Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2013 09:28
smouke

XXX.XXX.25.121

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s výkrmem holštýnských býčků na maso?
Kamárád mi říkal, že jsou málo zmasilý, hodně kostí a maso je ztučnělé, takže kvalita masa špatná. Děkuji za případné odpovědi.
Petr.

1.5.2013 13:37
macikh

XXX.XXX.171.35

Pokud nemáte jinou možnost- sehnat masné tele nebo alespoň "čestra" , nechá se vykrmit i holštýn- kvalita masa není podle mě ten problém, ale výkrm se nevyplatí, zmasilost je opravdu bídná. My jsme zpočátku našeho chovu,než nám začaly rodit vlastní jalovice telata na výkrm nakoupili asi osm velmi levných holštýnů (za 2-3,5tis./ks), ale později jsme docela litovalismajlík.Pro vlastní spotřebu bych klidně holštýna vykrmila, pokud by bylo tele za slušnou cenu a nebyla jiná možnost...

1.5.2013 14:39
smouke

XXX.XXX.25.121

Děkuji za odpověď. Za býčka chtějí 60 kč za kilo, což asi neni mnoho, ale jde mi především o kvalitu masa. Říkájí mi, že se maso z holštýna nedá srovnat s masem z masného plemene.

2.5.2013 08:15
macikh

XXX.XXX.171.35

My jsme holštýny poráželi jako mladé býky cca v 18-22 měsících a chuťově maso nebylo špatné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík