kdo mi poradi jak poznam kdy bude mit mlade a jak se nachystat? dekuji za rady
radulkav
napsal(a):
Moc to poznat nejde.Mě se tento týden prasily dvě prvničky.Jedna vypadala jako Vaše a odpoledne začala být neklidná.Večer to bylo na světě.Druhá měla 14 dní nalité struky a povolenou vulvu než se oprasila...
jak to vypada povolenou vulvu? nalite struky ma myslim bo jde videt kazdy vzlast. a sami porodily? je steba neco nachystat ci kontrolovat?
nnbuk
napsal(a):
jak to vypada povolenou vulvu? nalite struky ma myslim bo jde videt kazdy vzlast. a sami porodily? je steba neco nachystat ci kontrolovat?
zdravím mám uplně stejnou potvůrku jaKO VY ČEKÁM TO KAŽDÝM DNEM,dnes jsem jí oddělil od ostatních,,tak tu dejte vědět jak se vám to podařilo tady moc lidí nereaguje na některé otázky,,,at se vám vše vydaří a dej te sem pak foto
nnbuk
napsal(a):
kdo mi poradi jak poznam kdy bude mit mlade a jak se nachystat? dekuji za rady
Podle fotky se to pozná těžko, ale jinak prasnice většinou začne být trochu neklidná,často si sedá nebo lehá a zase vstává,má nateklou-zvětšenou vulvu a struky, podestýlku si různě přenáší většínou do jednoho rohu.
Tak že moje rada je oddělit od ostatních,přiměřeně podestlat a aby měla stále čersvou vodu.
Když je chladněji,tak ještě připravím termolampu.Pokud ji máte je dobré alespoň na noc ji zapnout na menší výkon,nebo nechat ve chlívku rozsvíceno, aby prasnice na selata viděla
a příp. je nezalehla. Pak dejte vědět, chovu zdar. Petr
Sedm selat je akorát,tak hlavně ať jsou už v pohodě.Jinak prasnici můžete dávat dál na co je zvyklá a hlavně dost čerstvé vody.Podle toho jak bude pít,tak bude mít mléka.
Dobré je také přidávat směs pro kojící prasnice.Tu koupíte v zemědělském zásobování,nebo ji můžete objednat i tady přes net.
deaja

XXX.XXX.147.146
krásne aj my očakávame,ale o mesiac neskôr a to bude horšie,lebo bude zima .Musím to nejako premyslieť aby nezmrzli
bozlad
napsal(a):
Dobrý den je nádherná. Prasátka vždy se počítá 3 měsíce 3 neděle a 3 dny. Většinou rodí na čas. Já bych potřebovala poradit už mám odstavenou prasnici 3 měsíce a vůbec se nechce boukat . Poradíte my někdo? Nebo jestli existuje nějaká injekce?
Existují různé kančí spreje a pachy,možná by jí i vet mohl něco píchnout, ale u nás vždy stačilo
prasnici nepřekrmovat a připouštět hned pár dní po odstavu selat.Pokud se nebouká, uberte trochu na krmné dávce a chce to pravidelný každodenní kontakt s kancem ,alespoň na kratší dobu. Petr
deaja
napsal(a):
krásne aj my očakávame,ale o mesiac neskôr a to bude horšie,lebo bude zima .Musím to nejako premyslieť aby nezmrzli
A víte co by mě zajímalo - vaše prasátka si ten lavórek na žrádlo nepřevrací???
A odkud jste? My jsme 20 km od slov. hranic, a budem shánět kanečka, tak kdybyste byla někde poblíž hranic a měla jednoho volného na prodej, udělali bysme si výlet :)
deaja

XXX.XXX.147.146
wrutovo
napsal(a):
A víte co by mě zajímalo - vaše prasátka si ten lavórek na žrádlo nepřevrací???
A odkud jste? My jsme 20 km od slov. hranic, a budem shánět kanečka, tak kdybyste byla někde poblíž hranic a měla jednoho volného na prodej, udělali bysme si výlet :)
dobrý deň bývam pri Seredi zatial sa nenarodili,ale keď to dobre dopadne,tak dám vedieť aj mne je to divné,ale neprevracajú majú jeden vo vnútri a pod týmto vonkajšom je vykopaná jama aj vy máte gottingenov?
možná se mi ještě rýsuje kaneček tady poblíž, tak bych šla asi prvně po něm, jestli se podaří. Ne my nemáme gottingeny, my mame křížené vietnamské s všeličím (divočák a prý je tam i bílé i landras) ale mamka s taťkou byli docela malí, tak z toho důvodu jsme si je koupili. Ale chtěli bysme jim pořídit kluka - pokud možno taky něco menšího, ideálně vietnamec nebo kune kune, já bych brala i gottingena, mojemu se to ale už nelíbí že je to moc malé :) asi stejně šáhnem po tom, co bude nejblíž.