Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2013 10:24
stozi

XXX.XXX.127.17

Zdravím,
uvažujeme o koupi svinky tohoto plemene a tak hledám jakékoliv informace, postřehy a hlavně zkušenosti s tímto plemenem.Budu ráda i za tip na chovatele v jižních Čechách. Přemýšlela jsem i o kříženci s jiným plemenem.

2.2.2013 10:47
11.11

XXX.XXX.21.32

Sežente si svinku bu /la plemeno durok se u nas slechti jako otcovské plemeno kde se neklade duraz na materske vlastnosti pocet selat vevrhu mlecnost a možna budete mit problem is boukánim Kdyz budete svini bu/la pripoustet durokem nebo jeste je lepsi linie H 38 pietrain/durok budete mit krasna zmasila selata kdyz budete mit nejaky dotaz tak ho se napiste pokusim se vam ho zodpovedet moje prasata najdete vyfocena na vlaknu Proc nerostou klidne i zavolejte

2.2.2013 12:37
stozi

XXX.XXX.127.17

Děkuji za odpověd,
no ono s námi je to těžké...Pustili jsme se do "farmaření" tak nějak po hlavě. Máme pár koz a VF ovcí, kachny, husy, slípky, krůty a králíky... jen ten čuník nám chybí smajlík
Já sice ze školy ledacos vím, ale praxe je praxe. Zatím si nedokážu představit co vlastně chov prasat v malém a klasicky znamená. Plán je asi takový, že bychom koupili prasničku a pokud by to fungovlo tak ji připustili a pokud ne tak snědli. Původně jsem právě chtěla kříženku Duroka s BU nebo LA, ale nevím jak je to u kříženců se zabřezáváním a odchovem mladých.

2.2.2013 15:41
11.11

XXX.XXX.18.96

Odchov prasat neni jednoduchy selata maji nároky na teplo cistotu no nejni to sranda
Ja ted prisel o vrh 14 selat protože prasnice ztratila mliko a to byl tak asi 20 vrh co odchovavam
Se svini byly problemy uz od zacatku sla po porodu po selatech nepoustela jim mliko ale prvni dva vrhy jsem dokazal vychovat ted nepustila mliko ani po injekcich pritom mela plme vemeno.Tak svine pujde na porazku a v breznu jedu pro jinou uz jsem si zamluvil sele z rozmnozovaciho chovu budu brat taky Bu/La cena je 70 kc/kg tak ze normalka kdyz budete mit zajem mohly by jsme prone dojet spolu jsem taky z JČ jestli mate zajem klidne se zajedte podivat ke me ted mam
od druhy svine selata stary 8 dni rad vam vse ukazu a vysvetlim. Hlavne nekupujte svinku z

vykrmu vetsinou se jedna uz o finalniho hybrida F2 matka Bu/La otec masneplemeno takze stejne problemy jako jsem psal na hore mam to uz vyzkousene sam ve svym chovu tak nemusite opakovat moje chyby .Hlavne se nebojte zacit kdyz se selata vyvedou je to krasnej pohled do chlivku
lepsi nez televize apod telefon mam na profilu jsem od strakonic

2.2.2013 17:13
stozi

XXX.XXX.127.17

To je škoda s těmi selaty ... to jsou jedny z těch horších chvil v chovatelství. U nás hraje velkou roli i ta finanční stránka... záleží jak se nám podaří sehnat brambory a tak dále... asi bude ale rozumnější začít nejdříve se seletem na výkrm a až zjistíme co to obnáší tak postoupit o lekci výš a zkusit odchov... Tak mě napadá...těch osm selat už máte zadaných? smajlík Každopádně děkuji za rady a nabídku návštěvy...jezdíme za strýcem do Volyně (jinak jsme od Jindřichova Hradce)tak bychom to mohli někdy spojit s návštěvou u Vás. Ještě jednou děkuji

2.2.2013 17:13
stozi

XXX.XXX.127.17

Ne osm selat, ale osmidenní selata ... smajlík

2.2.2013 17:20
11.11

XXX.XXX.22.96

Bohuzel vsechny jsou pryc vetsinou je mam zadany pul roku dopredu sezente selata na jaro vykrmite je travou srotem a mlikem brambory nebudete potrebovat kdyby byla vojteska to je uplna parada to potom rostou jako z vody

2.2.2013 17:23
stozi

XXX.XXX.127.17

No to já bych právě na jaro ráda...hlavně bude spousta syrovátky...smajlík Tak snad se zadaří čuníka někde sehnat...moc toho není...všichni se zbláznili do vietnamců a miniprasat... :-/

2.2.2013 17:40
11.11

XXX.XXX.22.96

Tak si vemte tu svinku jako pro ni jedu ja bude mit tak 20-25 kg a za min ji nesezenete tady unas prodava ZD selata za 110 kg je to sice az za blatnou ale na podzim kdyz se povede muzete poustet apo jaru mate vlastni

3.2.2013 21:31
stozi

XXX.XXX.127.17

Tak jsme se rozhodli s mužem že do té svinky půjdeme. Jen já jsem ještě psala na jeden podnik kde taky šlechtí plemenná zvířata tak čekám na odpověd. Kdyby to nevyšlo tak se chci zeptat....jestli mi pošlete kontakt nebo zrovna objednáte svinku tam od Vás? A další dotaz je kdy přesně by byl možný odběr. Zatím děkuji

4.2.2013 04:03
11.11

XXX.XXX.9.160

Je to ZD bělčice tel na
zootechničku pí Novotnou 602266910 prodávat budou vbřeznu teď zatim ne

5.2.2013 20:26
stozi

XXX.XXX.127.17

DĚKUJI ZA KONTAKT...
ale ještě jeden dotaz.... nevíte jak je to s připouštěním a následným odchovem u prasnice křížené - Duroc X LA nebo Duroc X Pietran?

7.2.2013 16:54
11.11

XXX.XXX.23.192

Dobry den.Tak krizenku Du/La mam ted vchovu je to dobra mama ale ma slabe priznaky boukani
tak pro zacatecnika asi nic moc. Krizenka Du/Pi dobry prase na maso ale do chovu bych ji nechtel mel jsem svini Bu/Pi a po prvnich selatech uz se bez hormonalni injekce neboukala
kdyz se po injekci rozboukala nezustala brezi tak skoncila na jatkach.Neda mi abych se vas nezeptal a neberte to prosim jako rejpani Uvedomujete si ze vam z roztomileho selatka vyroste 250-350kg vazici prasnice s odpovidajici spotrebou krmiva Neni problem dobe brezosti aby zblafla 10 kg repy aktomu kybl srotu ato mate pri dnesnich cenach +-70 korun denne ktomu nejaky vitaminy amineraly je to docela draha sranda Zadruhe ze budete mit doma svehlave a
nekdy i zlostne zvire ktere budi respekt uz jenom ctyr centimetrovymi zuby a silou celisti
Verte mi ze 130 kilovy beran je proti svini lehce zvladnutelny mazlicek Nechci vas odrazovat
od chovu jakehokoliv zvirete ale promyslete to jeste jednou Zkuste si pro zacatek vykrmit 1-2
prasata a zbirejte zkusenosti zatim na nich Preji vam at se vam chovy dari a napiste jak jste se rozhodli

7.2.2013 19:05
stozi

XXX.XXX.127.17

Děkuji za odpovědi a rady...ale nakonec nám to vše taky došlo a ještě ke všemu jsme zjistili, že známý kousek od nás chová přeštíky. Ted má březí svini tak máme na červen zamluvená 2 prasata na výkrm... a do budoucna se uvidí jak to budeme zvládat... ještě jednou děkuji a at se Vám daří chov.

4.3.2013 15:22
ales.

XXX.XXX.6.34

Dobrý den. Máte zkušenost se svinemi toho ZD u Blatné? Váha selátek je těch 20-25 Kč při ceně 70 Kč/Kg? Mám to do Blatné relativně kousek a selata se shánějí těžko. Tak bych si ji pořídil. Zkušenosti mám zatím jen s výkrmem u Prasat, ale mám dobrého Vet. a známí co je odchovávaj a poradí, škoda že bydlej tak daleko, když spočítám naftu tak koupím sele tady. Myslím, že selata se prodaj snadno a snad to zaplatí aspon to krmení tý svině.

5.3.2013 18:21
11.11

XXX.XXX.22.27

Dobry den. Mají dobrý chov v patek jsem přivez svinku cena byla 63+15% DPH selat se zbavíte bez problému ja mám zamluveno půl roku dopředu připouštějte pietrainem nebo křížencem duroc pietrain to jsou nadherný prasata teď jsem zabijel sviňku narozenou 28 července měla 200 kilo a to nekrmim žadný směsi a zustávají mi ty nejhorší selata z vrhu zkuste a uvidíte je to perfektní relax ale taky dost práce.Jesli chcete připouštět už teď prodávají i sviňky na připuštění z aukce cena asi6500 když budete chtít ještě neco vědět tak napište zatim naschledanou

Přidejte reakci

Přidat smajlík