Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Dle toho co tam bude bydlet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Tak jednak 26W repti glo, a pak 40 W žárovku na vyhřívání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Jde použít jakési sun glo, které v sobě kombinuje různé druhy záření vč. UVB a tepla. Ještě nezapomeňte na kvalitní osvit terária, toho lze docílit za pomoci zářivkových trubic.
A kebyze pouzijem tuto tak kolko watovu https://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/osvetleni/vybojky/6188/.
filino
napsal(a):
A kebyze pouzijem tuto tak kolko watovu https://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/osvetleni/vybojky/6188/.
Klidně bych použil 50w soupravu. Je potřeba předřadník http://obchod.acheta.cz/teraristika-osvetleni-halogenidove-osvetleni-bright-control-elektronicka-tlumivka-63021-p-1000896.html,
ten bych použil v každém případě elektronický, má mnohem lepší vlastnosti vůči výbojce, dále pak vlastní výbojku http://obchod.acheta.cz/teraristika-osvetleni-halogenidove-osvetleni-bright-desert-poustni-63601-p-1000891.html a nakonec je dobré vybrat vhodnou objímku, která bude vyhovovat z hlediska snadné montáže.Zde bych se přikláněl asi k šikmému provedení http://obchod.acheta.cz/teraristika-osvetleni-halogenidove-osvetleni-thermo-socket-sikma-objimka-konektorem-63122-p-1000900.html neboť výbojka má dlouhý dosah jak tepelného, tak i světelného záření. Nebo dražší varianta http://obchod.acheta.cz/teraristika-osvetleni-halogenidove-osvetleni-thermo-socket-sikma-objimka-konektorem-63122-p-1000900.html, která se dá natočit dle potřeby. Výhodou tohoto kompletu je vzájemné propojení pomocí konektorů. Nelze prostě nic zkazit. Tyto výbojky sami hojně využíváme a jsme s nimi maximálně spokojeni. Pořízení není zrovna levnou záležitostí, ale následně se již dokupuje jen samotná výbojka. Ta má navíc velmi dobrou životnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
radiata
napsal(a):
Na to si ako prisiel? Podla akeho vypoctu?Repti glo urcite nie, na co dalsiu ziarovku? Co tak rovno kompakt pouzit?
Nj, tak on zase někdo musí rejpnout :). Mám doma pro pogony téměř stejné terárium a osvětlení používám bez problémů takové. Nechápu co je na tom špatně a proč by agama neměla mít repti glo UVB?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nj, tak on zase někdo musí rejpnout :). Mám doma pro pogony téměř stejné terárium a osvětlení používám bez problémů takové. Nechápu co je na tom špatně a proč by agama neměla mít repti glo UVB?
Pokiaľ dobre čítam, položil ti otázku a k danej veci. To že to ty tak máš doma, nič ešte neznamená. Ideálne riešenie teda nemáš, repti glo je zariadenie s nízkym indexom dodávaného UVB, určite to nikdy nenahradí ani z polovice kompakt. Už vieš prečo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Přesněji řečeno, mám tam reptile UVB 25W, zkombinovanou s obyč žárovkou. Nikdy problém nebyl, užívám to podobně i u chameleonů a želv. Jistě že pokud nechce dvě žárovky, může si tam dát jednu, která obsahuje všechny důležité složky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
legoš
napsal(a):
Máš to na prd.
Děkuji, to je milé.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesněji řečeno, mám tam reptile UVB 25W, zkombinovanou s obyč žárovkou. Nikdy problém nebyl, užívám to podobně i u chameleonů a želv. Jistě že pokud nechce dvě žárovky, může si tam dát jednu, která obsahuje všechny důležité složky.
Repti glo UVB 25W? Jde o polofun Kční paskvil. Foto želv? Jsem zvědav, estli jsou želvy taky spokojený.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Momentálně želvičky spí a já je nebudu rušit. U těch mám zdroj UVB ještě slabší, pouze 13W. Foto želv mám na webu, zítra můžu přidat obrázky svých želviček, za jejichž zdravotní stav se nemusím stydět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Nj, a to budete ještě zírat když vám napíšu že u mladých jemeňáčků mám vysvícená reptigla starší než rok :), takový já jsem tyran. Ty želví fotky v paměti nemůžu najít takže tady je nejaktuálnější fotka http://sthenodactylus.webnode.cz/products/zelvy/#wp-20140913-024-jpg.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Smysl vašeho příspěvku jsem tedy moc nepochopil.Želvy jsou zdroji celkem blízko. První želvu jsem si z burzy přinesl se zápalem plic, druhou s křivým ocáskem. Po léčbě atb se již nemoc neopakovala, druhé želvičce se ocásek během půl roku srovnal. Podmínky jsem dříve konzultoval i s veterináři. Teď už tyhle dva kousky vlastním rok vše je v pořádku a rostou. Není důvod měnit podmínky proto že mi to na internetu někdo káže něco jiného.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Smysl vašeho příspěvku jsem tedy moc nepochopil.Želvy jsou zdroji celkem blízko. První želvu jsem si z burzy přinesl se zápalem plic, druhou s křivým ocáskem. Po léčbě atb se již nemoc neopakovala, druhé želvičce se ocásek během půl roku srovnal. Podmínky jsem dříve konzultoval i s veterináři. Teď už tyhle dva kousky vlastním rok vše je v pořádku a rostou. Není důvod měnit podmínky proto že mi to na internetu někdo káže něco jiného.
Ja jo. Veťo? Seš borec! Co tě k tomuto nesmyslnému závěru proboha vede? Si to schopný zistiť po roce? Rok u želv je nic. Když tomu nerozumíš, tak tady neplacej takove hovadiny. O ocase, zápal plic- neopakovaní radeji neresim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Děkuju za uznání, to potěší. Tyhle ty dvě malinké ch. Reevesii mám rok, ale velkého želváka t.hermani mám deset let, také jsem si ho vychoval od malička nikdy problém nebyl. Možná tím že želvy jsou odolná zvířata. Ale drží se mi i chameleoni, pogona. Když jsem tak špatnej tak proč se zvířaty nemívám problémy? Kdybych přece něco dělal špatně, tak se to na zvířatech projeví. Jako začátečník jsem udělal spoustu chyb ale tohle? To snad nemůžete myslet vážně.
Nevidím důvod proč by jako zdroj ÚV záření nemohlo sloužit repti glo, zvláště když s tím ma někdo zkušenost. Důležité přece je jestli jsou ta zvířata zdravá a ne ze je někde napsáno nepoužívejte tohle a tamto. To co tady arogantním způsobem vyjadřuje nemusí byt nutne pravda, ačkoli jsem sam zvedav na nové fotky zelv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Pár mých zvířat chovaných ve výše popsaných podmínkách. Řekl bych že vypadají strašlivě ztrápeně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
teraraptiles
napsal(a):
Nevidím důvod proč by jako zdroj ÚV záření nemohlo sloužit repti glo, zvláště když s tím ma někdo zkušenost. Důležité přece je jestli jsou ta zvířata zdravá a ne ze je někde napsáno nepoužívejte tohle a tamto. To co tady arogantním způsobem vyjadřuje nemusí byt nutne pravda, ačkoli jsem sam zvedav na nové fotky zelv.
Repti glo je na dvě věci, za a) na prd, za b) 2x na prd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Homopus
napsal(a):
Repti glo je na dvě věci, za a) na prd, za b) 2x na prd.
To je vyjádření vašeho názoru :), realita je trochu jinde.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je vyjádření vašeho názoru :), realita je trochu jinde.
Tak, skusme si to zhrnut. Ako pozeram na vas chov, chovate zvierata, ktore zvladnu uplne vazne aj deti v chov.kruzkoch a to velmi uspesne, bez akychkolvek problemov. Nic proti, no je to fakt na ktory sa pozeram triezvym pohladom a neberte to ako kritiku, je to hola pravda.
1.Tak uprimne uz aj mna zaujima, co z vas robi znalca napr.chovu korytnaciek ako takych?
2.Dve kusy udrziavanych zvierat? Ci mate 3, 10, 40..?
3.Co z korytnacich druhov uspesne mnozite aspon niekolko sezon?
4.Kolko mladat narocnejsich druhov ste vypiplal z uplnych mladat?
5. Pod akym uv sa vam ich dari udrziavat bez vrsenia a vo vhodnom zdravot.stave?
6. Korytnacka ako take zviera je tvor, ktore velmi dlho odolava aj nevhodnemu sposobu chovu, nedostatku uv,..a to dokonca roky, poznam pripady 15r to zviera vydrzalo.
Tak asi niesom jediny, koho by to vazne zaujimalo. Pan co vam oponuje urcite vie o com pise, o tom ma nikto nepresvedci.
A ano, repti glo je uplne zanedbatelna znacka v porovnani s ponukou konkurencie. A pri dnesnej bohatej ponuke radit zaciatocnikom jeho pouzitie, je naozaj mimo stravenia, dokonca u zvierat z pustnych oblasti, vyrazne heliofilnych! Skuste na tom chovat narocnejsie druhy-heliofilnych plazov, ako drzite vy a potom sa tu natahujte o vhodnosti, kvalite..
Dokonca pogony drzia casto aj bez uv a zvladaju to, zial, no je to realita mnohych "chovov".