Felsuma odmítající potravu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2015 09:39
xSaki

XXX.XXX.177.34

Dobrý den,

mám doma dvě felsumky již tři týdny od čtvrtého mesíce stáří, jsou to sourozenci a zatím co jedna bezproblému prospívá tak ta druhá odmítá potravu a jen občas se mi podařilo do ní dostat cvrčka nebo trochu přesnídavky. Poslední týden odmítá jakoukoli potravu, jen pije vodu a zdržuje se na dně terária, navíc se k tomu přidal do černa zbarvený flek, co se rozlezl po celých zádech.

V teráriu 60x40x40 používám dvě žárovky, REPTILE UVB 100 25W a DAYTIME HEAT LAMP 40W (EXO TERRA). Rosím 2-3x denně a teplota v horní části terária se pohybuje kolem 30 stupňů.

Děkuji za jakoukoli radu.

6.2.2015 12:03
ondrab

XXX.XXX.159.39

No u felsum je vhodné chovat mláďata odděleně a dávat je dohromady až jako dospělce a to pouze páry. S tím černě zbarveným flekem Vám neporadím, nicméně momentálně by bylo ideální je dát od sebe a pokusit se ji rozkrmit. Jinak k tomu rosení, stačí se vždy vešká voda odpařit, než rosíte znovu, nebo je terárko ještě vlhké když rosíte?

6.2.2015 12:15
xSaki

XXX.XXX.177.34

Voda je už odpařená, když rosím. Na ten flek mám dezinfe Kční roztok, ale stejně mě nejvíce trápí to že nechce jíst.

6.2.2015 12:41
ondrab

XXX.XXX.159.39

To může být tím, že ta co prospívá je dominantní a proto ta druhá nežere. Já bych je rozdělil, to by mělo pomoct a rozhodně to nemůže uškodit. No a po rozdělení poctivě dál krmit. Asi nezačne žrát hned, tak jí dávat kašičky s vitamíny a vápníkem a zkoušet občas cvrčky.

9.2.2015 17:42
tuareg

XXX.XXX.110.72

Ondrab: Díky za tip. Já mám podobný problém s vittaty. Felsumy jsem rozdělit poté, co se mi popraly, ale bohužel u Gekko vittatus nebylo vůbec znát, že by se samička samce nějak bála. Přes den většinou byli u sebe, ale jak začala snášet vejce, už je to horší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík