobotu jsme oprasili chlupy a vyrazili přes celou republiku na klubovku.
Mladší získal titul, starší byl na bedně plus se úspěšně zbonitoval s krásným posudkem, kdy nám posuzovatel vytkl malinko volnější pysky, nicméně vzhledem k velke těžké hlavě říkal, že to není vada. Takže jsem moc pyšná na svoje obří kluky, že byli tak vzorni a hodní a samozřejmě mám hroznou radost z titulu a chovnosti. Vím, že tady má kdekdo šampióny, ale já mam takovou radost že jsem se chtěla podělit

18.10.2021 08:34
janaa

XXX.XXX.40.57

S mýma tibetima klukama pořád brazdime bahno, lesy, louky, hory, nicméně v sobotu jsme oprasili chlupy a vyrazili přes celou republiku na klubovku.
Mladší získal titul, starší byl na bedně plus se úspěšně zbonitoval s krásným posudkem, kdy nám posuzovatel vytkl malinko volnější pysky, nicméně vzhledem k velke těžké hlavě říkal, že to není vada. Takže jsem moc pyšná na svoje obří kluky, že byli tak vzorni a hodní a samozřejmě mám hroznou radost z titulu a chovnosti. Vím, že tady má kdekdo šampióny, ale já mam takovou radost že jsem se chtěla podělit

Moc gratuluju obříkům

18.10.2021 08:45

Častolovice i tibeti = hezký začátek týdne !

18.10.2021 08:59

...nadherní.....velká gratulace....

18.10.2021 09:03

Moc gratuluju. Znám to, jakou má člověk radost, když se mu to podaří.

18.10.2021 09:07

Moc všem děkujeme

Technická otázka, jak to vlastně probíhá, pokud si někdo vybere mého psa ke krytí? Schvaluje to poradce chovu, nebo mě kontaktuje přímo majitel feny? Jezdí pes za fenou, nebo fena za psem?
Chovatelka má teď jiné starosti, tak ji nechci otravovat hloupými dotazy.

18.10.2021 09:18

Moc všem děkujeme

Technická otázka, jak to vlastně probíhá, pokud si někdo vybere mého psa ke krytí? Schvaluje to poradce chovu, nebo mě kontaktuje přímo majitel feny? Jezdí pes za fenou, nebo fena za psem?

Já netuším, jestli je to u každého plemena stejné...u nás si majitel feny vyžádá krycí list u klubu, dostane 3 originály, jeden předá majiteli psa, jeden po krytí odešle poradci chovu a jeden potom přiloží k přihlášce zápisu štěňat.
A fena jezdí za psem.

18.10.2021 09:20

Moc všem děkujeme

Gratuluji k úspěchům.

Ke krytí:psa navrhuje nebo schvaluje poradce chovu a musí být uveden na krycím listu.Většinou jezdí fena za psem,ale lze se domluvit i jinak.
Více najdete na stránkácj klubu TD.
Chovatelský a zápisní řád KTD ČR, z.s.

18.10.2021 09:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já miluju ty černé. Kamarádka taky měla a pokaždé si představím, že oči jsou ty světlé tečky nad nima a ten pes pak působí úplně jinak a nemůžu se přestat smát.

Pardon, že vám tady bourám příspěvek o výstavním úspěchu. Gratuluju, ale ten tmavý mě prostě zase rozesmál.

18.10.2021 10:03

Gratuluji k úspěchům.

Ke krytí:psa navrhuje nebo schvaluje poradce chovu a musí být uveden na krycím listu.Většinou jezdí fena za psem,ale lze se domluvit i jinak.
Více najdete na stránkácj klubu TD.
Chovatelský a zápisní řád KTD ČR, z.s.

Jsme pod Klubem chovatelů málopočetných plemen. Kvůli té kauze s falesnymi RTG některých psů, upravování podmínek chovnosti atd. jsem šla raději k druhému klubu.
Ale jinak děkuji

18.10.2021 12:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jsme pod Klubem chovatelů málopočetných plemen. Kvůli té kauze s falesnymi RTG některých psů, upravování podmínek chovnosti atd. jsem šla raději k druhému klubu.
Ale jinak děkuji

Tak já jsem taky chtěla pogratulovat, protože radost musí být veliká, .... ale nemožu, nemožu, zabila to Atheria, sjela jsem si znovu zpátky na ty fotky a jo! Má pravdu jehehééé!

No ale jsem šikovná, takže se ovládnu a napíšu,že : gratuluju moc a věřím, že máte stejnou radost, jako to černý torpédo na té povýstavní fotce

18.10.2021 15:51

že oči jsou ty světlé tečky nad nima a ten pes pak působí úplně jinak a nemůžu se přestat smát.

To není k smíchu :-)). To má svůj účel. Aby se, jed plivající kobra, netrefila správně !
A když se dobře podíváte, ten světlý má taky "dvoje oči".

Všeobecně se mi také černí líbili víc, ale cstmr má toho světlého úžasně krásného. Důstojnost sama.

18.10.2021 17:00

@Cstmr

velká gratulace, kluci jsou moc krásní a teď se to oficiálně potvrdilo

18.10.2021 17:06

Cstmr - moc moc moc blahopřeji!! Jsou to krasavci!

18.10.2021 17:37

Ale jinak děkuji

Podmínky by měly být stejné.Viz zápisní řád KCHMPP

18.10.2021 20:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Dneska bylo krásně teplíčko 17°C.
A pinčová slaví osminy ...foto je teda ze včera, to byla oblečená

18.10.2021 20:48
Andrýsek3

XXX.XXX.9.117

Atheira napsal(a):
Já miluju ty černé. Kamarádka taky měla a pokaždé si představím, že oči jsou ty světlé tečky nad nima a ten pes pak působí úplně jinak a nemůžu se přestat smát.

Pardon, že vám tady bourám příspěvek o výstavním úspěchu. Gratuluju, ale ten tmavý mě prostě zase rozesmál.

😅😅😅 jsem se musela vrátit a jo, na té první fotce to je fakt vtipné 😄

Naše dnešní podzimní venčení.

18.10.2021 21:14

gratuluji.
Jako prvni krok je preregistrace psa na plemence

18.10.2021 21:33

Terven napsal(a):

No tak to teda....hodně štěstí, zraví...hodně štěstí, zdraví....hodně štěstí milá... (no a tady teda zádrhel, protože mi nějak uniklo jméno oslavenkyně neb je paničkou zmiňována povětšinou a nebo vždycky?? jako pinčová ).....takže hodně štěstí milá Pinčová, hodně štěstí přejem.

Sardullah, Ginuška a Jessinka

18.10.2021 21:38
Terven

XXX.XXX.110.191

No tak to teda....hodně štěstí, zraví...hodně štěstí, zdraví....hodně štěstí milá... (no a tady teda zádrhel, protože mi nějak uniklo jméno oslavenkyně neb je paničkou zmiňována povětšinou a nebo vždycky?? jako pinčová ).....takže hodně štěstí milá Pinčová, hodně štěstí přejem.

Sardullah, Ginuška a Jessinka

Čikina
A děkujeme převelice

18.10.2021 23:25

gratuluji.
Jako prvni krok je preregistrace psa na plemence

Tam mi posílala PP poradkyně chovu.

Jinak všem děkujeme, já Teda měla za co, že to pálení nad očima má jakože vypadat jako oči schválně, když pes spí, aby to vypadalo že pozoruje

Mi se moc líbí celocerni, ale těch je fakt málo, takže se musím spokojit s nejcernejsim palenym štěňátkem z vrhu a v beztlapkove verzi je vlastně celý černý

19.10.2021 07:52

Terven napsal(a):

Čikinko, přeji Ti hodně zdraví k narozeninám, ať je Tvůj svět plný radosti, lumpáren a misek plných dobrot 🌷
Hezky jí obleček ladí s kšírkama👍 a má v očích výraz, jako kdyby říkala " A nemohla bych dneska řídit já?" 😃

19.10.2021 07:58

Tam mi posílala PP poradkyně chovu.

Jinak všem děkujeme, já Teda měla za co, že to pálení nad očima má jakože vypadat jako oči schválně, když pes spí, aby to vypadalo že pozoruje

Mi se moc líbí celocerni, ale těch je fakt málo, takže se musím spokojit s nejcernejsim palenym štěňátkem z vrhu a v beztlapkove verzi je vlastně celý černý

Nádherně lesklá načechraná černá koule 🙂
nádherní psi jsou tihle tibeťani!
Když jde panička venčit, nemusí se vůbec ničeho bát...

19.10.2021 08:00

Andrýsek3 napsal(a):
😅😅😅 jsem se musela vrátit a jo, na té první fotce to je fakt vtipné 😄

Naše dnešní podzimní venčení.

Na té Vaší první fotce se pejsek vyloženě kochá pohledem 🙂

19.10.2021 16:36
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Na té Vaší první fotce se pejsek vyloženě kochá pohledem 🙂

To on rád 😇 když jdeme někam na kopec nebo vyhlídku, tak vyloženě se kochá okolím.

19.10.2021 18:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nemáte tucha, co to může být za vejce? Může mít tak 13-14cm.

19.10.2021 19:07

Atheira napsal(a):

Kde jste to našla? Vypadá jak vyšisované vejce emu hnědého.

19.10.2021 19:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kde jste to našla? Vypadá jak vyšisované vejce emu hnědého.

To našla sestra v takovém vesnickém parčíku za hospodou. Přišla za námi s fotkou, a říkala, že to určitě je vejce, ne atrapa a samozřejmě hrozně zvědavá, čí vejce to může být a my teď všichni tady taky, žejo. Že když to zvedne, pozná že prostě je to stopro opravdické vajíčko. Leží to tam u potoka.
Zatím jsme se dobrali jen raptorů a pokémonů, takže nic moc.

19.10.2021 19:38
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Andrýsek3 napsal(a):
To on rád 😇 když jdeme někam na kopec nebo vyhlídku, tak vyloženě se kochá okolím.

Jé, to náš dělá taky. Já vždycky říkám, že je to milovník panoramat.
No jo, holt se narodil na Vysočině a přestěhoval se do hor, tak si to tu zamiloval 😁 na kopcích na něho musíme vyloženě čekat, protože pán se vždy musí pokochat 😁

19.10.2021 20:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Čikinko, přeji Ti hodně zdraví k narozeninám, ať je Tvůj svět plný radosti, lumpáren a misek plných dobrot 🌷
Hezky jí obleček ladí s kšírkama👍 a má v očích výraz, jako kdyby říkala " A nemohla bych dneska řídit já?" 😃

Ne, nemohla by řídit, poněvadž stačí, že řídí zeměkouli
Obleček s kšírkama, jo, jo...zásluha paní Levíčkové z MushGO. Zarezervovala jsem si termín na osobní zkoušení v rámci jejich MushGO tour. Bohužel, nakonec to bylo docela nevhod - byla jsem po noční, Čikina měla problémy s krkem, venku skoro mráz.
Horší už to být nemohlo - zkoušet x věcí s oblíkáním přes hlavu labilnímu pinčovi s hnutou krční páteří pod širým nebem při teplotě kolem 0°C - to je celkem frajeřinka.
Nakonec jsme jely a bylo to nejlepší rozhodnutí roku. A ačkoliv jsem jako obvykle sázela na Finy (Hurtta), nakonec máme český výrobky - Vikina má postroj od Manmatu a Čiki Zero DC. Jen ta oranžová mikča je finská a všechno to moc pěkně sedí, tak snad máme na dlouho vystaráno.
Paní Levíčková byla úžasná, opatrně navlíkala pinčovou do všech těch modelů, aby krček neutrpěl újmu...nakonec se přiznala, že z toho měla obavy, ale bylo prý to super.

19.10.2021 21:17

Atheira napsal(a):

To bude krokodýl

20.10.2021 20:00
Katka12345

XXX.XXX.32.40

V Beskydech dnes takto. Po práci jsme vyrazili na kopce. Potkali jsme i skupinu tří fenek, takže Pan pes, který je extrémně na ženské, byl úplně spokojený.
A to jsme nedávno od chytrého pána při procházce poslouchali, že je strašně špatně socializovaný... Tak očividně to není tak strašné.

20.10.2021 21:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Katka12345 napsal(a):
V Beskydech dnes takto. Po práci jsme vyrazili na kopce. Potkali jsme i skupinu tří fenek, takže Pan pes, který je extrémně na ženské, byl úplně spokojený.
A to jsme nedávno od chytrého pána při procházce poslouchali, že je strašně špatně socializovaný... Tak očividně to není tak strašné.

Co je to to flekaté? Není to nějaký honič? Bernský?

21.10.2021 10:32
Katka12345

XXX.XXX.56.208

Terven napsal(a):

Netuším, ten není náš. Nějaká extrémně přítulná fena. Možná to bude i nějaký mix. Pán měl tři fenky, ani u jedné jsem nedokázala odhadnout, co to je a kvůli vichru jsme se ani nebavili.

21.10.2021 10:41

Terven napsal(a):

Není to žádný ze švýcarských honičů. Mám tu fotku na mobilu malou, takže vidím jen takové uskupení fleků a moc z toho nepoznám, ale mohl by to být auvergneský ohař, hádám.

21.10.2021 10:48

mně to přijde jako pointr

21.10.2021 10:52

mně to přijde jako pointr

Jsou i grošovaní? Znám jen bílé s barevnými plotnami nebo celobarevné (event. s náprsenkou). Já mám tu fotku opravdu malou, nevidím detaily, ale nezdá se mi, že by měl ten pes na fotce pointří nos nahoru.

21.10.2021 10:54
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Není to žádný ze švýcarských honičů. Mám tu fotku na mobilu malou, takže vidím jen takové uskupení fleků a moc z toho nepoznám, ale mohl by to být auvergneský ohař, hádám.

Jo, to by mohla být. Nějaký z těch francouzských ohařů mi připadá nejpravděpodobnější.

21.10.2021 10:55

Varaxi napsal(a):
Jo, to by mohla být. Nějaký z těch francouzských ohařů mi připadá nejpravděpodobnější.

Zase jsou dost vzácní, tak je otázka, jaká je pravděpodobnost…

21.10.2021 10:57
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jsou i grošovaní? Znám jen bílé s barevnými plotnami nebo celobarevné (event. s náprsenkou). Já mám tu fotku opravdu malou, nevidím detaily, ale nezdá se mi, že by měl ten pes na fotce pointří nos nahoru.

Grošovaní jsou, ale pointr by měl mít jinou hlavu. Ta fotka je nic moc (jako je krásná, ale fenka má zrovna takový postoj, že jsou kontury hlavy špatně vidět), takže ruku do ohně za to nedám, ale myslím, že to není pointr.

21.10.2021 10:59

Teoreticky to může být i ESP. Asi je to pravděpodobnější než francouz.

21.10.2021 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Volavky?

21.10.2021 11:01

Tipuji ESP.

21.10.2021 11:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Teoreticky to může být i ESP. Asi je to pravděpodobnější než francouz.

Mně přijde, že fenka má dlouhé uši, delší než běžný ESP.
Oni jsou podobní i francouzští honiči. A jestli je křížená...
No, může být prakticky cokoli. :)

21.10.2021 12:25
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Vrátili jsme se z mufloní nemocnice a manžel chtěl jít venčit, než sedne k HO.
Napřed odletěly sáčky, pak vodítko, pak manžel.
Psi byli chytřejší, ani nevystrčili nos.
Asi půjdou za trest na podložku.
Všichni.

21.10.2021 12:36

My vyrazili v dnešní krásný větrný den zase do lesa. Ty barvy, to je něco, musím uprosit mamku s foťákem, aby lumpy moje nafotila s krásným pozadím

21.10.2021 12:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

My vyrazili v dnešní krásný větrný den zase do lesa. Ty barvy, to je něco, musím uprosit mamku s foťákem, aby lumpy moje nafotila s krásným pozadím

A já zrovna přemýšlím, že pořádně do lesa se dneska asi nepodíváme. Spíš po polích a tak. Byli jsme jen v lese za zahradou, na klasickou dlouhou lesní prochajdu nevím jestli si dneska troufnu. Máme tu část lesa s hodně starými duby, věčně z nich něco padá. A když se kouknu, jak to cloumá s těma, co jsou oproti nim ještě mladíci a v plné síle, tak se asi dneska bojím.
Ale barvy krásné, ještě jak se to žlutočervené listí třepotá a mezi tím to slunce... Hned bych tam šla vyfotit nějaké fotky, ale vítr s postupujícím dnem nějak nabírá na síle mi přijde.

21.10.2021 13:21
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Vkládám Vám ještě jedno foto fenky, ať můžete tipovat dál. Lepší bohužel nemám. Navíc na všech vypadá, jak kdyby se krčila, protože skákala kolem toho našeho. Ona byla na volno a on na vodítku, takže si to dost užívala.

21.10.2021 13:48

Mně to přijde jak nějaký kříženec NKO.

21.10.2021 13:56

Atheira napsal(a):
A já zrovna přemýšlím, že pořádně do lesa se dneska asi nepodíváme. Spíš po polích a tak. Byli jsme jen v lese za zahradou, na klasickou dlouhou lesní prochajdu nevím jestli si dneska troufnu. Máme tu část lesa s hodně starými duby, věčně z nich něco padá. A když se kouknu, jak to cloumá s těma, co jsou oproti nim ještě mladíci a v plné síle, tak se asi dneska bojím.
Ale barvy krásné, ještě jak se to žlutočervené listí třepotá a mezi tím to slunce... Hned bych tam šla vyfotit nějaké fotky, ale vítr s postupujícím dnem nějak nabírá na síle mi přijde.

Ráno právě takto nefoukalo, k nám to dorazilo ať teď i s trochou deště. V silném větru bych do lesa také nešla.

21.10.2021 14:27

tady funí opravdu hodně - navíc do toho i často prší - pes to vyhodnotil jako počasí k procházkám nevhodné... a byl jen oběhnout zahradu. Od sousedů napadala spousta jablek - kyselých velkých "štrůdláků". Bude štrůdl i křížaly... Ale ještě chvilku se sbíráním počkám - neb chytit nějakým do hlavy by byla pecka...

21.10.2021 14:33

Taky si říkám, že dnes asi nikam nepůjdeme. I když zatím mně připadá, že u nás včera foukalo víc, to jsme byli 2 hodiny jenom na zahradě.

21.10.2021 14:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak jsem zpět. Lara lítala stejně jako vždycky. Měla radost, že drny trávy uvolněné z pole po zorání jí samy utíkaj. To už dneska asi nic nepřekoná. Ale já se chvilkama vůbec nemohla hnout z místa. Chvíli mi to přišlo vtipný, pak zase úplně zoufalý.
Jo a našla jsem u branky deštník. Bez majitele, ten nevím kam uletěl.

21.10.2021 14:43
domi.t

XXX.XXX.131.130

Atheira napsal(a):
Tak jsem zpět. Lara lítala stejně jako vždycky. Měla radost, že drny trávy uvolněné z pole po zorání jí samy utíkaj. To už dneska asi nic nepřekoná. Ale já se chvilkama vůbec nemohla hnout z místa. Chvíli mi to přišlo vtipný, pak zase úplně zoufalý.
Jo a našla jsem u branky deštník. Bez majitele, ten nevím kam uletěl.

Posledná veta ma rozsekala!

U nás tiež fúka,ale Nefret funguje ako dobré ťažidlo(je medzi nami len 8 kíl rozdiel), tak som safe

21.10.2021 14:47

lesnížínka napsal(a):
Volavky?

To mi přijde velké. Na volavku.

21.10.2021 14:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Volavky?

Já myslím, že volavka má vejce tak poloviční. Tohle je fakt mega. Jak od pštrosa nebo malýho dinosaura.

Jo, když už jsme u toho. Lidi, co se víc vyznáte v chovu zvířat a tak... Že na klokany musí být nějaké speciální povolení? A že si je nemůžete chovat jen tak na dvorku?
My tu pár km přes les máme takové stavení. Je tam oplocený pozemek, ale nic velkého. Takovou průměrnou vesnickou zahradu by to dalo, ale žádný pastviny a výběhy. Jsou tam lamy, pštrosi (ti velcí, ne emu) a normálně tam je mezi nima i klokan! A drby tvrdí, že tam někde mají být i dva vlci, ale to bych spíš tipla na sarloose nebo československýho, jestli to vůbec je pravda a nějaký takový zvířata tam jsou. Nicméně toho klokana jsem viděla na vlastní oči. Je to takový ten menší, nevím, jak se jmenuje.
Přijde mi to jednak jako hrozný mišmaš a životní prostor rozhodně došel už s těma lamama, i ti pštrosi tam jsou jaksi navíc. Jak je možné, že tohle někomu projde? To se u takových zvířat nekontroluje, jestli mají vhodné podmínky k životu?

21.10.2021 15:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
Posledná veta ma rozsekala!

U nás tiež fúka,ale Nefret funguje ako dobré ťažidlo(je medzi nami len 8 kíl rozdiel), tak som safe

Mně zas u Lary přijde, že na ní tyhle větrný podmínky vůbec nemají vliv. Ona sviští i proti větru, jak kdyby neměl žádnou sílu. Asi je nějak správně ergonomicky tvarovaná. Jak rychlovlaky nebo co. Přitom když jde s námi druhý pes, tak ten je ve větru stejně marnej jako my na dvou nohách.

21.10.2021 15:15
janaa

XXX.XXX.40.57

Atheira napsal(a):
Já myslím, že volavka má vejce tak poloviční. Tohle je fakt mega. Jak od pštrosa nebo malýho dinosaura.

Jo, když už jsme u toho. Lidi, co se víc vyznáte v chovu zvířat a tak... Že na klokany musí být nějaké speciální povolení? A že si je nemůžete chovat jen tak na dvorku?
My tu pár km přes les máme takové stavení. Je tam oplocený pozemek, ale nic velkého. Takovou průměrnou vesnickou zahradu by to dalo, ale žádný pastviny a výběhy. Jsou tam lamy, pštrosi (ti velcí, ne emu) a normálně tam je mezi nima i klokan! A drby tvrdí, že tam někde mají být i dva vlci, ale to bych spíš tipla na sarloose nebo československýho, jestli to vůbec je pravda a nějaký takový zvířata tam jsou. Nicméně toho klokana jsem viděla na vlastní oči. Je to takový ten menší, nevím, jak se jmenuje.
Přijde mi to jednak jako hrozný mišmaš a životní prostor rozhodně došel už s těma lamama, i ti pštrosi tam jsou jaksi navíc. Jak je možné, že tohle někomu projde? To se u takových zvířat nekontroluje, jestli mají vhodné podmínky k životu?

Na klokana žádný povolení nikdo nepotřebuje. Samozřejmě jsou nějaký doporučení, v jakých podmínkách by se měl chovat, vnitřní,venkovní výběh,chovat min. v páru nebo ve skupině atd., ale víme,jak se standardy mnohdy dodržují i u hospodářských zvířat...

Jinak my včera měli "zážitkový" den. Nejdřív ráno veterina,přijíždím a před veterinou a na parkovišti xx lidí. Tak se ptám,jestli je jako vevnitř plno, a paní mi říká,nechoďte tam se psama, do čekárny nemůžete. A ejhle, v čekárně chlapec, dva pitbulíky,10měsíčního a 6 měsíčního, čoklové bez košíků,blboun je nebyl schopen skoro udržet, a ti se snažili zdrhnout ven a sežrat všechno v okolí
No a po veterině následovalo venčení mezi hovnama začali hnojit naše louky,takže fakt kličkování mezi méně a více bezpečnýma úsekama dneska kromě vichřice leje,tak se to snad spláchne a vsákne

21.10.2021 15:38

janaa napsal(a):
Na klokana žádný povolení nikdo nepotřebuje. Samozřejmě jsou nějaký doporučení, v jakých podmínkách by se měl chovat, vnitřní,venkovní výběh,chovat min. v páru nebo ve skupině atd., ale víme,jak se standardy mnohdy dodržují i u hospodářských zvířat...

Jinak my včera měli "zážitkový" den. Nejdřív ráno veterina,přijíždím a před veterinou a na parkovišti xx lidí. Tak se ptám,jestli je jako vevnitř plno, a paní mi říká,nechoďte tam se psama, do čekárny nemůžete. A ejhle, v čekárně chlapec, dva pitbulíky,10měsíčního a 6 měsíčního, čoklové bez košíků,blboun je nebyl schopen skoro udržet, a ti se snažili zdrhnout ven a sežrat všechno v okolí
No a po veterině následovalo venčení mezi hovnama začali hnojit naše louky,takže fakt kličkování mezi méně a více bezpečnýma úsekama dneska kromě vichřice leje,tak se to snad spláchne a vsákne

k těm pitbulíkům... Já měla včera zážitek. Vracela jsme se pěšky od maminky (bez psa) a přede mnou kráčela o jedné francouzské holi starší dáma (ohnutá, věk asi spíš k osmdesátce) a kolem ní pobíhal střední chlupatý voříšek. Na volno. Zezadu nás svižně docházeli dva mladí statní chlapi s amstafem (nebo urostlý pit??) na vodítku, který už z dálky naznačoval, že sežere každého chlupáče, který mu přijde do cesty.
Voříšek se zastavil, otočil, naježil... a paní rozhodným, ale klidným hlasem houkla "k noze a neřeš ho!" Psík se ihned zaparkoval ke správné noze, ale pochopitelně monitoroval a zježen byl značně... Když je amstaf míjel, šel po zadních, vrčochrčel, chlap měl co dělat, aby ho zvládnul... a paní opět jen lehce zvýšeným hlasem houkla "a ty toho taky nech, nebo tě přetáhnu holí" . A pak mi vypadly oči z důlků - neb pes zavřel hubu, stáhnul ocas a zařadil se na druhou stranu svého pána... co nejdál od paní... Tomu říkám přirozená autorita...

21.10.2021 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jak: přirozená autorita? A co ty výhrůžky holí, ha?!?

21.10.2021 17:15

lesnížínka napsal(a):
Jak: přirozená autorita? A co ty výhrůžky holí, ha?!?

pes přeci lidské řeči nerozumí... jen povelům a ona mu holí nehrozila (asi by i upadla...)

spíš jsem si říkala, že se začali bát ti chlapi, že je babča přetáhne... a když se bojí siláci, co má dělat ubohý pejsek

21.10.2021 17:35

pes přeci lidské řeči nerozumí... jen povelům a ona mu holí nehrozila (asi by i upadla...)

spíš jsem si říkala, že se začali bát ti chlapi, že je babča přetáhne... a když se bojí siláci, co má dělat ubohý pejsek

mimochodem to jsme se hádaly s kamarádkou jako malé holky před mocmoc roky, kdy mi vysvětlovala, že pes řeči rozumět nemůže, když je to jen zvíře... A od té doby to vím, protože ona chodila NA CVIČÁK a tak to musela vědět

21.10.2021 19:18

Tak přece jen jsme ven nešli, málem mi uletěl nábytek pod pergolou. Kluk se dnes vrací ze školy, vlak má aktuálně hodinu zpoždění.

21.10.2021 20:27

Tak přece jen jsme ven nešli, málem mi uletěl nábytek pod pergolou. Kluk se dnes vrací ze školy, vlak má aktuálně hodinu zpoždění.

No koukala jsem na zprávy a na železnici to bylo docela hustý....teda ono vlastně celkově.

22.10.2021 09:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska už máme krásně a Lara je opět radostí bez sebe. Všude po lese napadané větve. Ani jsem nemusela házet. Lítala a sbírala si je sama. Akorát jsem si pak v jednu chvíli všimla, že sebrala krtka a hází si krtkem. Jsem jí to zatrhla. Nemám ráda, když takhle týrá zvířátka. Ale zase si říkám, on když krtek vyleze ze země, tak už to má stejně asi spočítaný, co? Nevyhrabala si ho, to bych si všimla. Prostě tam někde vylezl z listí.

22.10.2021 09:19

Atheira napsal(a):
Dneska už máme krásně a Lara je opět radostí bez sebe. Všude po lese napadané větve. Ani jsem nemusela házet. Lítala a sbírala si je sama. Akorát jsem si pak v jednu chvíli všimla, že sebrala krtka a hází si krtkem. Jsem jí to zatrhla. Nemám ráda, když takhle týrá zvířátka. Ale zase si říkám, on když krtek vyleze ze země, tak už to má stejně asi spočítaný, co? Nevyhrabala si ho, to bych si všimla. Prostě tam někde vylezl z listí.

Byl ještě živej?

22.10.2021 09:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Byl ještě živej?

Já myslím, že byl. Když jsem na ní houkla, aby ho nechala, viděla jsem, že někam odchází.

22.10.2021 09:45

Atheira napsal(a):
Já myslím, že byl. Když jsem na ní houkla, aby ho nechala, viděla jsem, že někam odchází.

U nás teda krtek nikdy nepřežil, pokud se fenám podařilo ho chytit. A občas najdu na chodníku zakousnutou myš. Akorát ježkovi nikdy neublížili, ale ten má prostě výbornou ochranu. Naštěstí.

22.10.2021 09:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás teda krtek nikdy nepřežil, pokud se fenám podařilo ho chytit. A občas najdu na chodníku zakousnutou myš. Akorát ježkovi nikdy neublížili, ale ten má prostě výbornou ochranu. Naštěstí.

Ona by ho zakousla až po čase a myslím, že spíš omylem, jak by se rozjela a dostala se do rauše. Pár hrabošů takhle překousla, když moc utíkali. Je úchylná na házení a když by se ta zvířata nehýbala, už pro ni nejsou atraktivní. Drží je v hubě hodně lehko. Nedávno mi donesla zazimovaného ježka (už v klubíčku, tvrdě spícího) a chtěla ho hodit. Tak jsem jí hodila přetahovadlo a ježka odnesla zazimovat jinam. Byl živý, nezraněný. Ještě si ve spánku hezky pomlaskával.
Jinak teda s probuzenýma ježkama máme docela problém. To je jediné takhle divoce žijící zvíře, do kterého jde i přes zákaz a chce ho zakousnout. Zatím ale všichni přežili bez úhony, ale hlavně díky bodlinám, protože si popíchala hubu a dalo mi to čas nějak zasáhnout. Jinak má u ježků fakt v palici temno.

22.10.2021 10:11

Atheira napsal(a):
Ona by ho zakousla až po čase a myslím, že spíš omylem, jak by se rozjela a dostala se do rauše. Pár hrabošů takhle překousla, když moc utíkali. Je úchylná na házení a když by se ta zvířata nehýbala, už pro ni nejsou atraktivní. Drží je v hubě hodně lehko. Nedávno mi donesla zazimovaného ježka (už v klubíčku, tvrdě spícího) a chtěla ho hodit. Tak jsem jí hodila přetahovadlo a ježka odnesla zazimovat jinam. Byl živý, nezraněný. Ještě si ve spánku hezky pomlaskával.
Jinak teda s probuzenýma ježkama máme docela problém. To je jediné takhle divoce žijící zvíře, do kterého jde i přes zákaz a chce ho zakousnout. Zatím ale všichni přežili bez úhony, ale hlavně díky bodlinám, protože si popíchala hubu a dalo mi to čas nějak zasáhnout. Jinak má u ježků fakt v palici temno.

JJ, s těma ježkama je to u nás to samé. Julču asi štve, že na něj skrze ty bodliny nemůže, tak si s ním pořád pohazuje jak s balkonkem a štěká na něho. Zatím se mně vždy podařilo jí ho nějak sebrat a odnést ho do lesa. Letos to byli 3 a všichni přežili.

22.10.2021 20:43

Katka12345 napsal(a):
Vkládám Vám ještě jedno foto fenky, ať můžete tipovat dál. Lepší bohužel nemám. Navíc na všech vypadá, jak kdyby se krčila, protože skákala kolem toho našeho. Ona byla na volno a on na vodítku, takže si to dost užívala.

Tipuji anglický setr s dalmatinem. Nebo i kokršpaněl s dalmatinem.

22.10.2021 20:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak my naopak ježky milujem, odchovali jsme před lety i ježčata a když jsme letos našli na trávníku mrtvého ježka(nevím proč umřel ) tak byl z toho Worka dost smutný, pořád mě k němu vodil (vždycky mi ježka ukazuje, ať mu taky dáme kokinko) tak jsem ho musela sebrat a odnést zakopat přes to, že už s ním notně hýbali červi. To byl dost hrozný zážitek Myslím si, že náklonost k ježkům vznikla v době, kdy kluci nechtěli jíst a ježura to chodil dojídat. Já je pak chválila, že jsou misky spapané...až po čase jsem tam nachytala ježka a vysledovala, že chodí pravidelně

22.10.2021 20:57

Nepamatujete paní Jonášovou? Bydlela na Gen. Píky a chodila do Kaštanky se smečkou malých kníračů. Ta by to asi vyřešila podobně. :-))

23.10.2021 06:12

Nepamatujete paní Jonášovou? Bydlela na Gen. Píky a chodila do Kaštanky se smečkou malých kníračů. Ta by to asi vyřešila podobně. :-))

pamatuji - neuvěřitelná paní. Potkávala jsem ji v parku cestou na fakultu. Často jsme se bavily. Myslím, že dřív mívala i velké knírače...

23.10.2021 11:23
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Já se jdu podělit s dnešním venčením, hrozně mě potěšilo. Potkali jsme samotného tak 10-11ti letého kluka s ročním jagdterierem, a oni byli spolu prostě úžasní. Kluk furt lítal, vymýšlel hry a pes za ním lítal a nemohl z něj spustit oči, kluk s ním cvičil za piškoty, lítali oba za balonem. I můj pes se nechal tou hrou úplně strhnout. Kluk se pozdravil s mým psem, zeptal se na jméno a pak už ho přirozeně do hry taky zatáhl, volal na něj, střídavě pak na svého a tak. 😃 U toho kluka byl vidět fakt hrozně pěkný a přirozený vztah ke psům, byli úplný parťáci. Jsem si představila ty dotazy tady - jagdterier pro desetiletého syna a ty odpovědi jaké by k tomu byli. 😃 ale jo, sama. vím, že tohle je teď už spíš taková výjimka nebo aspoň ve městě mi to tak přijde. Ale moc mě to potěšilo. :)

23.10.2021 12:45
Terven

XXX.XXX.103.178

Andrýsek3 napsal(a):
Já se jdu podělit s dnešním venčením, hrozně mě potěšilo. Potkali jsme samotného tak 10-11ti letého kluka s ročním jagdterierem, a oni byli spolu prostě úžasní. Kluk furt lítal, vymýšlel hry a pes za ním lítal a nemohl z něj spustit oči, kluk s ním cvičil za piškoty, lítali oba za balonem. I můj pes se nechal tou hrou úplně strhnout. Kluk se pozdravil s mým psem, zeptal se na jméno a pak už ho přirozeně do hry taky zatáhl, volal na něj, střídavě pak na svého a tak. 😃 U toho kluka byl vidět fakt hrozně pěkný a přirozený vztah ke psům, byli úplný parťáci. Jsem si představila ty dotazy tady - jagdterier pro desetiletého syna a ty odpovědi jaké by k tomu byli. 😃 ale jo, sama. vím, že tohle je teď už spíš taková výjimka nebo aspoň ve městě mi to tak přijde. Ale moc mě to potěšilo. :)

Moc pěkný, mě taky vždycky potěší, když vidím někoho, kdo se psu pěkně věnuje a jsou venku spolu, nikoli každý zvlàšť.
A jo, tady by asi desetiletej kluk a jagdteriér neprošel, ale život holt - naštěstí- není černobílej.

23.10.2021 13:45

pamatuji - neuvěřitelná paní. Potkávala jsem ji v parku cestou na fakultu. Často jsme se bavily. Myslím, že dřív mívala i velké knírače...

Ano, mívala VK černé a chovnou stanici Černý Bart ( viz Hvízdavý Dan )

23.10.2021 13:59

Výletovaly jsme naposled ve středu. U Petra v Pekle. V krásném podzimním dni to tam bylo jak v nebi.

23.10.2021 20:05

tento týden byl barevně krásný - podzim zcela ukázkový. Jen tedy ve čtvrtek se nikam jít nedalo - uletěli bychom my i pes... Všechny fotky jsou z průběhu týdne z lesů za humny - maximálně jsme popojeli 15 minut

23.10.2021 21:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Se sem jdu zas zeptat jak na mimibazar. :D Docela mi to totiž znepříjemňuje to krásné podzimní venčení! Jsem od středy po extrakci té osmičky, co jsem tu ohledně ní nedávno skučela...
No, šťoural se v tom dlooouho (navíc začal trhat ještě když injekce nepůsobila úplně pořádně :D), zub prý napadrť, tak to tahal kousek po kousku, ale pečlivě kontroloval a prý tam nikde nic nezbylo.
Mám to zašité, rána jako taková v podstatě vůbec nebolí, ale zas mě od toho bolí všechno ostatní. Osmička byla spodní a mě z toho bolí horní zuby, někdy s přispěním i těch spodních na té straně, kde ta osmička byla, jak kdyby chtěly všechny rázem někam odejít. Jak kdyby za ně prostě někdo neustále tahal.
Všichni mi pořád tvrdili, jak je to nic, že o tom za dva dny vůbec nevíte, ale tohle je prostě fakt hrůza. Copak přes den, to se nějak dá, i když jsem z toho už dost otrávená, ale v noci... to je fakt jízda jako. To je normální tohleto?

24.10.2021 06:36

Atheira napsal(a):
Se sem jdu zas zeptat jak na mimibazar. :D Docela mi to totiž znepříjemňuje to krásné podzimní venčení! Jsem od středy po extrakci té osmičky, co jsem tu ohledně ní nedávno skučela...
No, šťoural se v tom dlooouho (navíc začal trhat ještě když injekce nepůsobila úplně pořádně :D), zub prý napadrť, tak to tahal kousek po kousku, ale pečlivě kontroloval a prý tam nikde nic nezbylo.
Mám to zašité, rána jako taková v podstatě vůbec nebolí, ale zas mě od toho bolí všechno ostatní. Osmička byla spodní a mě z toho bolí horní zuby, někdy s přispěním i těch spodních na té straně, kde ta osmička byla, jak kdyby chtěly všechny rázem někam odejít. Jak kdyby za ně prostě někdo neustále tahal.
Všichni mi pořád tvrdili, jak je to nic, že o tom za dva dny vůbec nevíte, ale tohle je prostě fakt hrůza. Copak přes den, to se nějak dá, i když jsem z toho už dost otrávená, ale v noci... to je fakt jízda jako. To je normální tohleto?

mně to normální nepřipadá - ale mám málo zkušeností. Ta jediná sedmička (nejsem moudrá - jsem chudozubá , osmičky nemám ani založené ), která mě opustila, šla ven taky chirurgicky po kouskách, taky jsem to měla zašité... ale nepotřebovala jsem ani jeden prášek na bolest, bylo to zcela v klidu.

24.10.2021 09:14

teď jsme se vrátili z Rašovky (Ještědský hřeben). Dole v kraji mlha, zmrzlá tráva křupala pod tlapkama, vstávající sluníčko zářilo a barvilo svět do žluta, kolem barevné kopce, bučící kravky, spousta ptáků (od káňat po střízlíka)... prostě krásná procházka.

24.10.2021 09:21
Atheira

XXX.XXX.138.203

mně to normální nepřipadá - ale mám málo zkušeností. Ta jediná sedmička (nejsem moudrá - jsem chudozubá , osmičky nemám ani založené ), která mě opustila, šla ven taky chirurgicky po kouskách, taky jsem to měla zašité... ale nepotřebovala jsem ani jeden prášek na bolest, bylo to zcela v klidu.

Nechci to zakřiknout, ale cítím zlepšení. Minimálně ten tlak na horní zuby už není takový, tak uvidím. 😁

24.10.2021 09:28

Atheira napsal(a):
Nechci to zakřiknout, ale cítím zlepšení. Minimálně ten tlak na horní zuby už není takový, tak uvidím. 😁

Já po vytržení osmiček tyto problémy neměla. Ale trhali mně jen ty horní a vždycky celou, nikdy se to nedrolilo.
Držím palce, ať je to lepší, zuby umí být pěkný sv@ně.

24.10.2021 09:31
janaa

XXX.XXX.35.172

Atheira napsal(a):

Hele,může to být, nervy jsou sviň. Mě nedávno po ošetření zubu týden bolel trojklaný nerv. Jestli se to zlepšuje,tak dobrý. A nebála bych se teda vzít si něco na bolest

24.10.2021 09:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jinak u nás je taky krásně, i když mrazivo. Sluníčko božsky barví. To miluju hlavně skrz okno, když doma udělá tak příjemně oranžovo.

Srnulky se nám už zase stahují víc k zahradám a asi to vypadá, že už nastálo živím dva kocoury. Ten mouratý z léta se pořád vtírá k nám a ráno tu je nastartovaný už nějak pravidelně. Je to ten s těma mušíma larvama, jestli si někdo pamatuje.

24.10.2021 09:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo ono nejde vkládat víc videí pod jeden příspěvek? :D

24.10.2021 10:21

Atheira napsal(a):

Tak já si s osmičkama zažila svoje....teda s oběma horníma, když mi ten zub vytrhly tak díra jak do....chodila jsem tejden denně na výměnu drénu a kontrolu a žrala prášky.

Teď mi škubali zub na zubní chirurgii, měla jsem to i zašitý a několik dní jsem taky zobala "hopsinky". Já teda prášky na bolest beru zcela vyjímečně, ale když dojde na lámání chleba, jako třeba u toho zubu, tak to budu klidně zobat celej tejden.

24.10.2021 11:21

Atheira napsal(a):

Atheiro, známe to asi skoro všichni tady, jak dokážou obzvláště osmičky potrápit...berte si na noc něco na bolest a hlavně ovšem ne nalačno, ať Vás k tomu ještě nebolí žaludek. Pokud cítíte zlepšení, je to na dobré cestě k uzdravení, ale pokud to stagnuje, radši hned jak to půjde, běžte k zubaři, ať na to koukne. Rozhodně bych si tvář nenahřívala, podpořilo by to zánět, to je má zkušenost, ale venku se chraňte šálou, nesmí Vám to prostydnout! Tak se držte děvče, myslím na Vás 🌷

24.10.2021 14:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Páni, teď to čtu, tak ačkoliv mám zuby děsné, většina už ani není moje tak když mi trhal osmičku, ani jsem nepoznala, že mi chybí zub. Injekce mi zabírá asi na několik dní, protože mě všichni strašili, že to pak začne bolet a nic...vůbec nezačalo. Ale vytržena najedenkrát, žádné zahnuté kořeny a jiné libůstky tam nemám.

Venčení: u nás ráno -3st, pes spokojený, když jsem šli v +1st, že teplota dobrá, já zmrzlá jak ten ptáček v Mrazíkovi. Před pár dny mi říkal soused koňák, že naše zahrada je odzadu s těma barvama nádherná...no a jeden mrazík a většina listí už je na zemi

24.10.2021 15:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Díky všem, já se snažím si prášek brát případně jen v noci... a teda obecně u prášků na bolest mám raději brát je na lačno, přijde mi, že zabírají dřív a líp.
Dneska už se to fakt zdá lepší. Uvidím jak v noci, kdyžtak si ještě něco zobnu, ale uklidňuje mě, že vnímám ten posun, takže to asi nijak řešit nebudu, ono to nějak přejde.

Jo, to venku se chraňte šálou, to mě právě nenapadlo (a zrovna byly ty fujavice). Já to leduju, tak jsem si říkala - dobrý, že je venku aspoň zima, to bude lepší.
No, ale tak jsem se v posledních pár dnech naučila nosit aspoň čepici. V té mi přišlo, že je to lepší.(divný, když to vlastně nechrání tu tvář, ale přišlo mi to tak :D) Na šálu mi přijde strašně teplo ještě a já fakt teplo úplně nedávám. Vždycky mě dovede děsně vytočit, když je mi vedro. Jsem za to na sebe vždycky naštvaná, jak se tím dovedu nechat vykolejit, ale holt to tak mám. Třeba když si řeknu - je chladno, půjdu spát v ponožkách, tak to se uprostřed noci pravidelně probudím, běsním a nejenže ty ponožky musí hned pryč, ale mám chuť na vraždu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík