Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2021 20:19

BenaBak napsal(a):
Jsem netušila, že nám po firmě běhají vánoční skřítci 😂 a že jich je... Pobavilo😄

Jejda, to tám máte až tak?

30.11.2021 20:30
Terven

XXX.XXX.103.178

BenaBak napsal(a):
Jsem netušila, že nám po firmě běhají vánoční skřítci 😂 a že jich je... Pobavilo😄

A nezamlouvejte to s tím počasím v dalším příspěvku

30.11.2021 20:32
BenaBak

XXX.XXX.44.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jejda, to tám máte až tak?

No, fabrika 🙂 Berou vše, co má ruky a nohy a podle toho to vypadá. A vedení.. Hlavní německej skřítek... to je materiál 😂 To je Skřítek s hooodně velkým S😁

30.11.2021 20:35
BenaBak

XXX.XXX.44.94

Terven napsal(a):

A nezamlouvejte to s tím počasím v dalším příspěvku

Já nezamlouvám, to jen tak vypadá 😄 Dědoušové mě instruovali, že mám informovat zbytek republiky, že trpí...

30.11.2021 20:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

My se ségrou, když nechcem být vyloženě sprostý a chceme se vyjádřit, že je někdo .... skřítek ... tak říkáme, že je to pipíček

30.11.2021 21:34
BenaBak

XXX.XXX.44.94

Atheira napsal(a):
My se ségrou, když nechcem být vyloženě sprostý a chceme se vyjádřit, že je někdo .... skřítek ... tak říkáme, že je to pipíček

No já do teď říkala (pod vousy😄), co si myslím. Ale od teď jim budu říkat skřítci 😂 Se jim to bude zdát roztomilý 😊

30.11.2021 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

BenaBak napsal(a):
No já do teď říkala (pod vousy😄), co si myslím. Ale od teď jim budu říkat skřítci 😂 Se jim to bude zdát roztomilý 😊

1.12.2021 14:15

Štve mě náš traktorista. Z deseticentimetrů sněhu dokáže udělat do vrat půlmetrovou barieru. Od teď mu budu říkat skřítek. Má asi 130 kilo a do taktoru se sotva vejde!

1.12.2021 15:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Štve mě náš traktorista. Z deseticentimetrů sněhu dokáže udělat do vrat půlmetrovou barieru. Od teď mu budu říkat skřítek. Má asi 130 kilo a do taktoru se sotva vejde!

To je pořádnej skřítek. Spíš už trol.

1.12.2021 15:22
BenaBak

XXX.XXX.187.168

To je teda pořádnej skřítek 😂 To nám dělá baba odnaproti. V domnění, že když nám před barákem nestojí auto, tak nikdo není doma, nám nahrne sníh před barák. Její myšlení je neskutečný. Je to skřítková😄

1.12.2021 20:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):
Pan pes na pařezu.

Máme taky

1.12.2021 20:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Máme taky

Chudera pinčová v tom kabátě vypadá jak starej STBák

1.12.2021 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Chudera pinčová v tom kabátě vypadá jak starej STBák

Nechtějte vidět, jak by v tomhle počasí vypadala bez něj

1.12.2021 21:12

Terven napsal(a):
Nechtějte vidět, jak by v tomhle počasí vypadala bez něj

Musí jí být děsně nepohodlný. Jak by vypadala? Má ho kvůli blátu? Zima už?

1.12.2021 21:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak já se zeptám, dodala mi odvahu Orionka. :D

Vídám strašně moc psů oblečených tímhle stylem. I střih...
Mně to přijde na těch psech takový plandavý, veliký. To jenom já fenu oblíkám do malýho nebo všichni ty velikosti berou zbytečně velký?

1.12.2021 21:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás (trochu mimo mísu ) je to tak, že jsem plášťu přešívala na zimním kožichu, v létě vylínal, taky jsem ho ostříhala a teď taky vidím, o kolik je mu volná...Už do ní asi nedoroste je vychrtlinka bez svalstva už...

1.12.2021 21:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Musí jí být děsně nepohodlný. Jak by vypadala? Má ho kvůli blátu? Zima už?

Zešílela by zimou. Zima už je jí dávno, oblečená chodí od září. Byla by nahrbená jako koníček Hrbáček a klepala by se jako blázen. Takhle je většinou v pohodě a užívá si venčení.
Nepohodlný bych řekla, že to právě není. Hurtta to má vychytaný, nikde nic nedře, žádný tlačivý zapínání.
Taky jsem si musela zvyknout na ty delší šosy, trochu se to míjí s mým estetickým cítěním a dlouho jsem se tomu bránila. Ale teď vidím, že je to fakt funkční a účelný.
Velikost je akorát, menší by mít nemohla.

1.12.2021 23:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Tak já se zeptám, dodala mi odvahu Orionka. :D

Vídám strašně moc psů oblečených tímhle stylem. I střih...
Mně to přijde na těch psech takový plandavý, veliký. To jenom já fenu oblíkám do malýho nebo všichni ty velikosti berou zbytečně velký?

Hezky je to vidět třeba tady na těch pláštěnkách, není to špatně zvolená velikost, je to střihem.
Jak už jsem psala, taky jsem si na to musela chvíli zvykat, ale teď už uznávám, že je to vychytaný do detailů a vymyšlený tak, aby to pohyb omezovalo co nejmíň.
Ty dlouhý šosy jsou mj. tak výrazný i kvůli výkroji na ocas - to hodně výrobců vůbec neřeší. Takže to pak dopadá, že psi s ocasem neseným vzhůru musejí mít obleček kratší, případně ten ocas zvednou i s kusem látky anebo nezvednou.
Když jsem konzultovala obleček na pinčovou s paní Levíčkovou, u některých značek mi říkala, že pro pinče jsou passé, protože nosí ocas vzhůru.
https://www.hurtta-collection.cz/novinky20-21/monsoon-rain-coat-hurtta-sipkova-eco/

2.12.2021 12:50
BenaBak

XXX.XXX.143.189

Když jsme u těch psích pokrývek...
Dědovi Alanovi už bohužel klepe věk na klouby, takže chtě nechtě budu muset pořídit nějakej zateplenej oblek. Co jsem pochopila, tak jste spokojení s Hurttou. Máte někdo i jiný značky? Akorát asi budu muset nechat ušít na míru, jelikož Alan má krk jako kráva 😄
Ad 2) Bak běhá jako kamzík, pohybový aparát úplně bez problémů (ťuk, ťuk), ale je už taky senior. Pořídit mu ji taky, nebo to nemá smysl?

2.12.2021 13:05

U nás je od včera obleva, ach jo, bylo to tak krásný...

2.12.2021 13:09

BenaBak napsal(a):
Když jsme u těch psích pokrývek...
Dědovi Alanovi už bohužel klepe věk na klouby, takže chtě nechtě budu muset pořídit nějakej zateplenej oblek. Co jsem pochopila, tak jste spokojení s Hurttou. Máte někdo i jiný značky? Akorát asi budu muset nechat ušít na míru, jelikož Alan má krk jako kráva 😄
Ad 2) Bak běhá jako kamzík, pohybový aparát úplně bez problémů (ťuk, ťuk), ale je už taky senior. Pořídit mu ji taky, nebo to nemá smysl?

Na mrazy bych starouše zateplila, klouby i ledviny poděkují. Mám útuláka, psa 7,5 kilíček, ale hrudník má pěkný a je takový spíš nekonfekční...takže máme 2 ušité oblečky- podzim, zima.
Kdybyste byla středočech, dám Vám tip. 😉 ale i tak to může být daleko....na netu určitě psí švadlenu seženete, myslím....
Paní, co nám oblečky šila jen nedává pruh látky pod zip na zádech, to jí musím příště říct, aby dala. Když v tom pes víc zmokne, tak má na zádech mokrý pruh, zip to pustí no....a taky chlupy a zip jsou problém, ale už v tom mám grif.

2.12.2021 13:10
BenaBak

XXX.XXX.143.189

U nás je od včera obleva, ach jo, bylo to tak krásný...

Jojo, u nás už taky po sněhu ani památky 😟, za to všude bahno.
Minulý úterý tady večer chumelilo a to byla nádhera. Jako v pohádce. Snad ještě sněžit bude a udrží se to.

2.12.2021 13:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já přidám zkušenost se starým psem a oblíkáním, celoročně venku, na noc spí v kotci. Srstí medvěd, ale už prostě starouš, tomu je potřeba pomoct i v takovéhle srsti.
Má na střídání dva kabátky ze zoohitu a jednu bundu trixie. Kupovali jsme na zkoušku laciné, protože nebylo vůbec jisté, že v tom vůbec bude chtít být... Je v tom celý den venku. Hlavně když je zima nebo prší/sněží, protože on si nezaleze, je na tom a na kloubech je to pak znát...

Kdysi tu proběhlo, jak je to na takovéhle použití nevhodné, že pes je pak z toho stejně zmáčený a že to má mokré na sobě, jak je to pro jeho zdraví o to horší. Nevím, na jakém základě bylo postavené tohle tvrzení, ale u Dragouše se nám potvrdil přesný opak.
I teď, jak byly ty chcanice a chumelenice, pes pod tím oblekem krásně suchý. I spodní strana té bundy je na sáhnutí suchá, takže na sobě nemá mokrý hadr.
A jak je šťastný. Chodí si po zahradě, je mu vidět na očích, že je mu prostě dobře. Každé to jedno odpoledne se mu bunda mění za suchou. Ty oblečky vypadají v tomhle režimu příšerně, takže po každém použití je potřeba přemáchnout. Ale účel plní bombově.

2.12.2021 13:23
BenaBak

XXX.XXX.143.189

Na mrazy bych starouše zateplila, klouby i ledviny poděkují. Mám útuláka, psa 7,5 kilíček, ale hrudník má pěkný a je takový spíš nekonfekční...takže máme 2 ušité oblečky- podzim, zima.
Kdybyste byla středočech, dám Vám tip. 😉 ale i tak to může být daleko....na netu určitě psí švadlenu seženete, myslím....
Paní, co nám oblečky šila jen nedává pruh látky pod zip na zádech, to jí musím příště říct, aby dala. Když v tom pes víc zmokne, tak má na zádech mokrý pruh, zip to pustí no....a taky chlupy a zip jsou problém, ale už v tom mám grif.

Škoda, my jsme z Moravy. Právě si myslím, že vzhledem k tomu, že se radši válí doma v teple, tak mu neuškodím. Zkušenosti s tím nemám, no. Sice budu na dědině za exota, že oblíkám 50 kg telátka, ale ať mi líbnou šos🤨
Alanovi musím určitě pořídit. V tomhle počasí je vidět, že mu to dobře nedělá.
Bak má normální konfekční velikost, ale Alan se měl původně narodit jako bejk a někdo si to na poslední chvíli rozmyslel😄 Už vidím ty jeho ksichty až ho budu měřit 😂

2.12.2021 13:29
BenaBak

XXX.XXX.143.189

Atheira napsal(a):
Já přidám zkušenost se starým psem a oblíkáním, celoročně venku, na noc spí v kotci. Srstí medvěd, ale už prostě starouš, tomu je potřeba pomoct i v takovéhle srsti.
Má na střídání dva kabátky ze zoohitu a jednu bundu trixie. Kupovali jsme na zkoušku laciné, protože nebylo vůbec jisté, že v tom vůbec bude chtít být... Je v tom celý den venku. Hlavně když je zima nebo prší/sněží, protože on si nezaleze, je na tom a na kloubech je to pak znát...

Kdysi tu proběhlo, jak je to na takovéhle použití nevhodné, že pes je pak z toho stejně zmáčený a že to má mokré na sobě, jak je to pro jeho zdraví o to horší. Nevím, na jakém základě bylo postavené tohle tvrzení, ale u Dragouše se nám potvrdil přesný opak.
I teď, jak byly ty chcanice a chumelenice, pes pod tím oblekem krásně suchý. I spodní strana té bundy je na sáhnutí suchá, takže na sobě nemá mokrý hadr.
A jak je šťastný. Chodí si po zahradě, je mu vidět na očích, že je mu prostě dobře. Každé to jedno odpoledne se mu bunda mění za suchou. Ty oblečky vypadají v tomhle režimu příšerně, takže po každém použití je potřeba přemáchnout. Ale účel plní bombově.

Na zoohitu jsem se na ty oblečky taky dívala, alespoň pro Baka, ale jsou poměrně levný, když to porovnám s Hurttou, takže jsem si říkala, že kvalita asi nebude nic moc🤷‍♀️
Přeprání by nevadilo, stejně je to jen na procházky, jinak chrní doma v teple. A s velikostí podle těch jejich tabulek problém nebyl?

2.12.2021 13:32

Kdyby chtěl někdo slevu na Zoohit, právě mně dnes přišla, 10% to je a platí do 31. 1. 2022. Určitě nevyužiju.

2.12.2021 13:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

BenaBak napsal(a):
Na zoohitu jsem se na ty oblečky taky dívala, alespoň pro Baka, ale jsou poměrně levný, když to porovnám s Hurttou, takže jsem si říkala, že kvalita asi nebude nic moc🤷‍♀️
Přeprání by nevadilo, stejně je to jen na procházky, jinak chrní doma v teple. A s velikostí podle těch jejich tabulek problém nebyl?

Já mám jeden zoohiťáckej i pro Laru a jsem s ním nadmíru spokojená. Nahoře softshell, vespod fleece, sedí skvěle a na naše účely bohatě postačí. Ten samý má právě ten starší pes dvakrát a ta cena mi v porovnání s kvalitou přijde neskutečná. Jako za mě je to skvělá věc porovnatelná se značkovýma hadrama, který stojí třikrát tolik teda. Na předchozí stránce jsem dávala fotky, kde je v tom i Lara navlečená. Máme černo-oranžový, teď už prodávají jen černo-zelenou.

edit: Larůnyje oblečená zde ↓

2.12.2021 13:39
BenaBak

XXX.XXX.143.189

A teď čumím, že na zoohitu mají i od Hurtty🤭
No, tak změřím bejka a uvidíme, jestli se najde i konfekční velikost 🤔
Proč já vždycky musím mít nějaký zvíře, co se vymyká normálu 🤣🤣

2.12.2021 13:44
BenaBak

XXX.XXX.143.189

Atheira napsal(a):
Já mám jeden zoohiťáckej i pro Laru a jsem s ním nadmíru spokojená. Nahoře softshell, vespod fleece, sedí skvěle a na naše účely bohatě postačí. Ten samý má právě ten starší pes dvakrát a ta cena mi v porovnání s kvalitou přijde neskutečná. Jako za mě je to skvělá věc porovnatelná se značkovýma hadrama, který stojí třikrát tolik teda. Na předchozí stránce jsem dávala fotky, kde je v tom i Lara navlečená. Máme černo-oranžový, teď už prodávají jen černo-zelenou.

Super, to jste mě potěšila👍
Barva je mi svým způsobem jedno, hlavně ať to plní účel (až na růžovou a bílou). Vaše pejsana by mohla z fleku dělat modelku🙂

2.12.2021 13:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

BenaBak napsal(a):
Super, to jste mě potěšila👍
Barva je mi svým způsobem jedno, hlavně ať to plní účel (až na růžovou a bílou). Vaše pejsana by mohla z fleku dělat modelku🙂

Já tenhle pořizovala jako úplně první jen na zkoušku a zatím ho v zimě používám fakt nejvíc... Ale je to na normální procházky, na nějaký extrémní podmínky určitě budou lepší. Přirovnala bych to asi k tomu, že na procházku do lesa v lyžařský kombinéze taky nepůjdete, přesto jsou podmínky, kdy ji využijete. Takhle vidím asi většinu těch ultra vytuněných oblečků, ve kterých ten pes moc ani není vidět.

2.12.2021 14:07

Atheira napsal(a):

Mohu se zeptat, má ten obleček ďouru na provlečení vodítka, nebo musí mít psík obojek?

2.12.2021 14:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mohu se zeptat, má ten obleček ďouru na provlečení vodítka, nebo musí mít psík obojek?

Má právě ďouru jenom v tom límci (já ji nepoužívám), takže je tam právě počítáno s tím obojkem nebo postroj nahoru. Kvůli tomu jsem právě teď sháněla ještě jednu alternativu pro případy, kdy budu chtít mít na feně postroj. Tak uvidím.

2.12.2021 14:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Tak tohle konkrétně má způsob zapínání, kterej preferuju, je vidět, že některým výrobcům už to docvaklo. Pro Laru a jiné psy, kteří nejsou krátkosrstí nebo extra zmrzlí a potřebujou jen trochu přitopit do nejhorších dní to považuju za dostačující. Krom toho to dělají i v krásných barvách, že
Ale pinčová by mi v tom zmrzla.
Já teda v tomhle počasí musím oblečky aspoň částečně přemáchnout po každým venčení, hlavně ten Vikiny, která je nízká.
Vikina má od Hurtty jenom zimní bundu, kterou nosí až fakt do echt zimy, jinak má věci od Pomppy. To je dle mýho taky fajn značka, i když k tomu mám jistý výhrady. Mají výrobky lepší a horší. Svetry jsou třeba úplně super, ale bundy nekamarádí s postrojema a nemají gumičky kolem zadních nohou, takže se při zběsilým lítání přetáčejí.
Nedávno jsme jely ke koním, bylo mi líto čistýho oblečení, takže jsem jí jakože "na lítačku" vytáhla starou černou vestu od Samohýlu s vědomím, že na obalení bahnem je to stejně jedno.
A najednou jsem viděla ten kontrast - sucháče už fungujou cca jen z 50%, na hrudi vedou přesně tam, kudy vede postroj, takže to buď tlačí anebo postroj ujíždí do stran. Zas, když jsem zkusila dát obojek, taky to nedělalo dobrotu, protože obleček končí nešikovně přesně v místě, kde je obojek a díky němu se hrne dozadu.
Jak tak koukám, nic moc se nezměnilo, ale kvůli tomu odkaz nedávám - může mi někdo vysvětlit, k čemu je na vestě ta díra - je vidět na fotce sedícího psa.
https://www.samohyl-exclusive.cz/pes/oblecky-pro-psy/softshellove-oblecky-pro-psy/oblecek-vesta-softshell-esme?p=zb010515

2.12.2021 14:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven, já bych to tipla na ďouru přízpůsobenou takovým těm tangakšírům... Osmička kolem nohou, zapínání na lopatkách. Asi jediný, co by tomu umístění odpovídalo mi přijde.

2.12.2021 14:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Terven, já bych to tipla na ďouru přízpůsobenou takovým těm tangakšírům... Osmička kolem nohou, zapínání na lopatkách. Asi jediný, co by tomu umístění odpovídalo mi přijde.

...počkat, ale v popisku píšou o upnutí vodítka k obojku díky otvoru
Tak to mi asi něco uniká...a moč to momentálně fakt není.

2.12.2021 14:40

Atheira napsal(a):
Má právě ďouru jenom v tom límci (já ji nepoužívám), takže je tam právě počítáno s tím obojkem nebo postroj nahoru. Kvůli tomu jsem právě teď sháněla ještě jednu alternativu pro případy, kdy budu chtít mít na feně postroj. Tak uvidím.

Děkuji. Právě na něj koukám, že vypadá šikovně, ale nevím, či bych na to ten postroj narvala...Asi objednám a uvidíme

2.12.2021 14:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Děkuji. Právě na něj koukám, že vypadá šikovně, ale nevím, či bych na to ten postroj narvala...Asi objednám a uvidíme

Já na tom ze začátku postroj několikrát měla. Ale mám s tím estetický problém a děsně mi to vadí.

2.12.2021 14:58

Já starýho psa oblíkala, jakmile jsem "měla pocit". Většinou když šla teplota pod nějakých 5 stupňů nebyo bylo sychravo. Měl to spíš na záda, aby nemusel tolik topit, s kloubama neměl nikdy problémy. Měla jsem na něj tohle: https://www.zbozi.cz/vyrobek/trixie-t-coat-paris-l-55-cm-cerny/
Při mrazech musel do tlustý bundy od ZeroDC.
A taky nepraktickej pes na oblíkání, hubenej a dlouhej jako autobus.

2.12.2021 15:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vlezu vám do toho, připomněla jste mi to tím autobusem. Včera u nás byla vetka píchnout Workovi tu Librelu a říká: no ty máš ale parádní boudu (veeelkou kartonovou krabici a protože nevleze pod stůl, tak je celá v igelitu ) Říkám: no jo, je to problém, protože potřebuje obří vchod a taky velký prostor, protože už se točí jak autobus. Se smála, že ví, že to jinak nejde, má velkého stejně starého psa taky doma.

2.12.2021 18:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás dneska většinu dne prší.
A Lara se dala k popelářům.

2.12.2021 18:47
janaa

XXX.XXX.0.170

My vencime teď skoro pořád na honech. A je to cira psi radost - na videu cuba čeká na povel,až to spadne i pro ni a bude moct jít nosit a hledat. Snad se to nahraje

2.12.2021 19:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Já starýho psa oblíkala, jakmile jsem "měla pocit". Většinou když šla teplota pod nějakých 5 stupňů nebyo bylo sychravo. Měl to spíš na záda, aby nemusel tolik topit, s kloubama neměl nikdy problémy. Měla jsem na něj tohle: https://www.zbozi.cz/vyrobek/trixie-t-coat-paris-l-55-cm-cerny/

Mně osobně tohle mokrý vlhkolezavo mírně nad nulou přijde snad úplně nejhorší stran nutnosti si topit. A to i u lidí, i u zvířat.
Pozoruju to u sebe, u psů i u koní. Člověk furt šetří to nejteplejší oblečení se slovy "když to dám teď, tak co budu dávat, až přijdou mrazy?"
Ale když ty mrazy přijdou, pocitově je to vždycky výrazně lepší, pokud se nebavíme o arktické zimě, ale o teplotách cca do -5°C.
Když bylo minulý týden pár dnů ráno pod nulou, pinčová se tvářila výrazně spokojeněji než dneska, kdy byla voda na zemi i ve vzduchu. U malých psů hraje roli i mokro odspodu...a u mě koneckonců taky. Ať si vezmu jakýkoliv boty, jak lezeme cestou necestou, někudy se mi dovnitř po čase dostane voda.
Dneska ráno pršelo, přes poledne padal sníh s deštěm a sníh bez deště, plánovala jsem zkrátit procházku a zabavit se doma. Nakonec přestalo padat a procházka se protáhla asi na dvě hodiny. Vikina byla mokrá, jako by se koupala, pinčová o něco míň. Dlouhý nohy jsou fakt výhoda.

2.12.2021 19:12

keriton, můžu se zeptat, jak byl váš staříček velký a kolik vážil? Tenhle obleček mám vybraný pro mé 4měsíční vyžle krátkosrsté kolie - hubeňoučká a dlouhá, momentální váha 12 kg. Vybírala jsem právě velikost 55 a teď se bojím, jestli jsem nepřestřelila. Ona má záda v současné době 51, ale potřebuji, aby jí to vydrželo aspoň přes tuto zimu, tak chci raději trochu větší. Tak jen jestli jsem to nepřehnala

2.12.2021 19:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

keriton, můžu se zeptat, jak byl váš staříček velký a kolik vážil? Tenhle obleček mám vybraný pro mé 4měsíční vyžle krátkosrsté kolie - hubeňoučká a dlouhá, momentální váha 12 kg. Vybírala jsem právě velikost 55 a teď se bojím, jestli jsem nepřestřelila. Ona má záda v současné době 51, ale potřebuji, aby jí to vydrželo aspoň přes tuto zimu, tak chci raději trochu větší. Tak jen jestli jsem to nepřehnala

Já bych se toho na vašem místě vůbec nebála. Na té fotce od Keriton je vidět vpředu, že pes to má kolem krku zapnuté na snad nejdál, co to jde... Respektive - do téhle velikosti bude sedět i mnohem menší pes. A pak, délka nohou dělá strašně moc. Kupříkladu ta žlutá pláštěnka, co mám tady na fotce kousek nad vámi na feně, je tak velikost 55.

2.12.2021 19:16

Terven napsal(a):
Mně osobně tohle mokrý vlhkolezavo mírně nad nulou přijde snad úplně nejhorší stran nutnosti si topit. A to i u lidí, i u zvířat.
Pozoruju to u sebe, u psů i u koní. Člověk furt šetří to nejteplejší oblečení se slovy "když to dám teď, tak co budu dávat, až přijdou mrazy?"
Ale když ty mrazy přijdou, pocitově je to vždycky výrazně lepší, pokud se nebavíme o arktické zimě, ale o teplotách cca do -5°C.
Když bylo minulý týden pár dnů ráno pod nulou, pinčová se tvářila výrazně spokojeněji než dneska, kdy byla voda na zemi i ve vzduchu. U malých psů hraje roli i mokro odspodu...a u mě koneckonců taky. Ať si vezmu jakýkoliv boty, jak lezeme cestou necestou, někudy se mi dovnitř po čase dostane voda.
Dneska ráno pršelo, přes poledne padal sníh s deštěm a sníh bez deště, plánovala jsem zkrátit procházku a zabavit se doma. Nakonec přestalo padat a procházka se protáhla asi na dvě hodiny. Vikina byla mokrá, jako by se koupala, pinčová o něco míň. Dlouhý nohy jsou fakt výhoda.

Souhlasím, já vlastně "do mrazů" myslela cca pod -10°, kde už ten mráz má jinou sílu. Do tý doby jsem nechávala psa v lehčí bundě, protože se zahřál pohybem a myslím, že mu to takhle akorát stačilo, že měl záda v suchu.
A podle sebe usuzuji, že dokud je normální nebo i svižnější pohyb, o což s tím magorem nouze nebyla ani v posledním roce, živočich se zahřeje. Jakmile by se mělo zastavit a pět minut stát, začne být zima. Tak i podle toho by měl člověk zohlednit oblíkání, jestli jen někam půjde a tam bude v teple anebo se s tím psem chystá půl hodiny čekat na vlak.

2.12.2021 19:19

Jé, já vůbec nevím, co měl za velikost tý bundy. Možná (nejspíš) měl větší.
Měl 30 kg, záda od krku k ocasu tuším kolem 68 cm.
Ta bunda mu byla celkem dobře, jen samozřejmě na širšího psa. Odepínací podšívka měla tendenci se při pohybu u krku odepínat, takže jsem ji pak přišila napevno. A suchej zip na hrudi při pohybu nedržel, takže jsem si tam přidělala cvočky. Pak už stačilo jednou za dva roky vyměnit gumičky u zadních tlap a bunda vydržela hezky mnoho let, tak akorát už začala být na výměnu, když ji pes donosil.

Edit: Předpokládám, že jsem pro něj měla tu největší nebo druhou největší velikost.

2.12.2021 19:27

Jestli to stále pletí, tak ZERODc šije i na míru.

2.12.2021 19:41

keriton a Atheira - moc děkuji. Taky se mi moc líbí ta softshellová bunda, kterou má Lara, ale podle velikostní tabulky je v hrudníku moc široká. Není to jednoduché oblékat nudli

2.12.2021 20:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Jestli to stále pletí, tak ZERODc šije i na míru.

Asi jo, je to česká firma a je to kvalitní. Dlouho jsem znala jenom z doslechu a teď máme od nich postroj a je super.
A ty ceny jsou o dost příznivější než u Hurtty.
A vlastně si pamatuju, že jedna známá měla v oblečku od ZeroDC oblečený psy na nw závodech a pochvalovala si ho. A tam je fakt nutný, aby to mělo jistou kvalitu, protože pokud je to venku a jsou tam dlouhé prostoje, tak mrznou i jinak otužilí psi.

2.12.2021 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Souhlasím, já vlastně "do mrazů" myslela cca pod -10°, kde už ten mráz má jinou sílu. Do tý doby jsem nechávala psa v lehčí bundě, protože se zahřál pohybem a myslím, že mu to takhle akorát stačilo, že měl záda v suchu.
A podle sebe usuzuji, že dokud je normální nebo i svižnější pohyb, o což s tím magorem nouze nebyla ani v posledním roce, živočich se zahřeje. Jakmile by se mělo zastavit a pět minut stát, začne být zima. Tak i podle toho by měl člověk zohlednit oblíkání, jestli jen někam půjde a tam bude v teple anebo se s tím psem chystá půl hodiny čekat na vlak.

Jasný, s tím pohybem je to tak. Pokud jdeme na delší procházku do přírody a vím, že pinčová bude běhat navolno, neřeším to až tolik. Zmrzlá je většinou jenom zpočátku a jak se dostane do tempa, je to dobrý
Nejhorší jsou vycházky na vodítku za účelem venčení- Vikina si ráda všechno důkladně očuchá, má to tak, potřebuje to a pinčová by nejradši letěla jako o závod - a při tom samozřejmě stíhá čůrat, kadit i čuchat.
Vždycky se musím smát, když vidím to rozdílný životní tempo - když se Vikina konečně rozhoupe a po důkladným čichání přidřepne, pinčová už je 10x vyčůraná a má za sebou i bobek

2.12.2021 21:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

keriton a Atheira - moc děkuji. Taky se mi moc líbí ta softshellová bunda, kterou má Lara, ale podle velikostní tabulky je v hrudníku moc široká. Není to jednoduché oblékat nudli

Ten popruh je nastavitelný. Vždyť Lara je jak šiška s mákem se syrovýma špagetama místo nohou.

2.12.2021 21:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Jinak teda - viděla jsem dneska pár takhle opostrojovaných psů a vzpomněla jsem si na výraz tangakšíry a hned mi bylo veseleji

3.12.2021 08:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
U nás dneska většinu dne prší.
A Lara se dala k popelářům.

Mohla byste ji požádat, aby svým kolegům vyřídila, že je trošku nevhodný, když zbytečně natahají kontejnery přes celou silnici? Že lze klidně nechat půlku volnou na průjezd ?

3.12.2021 08:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Keriton - snad to moc nezabolí, vzpomínání, ale týýý vado jak von se na tý fotce xichtí !!! Děkuju za lepší ráno!

3.12.2021 08:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):

Mohla byste ji požádat, aby svým kolegům vyřídila, že je trošku nevhodný, když zbytečně natahají kontejnery přes celou silnici? Že lze klidně nechat půlku volnou na průjezd ?

To nevím, jestli vůbec bude potřeba vyřizovat kolegům. Podle způsobu provedení to vypadá na její práci.

3.12.2021 08:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
To nevím, jestli vůbec bude potřeba vyřizovat kolegům. Podle způsobu provedení to vypadá na její práci.

Tož ať se nad sebou laskavě zamyslí, ujela mi kvůli tomu tramvaj

3.12.2021 08:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Tož ať se nad sebou laskavě zamyslí, ujela mi kvůli tomu tramvaj

Já jí to říkám pokaždý, když dotáhne zas nějakou kládu přesně doprostřed cesty. Někdo se přes to zabije. Otočí se, usměje a tak si odfoukne, jak kdyby říkala "vždyť joo"... Mámě tuhle cestou z procházky hodila špalík k bráně. Když jsme šli spolu venčit, horlivě si ho tam brala u plotu a máma říká "Tos tady zas nechala ty? Já se tady po tom smekla, chytala jsem se tu o auto, abych se nezabila."

Takže asi smůla. Zamyšlení se určitě konat nebude.

3.12.2021 08:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já jí to říkám pokaždý, když dotáhne zas nějakou kládu přesně doprostřed cesty. Někdo se přes to zabije. Otočí se, usměje a tak si odfoukne, jak kdyby říkala "vždyť joo"... Mámě tuhle cestou z procházky hodila špalík k bráně. Když jsme šli spolu venčit, horlivě si ho tam brala u plotu a máma říká "Tos tady zas nechala ty? Já se tady po tom smekla, chytala jsem se tu o auto, abych se nezabila."

Takže asi smůla. Zamyšlení se určitě konat nebude.

Vono taky.... čim by se asi tak zamejšlela, že jo, když má v hlavě průvan . Soudě podle gezichtu teda.

3.12.2021 08:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Vono taky.... čim by se asi tak zamejšlela, že jo, když má v hlavě průvan . Soudě podle gezichtu teda.

No dovolte. Lara je velmi chytrý a chápavý pes.

3.12.2021 09:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
No dovolte. Lara je velmi chytrý a chápavý pes.

No jasně, to ty uši dělaj ten průvan

3.12.2021 09:47

Zrzavci napsal(a):
Keriton - snad to moc nezabolí, vzpomínání, ale týýý vado jak von se na tý fotce xichtí !!! Děkuju za lepší ráno!

Díky, díky! On měl na tyhle xichty talent, většinou to bylo z toho, že chvíli před tím rozkousával klacek nebo pařez a pak se snažil vyndat si z huby zbytky dřeva.
Dneska jsem byla na procházce na naší oblíbený trase, takže si dávám jedničku, že jsem se vykopala ven. To víte, že zabolí, i to procházení "našich" míst :) ale v poslední době si často říkám, jak jsem ráda za to, jak ten konec byl rychlej. Že jsem si vlastně vždycky přála, aby to proběhlo nějak takhle rychle, bez dlouhýho trápení.

Je nádherně, včera večer napadl novej sníh, takže všude bílo, sluníčko, lehký mrárz prostě ukázková zima. Já zimu nerada, ale najednou jsem si dovolila se z ní radovat!

3.12.2021 10:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Díky, díky! On měl na tyhle xichty talent, většinou to bylo z toho, že chvíli před tím rozkousával klacek nebo pařez a pak se snažil vyndat si z huby zbytky dřeva.
Dneska jsem byla na procházce na naší oblíbený trase, takže si dávám jedničku, že jsem se vykopala ven. To víte, že zabolí, i to procházení "našich" míst :) ale v poslední době si často říkám, jak jsem ráda za to, jak ten konec byl rychlej. Že jsem si vlastně vždycky přála, aby to proběhlo nějak takhle rychle, bez dlouhýho trápení.

Je nádherně, včera večer napadl novej sníh, takže všude bílo, sluníčko, lehký mrárz prostě ukázková zima. Já zimu nerada, ale najednou jsem si dovolila se z ní radovat!

Keriton - máte můj velký obdiv, že se takhle ven dotlačíte i bez hafana. Když jsem byla ty děsný tři roky bezpsí, jezdili jsme o víkendech na výlety to jo, ale jednak to pro mě nebylo to ono, protože mi hrozně chyběla ta interakce psí, ta společná zábava na procházce, ale hlavně se psem člověk jde každý den, ne jen o víkendu. Takže to smekám, že se takhle přemluvíte
Bolí to hrozně a bolí to dlouho. A vždycky zůstane jizva, to k tomu životu psímu patří. A každý rychlý konec je - lepší slovo mě nenapadne, ač nejsem věřící - požehnáním pro toho , kdo odchází. Jsem moc ráda, že můj srdcovej král odešel de facto na lusknutí prstů, i když ve věku, kdy měl ještě dost času, ale než pomalý odchod s trápením, tak lepší odejít jako ten král.

Okamžitě koukejte navalit nějakej sníh! Já mám na zahradě poprašek - jen v části, kde se čoklidi moc nepohybujou. Padalo včera a já byla jak malý dítě, když mi drahá polovina řekla, ať se kouknu z okna. Miluju sníh, jsem jak ty čokle bláznivý
Radujte se ze zimy, líp se pak ty tmavý měsíce polknou. Já mám svíčky fšade úplně, v podstatě Olšanský hřbitovy jsou proti mě bez osvětlení

3.12.2021 13:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Já zimu miluju...a ideálně napadnout, přituhnout a vydržet až do března
Nebo aspoň přituhnout... dneska se tedy počasí nad námi slitovalo. Pinčová se konečně dočkala termínu na fyzioterapii a jelikož jsem dočasně neautomobilní, jely jsme pěkně hromadnou dopravou s přestupem. Být počasí jako v minulých dnech, dovezla bych tam hnusný, mokrý a zablácený psy.
Naštěstí dneska ráno mrzlo, takže jsem je tam dopravila čistý a pinčová se v autobusu vozila na klíně

3.12.2021 13:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Já zimu miluju...a ideálně napadnout, přituhnout a vydržet až do března
Nebo aspoň přituhnout... dneska se tedy počasí nad námi slitovalo. Pinčová se konečně dočkala termínu na fyzioterapii a jelikož jsem dočasně neautomobilní, jely jsme pěkně hromadnou dopravou s přestupem. Být počasí jako v minulých dnech, dovezla bych tam hnusný, mokrý a zablácený psy.
Naštěstí dneska ráno mrzlo, takže jsem je tam dopravila čistý a pinčová se v autobusu vozila na klíně

Jo, když mrzne nastává období čistejch psů, to taky miluju. Ale sníh je úplně nejbáječnější věcička. Třebas se zase letos dočkáme. Bylo by to hezký. A pro přírodu zasejc normální.
Mám výhodu holoprtek na vysokejch nohách, takže to je výhoda, ale i tak se dokážou - hlavně Rumouš pěkně zaprasit. Když byla ještě Bubrdlína a brávali jsme s sebou od kamarádu ještě další vižlu na výlety, tak Ajša byla vždycky maximalisticky zaprasená, pak následovala Bubi a nejčistší byl Rumouš. Pak Ajša umřela a celý se to posunulo a dneska, když už není ani Bubi, je Rumouš špinavej za obě dvě

4.12.2021 07:33
domi.t

XXX.XXX.201.45

My už dávno bez❄️,zato s pokojom v duši 🙏🏻A to je najviac!
Želáme vám krásny mikulášsky víkend🤶👼👹

4.12.2021 08:45
Atheira

XXX.XXX.171.174

Já už zase množím jezevčíky, je po nich velká poptávka.

4.12.2021 12:08

...a u nás v Praze od rána sněží a sněží....motýl zapadá do závějí, fotit se mi v tom sněžení nedaří, tak alespoň pohled z okna.....

4.12.2021 12:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

...a u nás v Praze od rána sněží a sněží....motýl zapadá do závějí, fotit se mi v tom sněžení nedaří, tak alespoň pohled z okna.....

Jo Evi, už jsme dostali info od bráchy Ráno se nadšeně chválil A teď si uvědomuju...ty máš ještě krásné muškáty! Sousedka mi už asi měsíc říká, že je musí z oken uklidit. Včera večer bylo -7 a ráno jsem koukala, že je mlže tak akorát vysypat na kompost...komplet černé

4.12.2021 12:25

lesnížínka napsal(a):
Jo Evi, už jsme dostali info od bráchy Ráno se nadšeně chválil A teď si uvědomuju...ty máš ještě krásné muškáty! Sousedka mi už asi měsíc říká, že je musí z oken uklidit. Včera večer bylo -7 a ráno jsem koukala, že je mlže tak akorát vysypat na kompost...komplet černé

....ještě mají spoustu poupat, jsem zvědavá zda dozijou Štědrého dne...vloni jsem z nich měla na štědrovečerním stole krásnou kytičku...

4.12.2021 12:37

Atheira napsal(a):
Já už zase množím jezevčíky, je po nich velká poptávka.

U nás se dnes rozmnožili perníkoví

4.12.2021 13:19

U nás mrzne a hrozně fouká, psa by nevyhnal. :-(

4.12.2021 14:03
domi.t

XXX.XXX.201.45

Pán Pičús II. a Pani Pičúsova😎Opäť vlastná výroba😉

4.12.2021 14:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Pán Pičús II. a Pani Pičúsova😎Opäť vlastná výroba😉

Ježíš, máš to fakt pěkné číkovnáááá dostaneš sušené masko

4.12.2021 14:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás se dnes rozmnožili perníkoví

Vy taky Já vůbec perníčky neumím, nikdy jsem je nepekla, u nás doma se nepekly, naštěstí tchýně zásobuje

4.12.2021 14:16
domi.t

XXX.XXX.201.45

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, máš to fakt pěkné číkovnáááá dostaneš sušené masko

Ďakovala! 💗 Tie lampáše som striekala na strieborno,jeden bol zelený a druhý čierny.

Nemohla som tunajšie osadenstvo ochudobniť o pokračovanie pičúsovskej story😜

4.12.2021 14:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Ďakovala! 💗 Tie lampáše som striekala na strieborno,jeden bol zelený a druhý čierny.

Nemohla som tunajšie osadenstvo ochudobniť o pokračovanie pičúsovskej story😜

A design? Náramně by se mi hodily do obyvču

4.12.2021 20:12

počasí tohoto týdne bylo velmi rozmanité - mlžná neděle na loukách u Jítravy, úterní sníh za humny, páteční sluníčko u kapličky a dnešní chumelenice a sněhová kalamita na Šébru v Lužkách...

4.12.2021 20:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Já jenom, když už se tu rozmáhají ti množiči a Atheira jede v jezevčíkách...
Tady mají tvořítka a vykrajovátka snad všech plemen na světě...a naprosto nechápu, že když je tam i pyreneják, tibetská doga, flat a českej strakatej, že tam chybí pinč
Ale myslím si, při mý šikovnosti, že si s klidem můžu objednat i pyrenejáka a vydávat ho za pinče
A mají i kávový šablony - představte si, jak pijete adventní kávu se svým psem na pěně
https://www.tvoritko.cz/pejsci/

4.12.2021 20:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Já jenom, když už se tu rozmáhají ti množiči a Atheira jede v jezevčíkách...
Tady mají tvořítka a vykrajovátka snad všech plemen na světě...a naprosto nechápu, že když je tam i pyreneják, tibetská doga, flat a českej strakatej, že tam chybí pinč
Ale myslím si, při mý šikovnosti, že si s klidem můžu objednat i pyrenejáka a vydávat ho za pinče
A mají i kávový šablony - představte si, jak pijete adventní kávu se svým psem na pěně
https://www.tvoritko.cz/pejsci/

Mě teda rozesmálo tohle... https://www.tvoritko.cz/bily-svycarsky-ovcak-obrysove-vykrajovatko/

Podle čeho se pozná, že je to bílý švýcarský ovčák? Zvlášť když ho připálím nebo udělám kakaovýho?

4.12.2021 20:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Mě teda rozesmálo tohle... https://www.tvoritko.cz/bily-svycarsky-ovcak-obrysove-vykrajovatko/

Podle čeho se pozná, že je to bílý švýcarský ovčák? Zvlášť když ho připálím nebo udělám kakaovýho?

Vždyť píšu, že můžu objednat pyrenejáka a vydávat ho za pinče
ale je to asi recese, autoři spoléhají, že lidi se pobaví, chytí se na svoje plemeno, případně podarujou svoje blízké vykrajovátkem jejich plemene.
Ale stejně bych chtěla kávovou šablonu s pinčem

4.12.2021 20:50
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Podle čeho se pozná, že je to bílý švýcarský ovčák?
Přece podle bílé polevy. :)

4.12.2021 22:15
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My jsme bez sněhu, ale zimní chlupy nám sílí, takže chudák vypadá, že ho škrtíme obojkem 😁

5.12.2021 09:39

u nás v noci připadlo - po včerejším náročnějším zimním výletíku jsme dneska ráno zvolili jen poměrně krátkou procházku - byli jsme prvochodci v čistém sněhu - když tedy nepočítám bezpočet stop od lišek a pak kopýtka po setkání se srnčím. Night to zvládl na volno, i když o nich věděl a byly srnky poměrně blízko.
Trošku se oteplilo, vylezlo to těsně nad nulu a mokře sněží. To zase bude spotřeba zrní a lojovek... Jdu dosypat

5.12.2021 09:46

u nás v noci připadlo - po včerejším náročnějším zimním výletíku jsme dneska ráno zvolili jen poměrně krátkou procházku - byli jsme prvochodci v čistém sněhu - když tedy nepočítám bezpočet stop od lišek a pak kopýtka po setkání se srnčím. Night to zvládl na volno, i když o nich věděl a byly srnky poměrně blízko.
Trošku se oteplilo, vylezlo to těsně nad nulu a mokře sněží. To zase bude spotřeba zrní a lojovek... Jdu dosypat

Jo jo. Včera jsem poprvé viděla houpajícího se strakapouda. V práci zase obdivuji stehlíky. Nikdy předtím jsem si nevšimla, jak moc jsou barevní.

5.12.2021 11:04

mně momentálně jeden strakapoud připravil horké chvilky - naštěstí s dobrým koncem. Ozvala se velká rána do skla. Ale opravdu velká. Okamžitě jsem startovala - a na venkovním psím pelechu ležel strakapoud. Takže ihned jsem vzala "psí" ručník, zabalila do něj tělíčko a začala jsem na strakapoudí hlavičku "teple dýchat". Zabralo to - šok z nárazu odcházel, očka se rozlepila, po chvíli v teple se začal rozhlížet a začal se mi v ručníku chrout. A tak tedy vyjít ven, opatrně rozevřít dlaně, pomohla jsem mu ještě vysvobodit jeden drápek z ručníku... a frrrrrrrrr... odletěl ladně svým typicky připaženým (spíš přikřídleným ) klouzavým stylem.

poznámka pro ty, co se s tím nesetkali. Většina ptáků nezemře na následky nárazu do okna. Ale na následný šokový stav. Stačí tělíčko zahřát v prachovce, ručníku, mikině... (co je po ruce, čím dřív, tím líp) a jakmile se po pár minutkách opeřenec "probere", očka začnou aktivně pozorovat okolí... je čas ho pustit ven.

5.12.2021 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

mně momentálně jeden strakapoud připravil horké chvilky - naštěstí s dobrým koncem. Ozvala se velká rána do skla. Ale opravdu velká. Okamžitě jsem startovala - a na venkovním psím pelechu ležel strakapoud. Takže ihned jsem vzala "psí" ručník, zabalila do něj tělíčko a začala jsem na strakapoudí hlavičku "teple dýchat". Zabralo to - šok z nárazu odcházel, očka se rozlepila, po chvíli v teple se začal rozhlížet a začal se mi v ručníku chrout. A tak tedy vyjít ven, opatrně rozevřít dlaně, pomohla jsem mu ještě vysvobodit jeden drápek z ručníku... a frrrrrrrrr... odletěl ladně svým typicky připaženým (spíš přikřídleným ) klouzavým stylem.

poznámka pro ty, co se s tím nesetkali. Většina ptáků nezemře na následky nárazu do okna. Ale na následný šokový stav. Stačí tělíčko zahřát v prachovce, ručníku, mikině... (co je po ruce, čím dřív, tím líp) a jakmile se po pár minutkách opeřenec "probere", očka začnou aktivně pozorovat okolí... je čas ho pustit ven.

Ani nemluv já to mám x krát do roka. Ano, většina to rozdýchá, někteří s pomocí, bohužel hlavně kosáci, asi i kvůli váze končí špatně nejčastěj. Z těch nejhorších případů jedna žluna, to bolelo moc. Jeden ledňáček Největší rána...malá sovička. Ale ta dobrá, ta to rozchodila.

5.12.2021 11:24

lesnížínka napsal(a):
Ani nemluv já to mám x krát do roka. Ano, většina to rozdýchá, někteří s pomocí, bohužel hlavně kosáci, asi i kvůli váze končí špatně nejčastěj. Z těch nejhorších případů jedna žluna, to bolelo moc. Jeden ledňáček Největší rána...malá sovička. Ale ta dobrá, ta to rozchodila.

já někde četla, že právě datlové končí často špatně - nepamatuji se na důvod. Proto možná to tvoje žluna nedala... Jsem moc ráda, že to strakapoudík rozdýchal

5.12.2021 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

já někde četla, že právě datlové končí často špatně - nepamatuji se na důvod. Proto možná to tvoje žluna nedala... Jsem moc ráda, že to strakapoudík rozdýchal

Aha, divné. Přitom jsou přece na mlácení do hlavy ,,zkonstruovaní", ne? Často na jezero létají kachny, hlavně na jaře, při hnízdění. Vždycky si říkám, že ta okna kupodivu vydrží hodně, ale kachna by asi skončila v hale

5.12.2021 11:38

Ano, už jsme takhle ve firmě zachránili několik sýkorek. Na oknech máme siluety a začalo to pomáhat až teď, možná jim to došlo až teď, netuším vůbec, jakou mají ptáci paměť.

5.12.2021 11:38

lesnížínka napsal(a):

Sýček?

5.12.2021 11:40

lesnížínka napsal(a):
Aha, divné. Přitom jsou přece na mlácení do hlavy ,,zkonstruovaní", ne? Často na jezero létají kachny, hlavně na jaře, při hnízdění. Vždycky si říkám, že ta okna kupodivu vydrží hodně, ale kachna by asi skončila v hale

Přesně to mě napadlo, že jsou na ty otřesy zkonstruovaní. Ale náraz do skla je asi něco jiného než bubnování do dřeva. Minimálně je ve vyšší rychlosti. Ne, že by to byli zrovna "sprinteři".

5.12.2021 11:42

Ano, už jsme takhle ve firmě zachránili několik sýkorek. Na oknech máme siluety a začalo to pomáhat až teď, možná jim to došlo až teď, netuším vůbec, jakou mají ptáci paměť.

Docela dobrou. A zrovna sýkorky se dobře a rychle učí. I od sebe navzájem. Proto se jich drží i jiné druhy, protože dokážou objevovat zdroje potravy.

5.12.2021 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Sýček?

Já právě nevím, poznám tak maximálně výra a pálenou

5.12.2021 11:57

lesnížínka napsal(a):
Já právě nevím, poznám tak maximálně výra a pálenou

No jo, kde jsou ty doby, kdy běžně na vesnicích "sýčkoval". Teď je pomalu na vyhynutí, Znám ho jenom ze Zoo.

5.12.2021 13:50

Tak mne to pohladilo ten Váš příběh se strakapoudem 🌷děkujuu 🙂
V téhle době se mi zdá, že se dobré skutky moc nenosí, bohužel...jste skvělá👍i ostatní, kteří mají podobnou zkušenost..
Já jsem neměla možnost zachránit zvíře, ale kdysi v jedenadvaceti jsem dávala první pomoc ještě mladšímu hochovi, který byl na chodníku v křečích fialovo modrý v chumlu čumilů...do té doby jsem epi záchvat neviděla...bývalý manžel mu dokázal otevřít ústa a já vytáhla jazyk a dýchal. Pak chytil dobrou barvu a nabyl i vědomí a dorazila sanitka...velmi silný zážitek, seběhlo se to hrozně rychle...ani ne ročního syna nám držela nějaká paní....

5.12.2021 14:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne, že bych chtěla trumfnout Xerxovou, ale měla jsem podobný příběh, jako s tím strakapoudem, ovšem až jsem se z toho otřepala a lednáček taky, byla to zpětně spíš groteska. Rána do okna. Už naučeně jsem běžela zkontrolovat okna. A pod jedním vidím, jak leži chudáček ledňáček, ale nebyl na místě mrtvý, žádná krev u zobáčku. Chtěla jsem ho jít křísit a než jsem se vůbec rozešla už vidím kočku, jak po něm vystartovala, chytila do huby a nesla si ho pryč. Oběhnu do pracovny, abych mohla ven a vidím Worku, jak zastaví kočku: hele, co to máš?? Kočka odevzdá ledňáčka Workovi, ten ho narve do huby, to už jsem letěla a řvala: Wori, nechej ptáčka, fuj, odevzdej...natáhnula jsem ruce. Způsobně mi ho tam položil, aniž by ptáčkovi zkřivil pírko. Letěla jsem s ním domů, nevypadal moc dobře, padala mu hlavička, zavíral očka. Honem jsem našla krabici od bot, vystlala a uložila ho tam, zanesla do pokoje, kam se nechodí po vzoru: na otřes mozku tmu, klid a ticho. Odjeli jsme k tchánům na oběd a když jsem se vrátila, se strachem jsem šla kouknout, jestli tam nebude ležet mrtvý. A on ta šramotil, už seděl. Vzala jsem ho do dlaní a zanesla ho ven, na terasu, na římsu, aby mohl až se bude cítit odletět. Chodila jsem ho po chvilkách kontrolovat, cca za hodinu, jak mě zase uviděl, uletěl...trochu přiopilým letem Do této doby létal pravidelně na jezero, jestli tento, nebo jiný netuším, ale strašný plašan, jakmile někoho zahlédnul za oknem, frnk, okamžitě byl v tahu. A po této příhodě jsme asi za 14dní seděli se psy na mole a najednou přiletěl na vrbu ledňáček. A zapískal. V údivu jsme hleděli na něj, po sobě. Přeskočil na druhou vrbu a pískal a pískal. Chvilku takto kolem nás poletoval, pískal a já jsem mu říkala: to jsi ty ptáčku, si v pořádku...jen si dávej příště větší pozor, i kamarádi. Oba jsme s chlapem na sebe čučeli fakt v němém úžasu, slzičky nám tekly a jsme doteď přesvědčení, že nám přiletěl poděkovat. A pak už zase vždycky bojínek Prostě se přemohl a dal nám najevo svou vděčnost. Takže myslím, že stojí za to pomoct, i když třeba to zvířátko nepřijde zpětně poděkovat už, vím s jistotou...

5.12.2021 15:05

lesnížínka napsal(a):
Ne, že bych chtěla trumfnout Xerxovou, ale měla jsem podobný příběh, jako s tím strakapoudem, ovšem až jsem se z toho otřepala a lednáček taky, byla to zpětně spíš groteska. Rána do okna. Už naučeně jsem běžela zkontrolovat okna. A pod jedním vidím, jak leži chudáček ledňáček, ale nebyl na místě mrtvý, žádná krev u zobáčku. Chtěla jsem ho jít křísit a než jsem se vůbec rozešla už vidím kočku, jak po něm vystartovala, chytila do huby a nesla si ho pryč. Oběhnu do pracovny, abych mohla ven a vidím Worku, jak zastaví kočku: hele, co to máš?? Kočka odevzdá ledňáčka Workovi, ten ho narve do huby, to už jsem letěla a řvala: Wori, nechej ptáčka, fuj, odevzdej...natáhnula jsem ruce. Způsobně mi ho tam položil, aniž by ptáčkovi zkřivil pírko. Letěla jsem s ním domů, nevypadal moc dobře, padala mu hlavička, zavíral očka. Honem jsem našla krabici od bot, vystlala a uložila ho tam, zanesla do pokoje, kam se nechodí po vzoru: na otřes mozku tmu, klid a ticho. Odjeli jsme k tchánům na oběd a když jsem se vrátila, se strachem jsem šla kouknout, jestli tam nebude ležet mrtvý. A on ta šramotil, už seděl. Vzala jsem ho do dlaní a zanesla ho ven, na terasu, na římsu, aby mohl až se bude cítit odletět. Chodila jsem ho po chvilkách kontrolovat, cca za hodinu, jak mě zase uviděl, uletěl...trochu přiopilým letem Do této doby létal pravidelně na jezero, jestli tento, nebo jiný netuším, ale strašný plašan, jakmile někoho zahlédnul za oknem, frnk, okamžitě byl v tahu. A po této příhodě jsme asi za 14dní seděli se psy na mole a najednou přiletěl na vrbu ledňáček. A zapískal. V údivu jsme hleděli na něj, po sobě. Přeskočil na druhou vrbu a pískal a pískal. Chvilku takto kolem nás poletoval, pískal a já jsem mu říkala: to jsi ty ptáčku, si v pořádku...jen si dávej příště větší pozor, i kamarádi. Oba jsme s chlapem na sebe čučeli fakt v němém úžasu, slzičky nám tekly a jsme doteď přesvědčení, že nám přiletěl poděkovat. A pak už zase vždycky bojínek Prostě se přemohl a dal nám najevo svou vděčnost. Takže myslím, že stojí za to pomoct, i když třeba to zvířátko nepřijde zpětně poděkovat už, vím s jistotou...

Mám z toho počtení úplně husí kůži ☺ taky krásný příběh...to je on, ten na fotce?

5.12.2021 15:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

....jen si dávej příště větší pozor, i kamarádi. Oba jsme s chlapem na sebe čučeli fakt v němém úžasu, slzičky nám tekly a jsme doteď přesvědčení, že nám přiletěl poděkovat.

místo srdcervoucích slziček, by pomohlo cokoli na okna , aby k tomu už nedocházelo
např.
https://www.pasp.cz/samolepky-detske-dekorativni/1-samolepky-siluety-dravcu-996

5.12.2021 15:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mám z toho počtení úplně husí kůži ☺ taky krásný příběh...to je on, ten na fotce?

Ano, když jsem ho nesla z krabice na římsu. To byl ještě takový mimoň. Pak tam seděl, asi hodinu, už jsem si říkala, že ho budeme mít doma navždy, že zůstal chudinka asi postižený, bylo to celkově asi 5 hodin. To byl rok 2009. Vloni se nám bohužel jeden zabil úplně jinde, o vchodové dveře(taky prosklené) nechápu, co ho to napadnulo A teda pevně věřím, že to nebyl ,,ten náš", protože na jezero dál nějaký lítá.

5.12.2021 15:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):
....jen si dávej příště větší pozor, i kamarádi. Oba jsme s chlapem na sebe čučeli fakt v němém úžasu, slzičky nám tekly a jsme doteď přesvědčení, že nám přiletěl poděkovat.

místo srdcervoucích slziček, by pomohlo cokoli na okna , aby k tomu už nedocházelo
např.
https://www.pasp.cz/samolepky-detske-dekorativni/1-samolepky-siluety-dravcu-996

Vás tu nemít, se ani nevys... Mám samolepky dokonce od ornitologů doporučené a prodávané. Nepřijde mi, že by to nějak pomáhalo. To jen, aby ste byl klidný.

5.12.2021 15:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

lesnížínka napsal(a):
Vás tu nemít, se ani nevys... Mám samolepky dokonce od ornitologů doporučené a prodávané. Nepřijde mi, že by to nějak pomáhalo. To jen, aby ste byl klidný.

tak je halt musíte dát hustějác, nebo nemejt tolik okna, aby se neleskly a nezrcadlily

5.12.2021 15:41

Lupusi, zabránit tomu moc nelze. Mám vzrostlé stromy blízko domu - a stačí průlet paní krahujcové a ve stresu to jsou schopni ptáci napálit i do domu - vůbec ne do skla, ale do omítky...
Většina ptáků sklo na poslední chvíli zaregistruje a odrazí se křídly od skla - žuchne to - na skle zůstane otisk (prach z peří), ale opeřenec v pořádku odletí. Jen minimum padne - pokud jsme doma, dá se většina "rozdýchat" pokud ne, je to smutné. Mrtvolky uklidí straky a vrány... i to je příroda...
Aby to nevypadalo, že je zachraňuju nějak často - většinou je za rok spočítám na prstech...

5.12.2021 15:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Lupusi, zabránit tomu moc nelze. Mám vzrostlé stromy blízko domu - a stačí průlet paní krahujcové a ve stresu to jsou schopni ptáci napálit i do domu - vůbec ne do skla, ale do omítky...
Většina ptáků sklo na poslední chvíli zaregistruje a odrazí se křídly od skla - žuchne to - na skle zůstane otisk (prach z peří), ale opeřenec v pořádku odletí. Jen minimum padne - pokud jsme doma, dá se většina "rozdýchat" pokud ne, je to smutné. Mrtvolky uklidí straky a vrány... i to je příroda...
Aby to nevypadalo, že je zachraňuju nějak často - většinou je za rok spočítám na prstech...

Mám to stejně, ano, mrtvolek je třeba do deseti za rok, ale příjemné to není, hlavně u těch vzácných, je to velká lítost. Velké stromy, zrcadlící se jezero a okna proti sobě, takže mají pocit, že proletí. A mytí oken? No mám dojem, že právě ta čistá pomáhají víc. Letos jsem myla vícekrát a mrtvých bylo maličko, snad jen 4ks. Nejhorší u nás není krahujcová ale asi námluvy, když se hoši mezi sebou nahánějí. Hlavně ti kosáci

5.12.2021 16:24

https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/konflikty-ptak-clovek/ptaci-a-skla/

Asi druhý odstavec. Pasivní siluety dravců nepomáhají, ptáci si zvyknou. Pohyblivé terče lepší, ne všude však jdou nainstalovat. Husté polepy kolečky, pruhy a pod. asi nikdo na okně mít nechce.

5.12.2021 16:53

https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/konflikty-ptak-clovek/ptaci-a-skla/

Asi druhý odstavec. Pasivní siluety dravců nepomáhají, ptáci si zvyknou. Pohyblivé terče lepší, ne všude však jdou nainstalovat. Husté polepy kolečky, pruhy a pod. asi nikdo na okně mít nechce.

My ve firmě máme okna do polí, takže tam máme nalepené barevné papíry formátu A4, vypadá to u nás jak v MŠ. 😊

5.12.2021 17:13

My ve firmě máme okna do polí, takže tam máme nalepené barevné papíry formátu A4, vypadá to u nás jak v MŠ. 😊

Lepší než jedna silueta dravce.
Nejlepší to mám já. Mám u chaloupky malinká okénka. Kdo by se do nich cpal, když na okně sedí kocour - ještě ke všemu.
Už jsem myslela na to, jestli si na něj nezvyknou a pak se nebudou bát, i když bude sedět na trávníku.

5.12.2021 19:44

Posíláme pozdrav z hor
Dneska jsme si vyslapli do Beskyd na Velký Javorník

5.12.2021 20:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Lepší než jedna silueta dravce.
Nejlepší to mám já. Mám u chaloupky malinká okénka. Kdo by se do nich cpal, když na okně sedí kocour - ještě ke všemu.
Už jsem myslela na to, jestli si na něj nezvyknou a pak se nebudou bát, i když bude sedět na trávníku.

Malinký okýnka jsou v pohodě. Bohužel, teď frčí veliký skleněný plochy a to je pro ptáky fakt peklo.

5.12.2021 20:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Posíláme pozdrav z hor
Dneska jsme si vyslapli do Beskyd na Velký Javorník

No to je jasné, velcí psi jen na Velký Javorník Náš Javorník je malý, však Worušek taky není žádný macek

6.12.2021 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dneska ráno se nám venčilo takhle:

6.12.2021 18:44

lesnížínka napsal(a):
Dneska ráno se nám venčilo takhle:

Woruška je tak krásnej 😍, miluju bílé pejsky, mimochodem nejsou na nich vidět šediny a na první dojem ani stáří nikdo nepozná a Woruška v boudině vypadá jako lední medvídek nebo bílý lev...je to fakt roztomilouš...a máte teda dost sněhu 😮 u nás v Polabí je prd!

6.12.2021 19:03

Andrýsek3 napsal(a):
Pan pes na pařezu.

Taky máme pařezovou fotku a na tomhle pařezu vypadá Olík velikostí tak na čivavu 😛

6.12.2021 19:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Taky máme pařezovou fotku a na tomhle pařezu vypadá Olík velikostí tak na čivavu 😛

Děkujeme Snažíme se. Ráno byl Worušek v pohodě, dokonce přeskočil spadlý kmen jako by nic...sem čuměla Celý den jen ležel, protože pršosněžilo...a večer na prochajdu už šel zaťatej...bylo vidět, že něco zase není OK. Ale v polovině cesty už to rozchodil a teď normálně večeřel. Však Olík je taky milouš. No a tohle musel být majestátný strom, když ho to tak s trpaslíkovatělo Fotili jsme holkám naši borovici(světýlka) No focení ve tmě není zrovna moje parketa

7.12.2021 10:37

dočerpávám dovolenou a tak jsme ráno obešli Příšovické rybníky - kačeny, lysky, volavky, potápky a taky spousta malých ptáčků v porostu rakytníku (kdysi tam někdo vybudoval rakytníkovou plantáž a ona zplaněla a přerostla... a je to úžasné bludiště) a taky srnčí stádo... Na chvilku vylezlo sluníčko, ale pak zase svět zešedl.

7.12.2021 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás včera rozbředlo, v noci přimrzlo, takže ráno to nebylo ani trochu na nohy příjemné, pro Worku, který nevidí led, takřka na zabití

7.12.2021 12:27

lesnížínka napsal(a):
U nás včera rozbředlo, v noci přimrzlo, takže ráno to nebylo ani trochu na nohy příjemné, pro Worku, který nevidí led, takřka na zabití

u nás teď svítí sluníčko a je těsně kolem nuly.

8.12.2021 17:46
Katka12345

XXX.XXX.32.40

8.12.2021 17:52
domi.t

XXX.XXX.201.45

Tie jej oči😍Všetko na svete by som jej dala,všetko...našťastie je skromná😅

8.12.2021 19:04
BenaBak

XXX.XXX.173.200

domi.t napsal(a):

Teda ta má kukadla 😊 To by jsem odpustila i vraždu 😁

8.12.2021 19:26
domi.t

XXX.XXX.201.45

BenaBak napsal(a):
Teda ta má kukadla 😊 To by jsem odpustila i vraždu 😁

Ona pravidelne vraždí plyšákov,aj to sa ráta? 😆Doma máme pitevňu pomaly 😉

8.12.2021 19:58
8.12.2021 20:08
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Nám přišla nová deka.

Máte krásnou smečku 🤍 hned bych jich měla více.

8.12.2021 20:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):

8.12.2021 20:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nám přišla nová deka.

Musela jsem si to vyzvětšovat, abych identifikovala, co z toho je deka

8.12.2021 20:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Katka12345 napsal(a):
U nás takhle. To máme rádi.

Krásné I ten můj nemohoucí dědula úplně ožil, když takhle nasněžilo

8.12.2021 20:17

lesnížínka napsal(a):
Musela jsem si to vyzvětšovat, abych identifikovala, co z toho je deka

Leží na ni tři, ale je vidět, že je tmavě béžová s tlapkama. Nejvíc je spokojená babča, už má radši měkoučko.

8.12.2021 20:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Leží na ni tři, ale je vidět, že je tmavě béžová s tlapkama. Nejvíc je spokojená babča, už má radši měkoučko.

Ale chtělo by to ještě jednu

8.12.2021 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Ten či ta má měkkého plyšáka na ležení

8.12.2021 21:14

Terven napsal(a):

Deku nebo psici?
Další stejně velká deka je vedle, vpravo na koberci. Už jim to došlo a spí na ní, vejdou se, jedna je 100 x 150.

8.12.2021 21:21

Nám přišla nová deka.

😍 pěkná smečka.....stíháte je pomazlit, když přijdou všichni naráz? 🙈☺

8.12.2021 21:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Deku nebo psici?
Další stejně velká deka je vedle, vpravo na koberci. Už jim to došlo a spí na ní, vejdou se, jedna je 100 x 150.

Deku
Já mám taky dvě vetbedky, kupovala jsem je coby odrazové plochy, které nekloužou - aby mohly na postel a z postele s minimálním rizikem

8.12.2021 21:30

😍 pěkná smečka.....stíháte je pomazlit, když přijdou všichni naráz? 🙈☺

Je to obtížnější, ale jde to. 😊

8.12.2021 21:37

Terven napsal(a):
Deku
Já mám taky dvě vetbedky, kupovala jsem je coby odrazové plochy, které nekloužou - aby mohly na postel a z postele s minimálním rizikem

My to máme fakt na ležení a spaní, jsou tak naučení. Jako štěňatům jsme sice postel dovolili, ale tak nějak přestali do ní skákat, když zjistili, že se tam všichni nevejdeme.

8.12.2021 22:44

Nám přišla nová deka.

To jsou zlatíčka!

9.12.2021 08:53

Atheira napsal(a):
Já na tom ze začátku postroj několikrát měla. Ale mám s tím estetický problém a děsně mi to vadí.

Tak se musím pochlubit, že už nám přišel ten kabátek ze Zoohitu a je fakt dobrý . Jednoduše se oblíká a připadá mi, že i psisku se v něm dobře lítá. Velikost jsem odhadla podle fotek, kdosi tam nafotil jazevce v kabátku velikosti 35 a sedl Fidovi perfektně, na rozdíl od Samohýlů. Jediné co teda řeším, je furt ten postroj, jelikož s obojkem se mi venčit nechce...

9.12.2021 15:39
kobylatko

XXX.XXX.210.132

Procházka ke kamenému mostu u Bouzova .

9.12.2021 16:06
Andrýsek3

XXX.XXX.108.191

Žínko, vy furt nepořídila boudu? 🙈😆
Jinak worušek krásný a vypadá, že karton drží.

My dneska takhle. 😍❄

9.12.2021 16:29
kobylatko

XXX.XXX.210.132

Když už je řeč o boudě tak zde maličká boudička mých drahoušků .

9.12.2021 16:45
domi.t

XXX.XXX.201.45

U nás sa odrána chumelí❄️Je to nádhera! Minulý rok sme mali sneh "až"dva dni a predtým tuším 4 roky nič...tak sa vytešujeme s Nefret.

9.12.2021 17:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

kobylatko napsal(a):
Když už je řeč o boudě tak zde maličká boudička mých drahoušků .

Se v tom nějak neorientuju, přední zeď to má kde?

9.12.2021 17:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Žínko, vy furt nepořídila boudu? 🙈😆
Jinak worušek krásný a vypadá, že karton drží.

My dneska takhle. 😍❄

Na podzim jsem byla u stoláře, aby mi něco spíchnul, no bohužel neměl vůbec čas, čekala jsem a nic, takže jsem fofrem objednala novou krabici. Musela jsem vzít větší, aby se dokázal otočit a ta už nevleze pod stůl, tak jsem ji pro jistotu ještě celou zabalila do igelitu, kdyby pod sklo nafoukalo. Vchod tam má přes půl čelní zdi, no už si ho stejně trochu zvětšil

9.12.2021 18:06
kobylatko

XXX.XXX.210.132

lesnížínka napsal(a):
Se v tom nějak neorientuju, přední zeď to má kde?

Ta tam není schválně .Do boudy s přední stěnout by nešli ani zaboha .Tohle jim vyhovuje nejvíc .

9.12.2021 18:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

kobylatko napsal(a):
Ta tam není schválně .Do boudy s přední stěnout by nešli ani zaboha .Tohle jim vyhovuje nejvíc .

No bylo mi to celkem jasné mám podobný exemplář doma. Ale velkým vchodem a teď senem jsem se zavděčila

10.12.2021 07:05

jsem si dneska ráno konečně hezky zaházela. Já vím - jsem divná, ale já fakt ráda házím sníh. Psisko nadšené (sníh miluje), vyházeli jsme zahradní chodníčky naše i babičky, výjezd před garáží a nakonec i chodník (já vím, že chodník nemusím - ale protáhnou ho později a nemám ráda, když děti do školy chodí po silnici místo po chodníku).
Nasypala jsem spoustu zrní pro pipiny... a můžu vyrazit učit. Krásná rozcvička

10.12.2021 07:19
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Úklid sněhu mi dělá dobře na záda.

10.12.2021 07:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jsem nahonem odházela večer kolem branky a chodník ke schránce, pro Poštu. Kolem brány, aby jsme ji dokázali otevřít....napadlo 20cm těžkého mokrého sněhu, který dneska stejně nejspíš roztaje. Chodníky a příjezdovku už léta nehážu, to se projede, projde Před barákem žádný chodník nemáme A copak dětičky nemají zimní boty?
No nevím proč, asi jsem tu lopatu nějak narychlo blbě držela či co, začalo mě večer píchat v zápěstí, nějaká šlacha, nikdy jsem s tím problém neměla

10.12.2021 08:11

Dnes za ranního rozbřesku.Ticho,bílý sníh museli jsme si to trochu užít,večer už bude asi bláto.

10.12.2021 08:32

rapotacka11 napsal(a):
Úklid sněhu mi dělá dobře na záda.

Na záda jo, ale ruce už mě teda docela každý večer bolí.

10.12.2021 16:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

My měli ráno taky krásně.

Instagram mě vypekl s tou značkou, ale to je asi jedno, já ho stejně nepoužívám na nic tajnýho, jen na spamování se psem.

10.12.2021 16:19
domi.t

XXX.XXX.201.45

U nás pol metra snehu,bomba!💙A našli sme aj imelo,bez toho by nemohli byť Vianoce.

11.12.2021 10:46

ehmmm - vymyslela jsme výlet - že v lese pod stromy bude málo sněhu, že to nebude mít až tak velké stoupání, že se to dá pokrátit... a mělo svítit sluníčko

tak - sluníčko nikde, na Výpřeži mlha jak mlíko. Otočili jsme směr otáčení výletu, že nejdřív Černá hora - kdyby ty výhledy od Dánských kamenů nakonec byly a sluníčko dorazilo později... Na Černé hoře hodně vykácených ploch, cesty místy zaváté sněhem, že i Night brodil po pupek. Klesání pak bylo děsné. Kameny ukryté ve sněhu, občas nějaký ten kmen. Prostě Černá hora nebyla dobrý nápad. Ale psisko řádilo, tahalo klacky, hrabalo ve sněhu... a tvářil se zcela spokojeně. Prostě konečně zase dobrodružná procházka, jaké miluje. Od sedla pod Černou horou kolem Rokytky na Dánské kameny už se šlo krásně po široké, lesáky projeté cestě - a psisko se najednou tvářilo, že je to děsná nuda a snažil se na každém stezníčku zamířit zpátky do terénu... Sluníčko nevylezlo, z Ještědu jsme neviděli vůbec nic. Nevadí - nakonec to byl docela povedený výletík - i když trošku náročnější, než by se na začátku zdálo.

11.12.2021 11:20

Tak mopslím přišly bundy z Aliexpressu. Za dvacet babek obě. Mohly by asi mít i o číslo větší, ale na rychlý venčení v mrazech dostačující. Je to hodně pružný fleece.

11.12.2021 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak mopslím přišly bundy z Aliexpressu. Za dvacet babek obě. Mohly by asi mít i o číslo větší, ale na rychlý venčení v mrazech dostačující. Je to hodně pružný fleece.

Jééé, ty vypadají srandovně jako....jako Mimoňi Alespoň se člověk u venčení zasměje A sluší jim to moc

11.12.2021 13:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Pěkný
...větší si nemyslím, bylo by to pak moc dlouhý vzadu a dělalo by to problém s ocáskama

11.12.2021 14:13

kobylatko napsal(a):
Dnešní procházka

Ti jsou tak nádherní!

11.12.2021 14:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

kobylatko napsal(a):
Dnešní procházka

Kuličky My šli sněhem jen kousek, no taky nás pozlobily

11.12.2021 14:36
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

My teď na víkend v rodných Krkonoších 🥰

11.12.2021 14:42
kobylatko

XXX.XXX.210.133

lesnížínka napsal(a):
Kuličky My šli sněhem jen kousek, no taky nás pozlobily

Já to tý Ebyně musím trochu sestřihnout zas ty chlupy na nohách ať zas není příště jak sněhulák .

11.12.2021 14:54

ehmmm - vymyslela jsme výlet - že v lese pod stromy bude málo sněhu, že to nebude mít až tak velké stoupání, že se to dá pokrátit... a mělo svítit sluníčko

tak - sluníčko nikde, na Výpřeži mlha jak mlíko. Otočili jsme směr otáčení výletu, že nejdřív Černá hora - kdyby ty výhledy od Dánských kamenů nakonec byly a sluníčko dorazilo později... Na Černé hoře hodně vykácených ploch, cesty místy zaváté sněhem, že i Night brodil po pupek. Klesání pak bylo děsné. Kameny ukryté ve sněhu, občas nějaký ten kmen. Prostě Černá hora nebyla dobrý nápad. Ale psisko řádilo, tahalo klacky, hrabalo ve sněhu... a tvářil se zcela spokojeně. Prostě konečně zase dobrodružná procházka, jaké miluje. Od sedla pod Černou horou kolem Rokytky na Dánské kameny už se šlo krásně po široké, lesáky projeté cestě - a psisko se najednou tvářilo, že je to děsná nuda a snažil se na každém stezníčku zamířit zpátky do terénu... Sluníčko nevylezlo, z Ještědu jsme neviděli vůbec nic. Nevadí - nakonec to byl docela povedený výletík - i když trošku náročnější, než by se na začátku zdálo.

Zato včera to vyšlo parádně, naše žížala si užívala první pořádný sníh

11.12.2021 15:28

kobylatko napsal(a):
Já to tý Ebyně musím trochu sestřihnout zas ty chlupy na nohách ať zas není příště jak sněhulák .

Tohle je nejhorší typ sněhové pokrývky, když se na psu dělají takové koule....afgán s tím míval taky problém. Na zimu, když napadlo, tak jsem mu na férovku okudlala dlouhé chlupy dole na pacinách, protože to pak ani nemohl pořádně chodit.
Ale za sněhuláka byl stejně.

11.12.2021 15:29

Zato včera to vyšlo parádně, naše žížala si užívala první pořádný sníh

včera bylo nádherně - páník si užíval pracovní předvánoční výlet do Hejnic a okolí (vyměnili už loni vánoční hospodu za turistiku) a já učila... a tak psisko pak odpoledne řádilo jen na zahradě. Dneska jsme si to chtěli vynahradit... a sluníčko nevylezlo. Nevadí - máme rádi každé počasí - hlavně že jsme venku

Žížala je úžasná, nejlepší lék na smutek A bylo včera krásně

11.12.2021 16:31

My přišli před chvílí, fotky mám jen s holkama, kupodivu Cherry se i zastavila.

11.12.2021 19:08
domi.t

XXX.XXX.201.45

My přišli před chvílí, fotky mám jen s holkama, kupodivu Cherry se i zastavila.

Ali,Cherry má presne to sfarbenie,ktoré na retrieveroch milujem😍Vyrástla do krásy,baba jedna!

11.12.2021 19:11

domi.t napsal(a):
Ali,Cherry má presne to sfarbenie,ktoré na retrieveroch milujem😍Vyrástla do krásy,baba jedna!

Na sněhu je obzvláště tmavá. A lidi mi nevěří, že je to zlatý retrívr. 🤣

11.12.2021 19:53
domi.t

XXX.XXX.201.45

Tak to ani mne...dobre vieme prečo🤣

11.12.2021 19:58

a máme zimu...

11.12.2021 19:59

a ještě přihodím bezpsí návštěvu jednoho úžasného místa v Jizerkách

11.12.2021 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Na sněhu je tmavý i Woruška

11.12.2021 20:03
domi.t

XXX.XXX.201.45

lesnížínka napsal(a):

Fešáčik🤍

11.12.2021 20:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Tohle je nejhorší typ sněhové pokrývky, když se na psu dělají takové koule....afgán s tím míval taky problém. Na zimu, když napadlo, tak jsem mu na férovku okudlala dlouhé chlupy dole na pacinách, protože to pak ani nemohl pořádně chodit.
Ale za sněhuláka byl stejně.

Problém i u nás. Vikina je ze zimy a sněhu tak šťastná, vydržela by venku nekonečně dlouho, jenže za chvíli není kvůli těm koulím schopná pohybu. Když vidím pinčovou, na kterej neulpí vůbec nic a přitom je ze zimy nešťastná a nejradši by nevystrčila nos z postele, přijde mi to jako děsná nespravedlnost.
Ale dneska podařilo zahřát ji venku na provozní teplotu a nakonec si to užila, i ulovila myš a přenechala jí Vikině
A Vikině jsem průběžně ručně zmenšovala nánosy na tlapách a ona to pohybový omezení vykompenzovala elánem a nadšením, takže dobrý.
Vzpomněla jsem si, že vloni jsem jí zkoušela na tlapy stříkat vosk na srst z Aromafauny a bylo to o něco lepší.

12.12.2021 10:25
domi.t

XXX.XXX.201.45

Nefret išla odprosiť za ráno,kedy revala ako tur a zobudila celú ulicu😇Padli totiž vyhrážky,že pôjde z domu...len do babyboxu ju nenarveme,takže zostáva😂😉

12.12.2021 10:38

a ještě přihodím bezpsí návštěvu jednoho úžasného místa v Jizerkách

Hejnice?

12.12.2021 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Nefret išla odprosiť za ráno,kedy revala ako tur a zobudila celú ulicu😇Padli totiž vyhrážky,že pôjde z domu...len do babyboxu ju nenarveme,takže zostáva😂😉

12.12.2021 11:02

domi.t napsal(a):

Trefný popisek a vskutku náádherná fotka 🌷 díky za sdílení...
Hledám v těch jejích chloupečkách, jestli jí už nerostou andělská křidélka...no ještě nejsou vidět, ale určitě jsou tam skrytá už od narození...Nefret je totiž jedinečná a úžasná 😍🐾

12.12.2021 11:06
domi.t

XXX.XXX.201.45

Trefný popisek a vskutku náádherná fotka 🌷 díky za sdílení...
Hledám v těch jejích chloupečkách, jestli jí už nerostou andělská křidélka...no ještě nejsou vidět, ale určitě jsou tam skrytá už od narození...Nefret je totiž jedinečná a úžasná 😍🐾

My veľmi pekne ďakujeme🤍

Krídielka nehľadajte,tomu satanovi narastú jedine čertoské rohy😈

12.12.2021 11:10

lesnížínka napsal(a):

A tady na té fotce vypadá Woruška jako óbr polární liška ☺ ...musí být fakt léčivé zabořit tvář do toho jeho kožíšku..."závidím" Vám to 😉🌷Worka je boží stvoření🌷

12.12.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A tady na té fotce vypadá Woruška jako óbr polární liška ☺ ...musí být fakt léčivé zabořit tvář do toho jeho kožíšku..."závidím" Vám to 😉🌷Worka je boží stvoření🌷

To on je Míšenka Ale váš pejsek je taky takový malý andělíček, moc miloučký vypadá, prostě roztomilouš
Tímto se omlouvám Belle, že jí neustále nechválím Nefret. Jenže u tchánů je už druhá generace zlaťáků. První byl nevychované trdlo, teď je tam opět zanedbávaný puberťák, který vám skáče až po hlavě, jakmile se člověk snaží projít k brance a vychovává se mlácením hůlkou. Já se do výchovy montovat nemůžu, je to pes švagra, se kterým z podobných důvodů roky nemluvíme. Ale vidím tu vaši zlatuši a všechno kolem jejich psů mi nabíhá před očima
Tady nepovedené selfie(nikdy jsem ještě selfie nefotila, není to mým mobilem) lízací ráno u Worky v boudince

12.12.2021 11:28
domi.t

XXX.XXX.201.45

lesnížínka napsal(a):
To on je Míšenka Ale váš pejsek je taky takový malý andělíček, moc miloučký vypadá, prostě roztomilouš
Tímto se omlouvám Belle, že jí neustále nechválím Nefret. Jenže u tchánů je už druhá generace zlaťáků. První byl nevychované trdlo, teď je tam opět zanedbávaný puberťák, který vám skáče až po hlavě, jakmile se člověk snaží projít k brance a vychovává se mlácením hůlkou. Já se do výchovy montovat nemůžu, je to pes švagra, se kterým z podobných důvodů roky nemluvíme. Ale vidím tu vaši zlatuši a všechno kolem jejich psů mi nabíhá před očima
Tady nepovedené selfie(nikdy jsem ještě selfie nefotila, není to mým mobilem) lízací ráno u Worky v boudince

To vôbec nerieš,ona je predsa SAO a nie zlaťanda😉

12.12.2021 11:34

Hejnice?

ano - barokní kostel Navštívení Panny Marie při františkánském klášteře v Hejnicích.

12.12.2021 11:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
To vôbec nerieš,ona je predsa SAO a nie zlaťanda😉

Ale je, zlaťanda, je přece zlatá Ta má k čertici daleko. Áno, taky sem tady 100x brblala, co Worka zase vyved. Teď si říkám, co bych za to dala, kdyby měl ještě síly něco vyvádět...

12.12.2021 12:22

lesnížínka napsal(a):

Mankote, to je paráda 😍 láska a čistokrevná 🐶 a teď tím nemyslím, že je Woruška s PP, ale myslím vás dva...Woruška je hafan tisícero tváří, protože tady je z něj lední medvídek🌷a že je ten kožich léčivej... 😉 mám to s tou láskou stejně a lezu po kolenou a blbneme, lezu mu do pelechu...prostě se psem je život hezčí, tráva zelenější, sníh třpytivější a tak dále a tak podobně....😍
Krásnou adventní neděli přeji! Tady svítí slunko a půjdeme ven....

12.12.2021 14:42

ano - barokní kostel Navštívení Panny Marie při františkánském klášteře v Hejnicích.

Loni jsme byly s kamarádkami v Jizerkách, tak jsme se tam zastavily a ukecaly těsně před zavíračkou jednu řádovou sestru, aby nás pustila dovnitř a něco nám řekla .Moc hezký zážitek.

12.12.2021 15:46

u nás právě sněží peří... Peču minilinecký (tj. 120 kousků na jeden plech) a to je piplačka. A najednou koukám, jak za oknem cosi padá, pomaličku se snáší jedna vločka za druhou... Říkám si že blbnu - sluníčko právě zachází za Ještědem, srpek měsíce vykukuje na modrém nebi na východě... z jasného nebe přeci nesněží... A ona padají kosí peříčka, jedno za druhým. Ne nepůjdu se tam podívat, nechám ji v klidu najíst. Je mi jasné, že naše kamarádka paní Krahujcová si ulovila večeři. Když jí vyruším, tak bude mít hlad a kosákovi to stejně život nevrátí...

12.12.2021 16:46

Terven napsal(a):
Problém i u nás. Vikina je ze zimy a sněhu tak šťastná, vydržela by venku nekonečně dlouho, jenže za chvíli není kvůli těm koulím schopná pohybu. Když vidím pinčovou, na kterej neulpí vůbec nic a přitom je ze zimy nešťastná a nejradši by nevystrčila nos z postele, přijde mi to jako děsná nespravedlnost.
Ale dneska podařilo zahřát ji venku na provozní teplotu a nakonec si to užila, i ulovila myš a přenechala jí Vikině
A Vikině jsem průběžně ručně zmenšovala nánosy na tlapách a ona to pohybový omezení vykompenzovala elánem a nadšením, takže dobrý.
Vzpomněla jsem si, že vloni jsem jí zkoušela na tlapy stříkat vosk na srst z Aromafauny a bylo to o něco lepší.

Krásné sněhulky 🐶🐶
my tady sníh skoro nemáme 😒spíš vůbec...
aaale až tady napadne pořádně, tak vyzkouším ten vosk, mám ho tady...taky se dělají Oldovi kuličky na nohách 🥶
Ta fotka se sněhem na čumáčku je mooc hezká 👍😍

12.12.2021 16:48

U nás dnes bylo krásně jasno, vidět bylo až na Praděd. Takže prvotní plán z rána, že se bude uklízet, prát a žehlit, vzal rychle za své.

12.12.2021 16:56

U nás dnes bylo krásně jasno, vidět bylo až na Praděd. Takže prvotní plán z rána, že se bude uklízet, prát a žehlit, vzal rychle za své.

To jste udělala moc dobře Sarah, protože ty fotky stojí zato👍...a hlavně jste si to krásně užila i s chlupáčema, to je víc....ta vysmátá a záda na sněhu mluví za vše....taky jsem žehlení odložila 😉

12.12.2021 17:10

To jste udělala moc dobře Sarah, protože ty fotky stojí zato👍...a hlavně jste si to krásně užila i s chlupáčema, to je víc....ta vysmátá a záda na sněhu mluví za vše....taky jsem žehlení odložila 😉

Dělá to i Julinka, ale tu jsem nestihla, člověk aby byl furt v pozoru. Mobil teď beru pokaždý, ale vůbec ho nestačím ani vytáhnout, jak se
sama kochám. No, není uklizený, ani napečeny, ale hlavně, že jsme si užili hezký počasí.

12.12.2021 18:46

Dělá to i Julinka, ale tu jsem nestihla, člověk aby byl furt v pozoru. Mobil teď beru pokaždý, ale vůbec ho nestačím ani vytáhnout, jak se
sama kochám. No, není uklizený, ani napečeny, ale hlavně, že jsme si užili hezký počasí.

Mám to podobně, na Vánoce bude obleva ( jako obvykle ), tak užít snížek teď.

12.12.2021 18:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás dneska ráno zatím největší mráz, co letošní zimu (vlastně teda ještě podzim) byl. Mojí feně se z toho konečně asi rozsvítilo.

12.12.2021 18:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mám to podobně, na Vánoce bude obleva ( jako obvykle ), tak užít snížek teď.

Já pořád naivně doufám, že letos už to na Vánoce vyjde krásný a se sněhem.
Doufám tak každý rok a byť se vlastně nikdy nedočkám, doufám dál. Naděje umírá poslední a každou jednou umřetou se rodí nová pro další rok.

12.12.2021 19:05

Atheira napsal(a):
U nás dneska ráno zatím největší mráz, co letošní zimu (vlastně teda ještě podzim) byl. Mojí feně se z toho konečně asi rozsvítilo.

Tak to je bomba fotka👍

12.12.2021 19:29

Atheira napsal(a):

Nádherná fotka, povedla se. 👍

12.12.2021 19:38
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Atheira napsal(a):

Svatozář 😇
Já dnes ráno na procházce naměřila -11 🥶

12.12.2021 19:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

No to je bomba fotka Nechte si ji na PeSeFko

12.12.2021 19:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Andrýsek3 napsal(a):
Svatozář 😇

Svatozář je přesně to, co jí dneska chybí. Pár sekund na to, co jsem pořídila tuhle fotku, začala žrát sníh. Na tom by nebylo nic, ale dělala to takovým maniakálním způsobem, že se tím dávila, kašlala, vdechovala to nosem... a byla úplně jak smyslů zbavená.
Když jsem se ozvala "Laro, nech toho, nežer ten sníh." Tak se na sekundu zastavila. Koukla na mě jak démon... měla v ksichtě takovou tu jiskru "mě nezastavíš" a začala ho žrát ještě šíleněji, točila se dokola a chrochtala. Byla jak posedlá.

12.12.2021 20:31
Terven

XXX.XXX.110.191

No, přesně. U nás teda nebyl vidět Praděd a ani to sluníčko nebylo. Ale byla příležitost užít si sníh než zmizí -ve městě už po něm prakticky není ani stopy.
Cukroví jsem ještě nezačala, stromek nemáme, o úklidu ani nemluvím, ale byly jsme dopoledne skoro tři hodiny na sněhu. A potom jsem udělala jídlo a odpadla...a feny odpadly na podstatně kratší chvíli a Vikina mi chodila naznačovat, že se nudí

12.12.2021 20:40

Atheira napsal(a):
Svatozář je přesně to, co jí dneska chybí. Pár sekund na to, co jsem pořídila tuhle fotku, začala žrát sníh. Na tom by nebylo nic, ale dělala to takovým maniakálním způsobem, že se tím dávila, kašlala, vdechovala to nosem... a byla úplně jak smyslů zbavená.
Když jsem se ozvala "Laro, nech toho, nežer ten sníh." Tak se na sekundu zastavila. Koukla na mě jak démon... měla v ksichtě takovou tu jiskru "mě nezastavíš" a začala ho žrát ještě šíleněji, točila se dokola a chrochtala. Byla jak posedlá.

12.12.2021 21:43

Andrýsek3 napsal(a):
Svatozář 😇

Ráno u nás - 7, ale teď už na nule a do zmezlého sněhu a na ostatní studené povrchy jemně mrholí - ráno bude veselo! Svět se potáhne ledem, jestli se ještě neoteplí.

12.12.2021 21:50

Atheira napsal(a):

🤔tak takhle to je...🌞 slunce chodí spát Laruši do kožíšku a právě vstává 👍 parádní foto!

15.12.2021 20:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jak najednou, jak kdyby nikdo nevenčil, co slezl sníh.

15.12.2021 20:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Ale jo

15.12.2021 20:37

Atheira napsal(a):

Když u nás je tak, že by psa nevyhnal. Psici jsem dostala 100 m po cestě tam a zpátky a pak se ještě vlekla přes louku k lesu. Poskočila, až když jsem řekla "tak jdeme domů?" - dokonce to slyšela. Než jsem se otočila, už na mě jukala z terasy.

15.12.2021 20:51

U nás se asi s bílými Vánoci můžeme rozloučit. Ještě v pondělí jsme brazdili pohádkově zasnezeny les a dnes jsme se z procházky vraceli zase bahenní polomaceni

15.12.2021 21:27
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Venčíme urputně, ale nebaví mě to. Dneska teda bylo echt hnusně, mrholilo, všude bahno a břečka. Pes špinavej.. Chtěla jsem jit jeden okruh, ale tam jsme se do bahna vyloženě propadali, tak jsme šli jinudy a taky žádná hitparáda. 😖

15.12.2021 21:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když u nás je tak, že by psa nevyhnal. Psici jsem dostala 100 m po cestě tam a zpátky a pak se ještě vlekla přes louku k lesu. Poskočila, až když jsem řekla "tak jdeme domů?" - dokonce to slyšela. Než jsem se otočila, už na mě jukala z terasy.

To znám taky. Dělávala jsem to, že když se ani mně, ani psici zrovna moc nechtělo nikde courat a vlekly jsme se podobně, jak popisujete vy... z čista jasna jsem to po chvíli otočila "tak jdeme nazpátek"... Nebylo to jednou, prostě se občas stane. Právě, když je třeba takhle odporno nebo tak...
No a teď, když se Laře hodně nechce být venku, nesmí nikdo v průběhu cesty říct nahlas slovo "nazpátek", protože to v mžiku vystřelí a frčí zpět kudy přišla, hlavně aby se šlo už domů.

Stejně je vtipný, že kdybych ji takhle rychle a vlastně omylem chtěla naučit něco užitečnýho, tak se k takhle perfektnímu provedení budem soukat mnohem hůř.

16.12.2021 08:11

Atheira napsal(a):
To znám taky. Dělávala jsem to, že když se ani mně, ani psici zrovna moc nechtělo nikde courat a vlekly jsme se podobně, jak popisujete vy... z čista jasna jsem to po chvíli otočila "tak jdeme nazpátek"... Nebylo to jednou, prostě se občas stane. Právě, když je třeba takhle odporno nebo tak...
No a teď, když se Laře hodně nechce být venku, nesmí nikdo v průběhu cesty říct nahlas slovo "nazpátek", protože to v mžiku vystřelí a frčí zpět kudy přišla, hlavně aby se šlo už domů.

Stejně je vtipný, že kdybych ji takhle rychle a vlastně omylem chtěla naučit něco užitečnýho, tak se k takhle perfektnímu provedení budem soukat mnohem hůř.

Já taky jednou omylem naučila psa blbost. Přišlo mi, že se z bytí neraduje dostatečně, tak jsem ho povzbuzovala, ať si hraje s klacíkem. Dopadlo to tak, že kdykoliv příště jsem mu dala klacík a on zrovna neměl herní náladu, vzal ho do tlamy na 0,25698 vteřiny a pak hlásil "splněno, dej pamlsek"

16.12.2021 08:21
janaa

XXX.XXX.37.96

Venčíme,ale fotit se nedá. Neustále mlha, mrholení,hnus. Včera jsem byla v Českým Brodě na ortopedii s čubou a tam sucho,polojasno, trochu vítr,ale relativně pohoda. U nás zase hnus. V takový dny lituju,že nemám jen buldočku a mopse, ty mají na počasí stejný názor jako já,je to hnus, narozdíl od labin - to je paráda

16.12.2021 08:31
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Neustále mlha, mrholení,hnus.

Děvčata, to je dobré na pleť! Nebudete mít vrásky. Labiny vědí, co je dobré počasí. :)
Edit: Však se mrkněte na mopse, co mají vrásek.

16.12.2021 08:39
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Na venčení vyrážíme, ale psi jsou tak strašně zprasení, že se vždycky potom rozmýšlím, jestli se mi víc vyplatí je dávat do přijatelného stavu, nebo si pořídit nové.

16.12.2021 08:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):

Děvčata, to je dobré na pleť! Nebudete mít vrásky. Labiny vědí, co je dobré počasí. :)

Takže po téhle procházce budem věčně mladé?
Tak to joo, to je dobrý. Protože to následný vytírání doma a čištění psa a bot a všeho, to je na chcípnutí.

16.12.2021 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás se asi s bílými Vánoci můžeme rozloučit. Ještě v pondělí jsme brazdili pohádkově zasnezeny les a dnes jsme se z procházky vraceli zase bahenní polomaceni

přivolání stlačené tmy pomooooooct!!

My si v teple domova zpívali koledy:

16.12.2021 08:44

My taky venčíme pořád, ale po práci už je to celkem na houby, brzo tma a fotky už žádné neudělám. Zatím je všechno tak mokré a nelepí se to, že psi chodí domů ještě relativně čistí. Ale ono to asi přijde.

16.12.2021 08:45
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
Takže po téhle procházce budem věčně mladé?
Tak to joo, to je dobrý. Protože to následný vytírání doma a čištění psa a bot a všeho, to je na chcípnutí.

Vy se mně budete smát, ale já mám takové počasí ráda. :)
Líbí se mi, když není vidět obzor, když ta linka mezi nebem a zemí není vidět a země splývá s oblohou. Mám pak pocit, že bych mohla jít do nekonečna dál a dál, třeba i nahoru na tu oblohu.
A co se týče psů, měla jsem venkovního, toho bylo třeba maximálně trošku usušit, a současného po vycházce vrátím tetě. :)

16.12.2021 08:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

My taky venčíme pořád, ale po práci už je to celkem na houby, brzo tma a fotky už žádné neudělám. Zatím je všechno tak mokré a nelepí se to, že psi chodí domů ještě relativně čistí. Ale ono to asi přijde.

Přijde, my v sobotu takhle ještě krásně bílo a teď už prt. Nejhorší je to otírání ráno. Aspoň, že největší část odpledne se dá po loukách

16.12.2021 08:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
Vy se mně budete smát, ale já mám takové počasí ráda. :)
Líbí se mi, když není vidět obzor, když ta linka mezi nebem a zemí není vidět a země splývá s oblohou. Mám pak pocit, že bych mohla jít do nekonečna dál a dál, třeba i nahoru na tu oblohu.
A co se týče psů, měla jsem venkovního, toho bylo třeba maximálně trošku usušit, a současného po vycházce vrátím tetě. :)

Mně se to na oko taky líbí.
Ale ta praktická stránka věci se mě bohužel nepříjemně dotýká.
Já raději prostě sníh, hory sněhu - lehoučký prašánek - do toho sluníčko a mráz...

16.12.2021 08:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Mně se to na oko taky líbí.
Ale ta praktická stránka věci se mě bohužel nepříjemně dotýká.
Já raději prostě sníh, hory sněhu - lehoučký prašánek - do toho sluníčko a mráz...

Dokonalý, takhle to mám taky ráda - to je tak přívětivý počasí, člověk úplně vevntř řve nadšením. A pro psy je to se sněhem taky zábavnější.

16.12.2021 09:02

Varaxi napsal(a):

Tedy nechci vám všem brát motivaci, ale já takhle venčím cca 60 let a nefunguje to

16.12.2021 09:28
domi.t

XXX.XXX.131.130

My sme mali včera tak trochu iné venčenie- vojenský obvod sme vymenili za mesto! To bolo zážitkov! Najprv sme odniesli vrátiť požičané knihy do knižnice, potom špacírka mestom do pekárne,kde Nefret dostala párok,nakúpili sme veterníky a iné dobroty..pozreli sme sa na jasličky v parku a ďalšie 3 km do Zásielkovne pre posledný vianočný darček a potom domov. Celkovo 8 km. Hodnotím to ako vydarený výlet a príjemnú zmenu, Nefret si okoloidúci hladkali, fotili,klasicky bola za hviezdu a klasicky sa tvárila " vidíš, všetci ma milujú, mama!" Čo k tomu dodať

16.12.2021 11:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Posílám ještě vzpomínku na počasí, který nebylo uchcaný jak starej vožrala.
V rádiu od rána tvrdí, že bílý Vánoce ještě nejsou úplně ze hry, tak tomu věřím.

16.12.2021 11:33

Atheira napsal(a):
Posílám ještě vzpomínku na počasí, který nebylo uchcaný jak starej vožrala.
V rádiu od rána tvrdí, že bílý Vánoce ještě nejsou úplně ze hry, tak tomu věřím.

Taky bych chtěla bílý Vánoce, ale ne zas moc, prostě tak, aby se dalo projet bez nějakýho velkýho odhazování.

16.12.2021 11:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Taky bych chtěla bílý Vánoce, ale ne zas moc, prostě tak, aby se dalo projet bez nějakýho velkýho odhazování.

A to já bych brala klidně i moc... pro mě za mě, klidně bych pár dnů chodila ven oknem. I tolik sněhu bych snesla.

16.12.2021 11:39

Atheira napsal(a):
A to já bych brala klidně i moc... pro mě za mě, klidně bych pár dnů chodila ven oknem. I tolik sněhu bych snesla.

Myslím, že do konce roku bych to taky v pohodě vydržela chodit ven oknem. Pak už by to bylo horší. Na začátku února bychom možná zajeli na výstavu. A ještě mám v plánu krytí. To bych prostě do tý garáže odházet musela.

16.12.2021 13:19

Tak jsem včera skončila dřív z práce že bude procházka ve všední den za světla (prosincová vzácnost) a byla to z prdele klika, protože Nora nafouklá jak balon.

Tak v sobotu by mohla odjet z veteriny domu.

16.12.2021 13:20
janaa

XXX.XXX.37.96

Tak jsem včera skončila dřív z práce že bude procházka ve všední den za světla (prosincová vzácnost) a byla to z prdele klika, protože Nora nafouklá jak balon.

Torze?

16.12.2021 13:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nene! Torze??
Tak moc držím palce
Někdy něco co udělámem má zcela zřejmý důvod.

16.12.2021 14:27

no jo, byla tam. teda ne přímo torze, ale obr dilatace. kdybych přijela normálně tak už by to asi ruplo.

takhle mohla i dojít k autu, i když se nechtělo a z auta do ordinace, po vlastních.

ale teď už asi dobrý, i když na to zařvou celý roční prémie.

16.12.2021 14:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

no jo, byla tam. teda ne přímo torze, ale obr dilatace. kdybych přijela normálně tak už by to asi ruplo.

takhle mohla i dojít k autu, i když se nechtělo a z auta do ordinace, po vlastních.

No fuj, fuj, fuj. ještě že to bylo takhle!!!!!!!!!!!! asi nošení dříví do lesa, když jste veterinářka :D ., ale u nás se na rozkrmování po kousíčkách osvědčila brkaše s masem rozmasakrovaným v mixéru na atomy. Tím jsme se vyhli vet dietě a Bubrdli to šlo náramně k duhu

16.12.2021 14:44
janaa

XXX.XXX.37.96

Držím palce,ať je co nejdřív fit

16.12.2021 14:44

Zrzavci napsal(a):
No fuj, fuj, fuj. ještě že to bylo takhle!!!!!!!!!!!! asi nošení dříví do lesa, když jste veterinářka :D ., ale u nás se na rozkrmování po kousíčkách osvědčila brkaše s masem rozmasakrovaným v mixéru na atomy. Tím jsme se vyhli vet dietě a Bubrdli to šlo náramně k duhu

krmení je ještě neaktuální

bude to asi vopruz, kus žaludku zařval za vlast takže je teď jak po takový tý redukční operaci, to bude trvat, než se to zahojí a zase roztáhne

16.12.2021 14:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

krmení je ještě neaktuální

bude to asi vopruz, kus žaludku zařval za vlast takže je teď jak po takový tý redukční operaci, to bude trvat, než se to zahojí a zase roztáhne

Jo aha :-(

No Bubi na tom byla líp, ta mohla krátce po operaci už pak začít pomalu s rozkrmováním. Po pidiporcičkách. Tak držím palce, ať se to dobře hojí a všechno jde dobře.

16.12.2021 16:44

Tak jsem vzala ven foťák, pro vás :-)) Jak jsme vypadaly po příchodu domů......už jsem nefotila.

16.12.2021 17:30

achjo. Držím palce, ať to holka dá a nezopakuje se to... Kolik je Noře??

16.12.2021 17:50

achjo. Držím palce, ať to holka dá a nezopakuje se to... Kolik je Noře??

tři... no, brzo čtyři.

16.12.2021 18:18
domi.t

XXX.XXX.201.45

tři... no, brzo čtyři.

Je v najlepších rokoch! Držíme jej tu všetci palce aj labky...a to je riadne vela palcov aj labiek,je nás tu ako hadov! To by bolo,aby sa z toho rýchlo nedostala

16.12.2021 18:37
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Držím Noře pěsti. To dá !!!

16.12.2021 19:13

@bodlinka Přidávám se k ostatním držičům palců. Byla to klika, že jste šla zrovna domů dřív.

16.12.2021 21:28

tři... no, brzo čtyři.

Držím MOC Noře palce 🌷ať je brzo dobře! Co to prosím způsobilo, jste si něčeho vědoma? Když byla teda asi sama doma...co se stalo? Děkuju

16.12.2021 21:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Přidávám se k zástupu. Ať je brzy dobře. Držíme s Larou palce. A že Lara má "palce" na všech čtyřech, tak jich podržíme dost!

16.12.2021 21:55

Držím MOC Noře palce 🌷ať je brzo dobře! Co to prosím způsobilo, jste si něčeho vědoma? Když byla teda asi sama doma...co se stalo? Děkuju

vůbec nevím. krmím večer, přes noc je se mnou a to mě budí i když víc funí, byla úplně v pohodě, ráno jsem jí pouštěla na zahradu a byla úplně normální. to bylo cca šest. přijela jsem asi v půl třetí, po třetí už jsme byly na veterině, před pátou šla na sál a už tam byla nekróza stěny.

ale jinak úplně normální den. přes den na zahradě hrabe díry nebo důležitě hlídá nebo spí. má tam zakopáno spoustu různých věcí, nesežraný kosti nebo ukradený slepice a občas si to vykope a žere pak, ale to dělá taky běžně a ty kosti nejsou žádný vařený kuřecí, ale takový ty sušený nohy nebo zavakuovaný šunkový.

teď budu mít schízu. občas jsem jí nechala doma třeba i přes noc - že jsem odjela ráno a přijela jsem někdy druhý den, třeba když se jelo na služebku.

16.12.2021 22:09

vůbec nevím. krmím večer, přes noc je se mnou a to mě budí i když víc funí, byla úplně v pohodě, ráno jsem jí pouštěla na zahradu a byla úplně normální. to bylo cca šest. přijela jsem asi v půl třetí, po třetí už jsme byly na veterině, před pátou šla na sál a už tam byla nekróza stěny.

ale jinak úplně normální den. přes den na zahradě hrabe díry nebo důležitě hlídá nebo spí. má tam zakopáno spoustu různých věcí, nesežraný kosti nebo ukradený slepice a občas si to vykope a žere pak, ale to dělá taky běžně a ty kosti nejsou žádný vařený kuřecí, ale takový ty sušený nohy nebo zavakuovaný šunkový.

teď budu mít schízu. občas jsem jí nechala doma třeba i přes noc - že jsem odjela ráno a přijela jsem někdy druhý den, třeba když se jelo na služebku.

chápu strach, co logicky přijde. Ale uhlídat torze prostě nejde. Někdy je jedno, jestli pár hodin a nebo den... Mně na torzi odešel Xerxes během pár vteřin - byla to torze sleziny přes jednu z hlavních cév v těle. Okamžitý kolaps uprostřed procházky - jde vedle vás veselý šestiletý zdravý pes (mám pitevní zprávu na úplně zdravého psa - ani ta slezina se nestačila nalít krví...) , a najednou dva podivné vrávoravé kroky a pád...

16.12.2021 22:19

chápu strach, co logicky přijde. Ale uhlídat torze prostě nejde. Někdy je jedno, jestli pár hodin a nebo den... Mně na torzi odešel Xerxes během pár vteřin - byla to torze sleziny přes jednu z hlavních cév v těle. Okamžitý kolaps uprostřed procházky - jde vedle vás veselý šestiletý zdravý pes (mám pitevní zprávu na úplně zdravého psa - ani ta slezina se nestačila nalít krví...) , a najednou dva podivné vrávoravé kroky a pád...

no jasný.

na druhou stranu žaludek je přišitý a slezina pryč, takže když jí nechám vykastrovat, bude asi nesmrtelná.

16.12.2021 22:46

No tak to šílený, musel to být hrozný šok 😔 chudáķ pes a Vy taky....neumím si to představit...

16.12.2021 22:51

takže nic neobvyklého...snad už bude jen dobrá, je mladá a má šikovnou paničku🌷...Nora je ten leonberger ve Vašich zvířatech?

16.12.2021 22:53

takže nic neobvyklého...snad už bude jen dobrá, je mladá a má šikovnou paničku🌷...Nora je ten leonberger ve Vašich zvířatech?

Nora není leonberger, ale KAOxMSP vypadající jako leonberger

16.12.2021 23:03

Aha, tak je to ona...hezky čumí☺...je krásná🌷kdyby dovolila, tak je k pomuchlování 😉

16.12.2021 23:07

..držím palce..

17.12.2021 06:38

No tak to šílený, musel to být hrozný šok 😔 chudáķ pes a Vy taky....neumím si to představit...

Šok to byl - ale nakonec pro psa i pro nás vlastně nejkrásnější odchod psa - z plného zdraví, bez bolesti, boje o život, stresu... bez rozhodování jestli už je čas... Xerxes Bonoda byl Pan Pes s velkým P - od štěnítka, až po konec.

17.12.2021 06:46

no jasný.

na druhou stranu žaludek je přišitý a slezina pryč, takže když jí nechám vykastrovat, bude asi nesmrtelná.

věřím, že už bude jen dobře. Musí to tak být. Koneckonců je Nora odolná holka - jen si chudák musí užít různé specialitky... asi aby panička nepřišla o veterinární psí praxi... Nejdřív tetanus, teď dilatace jak hrom...

znala jsem dogu, která nejprve přežila operaci torze žaludku, po čase operaci torze sleziny... a pak "na dozí stará kolena" si pořídila vyrovnaný vrh krásných štěňat. A dožila veteránského věku.

Držím palce, ať si brzy Noru dovezete domů a rekonvalescence proběhne rychle a bez komplikací.

Přidejte reakci

Přidat smajlík