Užovka červená, strach

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonymous222

13.5.2015 16:31
anonymous222

XXX.XXX.110.241

Dobrý den, jsem chovatelem užovky červené, která má tak půl roku a měří 60 cm. Vypadá to že se ji daří skvěle, všechny podmínky chovu splňuji ale nyní k otázce. Už se mi stalo 2x po sobě že byla dost agresivní...Neberu jí moc do ruk ale nevím jestli to je dobře nebo ne, vždy po jídle jak jsem ji chtěl jen přesunot do terárka tak sotva jsem se ji dotkl tak ji hlava splaskla do trojuhelníku a začala syčet, dělat esa za krkem a výpady na mě, vcelku jsem se bál, zajímalo by mě co by se mohlo stát kdyby mě kousla tudíž jak velké ma zuby a co dokážou zpusobit, neb jestli jen kousne nebo se začne omotávat popřípadě jestli ji častěji zvykat na ruku...poznámka že jsem neměl ruky cítit od myši, myl jsem si je mydlem předtím než jsem na ni sahl...
A ještě jedna otázka, dodělal jsem větčší terárium a chtěl bych do ní krajtu královskou a příjde mi že jsou spíše takové hodnější aspon nějsou tak hbité jak užovky...je to s tou agresivitou same nebo jsou to uplně milačci...?
Děkuji za všechny odpovědi.

13.5.2015 23:00
nuty

XXX.XXX.11.144

Ta guttka se prostě lekne nebo se cítí ohrožená.Může být i před svlekem.I u guttát se najdou povahou nerváci.Ted jsem byl u kamarádky a její "mazlík" dělá výpady i přes sklo (byly to pecky až jsem se bál, že si ublíží).Její máma (tý guttáty )měla stejnou povahu.U regiusky se Ti může stát to samé.Většinou klidasové, co nejvíš jenom schovaj hlavu, ale narazíš i na cholerika.Povahu podle druhu můžeš jen předpokládat, ale ne se spolehnout.

13.5.2015 23:22
nuty

XXX.XXX.11.144

Mohlo to být i tím krmením.Had by mohl tolerovat běžnou, nutnou manipulaci.Zkus jí vzít delší dobu po krmení.Pokud jí budeš "přivykat"na manipulaci násilně, bude efekt opačný než chceš, prostě Tě bude brát jako ohrožení.Kousnutí skoro nebolí, ale krev je.Mají drobné ostré zuby.Nebezpečí hrozí spíš hadovi.Může dojít k zalomení zubu (obvzlášt když s lekneš a vytrhneš se mu) a následné stomatitýdě.U krajty už je ten kousanec cejtit víc.

14.5.2015 01:30
radiata

XXX.XXX.234.25

anonymous222 napsal(a):
Dobrý den, jsem chovatelem užovky červené, která má tak půl roku a měří 60 cm. Vypadá to že se ji daří skvěle, všechny podmínky chovu splňuji ale nyní k otázce. Už se mi stalo 2x po sobě že byla dost agresivní...Neberu jí moc do ruk ale nevím jestli to je dobře nebo ne, vždy po jídle jak jsem ji chtěl jen přesunot do terárka tak sotva jsem se ji dotkl tak ji hlava splaskla do trojuhelníku a začala syčet, dělat esa za krkem a výpady na mě, vcelku jsem se bál, zajímalo by mě co by se mohlo stát kdyby mě kousla tudíž jak velké ma zuby a co dokážou zpusobit, neb jestli jen kousne nebo se začne omotávat popřípadě jestli ji častěji zvykat na ruku...poznámka že jsem neměl ruky cítit od myši, myl jsem si je mydlem předtím než jsem na ni sahl...
A ještě jedna otázka, dodělal jsem větčší terárium a chtěl bych do ní krajtu královskou a příjde mi že jsou spíše takové hodnější aspon nějsou tak hbité jak užovky...je to s tou agresivitou same nebo jsou to uplně milačci...?
Děkuji za všechny odpovědi.

To ze ju moc neberes do ruk, robis velmi dobre..na dlhsiu dobu ju nikam netahajz teraria. Nutnu manipulaciu zvladas, tak je vsetko ok. Proste je kusavejsia, casto v dospelosti to postupne ustupuje, ak nie, tenke rukavice postacia a mas po probleme..
Dalsia vec, otvorenie teraria si nesmie spajat s automatickym krmenim, proste otvor, poros, vymen vodu, neotvor terarium a nekrm hned..

14.5.2015 08:00
loraena

XXX.XXX.91.69

" vždy po jídle jak jsem ji chtěl jen přesunot do terárka" to znamená, že jí krmíte mimo tera? to je dost zbytečné, nechte jí žrát u sebe doma. ven z tera vyndavat jen kvůli čištění, případně vážení/měření.

krajty královské bývají klidnější, resp. když se bojí, tak se obvykle stočí do klubíčka, ale jak psal nuty, najdou se i kousaví jedinci. než si pořídíte krajtu, tak je potřeba počítat s tím, že jí skoro neuvidíte, narozdíl od užovky je to noční had a občas nevyleze z úkrytu ani v noci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík