Antiparazitní obojek-vliv na ostatní zvířata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Věra K

6.4.2015 22:18
Věra K

XXX.XXX.231.83

Dobrý den, již dlouhou dobu bojujeme s blechami. Zkusila jsem uplně vše-odblešení u veterináře, pipety, spreje, vše jsem několikrát prala, ale stále se vracejí. Máme tři kočky a psa, takže je tento proces opravdu náročný. Poslední možnost jsou antiparazitní obojky, ale máme zároveň i leguána, který žije na volno v bytě a kočky se s ním celý den vyhřívají na okně. Můžou být takto s obojkem pro leguána nebezpečné? Bohužel ve 2kk je není možné oddělit.
Mockrát děkuji za odpověď.

7.4.2015 15:28
radiata

XXX.XXX.65.85

Věra K napsal(a):
Dobrý den, již dlouhou dobu bojujeme s blechami. Zkusila jsem uplně vše-odblešení u veterináře, pipety, spreje, vše jsem několikrát prala, ale stále se vracejí. Máme tři kočky a psa, takže je tento proces opravdu náročný. Poslední možnost jsou antiparazitní obojky, ale máme zároveň i leguána, který žije na volno v bytě a kočky se s ním celý den vyhřívají na okně. Můžou být takto s obojkem pro leguána nebezpečné? Bohužel ve 2kk je není možné oddělit.
Mockrát děkuji za odpověď.

Leguan nema co robit s kockami na parapete. Kocka obyva byt, leguan ma obyvat terarium, svoju volieru,..no nie byt a parapet. Toto dodrzte a mate po probleme.

Věra K

7.4.2015 17:14
Věra K

XXX.XXX.231.83

Leguán žije navolno celý svůj život, tedy 10 let, při zavření do terária velikosti 2x2 metry skákal tak dlouho na sklo, aby se dostal ven, až si zlomil nohu. Nezlobte se, ale je o něj kvalitně postaráno a toto není předmětem dotazu. Pokud chcete kritizovat a soudit lidi, kteří se o svá zvířata nestarají, běžte se prosím podívat do některého z utulků či záchranné stanice nebo minimálně do zoo. Děkuji.

7.4.2015 17:25
tom91

XXX.XXX.36.124

radiata napsal(a):
Leguan nema co robit s kockami na parapete. Kocka obyva byt, leguan ma obyvat terarium, svoju volieru,..no nie byt a parapet. Toto dodrzte a mate po probleme.

Ale má! Nevím kde jinde by měl bejt! To jsou dneska chovatelé.. Takovej leguan potřebuje neustálou společnost kočky. Dle vašeho příspěvku soudím ze jste leguana neměl ani s kočkama, natož bez koček!..hele želvy

Věra K

7.4.2015 17:29
Věra K

XXX.XXX.231.83

Když je takto spokojený, tak promiňte za tuto troufalost, ale já ho zavírat nebudu:) a věřte nebo ne, ale on umí dát najevo, co se mu nelíbí...

7.4.2015 17:39
pajoš

XXX.XXX.111.236

Nedoporučuju, leguán pachové vjemy přijímá špičkou jazyka, aby si " nelízl" toho obojku- nic dobrého to nebude.

Věra K

7.4.2015 17:53
Věra K

XXX.XXX.231.83

Já se hlavně vůbec nechci s nikým přít na téma chování leguána volně v bytě, samozřejmě bych uvítala, kdybych ho mohla zavřít do terária. V teráriu vyrůstal, ale v období, kdy mu začalo být nedostatečné a všichni jsme dpolečnými silami šetřili na nové, ho rodiče naučili každý den být navolno, bohužel se mu to zalíbilo, nové terárium se stalo nepřítelem číslo jedna a leguánovo celodenní skákáni na sklo dkončilo urazem uvedeným výše, na ten popud mi ho rodiče zabalili do krabice, terárium prodali a leguána jsem si musela odvézt. Zkoušela jsem ho udat do chovu s více leguány, kde by ho zaměstnaly ostatní samičky, ale neuspěšně. No skončilo to tak že má z parapetu otevřené terárium, spát chodí na garnýž a kálet na papír v rohu místnosti. Celý den kouká z okna, roste jako z vody a pravidelně se svléká. Z toho všeho soudím, že je spokojený. Chápu, že se to zkušeným chovatelům nezdá, ale dělám, co můžu a je to pro mě po těch letech už člen rodiny. Tak tolik na vysvětlenou:).

7.4.2015 19:58
elisak

XXX.XXX.243.151

Pokud nemáte v bytě aspoň 25 - 26C a samozřejmně vyhřevný místo pro legoše nějakých 35C + UV, tak je to špatně. On to nějakou dobu vydrží (klidně několik let), ale postupně se mu vyčerpává organismus, protože nemá potřebný teploty na trávení atd...
Ale je to Vaše zvíře...

8.4.2015 11:16
michal.siegel

XXX.XXX.179.112

Přesně tak. Chovejte leguána v podmínkách, které potřebuje a nebudete muset tyto bezpředmětné dotazy řešit. Leguán patří do terária, má naprosto odlišné požadavky na podmínky od kočky. Jen podotknu - ze správně zařízeného terária se leguán rozhodně nesnaží uniknout do dalších nevyhovujících podmínek nárazy na sklo, až si z toho, chudák malá, zlomí nohu.

8.4.2015 12:54
draken

XXX.XXX.153.126

Přesně jak píše elisak. Do teraria se zvířata nezavírají za trest, ale aby se jim tam snáze vytvořily vhodné podmínky. Klidně ho chovejte na volno, ale pak musíte vytvořit vhodné podmínky v celé místnosti. Pochybuji, že máte na parapetu umístěnou výbojku s UV složkou. Slunce za oknem nestačí. Sklo UV dokonale odfiltruje. Nádrž s vodou na vykoupání. Teplota v celé místnosti atd.

8.4.2015 14:14
radiata

XXX.XXX.65.85

michal.siegel napsal(a):
Přesně tak. Chovejte leguána v podmínkách, které potřebuje a nebudete muset tyto bezpředmětné dotazy řešit. Leguán patří do terária, má naprosto odlišné požadavky na podmínky od kočky. Jen podotknu - ze správně zařízeného terária se leguán rozhodně nesnaží uniknout do dalších nevyhovujících podmínek nárazy na sklo, až si z toho, chudák malá, zlomí nohu.

Tu to vidim na prehraty boj. Parapet a macka." Ideal" pre legeuana. Ked na to nemate moznost vytvorit vhodne podmienky, neda sa to u vas realizovat z nejakych dovodov, zviera darujte nejakemu tera klubu, kruzku...urcite lepsie volba, ako parapet a kontakt s mackou.

8.4.2015 14:15
radiata

XXX.XXX.65.85

Věra K napsal(a):
Já se hlavně vůbec nechci s nikým přít na téma chování leguána volně v bytě, samozřejmě bych uvítala, kdybych ho mohla zavřít do terária. V teráriu vyrůstal, ale v období, kdy mu začalo být nedostatečné a všichni jsme dpolečnými silami šetřili na nové, ho rodiče naučili každý den být navolno, bohužel se mu to zalíbilo, nové terárium se stalo nepřítelem číslo jedna a leguánovo celodenní skákáni na sklo dkončilo urazem uvedeným výše, na ten popud mi ho rodiče zabalili do krabice, terárium prodali a leguána jsem si musela odvézt. Zkoušela jsem ho udat do chovu s více leguány, kde by ho zaměstnaly ostatní samičky, ale neuspěšně. No skončilo to tak že má z parapetu otevřené terárium, spát chodí na garnýž a kálet na papír v rohu místnosti. Celý den kouká z okna, roste jako z vody a pravidelně se svléká. Z toho všeho soudím, že je spokojený. Chápu, že se to zkušeným chovatelům nezdá, ale dělám, co můžu a je to pro mě po těch letech už člen rodiny. Tak tolik na vysvětlenou:).

Terarium, uv,...vhodne podmienky, na parapet zabudnite kym je cas. Ak to nejde, skuste radu vyssie a darujte ho. Urobite tym sluzbu sebe a zvieratu.

15.4.2015 21:19
Testudomen

XXX.XXX.234.1

tom91 napsal(a):
Ale má! Nevím kde jinde by měl bejt! To jsou dneska chovatelé.. Takovej leguan potřebuje neustálou společnost kočky. Dle vašeho příspěvku soudím ze jste leguana neměl ani s kočkama, natož bez koček!..hele želvy

Co to tady plácáš, blbečku?

16.4.2015 11:03
tom91

XXX.XXX.41.200

Tak tedy když si tykáme.. Jestli si myslíš, že leguan jen tak přežije bez společnosti minimálně jedný kočky, tak potom jseš ten b. ty. To je těžký a široko daleko přežil samotný leguan pouze dvoum lidem, panu Eduardovi Horáčkovi a mně. A když je koček víc, alespoň 3, tak mu nijak ani pohyb po bytě uškodit nemůže.

18.4.2015 13:25
radiata

XXX.XXX.234.158

tom91 napsal(a):
Tak tedy když si tykáme.. Jestli si myslíš, že leguan jen tak přežije bez společnosti minimálně jedný kočky, tak potom jseš ten b. ty. To je těžký a široko daleko přežil samotný leguan pouze dvoum lidem, panu Eduardovi Horáčkovi a mně. A když je koček víc, alespoň 3, tak mu nijak ani pohyb po bytě uškodit nemůže.

Nevies si najst ine forum, kde by si sa "realizoval"? Tu zo seba robis uplneho idiota.

Přidejte reakci

Přidat smajlík