Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2012 20:56
danurba

XXX.XXX.50.200

naše Eliška má termín 6.6. a takovéhle má břicho....

21.4.2012 23:25
spajzik

XXX.XXX.18.243

Ty jo, dvojčátka minimálně :) A teď ještě čerstvá travička, kalorická bomba, to se poroste ještě rychlejc :-))

22.4.2012 20:00
danurba

XXX.XXX.50.200

Dvojčata néééé prosím, já potřebuju dojit....ale ničemu bych se letos nedivila, z 9 ovčích porodů jsem měla 4x trojčata, dokonce i u 100% suffolky a ty jsou známé svou nižší plodností. smajlíkTakže když už, tak aspoň dvě holky prosím, moc potřebujeme jalovičku...

22.4.2012 20:47
spajzik

XXX.XXX.25.151

Dvě jalovičky sou fajn, ale u mě zatim byly jenom jednou. Dycky to je býček a jalůvka. K.... :) Jen tak pro zajímavost, kdy jste připouštěli? A čím?

22.4.2012 21:11
danurba

XXX.XXX.50.200

Připouštěli jsme 1. září, kráva přeskočila plot ke svému synovi, kříženci Jersey a Brown-svisse, strávila s ním celé odpoledne a pak ráno přišel inseminátor a dal do ní čestra. Takže čekáme, jestli tele bude mít aspoň stopy fleků, nebo jestli bude celoplášťové. Býčkovi v té době bylo asi 10 měsíců, taže jí oplodnit mohl i nemusel.
Prý je jalovička ze smíšených dvojčat neplodná, ale slyšela jsem, že to tak pokaždé není. Dá se to nějak zjistit, třeba na sonu?

22.4.2012 21:21
spajzik

XXX.XXX.25.151

Bude překvápko :)
Jinak já nechávám veta šáhnout rektálně do jalovice aby zkontrolaval pohl.orgány. Vždycky něco chybí. Ještě nikdy se nepodařilo. Před měsícem jsme znova zabíjeli jalůvku, chyběla celá děloha. Na některých je to poznat už z venku, mají zdeformovaný stydký pysky. Čůrají fontánku jak říkám.

22.4.2012 21:22
danurba

XXX.XXX.50.200

No možná by se podařilo ta případná dvě telata vyměnit za jednu jerseyskou jalovičku....ale já doufám, že bude jedináček

22.4.2012 22:10
spajzik

XXX.XXX.25.151

Zachvilku to bude, ještě měsíc a něco :) Dej pak vědět.

23.4.2012 13:10
lucnidvur

XXX.XXX.64.235

spajzik napsal(a):
Bude překvápko :)
Jinak já nechávám veta šáhnout rektálně do jalovice aby zkontrolaval pohl.orgány. Vždycky něco chybí. Ještě nikdy se nepodařilo. Před měsícem jsme znova zabíjeli jalůvku, chyběla celá děloha. Na některých je to poznat už z venku, mají zdeformovaný stydký pysky. Čůrají fontánku jak říkám.

Tak ta naše teda čůrá rozprašovač v dosahu asi 4m. Minulá jalovička z dvojčat byla navenek ok, zevnitř jsme nezkoumali. A jinak se nám rodí ještě dvojčata býčci, dvojčata jalovičky jsme za posledních pár let neměli ani jednou (dřív nevím).

23.4.2012 14:08
spajzik

XXX.XXX.21.174

lucnidvur napsal(a):
Tak ta naše teda čůrá rozprašovač v dosahu asi 4m. Minulá jalovička z dvojčat byla navenek ok, zevnitř jsme nezkoumali. A jinak se nám rodí ještě dvojčata býčci, dvojčata jalovičky jsme za posledních pár let neměli ani jednou (dřív nevím).

Jé dva býčky na jednou bych taky brala, hodili by se na výkrm. Ale ne. Pokaždý jalovice a býček. A aby to bylo doopravdy k naštvání, tak býček je dycinky ten malej. Před měsícem nám kráva potratila dvojčata. Taky oboupohl. Týden co jsme ji postavily na sucho. Škoda.

10.5.2012 11:32
agentka

XXX.XXX.0.1

Tak jak to vypadá s krávou ještě nepukla :) Anička

10.5.2012 12:38
danurba

XXX.XXX.221.4

kdepak, ještě nás napíná a minimálně 4 týdny napínat bude...

15.5.2012 16:13
renatasimicek

XXX.XXX.139.53

koukám že tu máte hodně dvojčata..Dá se to nějak ovlivnit?? Taky chci dvě telátka...:-)

15.5.2012 19:44
spajzik

XXX.XXX.18.232

renatasimicek napsal(a):
koukám že tu máte hodně dvojčata..Dá se to nějak ovlivnit?? Taky chci dvě telátka...:-)

:) ovlivnit se to nedá. A dvojčata si raději nepřej, protože za A) to krávu matku hodně vysílí a obyčejně se telí dříve, tudíž nemají tolik mléka. A za B) telata sou malá ( na 90pro) a malá zůstanou. A za C) když se narodí oboupohlavní tak z nich máš pouze maso. D) nové zabřeznutí matky je kolikrát stíženo.
A stejné ty telátka stejně nejsou :)

25.5.2012 14:35
agentka

XXX.XXX.0.1

tak už se to blíží :) jak je na tom kráva ještě se unese a co vemeno? nějaké foto by nebylo?

25.5.2012 21:30
danurba

XXX.XXX.50.200

Břicho roste a zdá se mi, že trochu kleslo, ale to si možná jen namlouvám. Vemeno má zatím prázdné, ale ještě má minimálně dva týdny do porodu (teda doufám). Před dvě,a týdny tu byl veterinář, který jí na začátku březosti dělal sono a dvojčata by prý neviděl. A když jsem se ho ptala, co si myslí o tom velkým břichu, jen pokrčil rameny a řekl, že teď už s tím stejně nic neuděláme :-). Tak uvidíme, jsem napnutá, ale kráva žere, přežvykuje a občas i popoběhne, očividně je jí fajn.

26.5.2012 09:24
hanaka

XXX.XXX.213.165

Tak nám u naší jersey taky loni všichni hádali dvojčata, břicho měla obrovské, dokonce i bývalí majitelé říkali, že takové břicho nikdy neměla. Dost jsme se toho báli, je to naše první kravka a tedy i první zkušenost vůbec. Nakonec se ale narodil jeden velký býček :-) Porod proběhl rychle, naprosto bez problémů. Tak budu držet pěsti, Hanaka

12.6.2012 07:48
danurba

XXX.XXX.249.0

Tak včera měla naše Eliška termín podle známého "vzorečku" datum připuštění - tři měsíce + 10 dní....a nic. Šlemuje, každou chvíli tlačí, vemeno má nalité a když užuž si myslíme, že to bude, zvedne se a jde se pást. Je to kráva, takhle nás napínatsmajlík. Vloni tahle fáze trvala dva týdny smajlík. A pak vyprdla tele během chvíle, kdy u ní zrovna nikdo nebyl.

12.6.2012 15:08
vlastina

XXX.XXX.70.205

Držte se, rodíme s vámi. smajlík

12.6.2012 15:30
danurba

XXX.XXX.50.200

Tak hlásím, že asi v 15 hodin se naší Elišce narodila kráááásná jalovička Bára. Porod šel celkem hladce, jalůvka je dost drobná (nechápu, proč měla Eliška tak obrovský břicho) a vypadá to, že jejím otcem je přece jen její bratr. Takže by to mělo být 75% Jerseyka a 25% Brown-swiss. Aspoň teda z čestra, kterým byla inseminovaná, nemá vůbec nic smajlík, i když ho bude mít jako otce v papírech. Nám to nevadí, stejně si jí necháme. Náhodou měl cestu kolem i náš veterinář, tak krávu rovnou vyšetřil, žádné další překvapení už se v ní neskrývá.

12.6.2012 17:02
renatasimicek

XXX.XXX.139.53

Moc gratuluji ..Je krásná.

12.6.2012 17:40
agentka

XXX.XXX.0.1

ta je krásná a teda na to břicho docela malinká :) asi si tam pěkně plavalo

12.6.2012 19:04
danurba

XXX.XXX.50.200

To jo, když veterinář po porodu vyšetřoval krávu, jeslti tam není ještě bráška, tak říkal, že má stále ještě v sobě plno vody a je jí nezvykle hodně, prý to nebývá zvykem.

13.6.2012 13:05
hanaka

XXX.XXX.213.165

Moc moc gratuluju, je nádherná :-) Hanaka

16.6.2012 13:35
hensi

XXX.XXX.21.2

Gratuluju k jalůvce smajlík, my jsme podobnou radost zažili taky letos ,po 3 býcích se nám narodila konečně taky jalůvka :-) Tak to bylo radosti na Starém Bělidle:-)

16.6.2012 22:28
danurba

XXX.XXX.50.200

hensi napsal(a):
Gratuluju k jalůvce smajlík, my jsme podobnou radost zažili taky letos ,po 3 býcích se nám narodila konečně taky jalůvka :-) Tak to bylo radosti na Starém Bělidle:-)

no to je čumáček...jerseyky jsou takový princezny mezi krávama. V kravíně jsme měli čestry a žádný tele takhle nádherný nikdy nebylo

16.6.2012 22:39
hensi

XXX.XXX.21.2

danurba napsal(a):
no to je čumáček...jerseyky jsou takový princezny mezi krávama. V kravíně jsme měli čestry a žádný tele takhle nádherný nikdy nebylo

No to máte pravdu,že jsou moc krásné ,Mě se nejvíc na jerseykách líbí oči ,mají je hezky olemované ,výrazné :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík