Dobrý den, budu kopat jezírko pro želvy vodní. Vím, že želvy nádherné vydrží i zimu pokud je hloubka víc než 1 metr. A co děláte s jinými druhy želv na zimu? Např. tereka hnědá a africká, klapavka obecná? A co dát na dno jezírka? Co používáte za filtry, nebo stačí jen fontánka na okysličení?
pajoš
napsal(a):
HAHA, já neradila o vodních želvách. a nepotřebuju rady od někoho, kdo daný druh nechová, Chci rady od zkušených lidí, co to tak dělají. Radiata, hlevně že Vy máte, odpověd na všechno, a chováte prd.
Urcite prd. Z ust cloveka ako si ty, co trieska bludy pri radach v chove korytnaciek v druhom vlakne, chvali sa super zdravymi a peknymi zvieratami-korytnackami, no po pridani foto je realita asi taka, ze doma ma uplne zpyramidovane mlade jedince korytnaciek, to je uplne v pohode.
Pytas sa tu uplne blbosti, na zimovanie v jazierku takych druhov, ktore nezimuju, okrem letnej letargie. Tak na co to hlbsie rozoberat, pri tebe je to strata casu, coho je dokazom spomenute druhe vlakno.
V tvojom pripade by trochu sebareflexie a pokory nezaskodilo.
Tolko, viac nemam zaujem, chut k tvojim...nieco dodat.
Potěšilo by mě, kdyby mě někdo odpověděl konečně na celou otázku- filtrování vody, co používáte za typ atd.. A s těma želvama to je tak, ptám se jestli vůbec dávat různé druhy spolu do jezírka, a jak to potom řešit na zimu, vypustit vodu přebrat želvy, nebo je vůbec nemíchat a mít třeba 2 jezírka, třeba jedno větší a k tomu ještě menší oplocené, at se želvy nemíchají. Na tu zimu co s nimi děláte se ptám, co s něma děláte v praxi, vemete z jezírka a dáte do akvária nebo zimovat do sklepa. Můžu si načíst na netu co chcu, ale já sem chtěla radu od někoho, kdo má jezírko, a napíše své zkušenosti typu já to dělám, tak a tak.. to je to co mě zajímá. A ptám se, proč ne?
Ja mám jezírko hluboké 1,5 m a před několika lety jsem nechal 2 asi 6 letý trachemysky přes zimu venku a bohužel v lednu jsem je našel v rozmezí asi 1 týdne vyplavaný na hladině
uhynulý.Přitom byly zvyklé pobývat v jezírku od jara do podzimuPo této zkušenosti ostatní trach.dávám raději zimovat do sklepa.A to nám zdrhla ještě Graptemys pseudogr. do nedalekého rybníka a dle pozorování místních rybářů tam přežila už druhou zimu.
Možná je to tím, že se v rybníku může zavrtat do bahna a v jezírku díky folii to nejde.