Janca2103
napsal(a):
Dobry den, chceme si poridit leguana zeleneho. Akorat ty ceny velkych terarii jsou celkem vysoke rozhodli jsme si jej sestavit sami, proto bych vas rada poprosila o rady, nejlepe o nejaky nacrt pokud jste nekdo sestavovali terarium sami.
ceny velkych terarii jsou celkem vysoke
Lidé jsou překvapeni, že "zvířátko" za pár stovek, ( doroste ke 2m a v kvalitních podmínkách žije i 20 let-pokud není utýráno "odbornou péčí") vyžaduje vybavení za XX tisíc... Co provoz (UVB, teplo, strava atd...atd...) ? V zimě jen řádná strava pro dospělého cca 1000/měsíc...+ energie atd...
doporučuji prostudovat
http://www.leguanzeleny.cz/Letacky/PCHLZ_UPR.pdf.
Tu stranku mame prectenou a terarium budeme objednavat nakonec na zakazku, neni to preci jen zvire na 3 roky, takze kdyz uz, tak at se ma co nejlepe se vsim vsudy, ted budeme mit mensi 100/80/40 a kolem roku a pul bude mit 170/150/75 cm to by mohlo stacit, ted se spis jeste zajima vzajemna snesitelnost s malym rocnim ditetem, samozrejme ze nebudu lega poustet a vytahovat v pritomnosti male, ale nebude mu vadit kdyz mala treba breci? Nebude ho to stresovat? Mozna bkba otazka, ale nerada bych aby pak zvire bylo vystresovane a agresivni.
Ahoj.
Přesně jak píše lupus=zvíře většinou není hlavní cenová překážka ale to okolo je kolikrát prda!
No ohledně rozměrů tam je dobré 10×měř a 1×řež=já osobně bych to řešil vzal bych ho i s terkem a co nejdříve udělal nové dle rozměrů pro Vás i zvíře na 100% OK.
To 100×80×40 se mě zdá malé pokud legouš má již 50 cm bude to nouzovka a zbytečně vyhozené love.
Jestli malou nebudete strkat do terka tak by mu to po čase nemělo vadit=oni dokáží vyprudit i normálně bez pláče dětí či tak
Ještě k těm rozměrům ono to klame a co se zdá velké zas tak velké není=ale pokud máte jen trochu místa +zručnosti+samo nervy a také nějakou tu finanční částku já teda doporučuji si ho postavit osb Vám nařežou přesně na míru, sklo také a světla tam již vrazíte také-má to jednu obrovskou výhodu uděláte si ho za nesrovnatelně lepší peníz a přesně k obrazu vašeho chovance.
světla bych doporučil objednat a konzultovat=http://www.terashop.cz/.
dám příklad jak rozměr náčrtku klame=není to pro lega! karantény-mohou být budˇ samostatné nebo otevřené to pak mají 250 cm.