Zdravím vás přátelé. Měl bych stručný dotaz, jsem začínajícím chovatelem P. regius a chtěl bych se zeptat, zda li lze nějakým způsobem odhadnout stáří tohoto hada. Koupil jsem totiž mládě 0.1 narozené cca v polovině r.2014 a zdá se mi býti docela veliké o proti jiným stejně starým nabízeným na terra burzách. Předchozí majitel z jehož odchovu samice je, tvrdí že je opravdu staré jak píšu, ale velikost podle kusů na burze fakt neodpovídá. Nevíte prosím jak zjistit přibližný věk? Díky za info.
M.
Měří přibližně 75cm. Váhu zatí nevím, ještě ji zvážím a napíšu pokud to hraje roli.
Tak to je potěšující zpráva. Díky, zdá se být všechno v pořádku. Pán od něhož jí mám mi říkal že drží teplotu vyšší, kolem 30C což podporuje metabolismus, což podporuje žravost, což podporuje růst. Jen nechápu ty stejně staré prcky na burzách. To je mnohdy téměř trojnásobný rozdíl ve srovnání s tou mojí. Jestli na nich šetří, nebo je mají jen na kšeft, kvantita na úkor kvality. Nevím, netroufám si tvrdit... Tak jak tak vím, že moje krasavice je krásná pastel v parádní kondici. Ještě jednou díky
No ono se to občas tak dělá, že se mláďata určená na prodej krmí méně než ta, která si chce chovatel nechat. U hadů to zas až tak nevadí, oni to doženou hned jak začnou dostávat víc nažrat, ale já tomuhle přístupu nefandim. V jedné chovatelské skupině jsem viděla případ, kdy si pán objednal 2 roky starou samici a domu mu přišla chuděra, které by člověk řekl sotva půl roku.
Určitě buďte rád, že ta vaše samička měla dobrou péči a očividně je i zdatný jedlík :) a obecně platí, že čím starší/větší zvíře je, tím má větší cenu (zvlášť to platí právě u samiček), takže by ani nedávalo smysl, aby vám chovatel říkal, že je ta samice mladší než je to ve skutečnosti.