Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2021 10:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vždycky přemýšlím, jak by to dopadlo, kdyby na nás někdo zaútočil. Nicméně dosud se to nestalo, moji jsou vycepovani a jiní psi i když jsou navolno, tak si na dvě psí 65 kg ho*ada netroufaji. I když navolno vyhrožují, na dosah nejdou.
Ale pro případ nouze je starší pes bez náhubku ať může situaci vyřešit, má rozum a nejde do extrémů. Věřím v jeho váhu, kožich a límec, to se jen tak prokousnout nedá. Podivných lidi se nebojím vůbec, kohokoliv by oloupali jak cibuli.
Ale nechci nic privolavat, jsem ráda že se z vycházek vracíme v plném počtu a bez zranění

Dnes máme krásnou procházku podzimním lesem, nikde nikdo, mlha a moje dvě psí lásky, úžasné rano

Tak si představuju, kam bych se zahrabala, kdyby se z mlhy vynořili vaši dva medvědi :-))

15.11.2021 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ťukám do čeho můžu, ale dobrý. V rámci možností.
Nekulhá, jen se kroutí celým tělem (kyčle), momentálně ani nechrchlá, takže dobrý.

Jen se mu blbě vysvětluje, že svoje obvyklé delší trasy prostě nedá. On to neví, takže nechápe, proč nejdeme právě tam, kam se mě snaží odtáhnout, ale volím mu kratší prochajdy. Když jsem vyjímečně zkusila o facku delší okruh, cestou zpět už mu dvakrát podklesly zadní.

To je jak přes kopírák...u nás. Někdy si vybere delší trasu a já trnu, jestli ji zvládne.

15.11.2021 10:59

Ťukám do čeho můžu, ale dobrý. V rámci možností.
Nekulhá, jen se kroutí celým tělem (kyčle), momentálně ani nechrchlá, takže dobrý.

Jen se mu blbě vysvětluje, že svoje obvyklé delší trasy prostě nedá. On to neví, takže nechápe, proč nejdeme právě tam, kam se mě snaží odtáhnout, ale volím mu kratší prochajdy. Když jsem vyjímečně zkusila o facku delší okruh, cestou zpět už mu dvakrát podklesly zadní.

to se čte hezky, že máte relativně pohodové dny. Jen tak dál...

15.11.2021 11:27

Tak si představuju, kam bych se zahrabala, kdyby se z mlhy vynořili vaši dva medvědi :-))

Uznávám že když jdou přede mnou a vynoří se na někoho z mlhy, musí to být pro druhé asi šok, než zbystri že za psy jde i panička

Nicméně kluci jsou způsobni, když někoho potkáme, automaticky zastaví a čekají až je dojdu. Černý je navíc 80 procent času na stopovacce, zlatý si vesměs nikoho nevšímá.

15.11.2021 17:48
domi.t

XXX.XXX.146.54

Zdravíme z lesa🌲

Kde sa dá ten pes reklamovať? Má takmer 3 roky a stále rastie 😂 A s váhou 41,7 kg sa tiež radšej moc nechvalime 😂

15.11.2021 20:24

domi.t napsal(a):
Zdravíme z lesa🌲

Kde sa dá ten pes reklamovať? Má takmer 3 roky a stále rastie 😂 A s váhou 41,7 kg sa tiež radšej moc nechvalime 😂

Když ona si myslí že že SAO, přece nebude zakrnela je nádherná, klukům by se moc libila

16.11.2021 07:12

domi.t napsal(a):
Zdravíme z lesa🌲

Vy jste neviděla večerníčky o maxipsu Fíkovi? Ten přestal růst až po tom, co vypil soudek piva...

16.11.2021 08:18
domi.t

XXX.XXX.131.130

Vy jste neviděla večerníčky o maxipsu Fíkovi? Ten přestal růst až po tom, co vypil soudek piva...

Viete, čo je paradox? Že Nefretin otec sa naozaj volá Maxipes Fík A podla mňa má cez 50 kíl určite Potatila sa,darmo! Mamu má útlu a štíhlu.

16.11.2021 11:24

dneska se venčilo přímo parádně. Čerpám dovolenou (mám vždycky problém ji vybrat) a tak tedy Jizerky v listopadový pracovní den po ránu... tudíž jsme byli jediné auto na parkovišti na Smědavě. Sice nebylo jasno (slůňo vylezlo až po návratu), ale bylo krásně. Šli jsme značnou část mimo cesty - starou pěšinou průsekem, který vede zcela mimo civilizaci. Jasně, sucho vypadá jinak - občas nám šplouchla voda v podmáčených místech do bot vrchem... ale mokré vlňáky udrží docela solidní mikroklima a my ta opuštěná klidná místa máme rádi. Vysoká už většinou slezla dolů, takže jsme ani žádné setkání s nějakým tím "domorodcem" nezažili.

16.11.2021 11:35

U nás se dnes vyjasnilo, taky vyrazíme. 👍

16.11.2021 11:41
janaa

XXX.XXX.0.170

domi.t napsal(a):
Viete, čo je paradox? Že Nefretin otec sa naozaj volá Maxipes Fík A podla mňa má cez 50 kíl určite Potatila sa,darmo! Mamu má útlu a štíhlu.

Maxipes není nijak extra velký,klasický goldení samec

16.11.2021 11:42
janaa

XXX.XXX.0.170

U nás se dnes vyjasnilo, taky vyrazíme. 👍

Závidím,u nás už jsem sluníčko neviděla,ani nepamatuju. Procházka už byla, na loukách pěkně fučelo. Já mám bloklý záda,tak nám náš okruh trvá o půlku dýl

16.11.2021 12:12

janaa napsal(a):
Závidím,u nás už jsem sluníčko neviděla,ani nepamatuju. Procházka už byla, na loukách pěkně fučelo. Já mám bloklý záda,tak nám náš okruh trvá o půlku dýl

Jejda, Jani, au, au, co jsi dělala?

U nás už několik dní mlhy, tak dnes jsem ráda, že je to jinak. Je super, že člověk v té mlze nikoho nepotká, ale mně právě z toho bolí příšerně hlava, tak jsem to včera vzdala. V neděli jsme byli celý den cvičit v terénu, tak si to pes docela nechal vysvětlit.
Jak tu kdysi byla řeč, že to může být absťák, když člověk vysadí kávu, tak to nejspíš bude pravda.

16.11.2021 12:19
janaa

XXX.XXX.0.170

Jejda, Jani, au, au, co jsi dělala?

U nás už několik dní mlhy, tak dnes jsem ráda, že je to jinak. Je super, že člověk v té mlze nikoho nepotká, ale mně právě z toho bolí příšerně hlava, tak jsem to včera vzdala. V neděli jsme byli celý den cvičit v terénu, tak si to pes docela nechal vysvětlit.
Jak tu kdysi byla řeč, že to může být absťák, když člověk vysadí kávu, tak to nejspíš bude pravda.

Pokračujeme v rekonstrukci,tak jsem vystěhovávala špajz,všechny sklenice atd., hejbla a namohla jsem si to,no a pak 4 dny hony,a záda zásadně protestují

16.11.2021 12:24

Jo, to znám. Tak ať je brzo líp. Ale chce to klid a teplo.

16.11.2021 14:54
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Maxipes není nijak extra velký,klasický goldení samec

Zdal sa mi vždy velký, ale možno to robí tá srsť...našťastie má Nefret jeho hlavu

16.11.2021 15:04

domi.t napsal(a):
Zdal sa mi vždy velký, ale možno to robí tá srsť...našťastie má Nefret jeho hlavu

Domi, takže Nefretka se nevejde do standardu? Je moc hezká.
O víkendu jsem se zase setkala s pejskem, který je úžasný, krásný a milý, má canis zkoušky a vzhledově miláček a projde jen tak tak, měří jen 57 cm.

16.11.2021 15:43
janaa

XXX.XXX.0.170

O víkendu jsem se zase setkala s pejskem, který je úžasný, krásný a milý, má canis zkoušky a vzhledově miláček a projde jen tak tak, měří jen 57 cm.

Hele,nikdy jsem neslyšela o tom,že by golden nebyl puštěný do chovu kvůli výšce. Jasný-malý,velký,nebude šampion,ale zas tak to nikdo nehrotí (ok,když bude přerostlý a mít výšku vlkodava nebo malý a velikost špringra,tak tu vd nedostane) Jinak labíci mají pouze ideálnívýšku,tak tam je to úplně fuk

16.11.2021 15:48

janaa napsal(a):
Hele,nikdy jsem neslyšela o tom,že by golden nebyl puštěný do chovu kvůli výšce. Jasný-malý,velký,nebude šampion,ale zas tak to nikdo nehrotí (ok,když bude přerostlý a mít výšku vlkodava nebo malý a velikost špringra,tak tu vd nedostane) Jinak labíci mají pouze ideálnívýšku,tak tam je to úplně fuk

Fakt? Majitelka má docela obavy. Chtěla by ho uchovnit.

16.11.2021 15:51
janaa

XXX.XXX.0.170

Fakt? Majitelka má docela obavy. Chtěla by ho uchovnit.

No jasně. Jestli má 57tak se v pohodě vejde a jinak změřit se musí,ale když se podíváš na chovné podmínky,tak o splnění nějaké výšky nikde není ani slovo. Takže fakt ne,nikdy jsem neslyšela o jakémkoli retrievrovi,který by neprošel do chovu kvůli výšce. Teda slyšela,o těch,co se na nich mrskali bezpapoši

16.11.2021 17:41

Moje láska, ale fotka blbá, protože už skoro tma.

16.11.2021 19:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

My jsme s Larou měly dneska takový horší den. Madam měla nějaké erupce, takže si v průběhu celého dne dost vymýšlela.
Třeba na té procházce, kde jsem fotila to na mýtině do mě hrozně kousala a chovala se jak kdyby jí bylo pět měsíců a ne pět let. Odpoledne to zabila tím, když jsme šly ven a ona se ještě ani ne kilák od domova rozhodla, že vlastně úplně nechce a šla by radši domů. Poznám, když se jí nechce. Stačí pak jenom říct "no, tak půjdem nazpátek" a slovo nazpátek už je jak zaklínadlo. Z otrávenýho psa je rázem tryskáč, metá piruety a frčí směrem domů.

Jo a k vánocům - My už ode dneška svítíme. Chci si ten předvánoční čas dostatečně užít, když je to tak krátký období. Po svátcích už mě tyhle věci nebaví.

16.11.2021 19:59
domi.t

XXX.XXX.146.54

Ali,meria cca 62 CM v kohútiku. Ale presne ako píše Janka,tu je to výškové rozmedzie len odporúčané,nikto na tom nejako extra nelipne.
Nefret dosiahla tu maximálnu výšku podľa odporúčaní v 5 mesiacoch😂V polroku vazila tuším 32 kíl,ona nikdy nebola "tabuľkovo" rastúci pes😂

Ale napr krk má veľmi krátky a hrubý. Veľa goldenov ma štíhly,dlhý,elegantný krk,Nefret je ako zápasník. No nemôžme mat všetko,že?

16.11.2021 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Musím uznat, že to venčení potmě má cosi do sebe...bez psů bych touhle dobou už na louce u lesa nebyla

17.11.2021 08:19

Terven napsal(a):
Musím uznat, že to venčení potmě má cosi do sebe...bez psů bych touhle dobou už na louce u lesa nebyla

No bez psů bych urširě neabsolvovala cestu bahnem na nějakou louku támhle u lesa...
Bez spů bych si teď řekla...venku mlgavo, takovej jakože línej den, vařeno mám, tak to dneska pojmu jako válecí den, ale to ne, to jý teď přemýšlím, kam vyrazíme na prochajdu.

Prostě bez psů mi procházka "nikam" tak nějak nedává smysl.

17.11.2021 08:38

Ta fotka není blbá, s tím měsícem má krásnou atmosféru.

17.11.2021 09:11

dneska jsme venčení zminimalizovali... Včerejší hory si mamut užíval - ale pak doma po klidu hodně kulhal. Sice se po večerním prášku tváří skoro normálně - ale má smůlu... byla teď jen vodítková krátká čmuchací po blízkém sídlišti.

17.11.2021 09:22

Atheira napsal(a):
My jsme s Larou měly dneska takový horší den. Madam měla nějaké erupce, takže si v průběhu celého dne dost vymýšlela.
Třeba na té procházce, kde jsem fotila to na mýtině do mě hrozně kousala a chovala se jak kdyby jí bylo pět měsíců a ne pět let. Odpoledne to zabila tím, když jsme šly ven a ona se ještě ani ne kilák od domova rozhodla, že vlastně úplně nechce a šla by radši domů. Poznám, když se jí nechce. Stačí pak jenom říct "no, tak půjdem nazpátek" a slovo nazpátek už je jak zaklínadlo. Z otrávenýho psa je rázem tryskáč, metá piruety a frčí směrem domů.

Jo a k vánocům - My už ode dneška svítíme. Chci si ten předvánoční čas dostatečně užít, když je to tak krátký období. Po svátcích už mě tyhle věci nebaví.

Sice Vás Laruška trochu pozlobila, jak čtu, ale drží pěkně ten úsměv i pozici, když fotíte...to ten náš, když vidí, jak držím mobil, že budu fotit...dost často stihne zdrhnout, otočit hlavu nebo rovnou zadelí do záběru...nerad se fotí 🙂 takže to zmáčknu asi 10x a pak 1 nebo 2 fotky vyjdou, že nejsou mázlý...a k Vánocům- mám to stejně jako Vy, svítím už teď, protože po Vánocích už by mě to nebavilo...a chci si přesto ten čas prodloužit a užít 😉

17.11.2021 10:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Dneska ráno jsme to vzaly přes les, ale nedošlo mi, že je státní svátek. Takže to byla skoro socializační vycházka (přeháním), ale jinak pohoda

17.11.2021 12:13

Já dneska vyrazila hned po ránu.....nerozkoukaná, ani jsem se nenapila, 2x jsem si cucla kafe. Na prochajdě po půl hodině se mi začlaq motat palice a to tak, že jsem otočila a šly jsme raději zpátky....už nejsem nejmladší a ta motanice byla fakt fest a to už člověk přemejšlí "co holky, kdybych sebou sekla"...za chvíli už teda v poho, ale i tak, holky byly hoďku venku a tak jsem raději mazala domů.

Přiště bez pořádnýho rozkoukání, zavodnění a zakafení žádná prochajda nebude

17.11.2021 12:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Já dneska vyrazila hned po ránu.....nerozkoukaná, ani jsem se nenapila, 2x jsem si cucla kafe. Na prochajdě po půl hodině se mi začlaq motat palice a to tak, že jsem otočila a šly jsme raději zpátky....už nejsem nejmladší a ta motanice byla fakt fest a to už člověk přemejšlí "co holky, kdybych sebou sekla"...za chvíli už teda v poho, ale i tak, holky byly hoďku venku a tak jsem raději mazala domů.

četla jsem bez zakadění

17.11.2021 12:24
janaa

XXX.XXX.0.170

Tak jestli je u vás,jak u nás,mlhavo,mrholení,tak se ani nedivím. Já mám nízkej tlak a tohle počasí mě zabíjí,bez kafe ani ránu. Ale jinak na tohle "co holky, kdybych sebou sekla" mám několikrát zkušenost, že mě smečka obklíčila,obemkla a odmítla se ode mě hnout

17.11.2021 12:27
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Tak jestli je u vás,jak u nás,mlhavo,mrholení,tak se ani nedivím. Já mám nízkej tlak a tohle počasí mě zabíjí,bez kafe ani ránu. Ale jinak na tohle "co holky, kdybych sebou sekla" mám několikrát zkušenost, že mě smečka obklíčila,obemkla a odmítla se ode mě hnout

Tak u mě by jistě zůstala hysterčící pinčová a Vikina by mě přišla zkontrolovat až poté, co by se vrátila z obchůzky

17.11.2021 12:31
janaa

XXX.XXX.0.170

Terven napsal(a):
Tak u mě by jistě zůstala hysterčící pinčová a Vikina by mě přišla zkontrolovat až poté, co by se vrátila z obchůzky

Hele,já mám zkušenost,že když je člověku fakt zle,tak to psi vycítí,a když to v tý smečce funguje, tak se to projeví. Kdysi v bývalým bydlišti jsem se musela vracet domů po polňačce,kde lítal navolno agresivní rtw. Tam byli psi naučení už se automaticky zařadit k noze, a já šla ten úsek s paralyzérem v ruce. Jednou se mi venku udělalo fakt fest zle, motala se mi hlava, strašný křeče v břiše,zvracela jsem. No,byli jsme v lese,tak jsem se domů musela dopotácet. A v tomhle úseku místo toho,aby šli k noze,o čemž jindy vůbec nediskutovali,udělali kolem mě kruh, vepředu šel vůdčí pes, a tak jsme došli až skoro k domu,kde se zas seřadili u nohy

17.11.2021 15:02

Terven napsal(a):
četla jsem bez zakadění

Tak na toto jsem vlastně v tom výčtu zapomněla...takže i zakadění a hurá na ranní prochajdu

17.11.2021 16:24
eni

XXX.XXX.88.61

Ani se Vám nedivím s tím motáním, dnes mi je taky všelijak...taky nízkej tlak.
Když už byl pes starý a šla jsem s ním jen půlhodinkový pomalý okruh kolem náhonu řeky, několikrát se mi udělalo taky nevolno, že jsem uvažovala o otočení a směr domů...ale v tom případě to bylo vlastně jedno, jestli se otočím nebo půjdu dál, ale počítala jsem každou minutu, kdy už budeme doma.

Jednou jsme na něj s mužem udělali při vycházce v polích zkoušku: on si lehl na pěšinu, nebyl přes vysoké obilí vůbec vidět, pes si běhal vesele sem tam, když uviděl muže ležet na zemi, ani si ho nevšimnul a šel za mnou....to mě tenkrát pobavilo, ale možná poznal, že to na něj hrajeme, zajímalo by mě, kdyby opravdu někdo upadl, co by dělal, možná nic..on byl takový "svéráz":-)

17.11.2021 17:46

Haha, já jednou "upadla" poté, co do mě můj pes v plným hurá-bezmozek-běhání-divokých-koleček omylem vrazil. A protože to hurá běhání bylo způsobeno tím, že jsme potkali jeho oblíbenýho člověka, měl snahu pokračovat v blbnutí s tím člověkem. Prej dokud je někdo na nohou.

Protože toto "upadnutí" bylo poněkud více nepříjemné (vyraženej dech atd), začala jsem se obávat, že se to stane znovu. A tak vždy, když začal s tím svým běháním, začala jsem se bát, a co se nestalo - normálka to fungovalo jako magnet a najednou do mě skoro pokaždý málem vrazil, stihla jsem uhnout jen tak tak. Musela jsem se rozhodnout se na to cíleně vykašlat, nesledovat, neuhýbat, nečekat srážku, a od tý doby se to už nikdy nestalo ani náznakem.

Jinak jsem měla dobrý důvody (náznaky) věřit tomu, že by mě nenechal být a v nebezpečí by za mě bojoval, i když to byl spíš posera.

17.11.2021 18:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska jsme hned z rána míjeli maliní štěně bez jedinýho blbýho pohledu naznačujícího "dejte sem to dítě, koupu se v jejich krvi"
a na odpolední procházce šli s obřím německým ovčákem na volno v zádech a úplně na pohodičku. Věděla o něm. Párkrát se po něm koukla a i tak šla způsobně a zajímali jsme ji víc my a její psi než nějaký vetřelec třikrát větší jak ona.

Občas jsou chvíle, kdy si přijdu, že mám docela normálního psa. Čerpám z toho pozitivní energii vždycky až do chvíle, než se předvede jak vedoucí oddílu hysterek, ale bývá to děsně příjemný, ty pohodový chvilky.

17.11.2021 18:41

Atheira napsal(a):
Dneska jsme hned z rána míjeli maliní štěně bez jedinýho blbýho pohledu naznačujícího "dejte sem to dítě, koupu se v jejich krvi"
a na odpolední procházce šli s obřím německým ovčákem na volno v zádech a úplně na pohodičku. Věděla o něm. Párkrát se po něm koukla a i tak šla způsobně a zajímali jsme ji víc my a její psi než nějaký vetřelec třikrát větší jak ona.

Občas jsou chvíle, kdy si přijdu, že mám docela normálního psa. Čerpám z toho pozitivní energii vždycky až do chvíle, než se předvede jak vedoucí oddílu hysterek, ale bývá to děsně příjemný, ty pohodový chvilky.

A taky vám v takových chvílích dělá komentáře typu "nechápu, co se divíš, to je snad normální, že se umím chovat.... jseš sto let za opicema, fakt ..." ?

A už nám tady hraje vánoční playlist. Když vy už svítíte, tak my už můžeme mít vánoční hudbu

17.11.2021 18:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

A taky vám v takových chvílích dělá komentáře typu "nechápu, co se divíš, to je snad normální, že se umím chovat.... jseš sto let za opicema, fakt ..." ?

A už nám tady hraje vánoční playlist. Když vy už svítíte, tak my už můžeme mít vánoční hudbu

Ona se právě většinou spíš ohlíží na mě a směje se jak lečo... Takový to pověstný "jak kdyby věděla moc dobře, že se jindy chová jako kravka a dneska ne"... úplně - vidíš, takováhle já jsem šikovná. Ale jenom, když chci.

edit: jo a playlist dneska taky už hraje... a jedlová svíčka!

17.11.2021 21:18

Atheira napsal(a):

Jesličky s Laruškou 😉

18.11.2021 00:31

..dneska jsme venčili v Jílovém na závodech v poslušnosti podle ZZO1 a asi jsem Keliše ochudila o třetí místo.....k metrové prekazce jsem se vlastní bl.bostí postavila tak daleko, že Kelis nabyl dojmu, že jde obíhat místo přeskočit, ale jinak vcelku slušné body...z 11 ovčounů, bocek a holanďana skončit na osmém místě s 80 body....pakliže by býval skočil, jakože v tréninku skáče byl by na třetím místě.....vítěz měl 97, druhy 94 a třetí 89....tímto se Kelišovi omlouvám a slibuji, že příště budu více přemýšlet, ale bylo to strašně fajn a Kelis si to užil....
Dosahl na 8 bodů za přivolání, 8 za ovladatelnost na vodítku, 7 za sedni, lehni, vstaň pricemž to vstaň se teprve učíme, 10 za odložení za pochodu, 7 za štěkání, které se taky teprva učíme, 10 za aport, 0 za ten mnou pokazený skok, 10 za šplh, 10 za kladinu, 10 za odložení....byla tam krásná atmosféra, skvělé pohoštění, krásně vytopená klubovna, přijatelná latrína, ale strašná zima venku a mlholení....

18.11.2021 21:12

Tak já dnes mazala ven hned po příchodu z práce a za chvíli už byla tma. Už budu fakt muset vytáhnout tu čelovku.

18.11.2021 21:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Včera jsme venčily viz foto - konečně, po těch letech čuchání, má zkoušku . Ne, že by byla tak nešikovná, ale panička potřebuje na vše móóře času
Dneska bylo krásně sluníčko, i pinčová to zvládla jenom v mikince, ale nemělo to dlouhého trvání, už kolem třetí bylo zas šedivo.
A objevila jsem cca 5 minut jízdy autem od domu kamennou prodejnu s úžasným sortimentem - mají mražený maso z DPM, ze Sokol Falco a od Barona. Plus granule, který jsem v kamenných prodejnách ještě neviděla - Essential foods, Marp. A velikej výběr konzerv, pamlsků a všeho, radši jsem se moc nerozhlížela :-)
Zkusila jsem jehněčí dršťky a hovězí s chrupavkou od Barona.

18.11.2021 22:01

Terven napsal(a):
Včera jsme venčily viz foto - konečně, po těch letech čuchání, má zkoušku . Ne, že by byla tak nešikovná, ale panička potřebuje na vše móóře času
Dneska bylo krásně sluníčko, i pinčová to zvládla jenom v mikince, ale nemělo to dlouhého trvání, už kolem třetí bylo zas šedivo.
A objevila jsem cca 5 minut jízdy autem od domu kamennou prodejnu s úžasným sortimentem - mají mražený maso z DPM, ze Sokol Falco a od Barona. Plus granule, který jsem v kamenných prodejnách ještě neviděla - Essential foods, Marp. A velikej výběr konzerv, pamlsků a všeho, radši jsem se moc nerozhlížela :-)

..velká gratulace

18.11.2021 22:02
Terven

XXX.XXX.110.191

..velká gratulace

Děkujeme

18.11.2021 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Ježíš ta je roztomilá, kebulka střapatá, moc jí to sluší I ta ,,medaile" A dneska mi poslala kámoška fotku z mládí a musela jsem se řehtat u té podoby, když jste dala fotku (dát to sem nemůžu)

18.11.2021 22:15

Terven napsal(a):

Móc jí to sluší, gratuluju. 🌹

18.11.2021 23:31
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Ježíš ta je roztomilá, kebulka střapatá, moc jí to sluší I ta ,,medaile" A dneska mi poslala kámoška fotku z mládí a musela jsem se řehtat u té podoby, když jste dala fotku (dát to sem nemůžu)

Děkujeme, mně se právě zdá, že se tváří kapku připitoměle
Ale lepší fotku zatím nemáme.

18.11.2021 23:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Móc jí to sluší, gratuluju. 🌹

Děkujeme

18.11.2021 23:34

Kiliánkovi i Vikině posílám srdečné gratulace!

18.11.2021 23:44

Kiliánkovi i Vikině posílám srdečné gratulace!

...diky, ale není k čemu, tedy u Keliše

18.11.2021 23:54
Terven

XXX.XXX.110.191

...diky, ale není k čemu, tedy u Keliše

Jéžiš, teď to čtu...metrová překážka se mi zdá strašně moc na takovýho prcka.
Ale on je lehoučkej, holt to přeletí jako motýl
My to máme zapovězený, Vikina kvůli dlouhý páteři a Čikina kvůli krku. Takže prakticky neskáčou.
Vikina stavbou těla ani není skokan. Ale za to je borec na plížení. Měla to jako úkol v dogfitness, plížila se pod kavaletama. Co jsem zachytila, hodně psů s tím mělo problémy, ona pod tím šmejdí jako ještěrka a asi jí to i baví.

18.11.2021 23:56

Terven napsal(a):
Jéžiš, teď to čtu...metrová překážka se mi zdá strašně moc na takovýho prcka.
Ale on je lehoučkej, holt to přeletí jako motýl
My to máme zapovězený, Vikina kvůli dlouhý páteři a Čikina kvůli krku. Takže prakticky neskáčou.
Vikina stavbou těla ani není skokan. Ale za to je borec na plížení. Měla to jako úkol v dogfitness, plížila se pod kavaletama. Co jsem zachytila, hodně psů s tím mělo problémy, ona pod tím šmejdí jako ještěrka a asi jí to i baví.

..ono je to sice metrovka, ale i dle zkušebního řadu se snižuje na 40 cm....

19.11.2021 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jak se nám dnes venčí? Venku prší a je opravdu hnusně, psi leží vzorně na pelíšku a vůbec o nich nevím.... Prý ani čůrat nepotřebují

19.11.2021 09:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Jak se nám dnes venčí? Venku prší a je opravdu hnusně, psi leží vzorně na pelíšku a vůbec o nich nevím.... Prý ani čůrat nepotřebují

Jéé, kde vy se touláte, onehdá jsem myslela na to, že o vás není vidu ani slechu Co ,,matka Máňa", stýskalo se jí po štěníkách, nebo je zase spokojená bezdětná?

19.11.2021 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):
Jéé, kde vy se touláte, onehdá jsem myslela na to, že o vás není vidu ani slechu Co ,,matka Máňa", stýskalo se jí po štěníkách, nebo je zase spokojená bezdětná?

Občas sem nakouknu, ale mám toho v poslední době nějak moc a nestíhám .

Jinak po štěňatech se stýskalo oběma psům , ono nakonec jak je Ejbí přijala, tak s nimi blbnula celé dny a byla fakt spokojená. Navíc tu jednu čubinu jsme tady měli o trochu déle, než si ji vzal páníček, takže si psi dost zvykli (no já taky), tak když odjela, tak ji oba hledali. Ale trvalo to pár dnů a pak zase dobrý.

19.11.2021 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Občas sem nakouknu, ale mám toho v poslední době nějak moc a nestíhám .

Jinak po štěňatech se stýskalo oběma psům , ono nakonec jak je Ejbí přijala, tak s nimi blbnula celé dny a byla fakt spokojená. Navíc tu jednu čubinu jsme tady měli o trochu déle, než si ji vzal páníček, takže si psi dost zvykli (no já taky), tak když odjela, tak ji oba hledali. Ale trvalo to pár dnů a pak zase dobrý.

Ale chuděrky Mě by jich bylo strašně líto. A jak dál, budete ještě chovat?

19.11.2021 11:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):
Ale chuděrky Mě by jich bylo strašně líto. A jak dál, budete ještě chovat?

Noo toť otázka. Já se porad příkláním k tomu, ze ne. Bojím se, ze by to bylo stejně jako predtim, i když mi dost chovatelů říká, ze podruhé by to třeba bylo v pohodě, ale třeba taky ne 😀.

19.11.2021 13:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

marcelaamax napsal(a):
Noo toť otázka. Já se porad příkláním k tomu, ze ne. Bojím se, ze by to bylo stejně jako predtim, i když mi dost chovatelů říká, ze podruhé by to třeba bylo v pohodě, ale třeba taky ne 😀.

dal bych jí ještě jednu šanci

19.11.2021 13:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lupus4 napsal(a):
dal bych jí ještě jednu šanci

Ve mě se to tak nějak "mele". Já bych taky ještě chtěla, ale pak si vzpomenu na těch prvních pár dnů, týdnů... a zase mě to přejde . A hlavně tak nějak budu mít v hlavě to, co se stalo - předtím jsem u toho byla a jen tak tak tomu zabránila, a asi pak budu hoodně taková upjatá, a i když to bude v pohodě, tak se budu bát z nich na vteřinu pustit oči.

19.11.2021 14:36

dnešní venčení nemělo chybu... Od úterního výletu do Jizerek (kdy asi řáděním v podmáčeném terénu si psisko lehce hnulo záda) držím Nighta v klidu a teple. Včera ani dnes už neměl žádný prášek, lehce kulhá jen po klidu a už začíná blbnout a otravovat víc, než je únosné a tak jsem "povolila" trošku delší okruh - směr Cvičák (Orionka dobře zná, obří lesopark byl kdysi vojenským cvičištěm - proto ten název). Psisko na vodítku a v "kabátě" - sucho a teplo především.

Nejprve jsme potkali štěkajícího drsňáka jezofíka - to jsme ještě ustáli bez Najtí reakce, byl vzorný, jen ukázkově vyprsený a ladně klusající (inu se předváděl). Ale pak... Byla tam ONA - desetiletá zlaťanda Bety. A nadávala mu ječivým hlasem, že kolem její paničky nemáme chodit (panička seděla i v nepříznivém počasí na lavičce - je invalidní a psice jí udržují v báječné kondici, neb dvakrát za den musí pomalu dojít na lavičku a pak házet a házet). Night se mohl upískat, uvrtichvostit a bohužel se taky občas lehce vzpínal na zadní... ať ho pustííííím. No nepustila jsem - je mi jasné, že by trýýýskal po mokré trávě a jeho záda by mi nepoděkovala. Takže jsme chvíli pokonverzovali (kdysi se tady někdo ptal, na tyto zlaťandy kastrované před prvním hárání - neb jsem to jednou psala, že kvůli zdravotním omezení paničky byly čubiny kastrovány extrémně brzy. Tak první se dožila 15 let, druhé je 10) ... Je to malý vzorek, vůbec nejsem příznivcem kastrací a už vůbec ne tak časných - ale nepamatuji se s kým jsem to tady řešila, ale slíbila jsem zjistit věk... Obě s PP, obě pohodářky veselé, nekonfliktní, zdravé.

No a když jsem konečně vyrazili dál, tak nás došel pán se třemi pity. Ovladatelnými, vzorně fungujícími. Ale opět Night byl vyprsen, ve střehu... A tak jsme to raději otočili opačným směrem, neb byli v lesíku vidět další venčiči. To by jeden neřekl, kolik lidí za deště venčí v půl druhé Ale protáhli jsme se hezky. V pohybu na psovi není nic vidět... uvidíme, jak bude vypadat po delším ležení...

19.11.2021 15:40

Dnes 2x v práci, nejdřív sama a pak na 2 hoďky s pomocníkem vzorňákem....jen náš správce sítě byl vyštěkán, protože ho dráždil 🐶...no a pak se šlo na klacíky a procházku...

19.11.2021 18:02

Dnes bylo moc hezky, tak jsem si odpoledne vzala volno a byli jsme do tmy venku.

19.11.2021 19:18
janaa

XXX.XXX.0.170

Holky,já vám závidím. Tady nonstop mlha,dneska se nezvedla ani na chvíli, a buď prší,když neprší,mrholí,bleeee

19.11.2021 19:46

janaa napsal(a):
Holky,já vám závidím. Tady nonstop mlha,dneska se nezvedla ani na chvíli, a buď prší,když neprší,mrholí,bleeee

Jani, já takhle trpěla minulý týden, navíc mě za mlhy děsně bolí hlava a nejsem schopná vstát před polednem. Takže chápu a soucítím.

20.11.2021 11:28
Andrýsek3

XXX.XXX.22.181

My byli posledních pár dní na minidovolené v Mikulově. Tak něco málo z procházek po okolí.🐶🐶

20.11.2021 11:42

Andrýsek3 napsal(a):
My byli posledních pár dní na minidovolené v Mikulově. Tak něco málo z procházek po okolí.🐶🐶

To jezírko je Janičův vrch?
Krásný fotky, krajina mýho a manželova dětství.

20.11.2021 11:48

Andrýsek3 napsal(a):

Krásné pózy a to pozadí za pejsky👍Mikulov je úžasný.. včetně prdelky a ocásku na té jedné fotce...pěkní psi i dovča...malilinkato závidím 😉
snad se tam taky ještě někdy podívám i se psem
Kde se dá v Mikulově bydlet s pejsky? Je na výběr? Díky

20.11.2021 11:53

Andrýsek3 napsal(a):

Tam snad bylo i sluníčko a modré nebe !

20.11.2021 12:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):

Třetí fotka je nádherná
Kdysi jsem na tom místě byla taky, jen bez psů.

20.11.2021 14:58
Andrýsek3

XXX.XXX.25.90

To jezírko je Janičův vrch?
Krásný fotky, krajina mýho a manželova dětství.

Ano je to Janičův vrch. Já tam byla pořádně poprvé, jezdivali jsme na jižní Moravu s rodiči, ale byla jsem děcko a nepamatuji si to. Přítel tu má rodinu, tak mě ukázal kde co. :)

20.11.2021 15:01
Andrýsek3

XXX.XXX.25.90

Krásné pózy a to pozadí za pejsky👍Mikulov je úžasný.. včetně prdelky a ocásku na té jedné fotce...pěkní psi i dovča...malilinkato závidím 😉

Děkuji, Nějak se mi tam ty zadky jejich furt motají. S ubytováním neporadím, my měli "privátní ubytování" u malé paní psové. 🐶

20.11.2021 15:03
Andrýsek3

XXX.XXX.25.90

Tam snad bylo i sluníčko a modré nebe !

Jen předevčírem, jinak zataženo, ale i tak fajn. Naštěstí bez deště, tak se dalo výletit.

20.11.2021 15:04
Andrýsek3

XXX.XXX.25.90

Terven napsal(a):
Třetí fotka je nádherná
Kdysi jsem na tom místě byla taky, jen bez psů.

Sama jsem se divila jak pěkně vyšla, ty dvě blechy vyfotit s výhledem dá fušku. A děkuji.

20.11.2021 17:09
domi.t

XXX.XXX.146.54

dnešní venčení nemělo chybu... Od úterního výletu do Jizerek (kdy asi řáděním v podmáčeném terénu si psisko lehce hnulo záda) držím Nighta v klidu a teple. Včera ani dnes už neměl žádný prášek, lehce kulhá jen po klidu a už začíná blbnout a otravovat víc, než je únosné a tak jsem "povolila" trošku delší okruh - směr Cvičák (Orionka dobře zná, obří lesopark byl kdysi vojenským cvičištěm - proto ten název). Psisko na vodítku a v "kabátě" - sucho a teplo především.

Nejprve jsme potkali štěkajícího drsňáka jezofíka - to jsme ještě ustáli bez Najtí reakce, byl vzorný, jen ukázkově vyprsený a ladně klusající (inu se předváděl). Ale pak... Byla tam ONA - desetiletá zlaťanda Bety. A nadávala mu ječivým hlasem, že kolem její paničky nemáme chodit (panička seděla i v nepříznivém počasí na lavičce - je invalidní a psice jí udržují v báječné kondici, neb dvakrát za den musí pomalu dojít na lavičku a pak házet a házet). Night se mohl upískat, uvrtichvostit a bohužel se taky občas lehce vzpínal na zadní... ať ho pustííííím. No nepustila jsem - je mi jasné, že by trýýýskal po mokré trávě a jeho záda by mi nepoděkovala. Takže jsme chvíli pokonverzovali (kdysi se tady někdo ptal, na tyto zlaťandy kastrované před prvním hárání - neb jsem to jednou psala, že kvůli zdravotním omezení paničky byly čubiny kastrovány extrémně brzy. Tak první se dožila 15 let, druhé je 10) ... Je to malý vzorek, vůbec nejsem příznivcem kastrací a už vůbec ne tak časných - ale nepamatuji se s kým jsem to tady řešila, ale slíbila jsem zjistit věk... Obě s PP, obě pohodářky veselé, nekonfliktní, zdravé.

No a když jsem konečně vyrazili dál, tak nás došel pán se třemi pity. Ovladatelnými, vzorně fungujícími. Ale opět Night byl vyprsen, ve střehu... A tak jsme to raději otočili opačným směrem, neb byli v lesíku vidět další venčiči. To by jeden neřekl, kolik lidí za deště venčí v půl druhé Ale protáhli jsme se hezky. V pohybu na psovi není nic vidět... uvidíme, jak bude vypadat po delším ležení...

Ohladne tých goldeniek ste ma potešili Nefret je sterilizovaná po prvom háraní, vo veku 13 mesiacov...a tiež silno verím,že spolu pobudneme čo najdlhšie

Pozdravujem Vás aj čierneho ďábla

20.11.2021 20:08

tento týden jsme toho moc nenašlapali, neb od středy chodíme jen na krátké místní klidové procházky... Neb nedělní procházku si užíval mamut naplno a přežil řádění zcela v pohodě, úterní cestu na Zelený kámen taky prořádil, ale pak nějak zvadnul...

20.11.2021 20:10

domi.t napsal(a):
Ohladne tých goldeniek ste ma potešili Nefret je sterilizovaná po prvom háraní, vo veku 13 mesiacov...a tiež silno verím,že spolu pobudneme čo najdlhšie

Pozdravujem Vás aj čierneho ďábla

Ďábla jsem pozdravovala - že prý děkuje. Nefretce to vždy sluší, kdyby byl ve formě, tak by s ní rád poběhal... ale už má dědek smůlu, už ho řádit s kámoši nemůžu nechat

20.11.2021 20:16

přímo v Mikulově nevím - ale před dvěma lety jsme se na říjnové podzimní prázdniny s vnoučaty (a mamutem) ubytovali v penzionu "Na Lednické" v Hlohovci. Strategicky umístěné ubytování mezi Lednicí, Valticemi a Mikulov byl taky blízko. Moc jsme si to užili - dobyli jsme všechny romantické stavby LVA

20.11.2021 22:56

tento týden jsme toho moc nenašlapali, neb od středy chodíme jen na krátké místní klidové procházky... Neb nedělní procházku si užíval mamut naplno a přežil řádění zcela v pohodě, úterní cestu na Zelený kámen taky prořádil, ale pak nějak zvadnul...

Podzimní Jizerky jsou úžasné.

20.11.2021 23:22

Hotel Galant je dog friendly.

21.11.2021 16:36

Hotel Galant je dog friendly.

Díky moc! Kouknu na to a už teď se těším na léto. Doufám, že zase stihneme jak Mikulov tak i Šumavu, kam bychom ještě rádi se psem jeli...

21.11.2021 17:11
domi.t

XXX.XXX.146.54

My tento víkend trochu poľovne🌲🐗A v lese sme našli takéto čudo🎃,to si pýtalo fotku! Nefret chcela tu tekvicu pochopiteľne zjesť,ona sa naozaj narodila,aby žrala😃

21.11.2021 17:16

domi.t napsal(a):
My tento víkend trochu poľovne🌲🐗A v lese sme našli takéto čudo🎃,to si pýtalo fotku! Nefret chcela tu tekvicu pochopiteľne zjesť,ona sa naozaj narodila,aby žrala😃

Domi, já včera vytáhla kuřecí stehna, že je nachystám do misek na ráno. No, nenachystala jsem nic, protože jsem musela někam nutně odběhnout a když jsem se vrátila, tak byla všechna 4 stehna fuč. Viník dostal ráno dietní dávku.

21.11.2021 17:18
domi.t

XXX.XXX.146.54

Domi, já včera vytáhla kuřecí stehna, že je nachystám do misek na ráno. No, nenachystala jsem nic, protože jsem musela někam nutně odběhnout a když jsem se vrátila, tak byla všechna 4 stehna fuč. Viník dostal ráno dietní dávku.

Dráček? Cherry? Julinka? Bože,dúfam,že som tie mená nepoplietla! A štvrty kus sa ako volá,Ali? 😉

21.11.2021 17:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):

Takovýhle výtvory máme po lese taky. Teda akorát bez dýní. Občas je tam někde napíchnutá nějaká lebka, to taky jde, ne?
Děti si tam chodí hrát, ale prý to nepostavily. Tak asi samo.

21.11.2021 17:27

domi.t napsal(a):
Dráček? Cherry? Julinka? Bože,dúfam,že som tie mená nepoplietla! A štvrty kus sa ako volá,Ali? 😉

Dráček to byl. Přitom nikdy dřív z linky nic nevzal. Věděl, že si musí počkat na rozdělení. Asi přišel na to, že strávníků je moc a kdo zaváhá, nežere.
Jména jsou správně, babča se jmenuje Nelinka, v květnu jí bude 12.

23.11.2021 06:17

krásně se venčí dneska ráno - trávník křupe pod nohama, měsíc a hvězdičky září, teploměr ukazuje skoro mínus pět. Poprvé se hlásí výrazněji paní Zima. Letos si dává na čas, jindy už míváme i sněžná rána. Letos stále čekáme...

23.11.2021 06:56
Terven

XXX.XXX.103.178

krásně se venčí dneska ráno - trávník křupe pod nohama, měsíc a hvězdičky září, teploměr ukazuje skoro mínus pět. Poprvé se hlásí výrazněji paní Zima. Letos si dává na čas, jindy už míváme i sněžná rána. Letos stále čekáme...

A nám byla v tom mrazu kupodivu menší zima než včera, kdy bylo sice nad nulou, ale vlhko lezavo.

23.11.2021 08:38

Ranní ptáče dál doskáče. :-)) Nám se zatím nechce od kamen. Čekáme na sluníčko !

23.11.2021 08:40

Ranní ptáče dál doskáče. :-)) Nám se zatím nechce od kamen. Čekáme na sluníčko !

Tady už svítí. Mám dilema, jestli půjdu nakoupit nebo raději s chlupáči ven. Asi spíš to druhé.

23.11.2021 12:45

Tak nás sluníčko zradilo. Nalákalo nás ven, pak nějaký zloduch přifouknul mraky a vracely jsme se za deště se sněhem.

23.11.2021 12:53

Tak nás sluníčko zradilo. Nalákalo nás ven, pak nějaký zloduch přifouknul mraky a vracely jsme se za deště se sněhem.

Já doufám že nám sluníčko vydrží, do 14 jsem v práci a pak razime s bandou na louky. Snad nebude platit předpověď

23.11.2021 13:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ráno sice bylo -5, ale krásně slunečno, takže příjemná obchůzka a tak jsem si naordinovala polní práce - rytí a rotavátorování pod česnek, sázení česneku. Hotovo a oběd jsem teď dovařila. Muž mi volal na pole: kde si, proč sis nevzala sebou toho psa, chodí kolem baráku a hledá tě Byla jsem za ním, ležel na trávníku, postavil se, pomuchlala jsem ho a řekla mu, že jdu pracovat dozadu k domku. Někdy jde, někdy ne, podle toho, jak mu je, většinou se tam časem doplouží. Jenže teď už ani moc nechápe, co mu říkám, přijde spíš, když chytí stopu za barákem

23.11.2021 18:59
domi.t

XXX.XXX.146.54

Záhorie hlási jemnú rannú námrazu,cez deň 8 stupňov,oskar☀️sa tiež neulieval...u nás sneh je tak maximálne pár dní a to fakt minimum,ale suchú zimu môžem,tak uvidíme.

Niekedy sa mi Nefret zdá malinká a inokedy obrovská,tiež to tak máte? 😉

23.11.2021 19:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Záhorie hlási jemnú rannú námrazu,cez deň 8 stupňov,oskar☀️sa tiež neulieval...u nás sneh je tak maximálne pár dní a to fakt minimum,ale suchú zimu môžem,tak uvidíme.

Já, že si prohlíží umění a ona takhle

23.11.2021 19:23
domi.t

XXX.XXX.146.54

lesnížínka napsal(a):
Já, že si prohlíží umění a ona takhle

Nefret veľmi cez to umenie nie je,ona radšej reálne veci ako žrádlo🤣A zasa treba uznať,že to až také umenie nie je-vsetko sú to zaramovane diplomy z výstav,skúšok,poľovačiek,veteránskych zrazov a ten jeden obraz. Otec tým vyzdobil celé schodisko z garáže do domu a ona tam veľmi rada oxiduje😉

23.11.2021 19:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Nefret veľmi cez to umenie nie je,ona radšej reálne veci ako žrádlo🤣A zasa treba uznať,že to až také umenie nie je-vsetko sú to zaramovane diplomy z výstav,skúšok,poľovačiek,veteránskych zrazov a ten jeden obraz. Otec tým vyzdobil celé schodisko z garáže do domu a ona tam veľmi rada oxiduje😉

No ona si tam bere inspiraci, přemýšlí, v čem by mohla zazářit ona, kde by nějaký titul získala. Jasně, titul největší zlaťačka už má, ale dumá, kam dál

23.11.2021 20:38

obecně mi můj pes obrovský nepřipadá... Jen holt kolegyně flet mi přijde maličký a ona stále mluví o tom, jak velikého má psa Když mám už skoro třicet let vedle sebe mamuty, tak mám měřítko velikosti posunuté
Manžel tak dlouho Nightovi říkal Prcku (byl drobné štěně a v porovnání s macatou "selkou" Betou byl Prcek dlouho), že mu tak občas říká i dnes...

24.11.2021 08:58

Mám to stejně, jako Xerxovic. Obecně nazývám velkým psem jen ty obří a zlehka se usmívám, když někdo nazve např. NO velkým psiskem. A ne, opravdu to není žádné machrování, ale jednoduše posunutá měřítka.

Ani mně nepřijde Pan Pes nějak obrovský. Prostě jen velký.

24.11.2021 20:30

Nevím, kam to dát, tak odkaz vložím sem. Třeba to někoho z vás bude zajímat.

https://pejskarina.cz/kongres-pro-pejskare-registrace/

24.11.2021 21:20

Tak megý slyšela "kongres" a hned se šla zapsat 1) chce být předseda 2) nabere rozumy a omlátí mi je o hlavu
Díky, Odetta! :-)

24.11.2021 23:16

Tak megý slyšela "kongres" a hned se šla zapsat 1) chce být předseda 2) nabere rozumy a omlátí mi je o hlavu
Díky, Odetta! :-)

Futurologický kongres. :-))

Jsou tam zajímaví řečníci (nebo respondenti?), myslím, že by to mohlo být přínosné. A Honza Farkač teď vydal ebook o chůzi u nohy.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0jvqJhZyPzZJoMj5p-BKWjMsGpTmnm4AYjTTVbnH1ECBrzA/viewform

25.11.2021 07:02

Mám to podobně jako Xerxová a espiro. Sice nemám aní dogu ani vlkodava, ale kavkazan taky není žádný ťupínek.
Vlkodava jsem jednu dobu moc chtěla. Ale zhavarovalo to na tom, že bydlím ve čtvrtém patře bez výtahu a na zahradě, kde by mohl být, je nutnost mít pořádného hlídače. Proto zvítězil asijský pastevec.
Německá doga se mi líbí od dětství. Měl ji dědečkův kamarád, fenu harlekýna. Jestli si někdo vzpomínáte, kdysi vycházelo čtení o černé německé doze jménem Cir, už nevím v jakém časopisu.

25.11.2021 07:13

Mám to stejně, jako Xerxovic. Obecně nazývám velkým psem jen ty obří a zlehka se usmívám, když někdo nazve např. NO velkým psiskem. A ne, opravdu to není žádné machrování, ale jednoduše posunutá měřítka.

Ani mně nepřijde Pan Pes nějak obrovský. Prostě jen velký.

😍 když nastoupí sem s fotkou Pan Pes a nebo Night, rozplývám se, usmívám se...jsou to krásní obříci-pro mě s mým mrňousem a ještě vy paničky a pánečci hezky fotíte 😉 Pan Pes jak kouká z okna...to je prostě boží!!!

25.11.2021 13:04
Katka12345

XXX.XXX.52.3

My teda zase venčíme jen v lese za barákem, protože panička má nemocenskou, ale i tak se mi dnes povedla krásná fotka, o kterou se musím podělit.

25.11.2021 13:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Katka12345 napsal(a):
My teda zase venčíme jen v lese za barákem, protože panička má nemocenskou, ale i tak se mi dnes povedla krásná fotka, o kterou se musím podělit.

Je krásná Bílý pes, to je něco pro mě, je jak andělíček...že jo

25.11.2021 13:30
Katka12345

XXX.XXX.121.198

lesnížínka napsal(a):
Je krásná Bílý pes, to je něco pro mě, je jak andělíček...že jo

Děkuji. Taky mám bílé psy snad nejradši. A teď jak se zase před zimou zahušťuje srst, tak je to úplný muchláček 🤍

26.11.2021 10:06

Mě Teda můj pes začal připadat velký až letos, kdy začal nabírat dospelackou hmotu. Ale uznávám, že je vysoký i v rámci plemene, na bonitaci nám naměřili 75 cm v kohoutku.
Když teď chodíme venčit s naší chovatelkou, máme tříletého psa, ten nad všemi vyčnívá, dva dvouleté, ti jsou bratři, oba nižší a robustnější, ale pořád ještě nehotovi, šestileta fena, která je nízká i v rámci plemene a pětiletý barzoj, který je sice vysoký, ale hrozně tenký, takže vedle něj zlatak pořád vypadá obrovský občas s námi jde na kratší spacir i jeho devitileta maminka, ale ta je taky drobnější, je viditelný rozdíl pes/fena.
Nicméně celá tahle naše grupa - 5 tibetů a barzoj, je pro náhodné kolemjdoucí celkem asi rarita, lidi nás obchazeji obloukem

Ale jinak souhlasím s ostatními, jak má člověk obří plemeno, tak nějak má posunuté měřítko

26.11.2021 12:03

26.11.2021 13:13

Už je to tady.

Dík. Já si právě dnes uvědomila, že naše dvě nový adopťačky nemaj co na sebe. Chjo, zase shánění čehokoliv na mopsle, to bude boj.

A jinak, naše černá placička Šťopka oslavila páté adoptiny, neuvěřitelné! Jsme hrozně rádi, že nás tenhle malej černej diblik adoptoval

26.11.2021 13:54
domi.t

XXX.XXX.146.54

26.12.2021. Záhorie privítalo prvý sneh! Teším sa ako pred 20 rokmi,keď som bola dieťa😍 Lebo tu je sneh tak 2 dni a aj to až v januári/februári.

Nefret pozerá ako puk,čo sa to deje🤣

26.11.2021 14:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Dík. Já si právě dnes uvědomila, že naše dvě nový adopťačky nemaj co na sebe. Chjo, zase shánění čehokoliv na mopsle, to bude boj.

A jinak, naše černá placička Šťopka oslavila páté adoptiny, neuvěřitelné! Jsme hrozně rádi, že nás tenhle malej černej diblik adoptoval

Tak to jsou mopsle otužilý , Čikina už je oblečená od září a teď už nosí drtič zimy největší ráže a i tak se občas klepe, když máme prostoj.
Ale zas, dneska ráno vydržela spokojená celou dvouhodinovou prochajdu a to by s mizerným oblečením anebo úplně bez něj bylo nepředstavitelný.

26.11.2021 14:39

Terven napsal(a):
Tak to jsou mopsle otužilý , Čikina už je oblečená od září a teď už nosí drtič zimy největší ráže a i tak se občas klepe, když máme prostoj.
Ale zas, dneska ráno vydržela spokojená celou dvouhodinovou prochajdu a to by s mizerným oblečením anebo úplně bez něj bylo nepředstavitelný.

Nj, ale mopsle maj, narozdíl od Čikiny, na sobě v chlupech dalšího psa!

26.11.2021 14:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Nj, ale mopsle maj, narozdíl od Čikiny, na sobě v chlupech dalšího psa!

To je pravda, teď si vybavuju, že když ségra měla mopsle, tak ta srst byla trochu o něčem jiným. A ten podkožní tuk - teď nechci urazit - ten taky.

26.11.2021 14:43

Terven napsal(a):
To je pravda, teď si vybavuju, že když ségra měla mopsle, tak ta srst byla trochu o něčem jiným. A ten podkožní tuk - teď nechci urazit - ten taky.

Ono to klame, tuk tam moc nebývá, spíš veeeelká kůže a pak taky ta podsada. Proto naštěstí potřebujou oblíkat fakt až na stáří nebo při zdr. problémech.

26.11.2021 14:44
Atheira

XXX.XXX.138.236

Terven napsal(a):

Nepomohlo by jí to navrtstvit? Třeba pod tuhle ultra extra bundu na ni navlíct nějakou jednoduchou, třeba fleecovou, vrstvu?

26.11.2021 14:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Nepomohlo by jí to navrtstvit? Třeba pod tuhle ultra extra bundu na ni navlíct nějakou jednoduchou, třeba fleecovou, vrstvu?

Pod tuhle konkrétně asi ne, ta má takovou tu stříbrnou funkční spodní vrstvu a to nevím, jestli by fungovalo přes něco dalšího.
Ono to odráží její vlastní teplo, pokud dobře chápu, tudíž na těch delších akčních vycházkách je v pohodě a to i když třeba chvíli stojíme. Nejhorší jsou kratší čůrací, kdy musíme po sídlišti na vodítku a Vikina si chce dlóóuho a důkladně čuchat úplně ke všemu
Jinak vrstvení už mě taky napadlo anebo myslím, že by jí do velkých mrazů bylo líp v overalu

26.11.2021 15:23

Tak koukám celý odpoledne po těch oblečcích a zas mě chytá depréze... Zas to vypadá, že jediná možnost je nechat ušít na míru, ale to dám za jednu víc, než za bundu pro sebe a to se mi teda fakt nechce

26.11.2021 15:40

domi.t napsal(a):
26.12.2021. Záhorie privítalo prvý sneh! Teším sa ako pred 20 rokmi,keď som bola dieťa😍 Lebo tu je sneh tak 2 dni a aj to až v januári/februári.

Nefret pozerá ako puk,čo sa to deje🤣

Na Slovensku jste o měsíc dopředu??

Nic ve zlém, vím, že je to překlep.

26.11.2021 15:53
domi.t

XXX.XXX.146.54

Haha,jasnačka! Aj lockdown máme skôr než vy🤪 Niežeby to bolo na chválu

26.11.2021 15:56
domi.t

XXX.XXX.146.54

Jej veličenstvo kráľovná Nefret z Údolia Nílu a k.a INDEPENDENT WOMAN Dagchells monitoruje snehovú situáciu 😎

26.11.2021 15:56

ráno spadlo pár vloček a jinak nic... tady totiž nepadá vůbec nic, jsme mimo pás srážek. Takže bílé ráno asi nebude. Škoda, byl by to hezký začátek adventu.

26.11.2021 16:03

že je asi tak metr sněhu a dvacet pod nulou hlásí opeřenci. Strakapoudi, brhlíci, modřinky, koňadry, uhelníčci, parukářky a překvapivě i vrabci obírají zavěšené lojovky a dole se pase stádo kosů, hrdliček, červenky, střízlíci... a v krmítku zásoby slunečnice likvidují zvonci, stehlíci, pěnkavy. Občas se přiživí sojky a straky, jinak stejně jako vrány šedivky chodí do mističky "pro ježky" na minikočičí granule. A i letos mě nezklamala kamarádka paní krahujcová... už včera navštívila krmítko. Úspěšně, peří máme po půlce zahrady... Na jídelníčku byla kosice...

26.11.2021 16:05
janaa

XXX.XXX.0.170

Tak koukám celý odpoledne po těch oblečcích a zas mě chytá depréze... Zas to vypadá, že jediná možnost je nechat ušít na míru, ale to dám za jednu víc, než za bundu pro sebe a to se mi teda fakt nechce

A jakou máš představu? Já mám pro Kevina i Bellu vestitčky a dobrý. Ale Bellině furt nemůžu sehnat nic na doma,co by jí opradu sedělo. Už jsem myslela,že jsem našla, a stejně se jí to na hrudníku rozevírá a pak se z toho vysvleče

26.11.2021 16:07

janaa napsal(a):
A jakou máš představu? Já mám pro Kevina i Bellu vestitčky a dobrý. Ale Bellině furt nemůžu sehnat nic na doma,co by jí opradu sedělo. Už jsem myslela,že jsem našla, a stejně se jí to na hrudníku rozevírá a pak se z toho vysvleče

Ráda bych pružný fleece, ale jinak cokoliv, co jim bude a abych to nemusela nechat šít. Tzn. min 63 cm přes hrudník, ale jen cca 35 cm záda...

26.11.2021 16:17
janaa

XXX.XXX.0.170

Já to nemám z fleecu,ale zkusím pohledat,odkud to mám. Běhá se jim v tom dobře. Ale shánět na ně něco je fakt katastrofa....

26.11.2021 16:23
janaa

XXX.XXX.0.170

https://dogg.cz/produkt/oboustranny-kabat-tweedie-raspberry-navy-pro-psy-doodlebone/
U S je psaný max 63 přes hrudník,ale jak je to na suchý zipy,tak to má fakt velkou vůli. A vzadu se to dá stáhnout,takže i když je to delší,tak to nevadí

26.11.2021 16:32

A já si myslela, že je to vize, jak to právě bude vypadat toho 26. 12. a že na Záhorie je ještě sluníčko.

26.11.2021 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A já si myslela, že je to vize, jak to právě bude vypadat toho 26. 12. a že na Záhorie je ještě sluníčko.

Taky se divím, že tam nasněžilo. Taky u nás(Worušku tam nehledejte, ten spinkal v boudě ) To jen mamka volala: honem, vyfoť to bráchovi do Prahy Takže foceno z horních oken

26.11.2021 18:19

No tak já ráno s holkama vyjela na prochajdu a byl tam teda jen takovej poprašek, ale už to stačilo na to, aby byla Gina jak utržená ze řetězu...nemohla jsem jí vůbec "srovnat do latě".......až bude opravdovej sníh, tak mám strach, aby za ní nejela po zadeli a nebo neryla hubou v zemi....obzvlášť třeba takový náledíčko pocukrované snížkem, tak to je poklouzáníčko.
Já jdu pak jak....a teď se omlouvám za ten výraz, ale lepší mě nenapadá...."podesranej sax" a furt říkám "holky pomalu, netahat nebo si zmrzačíte paničku, upadnu, zlomim si končetinu a pak budete sedět dva měsíce doma na zadeli"

26.11.2021 18:29

Foceno v poledne. Teď je tam víc, i na chodnících a silnicích, ale už to dobře nevyfotím.

26.11.2021 20:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Ráda bych pružný fleece, ale jinak cokoliv, co jim bude a abych to nemusela nechat šít. Tzn. min 63 cm přes hrudník, ale jen cca 35 cm záda...

Jestli se můžu zase vetřít stran oblečení - když pružný fleece, tak vřele doporučuju tohle
https://eshop.mushgo.cz/pomppa-svetr-jumppa/
První kousek nám doporučila paní Levíčková pro Čikinu na MushGO tour. Naprosto mě nadchlo provedení, je to příjemný, krásně to sedí, nikde to nedře, protože to nemá žádný zapínání. Krytý je z větší části i břicho, tam ale je jinej materiál než fleece. Taky moc příjemnej.
Během krátký doby jsem usoudila, že to musí mít i Vikina. Musím říct, že ta do toho vyloženě ráda leze, ráda se v tom hýbe, je jí to zřejmě příjemnější než klasický vesty. Ta to nosí i v současným počasí, na Čikinu už je to slabý.
Někoho možná odstraší to oblíkání přes hlavu bez zapínání, ale je to úplně v pohodě, záležitost cviku. Zvládla to i Čikina v době, kdy měla problémy s krkem. Jen bych nejdřív doporučovala zavolat do MushGO a zkonzultovat velikost na mopse. Ony jsou teď dost vytížené, ale když to nezvednou, vždycky volají zpátky.

26.11.2021 20:20
janaa

XXX.XXX.0.170

Terven napsal(a):
Jestli se můžu zase vetřít stran oblečení - když pružný fleece, tak vřele doporučuju tohle
https://eshop.mushgo.cz/pomppa-svetr-jumppa/
První kousek nám doporučila paní Levíčková pro Čikinu na MushGO tour. Naprosto mě nadchlo provedení, je to příjemný, krásně to sedí, nikde to nedře, protože to nemá žádný zapínání. Krytý je z větší části i břicho, tam ale je jinej materiál než fleece. Taky moc příjemnej.
Během krátký doby jsem usoudila, že to musí mít i Vikina. Musím říct, že ta do toho vyloženě ráda leze, ráda se v tom hýbe, je jí to zřejmě příjemnější než klasický vesty. Ta to nosí i v současným počasí, na Čikinu už je to slabý.
Někoho možná odstraší to oblíkání přes hlavu bez zapínání, ale je to úplně v pohodě, záležitost cviku. Zvládla to i Čikina v době, kdy měla problémy s krkem. Jen bych nejdřív doporučovala zavolat do MushGO a zkonzultovat velikost na mopse. Ony jsou teď dost vytížené, ale když to nezvednou, vždycky volají zpátky.

Bohužel,to nejsou rozměry pro mopse,buldočky atd. Oni mají moc hluboký hrudníky

26.11.2021 20:26

Možná zkuste mrknout na Sofa dog wear a případně zkonzultovat s nimi, mají bull řadu, kde se počítá s objemnými hrudníky. Ale nevím, jestli by to na mopse bylo (celkově) dostatečně malé.

26.11.2021 20:34
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Bohužel,to nejsou rozměry pro mopse,buldočky atd. Oni mají moc hluboký hrudníky

No, o tom bych si právě popovídala s dámami s Mush GO. Pokud by to fakt byl problém, určitě doporučí nějakou podobnou alternativu. Ještě se mi nestalo, že by mi neporadily.
Já mám zas problém s nekonfekční Vikinou, protože je dlouhá a pokud jí něco pěkně sedí na dýlku, je to většinou veliký po těle, prostě velikost tak na bígla

Píšou tam sice, že je to na štíhlejší hrudníky, ale ten materiál na hrudi je elastickej.

26.11.2021 21:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak teda, taky při venčení tak často žasnete nad nekompetentností ostatních majitelů? Občas si říkám, jestli jsem z Marsu já nebo oni...
Prostě zírám, kolik lidí si pořídí psa a neobtěžuje se zjistit aspoň minimum o tom, jak to zvíře funguje a co potřebuje.
Dva příklady jenom z dneška - starší pár s nádherným manchesterem, pes šel na vodítku a samozřejmě se zajímal o moje feny. Nijak zvlášť neurvale, prostě jenom zpomaloval a točil se směrem k nim. No a chlap s ním začal cukat a asi 10 x zopakoval "tohle je k noze? tohle je k noze?..." a stejnou mantru si mlel i když už pes dávno šel vzorně u nohy.
Další příhoda - moje feny se za barákem zajímaly o cca 3 měsíční štěně malýho křížence. Štěndo se bálo, uhýbalo, ocas staženej mezi nohama, že to vypadalo, že ho vůbec nemá. Povídám jim, nechte toho, štěňátko se vás bojí. A majitelka na to "to ona je provokuje ke hře"....tak určitě

26.11.2021 22:42

lesnížínka napsal(a):
Taky se divím, že tam nasněžilo. Taky u nás(Worušku tam nehledejte, ten spinkal v boudě ) To jen mamka volala: honem, vyfoť to bráchovi do Prahy Takže foceno z horních oken

Říkám už dost dlouho, že zeměkoule je divně nakloněná, nebo se divně točí? Jižní Morava má sníh a severní hory nic.
Sluníčko, nebo aspoň kousek modrého nebe už jsme týden neviděli.

26.11.2021 22:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Říkám už dost dlouho, že zeměkoule je divně nakloněná, nebo se divně točí? Jižní Morava má sníh a severní hory nic.
Sluníčko, nebo aspoň kousek modrého nebe už jsme týden neviděli.

Ale to je jednou za 10let Vám tam doteď pršelo, u nás tak suchý podzim snad ještě nebyl. Minulou sobotu nám zemědělec oral a říkal, že ta naše jílovice super, že alespoň drží vodu. Že zkoušel orat, všichni ho volají, no pluhy na polích do toho betonu nedostane

27.11.2021 10:39
domi.t

XXX.XXX.146.54

U nás rozprávkovo ❄️☃️💙

27.11.2021 10:40

když jsme chtěli alespoň trošku zimní procházku, vyrazili jsme na Červený kámen (na Ještědských terasách). Dole svítilo sluníčko, ale na Ještědu seděl mrak a ještě tam trůní teď. Takže mlžno, vichr a "sněžila" na nás námraza... Výhledy žádné, ale zimní mrazivá krása všude kolem

27.11.2021 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
U nás rozprávkovo ❄️☃️💙

Aj u nás

27.11.2021 16:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Aj u nás

Jak najednou ten pes není bílej, co?

27.11.2021 18:08

tak tedy Najtí venčení tohoto týdne

27.11.2021 18:13

..to je nádhera....

27.11.2021 18:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Jak najednou ten pes není bílej, co?

No ještěže...dneska ležel v polovině trávníku ve sněhu...bych ho nenašla

27.11.2021 20:49

Modřinka a paní strakapoudová...úžasné!

28.11.2021 10:19

Teedaa i u nás právě hustě sněží, to se to bude řádit zase...jako letos v únoru na fotce 🐶

28.11.2021 10:33

u nás stále bezsněžno - byli jsme obejít Sloní (Bílé) kameny u Jítravy. Krásná pohodová procházka, káňata, hodně srnčí zvěře... jediné, co mě naštvalo byla návštěva maďara uprostřed lesa. Kde se vzal, tu se vzal, elektriku na krku, nadšeně nás přiletěl pozdravit. Night jeho nadšení nesdílel, když se pokusil psík o bližší kontakt a tlapičku na hřbet mamutovi položit, tak se ozvalo hluboké zavrčení... a maďar konečně poslechl mé doporučení, mazej k páníkovi... A to už mu začal kvičet i obojek, tak tedy vzal roha někam v dál.
Byl hodně drobný, je normální, že je u maďarských ohařů značný rozdíl ve velikosti?? Byl to jistě pes, i když jsem si poměrně dlouho myslela, že je to hezká fenka...

28.11.2021 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás naopak už prší, jsou 4st a začalo pršet přesně v době, kdy jsme vycházeli. Worku jsem zrovna strčila do pláštěnky, já nad sebou váhala, že zatím prská, možná by stačila jen bunda s kapucí, no nakonec se rozpršelo fest a byla jsem ráda, že jsem si tu pláštěnku nakonec vzala i já. U našeho se kope kanalizace, takže s tím sněhem a deštěm...no nechtějte vodět, jak to před naším vypadá. Worka odmítá kamkoliv šlápnout, nikdy mu nevadila ani voda na zemi, ani bláto, ale asi jak špatně vidí, nechce přes to přejít, dá mi to hrůza přemlouvání a vysvětlování s názornýma ukázkama že se to přejít normálně dá

28.11.2021 10:49
domi.t

XXX.XXX.146.54

U nás už tiež 🌧️,tak ešte prikladám fotky zo včerajšej snehovej nádhery😉

28.11.2021 11:04

u nás stále bezsněžno - byli jsme obejít Sloní (Bílé) kameny u Jítravy. Krásná pohodová procházka, káňata, hodně srnčí zvěře... jediné, co mě naštvalo byla návštěva maďara uprostřed lesa. Kde se vzal, tu se vzal, elektriku na krku, nadšeně nás přiletěl pozdravit. Night jeho nadšení nesdílel, když se pokusil psík o bližší kontakt a tlapičku na hřbet mamutovi položit, tak se ozvalo hluboké zavrčení... a maďar konečně poslechl mé doporučení, mazej k páníkovi... A to už mu začal kvičet i obojek, tak tedy vzal roha někam v dál.
Byl hodně drobný, je normální, že je u maďarských ohařů značný rozdíl ve velikosti?? Byl to jistě pes, i když jsem si poměrně dlouho myslela, že je to hezká fenka...

Psi by měli mít 58 - 64 cm, tolerance je +/-2 cm (můj měl 70 cm :-), přerostl oba rodiče). Cca těch 10-14 let zpátky se preferovali spíš větší psi, tehdy byly vizsly dost drobné. Nyní už se preferuje střed rozmezí a řekla bych, že v obecném měřítku se populace za tu dobu o něco zvětšila a zmohutněla na normální ohaří vzhled. Výjimky na obě strany se samozřejmě najdou. Nicméně si myslím, že v tomto směru do toho dost zasahuje i bez PP chov. Naštěstí ta popularita už trochu upadá.

28.11.2021 11:30

U nás pořád chumelí, nestačíme odklízet.

28.11.2021 11:44

Psi by měli mít 58 - 64 cm, tolerance je +/-2 cm (můj měl 70 cm :-), přerostl oba rodiče). Cca těch 10-14 let zpátky se preferovali spíš větší psi, tehdy byly vizsly dost drobné. Nyní už se preferuje střed rozmezí a řekla bych, že v obecném měřítku se populace za tu dobu o něco zvětšila a zmohutněla na normální ohaří vzhled. Výjimky na obě strany se samozřejmě najdou. Nicméně si myslím, že v tomto směru do toho dost zasahuje i bez PP chov. Naštěstí ta popularita už trochu upadá.

dík - takže rozmezí u psa je nakonec 56 - 66 cm, a deset centimetrů už je dost velký rozdíl. Takže byl asi na spodní hraně velikosti. U nás v sídlišti mají už druhou fenku a tento psík mi připadal podobně velký. I proto jsem byla v klííídku a Nighta připínala vlastně jen proto, aby moc "s holčičkou" nelítal... a měla jsme radost, že se k ní nežene a hezky v klidu počkal na připnutí... a on věděl...

28.11.2021 15:22
Katka12345

XXX.XXX.32.40

V Beskydech po ránu takto, celá rodinka na dlouhé nedělní procházce.
Potom začalo pršet a teď už zase sněží ❄️

28.11.2021 16:00

Tak u nás trošku sněžá, ale nikde se to nedrží, všude je mokro, hnusně, nevlídně ....kdyby alespoň napadl sníh, tak by to bylo veselejší.

28.11.2021 17:17

U nás je to jak v Mrazíkovi. ❄️❄️❄️ Už dlouho nebyla tak krásná zima.
Cherry můžu fotit jenom sedící, protože jinak je vidět jen ohnivá čára a fotka je vždycky rozmazaná. 🙂

28.11.2021 17:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska nám tu kromě asi dvouhodinové odpolední přestávky chumelí celý den.
Začínalo lehce už v 7, když jsem vycházela s Larou na první ranní pocourání a do hodiny se rozesněžilo ohromně moc. Laru by zajímalo, jestli když teď bývá tak správně nevkusně oranžová, jestli by mohla do party k Vikině a pinčový.

V neděli ráno ráda vycházím mnohem dřív (třeba před šestou) a beru si s sebou kafe do psího kelímku (ale dneska se mi nechtělo vylézat tak brzo z pelechu). Miluju, jak je v neděli ráno všude klid. Lidem se totiž taky nechce vylézat.

A včera jsem stvořila dvě nová plemena! Lineckého psa a lineckého jezevčíka. Nadšení bylo po příbuzenstvu veliké, asi rozjedu množírnu. Peču bezlepkově, abych to mohla dát i mamce a až letos se to linecký nejen dalo nějak normálně vyrobit, ale i žrát.

Ze sněhu se nám totálně zbláznil Dragouš. Včera se rozešel s námi na prochajdu, jak jsme sešli z ulice na polňačku, tak asi jak ucítil ten sníh a rozhlédl se kolem, netuším, co byl ten spouštěč, najednou začal štěkat a rozeběhl se. Za ničím konkrétním, hlavu vzhůru, úsměv, jazyk mu vlál a on je utíkal s větrem o závod. Mysleli jsme, že ho nechytíme. V poli jsme ho pustili, že si bude hrát - on už si v těch 17 letech hraje tak, že na místě šlape zelí. Chodí pomalu, neběhá... NIkdy by nás nenapadlo, že někdy vůbec ještě poběží, proto byl bez obav na volno i když je víceméně hluchý a najednou tohle. Museli jsme ho odchytit a uklidnit, aby ho z toho neklepla pepka.

A Lara je blázen, ale u ní se s tím počítá.

28.11.2021 17:48
domi.t

XXX.XXX.146.54

Ja som dnes pokračovala vo vianočnej výzdobe a vytvorila Pána pičúsa...len Nefret si očividne myslela,že fotka bez nej by nemala ten správny wow efekt,tak sa tam samozrejme nanominovala tiež 😃Ona fakt musí byť všade!

28.11.2021 19:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Joo, chtěla jsem vám ukázat jednu boží věc.
Netýká se to psů, ale je to trochu psí, i když to není důvod pořízení.

Jsme tak různě v rodině trochu blázni, adventní kalendáře jedou i u dospělých. Chtěla jsem kávový a letos si ho konečně pořídila.
Kafe od téhle pražírny už jsem měla, tak jsem si říkala, že dobrý určitě bude. Kalendář boží.

Jak se blíží Vánoce, jezevčík je delší a delší.

28.11.2021 19:15

Atheira napsal(a):

Jsme tak různě v rodině trochu blázni, adventní kalendáře jedou i u dospělých. Chtěla jsem kávový a letos si ho konečně pořídila.
Kafe od téhle pražírny už jsem měla, tak jsem si říkala, že dobrý určitě bude. Kalendář boží.

A kde se to dá pořídit?

28.11.2021 19:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

A kde se to dá pořídit?

Na kofio.cz ho měli, ale myslím, že už bude na nákup pozdě. Měla jsem ho předobjednaný asi měcí dopředu.
Jinak pro kafaře e-shop fajn, nakupuju tam moc ráda.

28.11.2021 19:27

Atheira napsal(a):
Na kofio.cz ho měli, ale myslím, že už bude na nákup pozdě. Měla jsem ho předobjednaný asi měcí dopředu.
Jinak pro kafaře e-shop fajn, nakupuju tam moc ráda.

Tak třeba příští rok. Připadá mi to jako dobrý nápad.

28.11.2021 19:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak třeba příští rok. Připadá mi to jako dobrý nápad.

Taky jsem potkala kalendář "24 days of rum"

28.11.2021 19:31

adventní kalendáře dostávají vnoučata. Nikdy ne sladký (dostávají od druhé babičky), vnučka LEGOvý a vnuk letos dřevěné hlavolamy. Loni nafasoval kalendář s 12 páry veselých ponožek... tj. 24 přeházených fuseklí.

28.11.2021 19:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

adventní kalendáře dostávají vnoučata. Nikdy ne sladký (dostávají od druhé babičky), vnučka LEGOvý a vnuk letos dřevěné hlavolamy. Loni nafasoval kalendář s 12 páry veselých ponožek... tj. 24 přeházených fuseklí.

Ten s těma ponožkama bych klidně zvládla taky, na to nemusím být ničí vnuk.
V mojí nejbližší rodině letos u dospělých jedou kalendáře chupa chups, jojo, čokoládové pralinky, kafe, milka a takové ty home made pytlíky naplněné vším možným. Chtěla jsem dodat, že jinak jsme úplně normální, ale asi bych musela jít někam na matriku, hledat dávno zemřelé předky a někde tam bych třeba našla někoho normálního. Bez toho by ten výrok byl asi lež...

28.11.2021 19:42

Atheira napsal(a):
Taky jsem potkala kalendář "24 days of rum"

Ten bych nechtěla, ale kafíčka bych si dala.

28.11.2021 19:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ten bych nechtěla, ale kafíčka bych si dala.

Vím jen o jednom, co je ještě skladem (třeba jich ale bude víc, nemám až tak obrovský přehled), nikdo ze stejně na kávu ujetých známých ho nemá, ani od téhle značky neměl, tak nemůžu posoudit ani předat reference... Taky je jednoznačně nejdražší, tak možná proto ho je pořád dostatek.
https://www.kava-kromeriz.cz/adventni-kalendar

Jinak kapslové určitě jsou ke koupi.

28.11.2021 20:00

Atheira napsal(a):
Vím jen o jednom, co je ještě skladem (třeba jich ale bude víc, nemám až tak obrovský přehled), nikdo ze stejně na kávu ujetých známých ho nemá, ani od téhle značky neměl, tak nemůžu posoudit ani předat reference... Taky je jednoznačně nejdražší, tak možná proto ho je pořád dostatek.
https://www.kava-kromeriz.cz/adventni-kalendar

Jinak kapslové určitě jsou ke koupi.

To už je fakt moc, počkám si na příští rok a nebo to někomu předám jako tip na dárek pro mě. 😊

28.11.2021 20:02

jinak i u nás konečně sněží. Truhlíky s chvojím a cesmínou dozdobily dnes světýlka a sněhová peřinka jim dodá tu správnou atmosféru. I obě herrnhutské hvězdičky svítí vločkám na cestu. Psisko ale do toho chrápe nahlas - žádná poetika...

28.11.2021 20:03
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Na letošní chanuku je to už pozdě, první svíce už hoří, ale manžel právě objevil chanukiji stylizovanou do tvaru pudla, takže pro příští roky je jasná.

28.11.2021 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Dneska nám tu kromě asi dvouhodinové odpolední přestávky chumelí celý den.
Začínalo lehce už v 7, když jsem vycházela s Larou na první ranní pocourání a do hodiny se rozesněžilo ohromně moc. Laru by zajímalo, jestli když teď bývá tak správně nevkusně oranžová, jestli by mohla do party k Vikině a pinčový.

V neděli ráno ráda vycházím mnohem dřív (třeba před šestou) a beru si s sebou kafe do psího kelímku (ale dneska se mi nechtělo vylézat tak brzo z pelechu). Miluju, jak je v neděli ráno všude klid. Lidem se totiž taky nechce vylézat.

A včera jsem stvořila dvě nová plemena! Lineckého psa a lineckého jezevčíka. Nadšení bylo po příbuzenstvu veliké, asi rozjedu množírnu. Peču bezlepkově, abych to mohla dát i mamce a až letos se to linecký nejen dalo nějak normálně vyrobit, ale i žrát.

Ze sněhu se nám totálně zbláznil Dragouš. Včera se rozešel s námi na prochajdu, jak jsme sešli z ulice na polňačku, tak asi jak ucítil ten sníh a rozhlédl se kolem, netuším, co byl ten spouštěč, najednou začal štěkat a rozeběhl se. Za ničím konkrétním, hlavu vzhůru, úsměv, jazyk mu vlál a on je utíkal s větrem o závod. Mysleli jsme, že ho nechytíme. V poli jsme ho pustili, že si bude hrát - on už si v těch 17 letech hraje tak, že na místě šlape zelí. Chodí pomalu, neběhá... NIkdy by nás nenapadlo, že někdy vůbec ještě poběží, proto byl bez obav na volno i když je víceméně hluchý a najednou tohle. Museli jsme ho odchytit a uklidnit, aby ho z toho neklepla pepka.

A Lara je blázen, ale u ní se s tím počítá.

Tak to mě pobavilo...množírna lineckých psů a když je jich moc, tak je i žerete
Ze mě množič nebude, když se pokuším o psy, lezou mi z toho hroši
Oranžová Lara k nám samozřejmě může, jen v tomto ročním období už to k mé veliké lítosti nemáme do oranžova.
A jako - miluju Hurttu i Pomppu, ale na dnešní počasí jsou soudruzi Finové krátcí...anebo mám divný psy

28.11.2021 20:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Od jaký je to pražírny? Jsem taky kafař fajnšmekr...

28.11.2021 20:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Od jaký je to pražírny? Jsem taky kafař fajnšmekr...

the naughty dog
Jako v nabídce toho kofia bych našla určitě i lepší kávy. Ale tahle je taky moc dobrá. Zatím jsem nepotkala nějakou úplně top, která by mě vyloženě odstřelila... To se mi stalo u Gardelli (ta je taky na tom e-shopu celkem často), jednou jsem dostala jejich limitku, kterou si pamatuju doteď, jak byla výborná. Tyhle jejich kafe mám zařazený jako fajn kafata na běžný pití, který rozhodně neurazí ani středně náročnýho kávovníka.

28.11.2021 20:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Tak to mě pobavilo...množírna lineckých psů a když je jich moc, tak je i žerete
Ze mě množič nebude, když se pokuším o psy, lezou mi z toho hroši
Oranžová Lara k nám samozřejmě může, jen v tomto ročním období už to k mé veliké lítosti nemáme do oranžova.
A jako - miluju Hurttu i Pomppu, ale na dnešní počasí jsou soudruzi Finové krátcí...anebo mám divný psy

Abych nemusela věčně prát, tak to po příchodu z procházky vždycky vyválím sněhem a dám uschnout. Mokrý je to stejně jako blázen, takhle to aspoň vydrží dýl čistý.

28.11.2021 21:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak teda, u nás zatím moc bílo není, ale aspoň poprašek, aby to udělalo adventní atmosféru. A na můj vkus moc mokro od nohou, těším se na mráz

29.11.2021 01:05
manitschka

XXX.XXX.16.124

Atheira napsal(a):

Tak koukám, že máme podobný vkus na kafe i na pláštěnky. :-D Jinak Praha východ od včerejška sněžno, foto kde pes není šmouha slovy jedno.

29.11.2021 07:43

ráno se Night venčí na zahradě - obejdeme ji spolu, dosypeme krmítka, pokocháme se jakýmkoli počasím... on vše zkontroluje, mnohokrát označkuje, pevné hovnoty uklidím ... ale deska je snííííh... tudíž psisko řádilo a na venčení čas nemělo. Takže po snídani druhé kolo - se stejným průběhem (jen těm pipinám jsem už nic nepřidala)... a nakonec jsem rezignovala, připla čokla na vodítko a šli jsme na procházku do sídliště... Úspěšně. Kdyby se vyvenčil večer, tak to neřeším, ale venčil se naposled včera ráno... Takže mám kroků podstatně víc, než jiná rána

29.11.2021 08:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

manitschka napsal(a):
Tak koukám, že máme podobný vkus na kafe i na pláštěnky. :-D Jinak Praha východ od včerejška sněžno, foto kde pes není šmouha slovy jedno.

To je skvělý.
Dneska trochu komická situace spojená s tou oranžovou bundou.

Před chvílí jsme přišly z procházky. Jak je nasněžíno, chodíme i přes pole, protože se tak dá dojít podstatně dál bez nějakých překážek, rozcestí, kam není vidět a tak... Akorát tam vede trať, ale ta se dá ohlídat.
No a Lara měla na sobě tu oranžovou bundu. Už jsme byly u přejezdu, když přejezd začal cinkat, tak jsem ji vzala kus dál a čekaly jsme. Jela taková... já nevím, jak se tomu říká. Nějaký údržbářský vozítko žlutý. Čekám až projede, že půjdem, no a ono zastavilo. Vyhrnulo se ven asi deset stejně oblečených chlapů jako Lara a začali odhrnovat sníh. Lara mezi nima procházela a myslela si asi, že ten sníh hází jí, takže totálně nadšená z nových kámošů... No, nedá se říct, že by k sobě neladili.

29.11.2021 08:33

domi.t napsal(a):
Ja som dnes pokračovala vo vianočnej výzdobe a vytvorila Pána pičúsa...len Nefret si očividne myslela,že fotka bez nej by nemala ten správny wow efekt,tak sa tam samozrejme nanominovala tiež 😃Ona fakt musí byť všade!

Jsem jediná, koho zarazil název vánoční výzdoby?

29.11.2021 08:44

Tady se říká vánoční skřítek, možná na Záhorie je to jinak.

29.11.2021 08:45

Atheira napsal(a):
To je skvělý.
Dneska trochu komická situace spojená s tou oranžovou bundou.

Před chvílí jsme přišly z procházky. Jak je nasněžíno, chodíme i přes pole, protože se tak dá dojít podstatně dál bez nějakých překážek, rozcestí, kam není vidět a tak... Akorát tam vede trať, ale ta se dá ohlídat.
No a Lara měla na sobě tu oranžovou bundu. Už jsme byly u přejezdu, když přejezd začal cinkat, tak jsem ji vzala kus dál a čekaly jsme. Jela taková... já nevím, jak se tomu říká. Nějaký údržbářský vozítko žlutý. Čekám až projede, že půjdem, no a ono zastavilo. Vyhrnulo se ven asi deset stejně oblečených chlapů jako Lara a začali odhrnovat sníh. Lara mezi nima procházela a myslela si asi, že ten sníh hází jí, takže totálně nadšená z nových kámošů... No, nedá se říct, že by k sobě neladili.

Drezína?

29.11.2021 08:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Drezína?

Joo, to je ono. Já to slovo znám, ale nemohla jsem si na něj za nic na světě vzpomenout.

29.11.2021 08:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jakože v některých částech Slovenska se skřítek řekne pičús? No nevim teda...

29.11.2021 08:57

Atheira napsal(a):

👌😂

29.11.2021 08:57

Atheira napsal(a):

Co my víme. Třeba borůvky se řeknou slovensky čučoriedky, ale třeba na Oravě se jim říká hafiry.

29.11.2021 09:02

Dík za tipy na mopsí oblečky, ale nic z toho bohužel nechci. Cokoliv na suchý zip se po pár oblečeních stane nepoužitelným, protože ty sucháče se zanesou chlupama a přestanou lepit a nedaří se mi to z nich nijak dostat. Takže oblékání přes hlavu je jistota. Zaklikla jsem něco velmi slibně vypadajícího na Ali, tak uvidíme.

29.11.2021 09:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Co my víme. Třeba borůvky se řeknou slovensky čučoriedky, ale třeba na Oravě se jim říká hafiry.

Když mi bylo tak dvanáct, bylo označení pič us dost rozšířená nadávka. A skřítka tím teda rozhodně nikdo nemyslel. Asi jazyková bariéra.

edit: hlavně, že po našem hezky česky mi to vyhodnotí jako vulgarismus, ale slovensky to projde...

29.11.2021 09:09
janaa

XXX.XXX.0.170

Dík za tipy na mopsí oblečky, ale nic z toho bohužel nechci. Cokoliv na suchý zip se po pár oblečeních stane nepoužitelným, protože ty sucháče se zanesou chlupama a přestanou lepit a nedaří se mi to z nich nijak dostat. Takže oblékání přes hlavu je jistota. Zaklikla jsem něco velmi slibně vypadajícího na Ali, tak uvidíme.

Fakt? Hele,mě to drží už od první zimy,co máme Kevina, a Belle taky,asi jak je to široký. Je fakt,že na doma má ten svetr na sucháč, a to se rozepíná. Bella zas nic přes hlavu mít nemůže pak něco kupuj

29.11.2021 09:18
Terven

XXX.XXX.110.191

No, přesně. Sucháče jsou nepoužitelný velmi záhy a na místech, kde je trošku tah, se samovolně rozepínají.
Co mi teda vadí o dost víc je, že třeba Samohýl má sucháče na hrudi přesně v místě, kudy vede postroj. Tudíž se to tam vzájemně tluče a myslím si, že psa to musí i tlačit.

29.11.2021 09:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Máte prosím někdo zkušenost s tímhle? https://www.welovedogs.cz/cs/oblecek-uppsala-cozy-petrol-45-32-58-58-84
Mě hrozně matou ty velikosti. U něčeho má fena 45, někdy 50 a u jiných značek zase sedí 55 s tím, že musím zužovat hrudník.

Terven mi to tady zhejtí kvůli tomu zipu, ale já bych ho chtěla právě kvůli tomu. Když chci mít na feně postroj, je pro mě lepší řešení toto, nenávidím, když je to na té bundě, přijdu si pak už úplně jak od cirkusu.

29.11.2021 09:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Máte prosím někdo zkušenost s tímhle? https://www.welovedogs.cz/cs/oblecek-uppsala-cozy-petrol-45-32-58-58-84
Mě hrozně matou ty velikosti. U něčeho má fena 45, někdy 50 a u jiných značek zase sedí 55 s tím, že musím zužovat hrudník.

Terven mi to tady zhejtí kvůli tomu zipu, ale já bych ho chtěla právě kvůli tomu. Když chci mít na feně postroj, je pro mě lepší řešení toto, nenávidím, když je to na té bundě, přijdu si pak už úplně jak od cirkusu.

Ale nezhejtím pokud to nechcete do deště, ale do zimy, tak to tam ničemu nevadí.
Navíc Lara asi to zeslabení u zipu přežije, nebude nijak extrémně zmrzlá.
Já u těchle zimních bund taky dávám postroje dospod, to snad ani jinak nejde. Pokud se mi očko na postroji mírně míjí s otvorem na oblečku, přidávám na něj karabinku navíc jako prodlužovačku.
Já osobně bych se bála, že když ten zip bude polorozepnutej kvůli vodítku, bude se rozjíždět, ale to byste musela zkusit.

29.11.2021 09:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo a ty velikosti se prostě u různých výrobců liší, ačkoliv by se mohlo zdát, že je to prostě dýlka hřbetu a šlus.
Paní Levíčková mi běžně říkávala, že - plácnu - když má fena dýlku zad 40, tak u značky xx bude potřebovat pětatřicítku velikost a u značky xy sedmatřicítku.

29.11.2021 09:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Ale nezhejtím pokud to nechcete do deště, ale do zimy, tak to tam ničemu nevadí.
Navíc Lara asi to zeslabení u zipu přežije, nebude nijak extrémně zmrzlá.
Já u těchle zimních bund taky dávám postroje dospod, to snad ani jinak nejde. Pokud se mi očko na postroji mírně míjí s otvorem na oblečku, přidávám na něj karabinku navíc jako prodlužovačku.
Já osobně bych se bála, že když ten zip bude polorozepnutej kvůli vodítku, bude se rozjíždět, ale to byste musela zkusit.

Já mám takhle dělanou i pláštěnku a funguje to skvěle právě. Proto bych to samé chtěla i na nějaké delší bytí ve sněhu a do takových těch lednových fujavic. Ideálně jsem si představovala, že už na silvestra bych to měla, našla jsem na alze výrazně levnější nabídku než tady na tom e-shopu, ale dodání dost bídný.
Když ale koukám na ten původní e-shop, tak tam mě to vyjde o dvě stovky dráž... Blbý dvě stovky. Tak teď jsem úplně na vážkách. Zas to bude mít na dlouhý roky... Achjo, mám dilema. ALzu už mám objednanou a zaplacenou, ale... no, ALE!

29.11.2021 09:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Já mám takhle dělanou i pláštěnku a funguje to skvěle právě. Proto bych to samé chtěla i na nějaké delší bytí ve sněhu a do takových těch lednových fujavic. Ideálně jsem si představovala, že už na silvestra bych to měla, našla jsem na alze výrazně levnější nabídku než tady na tom e-shopu, ale dodání dost bídný.
Když ale koukám na ten původní e-shop, tak tam mě to vyjde o dvě stovky dráž... Blbý dvě stovky. Tak teď jsem úplně na vážkách. Zas to bude mít na dlouhý roky... Achjo, mám dilema. ALzu už mám objednanou a zaplacenou, ale... no, ALE!

Do sněhu, no...třeba pro Vikinu bych to mít nemohla, ona se v něm strašně ráda válí a tím zipem by se jí ho dovnitř dostalo ještě víc než se jí dostane normálně.
Ono pokud je sníh mokrej, je u ní k prdu úplně každej obleček, protože jak je nízká, má tam mokro hned. Leda by řešením byl overal, ale na ty krátký pacičky se snad ani nevyrábí

29.11.2021 09:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak, alzu jsem stornovala a teď visím na tom odkazu, co jsem posílala a přemýšlím, jestli to nebo seženu jinou takhle řešenou alternativu... Ještě si to nechám projít hlavou, dokud mi nepřifrčí zpět peníze.

Hele, víte co, Lara není úplně cukřík, ona by i ten sníh v tom zipu přežila. Nemá ráda, když mrazivě fouká, padá ledovka nebo tak... Nám za tím účelem úplně božsky stačí tohle ze zoohitu: https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/vodeodolne/448891 ale tam je právě jediná možnost postroje navrch a to nechci.

29.11.2021 10:24

Atheira napsal(a):
Když mi bylo tak dvanáct, bylo označení pič us dost rozšířená nadávka. A skřítka tím teda rozhodně nikdo nemyslel. Asi jazyková bariéra.

edit: hlavně, že po našem hezky česky mi to vyhodnotí jako vulgarismus, ale slovensky to projde...

To bude tou čárkou nad ú.

29.11.2021 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Určitě všechny Já čekám, že nám Domka vysvětlí vo co go

29.11.2021 11:53

Asi to bude od názvu Picea abies, je to ze smrkových větví :-))

29.11.2021 12:26

29.11.2021 14:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

no vona i Straka obecná je Pi,ca pi.ca

jinak dnes nádhera - nikde ani noha , jen srnky, ptáci a pašíci v dáli
asi 0°C sníh neví zda tát nebo mrznout...rozvěsil jsem pár lojovejch koulí po křoví
a jednu i u řeky pro střízlíka, co je tam celoročné...

PS. nevzalo mi to straku latinsky - prej vulgarismus

29.11.2021 14:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):
no vona i Straka obecná je Pi,ca pi.ca

jinak dnes nádhera - nikde ani noha , jen srnky, ptáci a pašíci v dáli
asi 0°C sníh neví zda tát nebo mrznout...rozvěsil jsem pár lojovejch koulí po křoví
a jednu i u řeky pro střízlíka, co je tam celoročné...

PS. nevzalo mi to straku latinsky - prej vulgarismus

Máte mluvit hezky česky(což říká ta pravá )

29.11.2021 14:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Teda jste dobrá Že by? Mě ani nenapadlo nad tím dumat popravdě, já jsem úplně bezmyšlenovitě umývala ledničku...bože, jak já tuhle činnost nesnáším Než to odtud všechno vystěhuju. Ne, fakt nechápu, proč je tam rozdělaných asi 15 lahviček různých marmelád

29.11.2021 14:21

lesnížínka napsal(a):
Teda jste dobrá Že by? Mě ani nenapadlo nad tím dumat popravdě, já jsem úplně bezmyšlenovitě umývala ledničku...bože, jak já tuhle činnost nesnáším Než to odtud všechno vystěhuju. Ne, fakt nechápu, proč je tam rozdělaných asi 15 lahviček různých marmelád

Jestli on tam taky neřádil ten vánoční píčús. 😅😂

29.11.2021 14:51

lesnížínka napsal(a):

Nebyla jste u mě v lednici, zatímco já byla v lese?

29.11.2021 15:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jestli on tam taky neřádil ten vánoční píčús. 😅😂

U nás to samý. Jako doteď jsem to dávala za vinu rozežranosti, pičús mě nenapad.

29.11.2021 16:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nebyla jste u mě v lednici, zatímco já byla v lese?

Jako, že jste byla v lese a mezitím vám někdo uklidil, vyumýval lednici Jsem blbka, že jsem raděj nešla do toho lesa... Nebo tam máte 20 rozežraných marmelád?!? Tak to byl prej Píčús

29.11.2021 18:57
domi.t

XXX.XXX.146.54

Ženy,ja tu padám smiechom🤣🤣🤣Ste svetové!

U nás je pičús vianočný škriatok...ja som to vylepšila na Pán pičús,nech to má nejakú úroveň😎A ani vo sne by mi nenapadlo,akú debatu to rozpúta! Každopádne náš Pán pičús sa polubuje širokemu okoliu,čo ma veľmi teší. A tu fotku som zdieľala aj v jednej FB psickarskej skupine a mala veľký úspech. Az ma zarazilo,koľko cudzích ľudí si našlo čas a napísalo také pekné slová o Nefret aj o Pánovi Pičúsovi. Dobrí ľudia nevymreli,to je isté 😉

29.11.2021 18:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás je pičús vianočný škriatok...

To jako u vás doma "soukromně". Že není pičús oficiální označení pro vánočního skřítka, prosím, ne!

29.11.2021 19:01
domi.t

XXX.XXX.146.54

Atheira napsal(a):
U nás je pičús vianočný škriatok...

To jako u vás doma "soukromně". Že není pičús oficiální označení pro vánočního skřítka, prosím, ne!

Nielen u nás,ale tu na Záhorí! 😎

A cítim v kostiach,že sa to slovo ujme aj tu🙃

29.11.2021 19:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nééé, tak ony měly pravdu.

edit: Jak můžeš vidět, už se ujalo. Pičús už rozdělává i marmelády v lednici!

29.11.2021 19:29

Jsem dnes konečně a trochu nedobrovolně procházkovala kdesi u Plzně, tak přidávám foto.
Aneb mám nabouraný auto a musím se občas někam dopravit autobusem, a zde platí poznatek, že pokud u nás chcete jet autobusem kamkoliv jinam než do Prahy, užijete si spoustu legrace, protože to prostě pojede v lepším případě po dvou hodinách, a do toho se samozřejmě se svým programem netrefíte. Takže dlouhé čekání na další spoj, o kavárnách v tom městě neslyšeli, tak jsem šla na procházku, abych nezmrzla (v městské obuvi rozhodně ne městským terénem).

29.11.2021 19:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Jsem dnes konečně a trochu nedobrovolně procházkovala kdesi u Plzně, tak přidávám foto.
Aneb mám nabouraný auto a musím se občas někam dopravit autobusem, a zde platí poznatek, že pokud u nás chcete jet autobusem kamkoliv jinam než do Prahy, užijete si spoustu legrace, protože to prostě pojede v lepším případě po dvou hodinách, a do toho se samozřejmě se svým programem netrefíte. Takže dlouhé čekání na další spoj, o kavárnách v tom městě neslyšeli, tak jsem šla na procházku, abych nezmrzla (v městské obuvi rozhodně ne městským terénem).

Tak to nepoznávám

29.11.2021 20:00

Atheira napsal(a):
U nás to samý. Jako doteď jsem to dávala za vinu rozežranosti, pičús mě nenapad.

Já vždycky před nákupem říkávám, že máme v lednici oběšenou myš. Nedávno mě honila mlsná, tak jsem si šla tu myš prohlédnout, a on se tam na pavučině houpal živý pavouk! Zavěšený z regálu! Nekázeň nehorázná.

Jinak že je ten Pán pičús fakt vánoční skřítek, mě naprosto rozsekalo, rozhodně to zařadím do své aktivní slovní zásoby. 😂

29.11.2021 20:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Nielen u nás,ale tu na Záhorí! 😎

A cítim v kostiach,že sa to slovo ujme aj tu🙃

Jo, jo, už se ujalo Sem tam mrkni, jestli je na svém místě já tu lednici uklízím fakt nerada

29.11.2021 20:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já vždycky před nákupem říkávám, že máme v lednici oběšenou myš. Nedávno mě honila mlsná, tak jsem si šla tu myš prohlédnout, a on se tam na pavučině houpal živý pavouk! Zavěšený z regálu! Nekázeň nehorázná.

Jinak že je ten Pán pičús fakt vánoční skřítek, mě naprosto rozsekalo, rozhodně to zařadím do své aktivní slovní zásoby. 😂

Psala jsem to na twitteru kamarádce, jestli ví, co je to pičús. Říkala, že letos rozhodně musí nosit dárky.

29.11.2021 20:18

Terven napsal(a):
Tak to nepoznávám

Je to okolí velice malebné říčky u vesnice Hořehledy, Spálené Poříčí. Možná si tam někdy uděláme výlet, když jsem tam teď kousek viděla v nepříliš výletním duchu a i tak se mi to tam moc líbilo :)

29.11.2021 20:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Je to okolí velice malebné říčky u vesnice Hořehledy, Spálené Poříčí. Možná si tam někdy uděláme výlet, když jsem tam teď kousek viděla v nepříliš výletním duchu a i tak se mi to tam moc líbilo :)

Já to tušila
Rybník je Hvížďalka, říčka je Bradava, vede tam stezka Za mlynáři od Bradavy

29.11.2021 20:32
domi.t

XXX.XXX.146.54

Atheira napsal(a):
Psala jsem to na twitteru kamarádce, jestli ví, co je to pičús. Říkala, že letos rozhodně musí nosit dárky.

Z pičúsa sa stane legenda,uvidíte to všetky ! 😜

29.11.2021 20:35

Terven napsal(a):
Já to tušila
Rybník je Hvížďalka, říčka je Bradava, vede tam stezka Za mlynáři od Bradavy

Jéé! No za ne-zimy to vypadá moc hezky, určitě se tam někdy vydáme :) Se mi moc líbila ta část za rybníkem dál k Hořehledům, jak je to u tý řeky divoký a přírodní.

29.11.2021 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Jéé! No za ne-zimy to vypadá moc hezky, určitě se tam někdy vydáme :) Se mi moc líbila ta část za rybníkem dál k Hořehledům, jak je to u tý řeky divoký a přírodní.

To jsou fotky ze začátku loňskýho října.
Jo, za rybníkem k Hořehledům to bylo romantický. A nad Hořehledama už jsou Brdy, Borovno...bere mě to tam za srdce, cca před desti léty jsem tu trasu Plzeň- Příbram tak trochu nedobrovolně a se skřípěním zubů jezdila.
A teď už ty negativní pocity vyprchaly a zbyla nostalgie

29.11.2021 22:20

domi.t napsal(a):
Z pičúsa sa stane legenda,uvidíte to všetky ! 😜

Pro mě je to nadávka, sprosté slovo.

30.11.2021 05:10
Dája6

XXX.XXX.69.131

Dobrý den 😜,
je, ale je to milé. Není to ten top sprosté, je to v normě.
Kdysy jsme měli roubenku v Zázrive a tam na jednu okrasnou trávu se říkalo Suchá pi.a🤫.
Dája

30.11.2021 07:41

Pro mě v podstatě taky, my to doma nikdy nepoužívali, ale ani jiná jinde běžná slova a nejde mi to z pusy. Ale tady na blízkém Ostravsku je to docela hustý, prostě havíři a už jim to zůstalo.

30.11.2021 08:59

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😜,
je, ale je to milé. Není to ten top sprosté, je to v normě.
Kdysy jsme měli roubenku v Zázrive a tam na jednu okrasnou trávu se říkalo Suchá pi.a🤫.
Dája

Ne, že bych nadávky nepoužívala, nebo byla nějak prudérní, ale tímto, pro mě ošklivým slovem, označovat skřítka, ani nic jinak pozitivního, nemůžu.

30.11.2021 09:11

konečně jsme si vyrazili užít sníh taky za světla. Kluci ve svém živlu, tohle počasí milují

Jinak technický dotaz, je na sněhu víc cítit zvěř? Zlatak se nebývale často zasekaval u stop a kdykoliv jsem si je naaranzovala že si uděláme fotku, tak měli nosy vysoko a nasavali

30.11.2021 09:24

konečně jsme si vyrazili užít sníh taky za světla. Kluci ve svém živlu, tohle počasí milují

Jinak technický dotaz, je na sněhu víc cítit zvěř? Zlatak se nebývale často zasekaval u stop a kdykoliv jsem si je naaranzovala že si uděláme fotku, tak měli nosy vysoko a nasavali

Jo, u nás jsou teď procházky s tou nejmladší děs běs, furt nos u země a táhne jak bejk.

30.11.2021 09:43

U nás konečně začalo taky regulérně sněžit....už si vlastně ani nepamatuju, kdy tady nasněžilo už v listopadu (i když tedy až posledního). Tak jsem se těšila, jak s holkama vyrazím a nic z toho nebude, protože bohužel nastal ten den, kdy mi "odešlo" koleno...už nejsem nejmladší a občas se to stane, jednou koleno, jednou kyčlička, takže se pohybuju kulhaje a s tím se fakt nikam jít nedá ...tak snad to vydrží do pátku a snad už budu na víkend ready.

30.11.2021 10:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás konečně začalo taky regulérně sněžit....už si vlastně ani nepamatuju, kdy tady nasněžilo už v listopadu (i když tedy až posledního). Tak jsem se těšila, jak s holkama vyrazím a nic z toho nebude, protože bohužel nastal ten den, kdy mi "odešlo" koleno...už nejsem nejmladší a občas se to stane, jednou koleno, jednou kyčlička, takže se pohybuju kulhaje a s tím se fakt nikam jít nedá ...tak snad to vydrží do pátku a snad už budu na víkend ready.

Nevím, jakým způsobem máte zmrzačený to koleno. Ale mně na moje důchodcovský problémy, co mám už od dětství, ohromně pomáhá hřejivý Arthrocann, mast. Už po prvním použití je to vždycky o 80% lepší, do deseti minut to skvěle hřeje (když se to namazané místo něčím zakryje, bohatě někdy stačí tepláky). Ale nevím, všechno se prohřátím zachránit nedá, jen takový tip, kdyby náhodou.

30.11.2021 10:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Což o to, u nás už je taky bílo, ale je to mokrej hnus. Každá procházka rovná se mokrý boty, mokrý psi, mokrý jejich oblečky. V tomhle počasí mrzne i otužilejší Vikina, protože se namočí odspodu.
Jinak ona sníh miluje, včera před spaním to bylo fajn, trochu pod nulou a prašánek, takže to se válela každých 10 metrů

30.11.2021 10:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo, u nás jsou teď procházky s tou nejmladší děs běs, furt nos u země a táhne jak bejk.

Taky jsem si říkala, že ten sníh musí být na stopování lepší. Zvěř Laru tolik nebere, ale některý čubky mizerný teda jako jo. Chodí a jak jsou ve sněhu po těch jejích sokyních ty ťápoty, strká čumák do každý tý jedný stopy a nasraně jde. Jen k ní ještě pustit nějakou bojovnou hudbu.

30.11.2021 10:10

Atheira napsal(a):
Nevím, jakým způsobem máte zmrzačený to koleno. Ale mně na moje důchodcovský problémy, co mám už od dětství, ohromně pomáhá hřejivý Arthrocann, mast. Už po prvním použití je to vždycky o 80% lepší, do deseti minut to skvěle hřeje (když se to namazané místo něčím zakryje, bohatě někdy stačí tepláky). Ale nevím, všechno se prohřátím zachránit nedá, jen takový tip, kdyby náhodou.

No já ho zmrzačený nemám, ale prostě občas mi v něm nějak lupne nebo co....a nemusí to být ani pohybem........např. včera, jdu do práce...dobrý...v práci převážně sedím, když je potřeba obsloužit zákazníky, tak teda stojím, chodím......no a tak si tak odpoledne sedím a pak se zvednu a zjistím, že koleno nefunguje. Dneska už je to lepší, zítra si myslím, že už to bude v poho.
Ale díky za tip......až se dostanu do lékárny, tak zakoupím a při příštím problému zkusím aplikovat.

30.11.2021 10:19
Terven

XXX.XXX.110.191

No já ho zmrzačený nemám, ale prostě občas mi v něm nějak lupne nebo co....a nemusí to být ani pohybem........např. včera, jdu do práce...dobrý...v práci převážně sedím, když je potřeba obsloužit zákazníky, tak teda stojím, chodím......no a tak si tak odpoledne sedím a pak se zvednu a zjistím, že koleno nefunguje. Dneska už je to lepší, zítra si myslím, že už to bude v poho.
Ale díky za tip......až se dostanu do lékárny, tak zakoupím a při příštím problému zkusím aplikovat.

Mně v něm taky lupe, tak jako přeskakuje. A nemusím ani dělat žádný vylomeniny, děje se mi to při běžným pohybu. Vždycky pak musím propnout nohu, na koleno si zatlačím, lupne v tom znovu a cosi se navrátí do půvoďáku.
A občas, při nějakým blbým pohybu, v něm lupne víc a já se skácím k zemi. Pak to musím chvíli rozdejchat než se můžu zvednout, mírně pajdám a koleno do druhýho dne vždycky trochu oteče. Ani ne na pohled, ale spíš to městnání uvnitř cítím.
Naposledy jsem sebou takhle práskla v zámeckým parku s fenama na vodítku ...vždycky se snažím zvednout pokudmožno dřív, než někoho napadne jít mě zachraňovat.
Takhle si s tím žiju léta, nějaký ty rtg a vyšetření v minulosti byly, nic moc se nenašlo. Dokonce jsem měla i termín na artroskopii, ale ten jsem po zralé úvaze a poradě s odborníkem zrušila.

30.11.2021 11:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ty voe baby, co to tu je za invalidovnu? Nejste na tohle ještě mladé?!? U nás ráno hezky, slunečno, urguju strejdu elsktrikáře, jestli by mi nepřišel kouknout na světýlka(nesvítí, jak jinak ) a snad do 5minut se zatáhnulo a začalo drobně sněžit. No venku nic neplánuju, ještě jsem myla okna zevnitř, tak neva. Jen jsem zahnala Worušku z trávníku pod stůl

30.11.2021 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Áno i u nás, hodně sprosté No kam se na mě hrabou Sarah horníci stačí se dívat na nějaký fotbal a nadávky mi lítají z huby tak, že muž prchá (on je inteligent u nich se vůbec nenadává) Jako oslovení skřítka, by mi to ale asi z huby nevyšlo Musím být dostatečně v ráži

30.11.2021 13:02

lesnížínka napsal(a):
Ty voe baby, co to tu je za invalidovnu? Nejste na tohle ještě mladé?!? U nás ráno hezky, slunečno, urguju strejdu elsktrikáře, jestli by mi nepřišel kouknout na světýlka(nesvítí, jak jinak ) a snad do 5minut se zatáhnulo a začalo drobně sněžit. No venku nic neplánuju, ještě jsem myla okna zevnitř, tak neva. Jen jsem zahnala Worušku z trávníku pod stůl

Tak u mě je to občasný problém......tak hele nemůžu tady být pořád za tu "bez zdravotních problémů", když to tady kolikrát čtu, tak bych byla za černou ovci...

Jinak u nás zimní pohádka skončila....z té trochy sněhu je čvachta, která tak akorát způsobila mírné rozbahnění zahrady a jak holky lítaj, tak i totál zašpinění dvora a to všechno ve finále způsobuje zašpinění mých psích holek. Ještěže mají truchu rozum a leží pod střechou na koberci.
Ale ani tak to není na nějaké courání dovnitř ven, takže budou venku než bude čas na jejich oběd, pak dáme nějakej polední klid a až se vyspinkají, tak zase pomažou ven.

30.11.2021 13:18
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Ona je to s tím invalidovstvím asi nějaká ta, hento, pandemie. Vyrazila jsem dnes na kontrolu k ortopedovi a doktor se přibelhal o berlích.

30.11.2021 13:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak u mě je to občasný problém......tak hele nemůžu tady být pořád za tu "bez zdravotních problémů", když to tady kolikrát čtu, tak bych byla za černou ovci...

Jinak u nás zimní pohádka skončila....z té trochy sněhu je čvachta, která tak akorát způsobila mírné rozbahnění zahrady a jak holky lítaj, tak i totál zašpinění dvora a to všechno ve finále způsobuje zašpinění mých psích holek. Ještěže mají truchu rozum a leží pod střechou na koberci.
Ale ani tak to není na nějaké courání dovnitř ven, takže budou venku než bude čas na jejich oběd, pak dáme nějakej polední klid a až se vyspinkají, tak zase pomažou ven.

Holky leží na koberci pod střechou....tak u nás ráno krásně, teď už asi 3h pršosněží a Míšenu jsem už asi 5x zaháněla alespoň pod tu střechu. Je to jak když ,,hrách na stěnu hážu"

30.11.2021 15:00

U nás teda od rána "trošičku fouká"....
Za chvíli jdu běhat...

30.11.2021 15:38

u nás bylo dneska hezky čistě nasněženo, mokrý sníh tak akorát na sněhuláky... V lese bylo hezky, jen jsme trasu pokrátili, neb těžká technika svážela dřevo na místech, kam rádi chodíme. A teď se otepluje a sníh pomalu mění skupenství. Ale na horách zdá se padá dál.

30.11.2021 17:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Hlásím pro Sarah01, že dlouhý kávový jezevčík je ještě v omezeném počtu v prodeji. Chytla jsem na instagramu, že tam ještě něco přidali, tak jsem si vzpomněla na vás. https://www.kofio.cz/prislusenstvi/kavovy-adventni-kalendar-the-naughty-dog/6438

30.11.2021 19:27

Atheira napsal(a):
Hlásím pro Sarah01, že dlouhý kávový jezevčík je ještě v omezeném počtu v prodeji. Chytla jsem na instagramu, že tam ještě něco přidali, tak jsem si vzpomněla na vás. https://www.kofio.cz/prislusenstvi/kavovy-adventni-kalendar-the-naughty-dog/6438

Děkuji, jste hodná, že na mě myslíte.
Nějakou dobrou kávu určitě budu potřebovat, jsem totálně odvařená z odhazování sněhu. Sněží tady pořád a už odhazuju jenom cestičky.

30.11.2021 19:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Děkuji, jste hodná, že na mě myslíte.
Nějakou dobrou kávu určitě budu potřebovat, jsem totálně odvařená z odhazování sněhu. Sněží tady pořád a už odhazuju jenom cestičky.

Jéé, to bych chtěla taky takhle zasněženo! Tady už nic není, prší a fouká ledový vítr. Mobil mi před chvílí vyhodil lištu s počasím. Prý teplota 3, pocitová -3. Vystihuje to tak nějak všechno.

30.11.2021 19:40

lesnížínka napsal(a):
Jako, že jste byla v lese a mezitím vám někdo uklidil, vyumýval lednici Jsem blbka, že jsem raděj nešla do toho lesa... Nebo tam máte 20 rozežraných marmelád?!? Tak to byl prej Píčús

b je správně. a kdyby jen marmelád.

30.11.2021 19:44

pěkné. moc pěkné.

30.11.2021 19:50

Ne, že bych nadávky nepoužívala, nebo byla nějak prudérní, ale tímto, pro mě ošklivým slovem, označovat skřítka, ani nic jinak pozitivního, nemůžu.

sprosté slovo je bez čárky nad u.

30.11.2021 20:02

My se dnes zas venčily ve městě. Cestou domů v Ještědu zimní království, pohádka, až na tu netknutou silnici, tedy technikou netknutou. Bohužel až potmě. Dole ve vsi taky sníh, ale teď už je to mokré, těžké,rozťapané. Jestli to do rána zmrzne.....

30.11.2021 20:04
BenaBak

XXX.XXX.44.94

Jsem netušila, že nám po firmě běhají vánoční skřítci 😂 a že jich je... Pobavilo😄

30.11.2021 20:07
BenaBak

XXX.XXX.44.94

A jinak u nás momentálně fučí, padá déšť se sněhem a psi dělají, že neexistují... 🙂

30.11.2021 20:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

BenaBak napsal(a):
Jsem netušila, že nám po firmě běhají vánoční skřítci 😂 a že jich je... Pobavilo😄

Přidejte reakci

Přidat smajlík