Je vhodné krmit gekončíky noční šváby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.8.2003 13:50
Neregistrovaný uživatel

Chtěla jsem se zeptat jestli neuškodím Gekončíkům nočním, když je budu krmit převážně mladými šváby Blaptica dubia. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

26.8.2003 14:15
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat jestli neuškodím Gekončíkům nočním, když je budu krmit převážně mladými šváby Blaptica dubia. Děkuji

Nazdar,ja jsem jeden čas taky krmil švábama Blaptica dubia a dokonce sežrali i dospělé kusy tak si myslim že těm tvým to neuškodi.čau Tom

Neregistrovaný uživatel

26.8.2003 17:03
Neregistrovaný uživatel

Chce to občas jim dát třeba cvrčky, malý sarančata,smíkaný hmyz atd. aby měli rozmanitou potravu .Čus Áda

Neregistrovaný uživatel

26.8.2003 23:00
Neregistrovaný uživatel

Dospělci E. macularius jsou schopni pohltit bez problémů dosp. samici B. dubia. Mladým se musí podávat instary přiměřené velikosti v poměru k velikosti jedince. Obecně je lepší podávat více menších kusů, než 1 velký, nejen kvůli lepšímu strávení krmné dávky, ale i pro větší plochu povrchu potravy, na niž se zachytí při obalování větší množství vitaminominerální směsi, což je důležité hlavně v době reprodukce, popř. v období ryhlého růstu odchovaných jedinců.

28.7.2019 02:06
_BLABERUS_

XXX.XXX.141.176

■ Doporučuji šváby, ale se zachováním pestrosti stravy.
Potemník moučný je kvalitou mnohem více postradatelný,
než je často prezentováno.

BLABERUS

28.7.2019 02:12
_BLABERUS_

XXX.XXX.141.176

Dospělci E. macularius jsou schopni pohltit bez problémů dosp. samici B. dubia. Mladým se musí podávat instary přiměřené velikosti v poměru k velikosti jedince. Obecně je lepší podávat více menších kusů, než 1 velký, nejen kvůli lepšímu strávení krmné dávky, ale i pro větší plochu povrchu potravy, na niž se zachytí při obalování větší množství vitaminominerální směsi, což je důležité hlavně v době reprodukce, popř. v období ryhlého růstu odchovaných jedinců.

S uvedeným bych velice polemizoval.

■ Kvalitní hmyz není až tak potřeba poprašovat.

■ Doporučuji zvážit využít gut loading.

■ S větším množstvím malých oproti menšímu počtu větších kusů
krmené zvíře přijímá mnohem víc jalových částí krmného hmyzu,
které nadbytečně zatěžují trávící trakt.

Vyjma dospělců např. Blaptica dubia - křídla, tvrdý exoskelet samic.

BLABERUS

10.8.2019 15:35
Jiří5

XXX.XXX.76.251

Blaberus - Doporučuji zvážit využít gut loading.
Škoda že elementární slušnost nedovolí použít místo slov Doporučuji zvážit třeba "Přikazuji".
Obávám se však, že je daleko pohodlnější donekonečna mudrovat proč např. smýkaný hmyz bývá nesrovnatelně kvalitnější krmivo než hmyz kupovaný atd. Navíc toto platí nejen pro hmyzožravce ale i pro býložravé druhy. Takže přesvědčení, že krmím výhradně plnohodnotnou a rozmanitou potravou, ovšem ze stále stejného zdroje nemusí nutně znamenat že má zaručený a žádoucí obsah a vzájemný poměr všeho potřebného.
Podívejte se třeba sem.
https://dubiaroachdepot.com/guidance/gut-loading-dubia-roaches

10.8.2019 15:52
_BLABERUS_

XXX.XXX.141.176

Jiří5 napsal(a):
Blaberus - Doporučuji zvážit využít gut loading.
Škoda že elementární slušnost nedovolí použít místo slov Doporučuji zvážit třeba "Přikazuji".
Obávám se však, že je daleko pohodlnější donekonečna mudrovat proč např. smýkaný hmyz bývá nesrovnatelně kvalitnější krmivo než hmyz kupovaný atd. Navíc toto platí nejen pro hmyzožravce ale i pro býložravé druhy. Takže přesvědčení, že krmím výhradně plnohodnotnou a rozmanitou potravou, ovšem ze stále stejného zdroje nemusí nutně znamenat že má zaručený a žádoucí obsah a vzájemný poměr všeho potřebného.
Podívejte se třeba sem.
https://dubiaroachdepot.com/guidance/gut-loading-dubia-roaches

Souhlasím.
Má reakce se omezila pouze na konkrétní příspěvky.

Smýkaný hmyz ..., gut loading ...
Obávám se, že je tato problematika nad rámec tohoto fóra
a žel i zcela mimo zájem velké části chovatelů.
Nemálo plazů žije na dietách až přímo vražedných.

Kdo má konkrétní opravdový větší zájem, má možnost se tázat ...
BLABERUS

Přidejte reakci

Přidat smajlík