Jen ovoce a přesnídávku jim nestačí.Je instantní náhrada která se jmenuje Repashy Superfood, měla by obsahovat vše co Pagekon potřebuje.Ale já si myslím, že hmyz nenahradí nic, já jim dávám cvrčky šváby a jiný když seženu hmyz a Repashy jim dám tak jednou za měsíc.Jde o to že jsem si pořizoval tento nádherný druh, tak se taky rád na ně dívám i jak loví, a nechci, aby když jsou již v zajetí o něco přišli, takže jen instantní stravu nedoporučuji, možná se tady někdo ozve z jiným názorem.Ale jak jsem již psal je ovoce a kašičky jim nestačí, potřebují maso.
Pagekony jsem chovala 4 roky. Když jsem si pořizovala mladou skupinku, do dospělosti jsem krmila spíše cvrčky. Dospělce jsem ale už krmila hlavně Repashy směsi a cvrčky dostali třeba jednou za 2 týdny. Odchovaná mláďata byli zase jenom na hmyzu až do věku 3-5 měsícu kdy jsem je prodala dál. Dospělcům se na této směsi dařilo opravdu dobře, cca 60 odchovaných mláďat za rok od 3 samic.
Tak teoreticky to pro pár stačí, ale prakticky bych jim dopřál větší. Mám samotného samečka v terárku 30x30x45(v) a na délku je skoro přes celý terárko. No rozhodně tam moc místa k pohybu nemá. Ono když se nad tím zamyslíte tak je to jako říct, že třeba klemmerky se dají v páru chovat v terárku 15x15x25cm a myslím, že každý je chová vě větším ;).