jiu

XXX.XXX.102.254
Dobrý den chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s chovem leguána přes léto venku.
Dobrý den, zkušenost s chovem venku zatím nemám, přestěhovali jsme se na barák až ted. Určitě plánuji chov venku. Je to nejlepší co můžete pro leguána udělat, slunce potřebuje, tak jako každý jiný živočich. Ovšem, měl by být v dostatečně veliké - vysoké (stromové zvíře) kleci či voliéře, můžete si vyrobit třeba sami, dřevěné latě a pletivo. V žádném případě nedoporučuji chov za sklem, protože by se Vám zvíře přehřálo a zahynulo, za sklem na které praží slunce, je teplota extrémně vysoká pro zvíře.
maky123

XXX.XXX.170.117
Zdravím,
já jsem to prozatím vyřešila tak, že ho dávám přes den ven, kde má poměrně velikou klec (1000x450x880). Je dvouletý a tak mu to stačí a na večer ho zase dávám do jeho velikého terárka. Klec má dole plastové dno a tam mám nalitou vodu, tak si myslím, že když se odpařuje, že je mu to i příjemné a zvlhčuje to vzduch okolo něj a má i dostatek vody. Akorát se někdy stává, že tam začne běhat jak kdyby mu přeskočilo. Před tím to nikldy nědělal. Nevíte čím by to mohlo být? A další dotaz, nění možné aby mu veliké horko nějak neuškodilo? Samozřejmě tam má skrývačku kam sluníčko nemůže, ale i tak...
Díky Maky.
maky123
napsal(a):
Zdravím,
já jsem to prozatím vyřešila tak, že ho dávám přes den ven, kde má poměrně velikou klec (1000x450x880). Je dvouletý a tak mu to stačí a na večer ho zase dávám do jeho velikého terárka. Klec má dole plastové dno a tam mám nalitou vodu, tak si myslím, že když se odpařuje, že je mu to i příjemné a zvlhčuje to vzduch okolo něj a má i dostatek vody. Akorát se někdy stává, že tam začne běhat jak kdyby mu přeskočilo. Před tím to nikldy nědělal. Nevíte čím by to mohlo být? A další dotaz, nění možné aby mu veliké horko nějak neuškodilo? Samozřejmě tam má skrývačku kam sluníčko nemůže, ale i tak...
Díky Maky.
Odpoviem ti, stresujes ho zbytocnym prenasanim. Takuto..s klietkou ti kto poradil? V kleci ziadna vhodna vlchkost nebude, odparena voda so rozptili do priestoru, co leguanovi stacit nebude! Nechaj ho v terariu! Pripadne ho sezonne chovaj v tej kleci, no so zateplenym ukrytom, miestom na nocny pobit, no denne prenasanie proste nefunguje.