Gekon madagaskarský- potrava, vitamíny atd.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marr

15.3.2015 21:52
Marr

XXX.XXX.155.0

Jako slepý k houslím jsem přišla ke gekončíkovi. Aby byl schopen v poměrně slušném stavu žít i u nás, potřebovala bych pár rad.

1) koupila jsem moučné červy, neb mi bylo sděleno, že ho mohu chovat v plastové bedně a tam by mi cvrčci utíkali. Už jsem dokoupila malé terárko a podobně, jen ty červy jsem nechala. Všude ale upřednostňují cvrčky. Je nějaký důvod, proč krmit spíše cvrkama? Nebo je to jedno a mohu bezestrachu upřednostnit červy a cvrky jen občas?

2) má misku s vodou, rosit i tak? nebo jen rosit a vodu pryč?

3)Sypu substrát a písek rozemletými skořápkami. Co více dodat?

4) nejblbější dotaz nakonec, zvykat na ruku?

Děkuji všem moc za rady.

17.3.2015 09:22
Jiras01

XXX.XXX.141.171

Zdravím, já krmím tyto gekony výhradně cvrčkama, které obaluju ve vitamínové směsi zhruba každé třetí krmení. Když si koupíš menší krabičku cvrčků, tak tam vydrží cca 14 dní. Krmím každý druhý/třetí den(jak to vyjde), na jednoho gekona tak 3 cvrčky, spolu s tím i porosím a doplním vodu v misce. Substrát mám směs písků a lignocelu, tak to i chvíli drží vlhkost. Jestli si zvyknou na ruku je vždy na daném jedinci, ale z těch mých se to nelíbí žádnému, ale aktivně žerou z pinzety, jak jde o žrádlo, tak se nebojí :D.

Marr

22.3.2015 20:53
Marr

XXX.XXX.155.0

Děkuji mnohokrát za rady. Cvrčky jsem koupila už před pár dny, ale moc je nechce. Tedy vlastně nesežral jediného od doby, co jsem mu je nabídla. V mezičasech jsem mu přihodila moučného červa, ať nezdechne a hned po něm skočil, tedy hladový byl. Dnes jsem na základě Vašeho příspěvku vzala cvrka do pinzety a tak dlouho mávala před tlamou, až si vzal. Tedy děkuji za rady.
M.

23.3.2015 08:18
elisak

XXX.XXX.243.151

Mouční červy mají mizermou výživovou hodnotu samej tuk a skoro nic jinýho, proto se doporučují jen jako pamlsek. V létě je dobrý nějaký hmyz z venku.
Jinak mě cvrčci v krabičce vždy do pár dnů chcíply, zapařili se. Je dobrý dát je do nějakýho vyššího nezavřenýho kýble, na zem nějaký proložky od vajec a občas je nakrmit. Pak vydrží i několik měsíců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík