Agama vousatá - vypadala jako mrtvá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2015 13:43
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Dobrý den,
dnes moje malá agamka ležela na větvi a od doby co ji mám se chovala normálně a v pořádku..ale když jsem se po chvíli vrátila do pokoje, ležela větvi, měla jakoby větší oči(zorničky) a vypadala prostě polomrtvá.Otevřela jsem terárium a obvykle když k ní natáhnu ruku tak zbystří, třeba zvedne hlavu nebo něco..ale teď nic.Nikdy takhle předtím nevypadala a mám o ni strach..sice když jsem ji potom vzala do ruky tak úplně ožila a zase je normální..
Ale i tak mám strach a zajímalo by mě čím to bylo.
Mohlo to být třeba tím že den předtím snědla většího cvrčka, nebo tím že se svlíká?
Moc děkuju za každou radu budu opravdu ráda.

Chamikon

17.5.2015 07:28
Chamikon

XXX.XXX.98.252

Nemoze. Skor ju co najmenej obtazujte vasou pozornostou. Pogona ma vetvu? Preboha na co?

17.5.2015 12:16
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Má tam pár větví protože rády šplhají vysoko?:D
Neobtěžuju ji:) jen pokud jí tam dávám jídlo nebo vlhčím či čistím terárium..a myslím že toto nemá nic společného s tím že vypadala jako kdyby fakt byla mrtvá.

17.5.2015 14:06
loraena

XXX.XXX.91.69

Vousatkám se nevlhčí terárium. Jsou to pouštní zvířata, mají mít velmi nízkou vzdušnou vlhkost..

17.5.2015 14:10
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Ano ale ona se svlíká, takže ji vlhčím :)
A obyčejně lidi co chovají agamy terárium jednou za čas navlhčí:)
Některě tak pijí, že olizují kapky ze skla:)
A bodla by spíš nějaká odpověd na můj dotaz).

Terraristik

17.5.2015 20:18
Terraristik

XXX.XXX.234.157

Pogonu netreba rosiť keď sa zvlieka, nie je to had!

17.5.2015 21:51
loraena

XXX.XXX.91.69

Vzhledem k tomu, že v dotazu je 0 informací o podmínkách chovu, stáří, váze agamy, nedá se nic víc než hádat..

Přestala bych rosit, je to k ničemu. Agamám dávejte napít tak, že jí na nos kápnete vodu a když bude chtít, slízne to.. ale většinou jim stačí vláha ze zeleniny. Případně se to dělá tak, že napustíte do umyvadla/vany trochu vody a agamky se tam na chvilku daj, když chtějí, tak se napijí.

Apatie je nejčastěji projev křivice (to je z nedostatku UVB nebo vápníku). Může být zamořená roupama případně kokcidiema. Kdy jste naposled nechala dělat parazitologii? Může to být ale cokoliv jiného, nikdo vám nic přesnějšího bez dalších informací neřekne. Nejspolehlivější je zajít za veterinářem specializovaným na plazy.

17.5.2015 22:07
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Pogonu netreba rosiť keď sa zvlieka, nie je to had!

Pardon že jsem se zeptala..je to mládě a co vím i od lidí co je chovají tak jednou za čas je rosí..voda je nezabije.

17.5.2015 22:15
Christineacide

XXX.XXX.22.200

loraena napsal(a):
Vzhledem k tomu, že v dotazu je 0 informací o podmínkách chovu, stáří, váze agamy, nedá se nic víc než hádat..

Přestala bych rosit, je to k ničemu. Agamám dávejte napít tak, že jí na nos kápnete vodu a když bude chtít, slízne to.. ale většinou jim stačí vláha ze zeleniny. Případně se to dělá tak, že napustíte do umyvadla/vany trochu vody a agamky se tam na chvilku daj, když chtějí, tak se napijí.

Apatie je nejčastěji projev křivice (to je z nedostatku UVB nebo vápníku). Může být zamořená roupama případně kokcidiema. Kdy jste naposled nechala dělat parazitologii? Může to být ale cokoliv jiného, nikdo vám nic přesnějšího bez dalších informací neřekne. Nejspolehlivější je zajít za veterinářem specializovaným na plazy.

Koupila jsem ji před 7 dny na burze..je to ještě mládě, velká i s ocasem je asi 17-19 cm..je zdravá, chová se normálně a bez problémů.Podmínky má takové jako všichni co chovají agamy doporučují, terárium má zařízené dobře, a bylo to poprvé co takhle vypadala..od té doby se chová zase jako předtím..UVBexoterra má 13W, silnější tam nebylo.
Jediný problém je jen to, že mi nejí zeleninu.
Ale přišlo mi zvláštní, že opravdu vypadala jako polomrtvá a když jsem ji vzala do ruky je zase OK až do teď:).

17.5.2015 23:03
loraena

XXX.XXX.91.69

U takhle mladé agamky je normální, že nežere zeleninu. To přijde až později. Pokud jí máte takhle krátce, může se projevovat něco, co si s sebou už přinesla od chovatele. Určitě doporučuju poslat bobky na rozbor.

Možná byla jen málo nahřátá (pozná se to taky tak, že je hodně tmavá), to je pak méně aktivní. Naše agamy mají na výhřevu 45 stupňů a nejchladnější místo 27.

17.5.2015 23:06
Christineacide

XXX.XXX.22.200

loraena napsal(a):
U takhle mladé agamky je normální, že nežere zeleninu. To přijde až později. Pokud jí máte takhle krátce, může se projevovat něco, co si s sebou už přinesla od chovatele. Určitě doporučuju poslat bobky na rozbor.

Možná byla jen málo nahřátá (pozná se to taky tak, že je hodně tmavá), to je pak méně aktivní. Naše agamy mají na výhřevu 45 stupňů a nejchladnější místo 27.

Je hezky světlá:)
Nojo ale ona měla i takové velké oči..i moje máti mě zavolala jestli mi příjde v pořadku..
Určitě vezmu, a klasický veterinář mi rozbor neudělá, budu muset za specializovaným na terarijní zvířata že?

18.5.2015 07:46
loraena

XXX.XXX.91.69

Tak parazitologii asi udělá každý vet, ale doporučuju poslat to do exomedu, protože záleží na tom, na co všechno dělají testy a v tom jsou pak mezi jednotlivými laboratořemi rozdíly. Tady kdyžtak přímo odkaz - http://exomed.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=90&lang=cs.

Jinak tohle se určitě vyplatí udělat u každého nového zvířete, bez ohledu na to, jak dobře a bezproblémově vypadá. A pak zvlášť u agam je dobré to jednou za čas zopakovat.. může se totiž stát, že koupíte krmný hmyz od nějakého malého chovatele, který vrací nesežrané kousky zpět do chovu a to pak ten hmyz může mít parazity na povrchu těla. Taktéž agamy mají téměř vždy roupy, dneska už se je skoro žádný veterinář nesnaží uplně vyléčit (ono to s agamama ani moc nejde, olizujou kde co, klidně i svoje bobky), ale kontroluje se míra zamoření.

18.5.2015 11:55
Christineacide

XXX.XXX.26.165

loraena napsal(a):
Tak parazitologii asi udělá každý vet, ale doporučuju poslat to do exomedu, protože záleží na tom, na co všechno dělají testy a v tom jsou pak mezi jednotlivými laboratořemi rozdíly. Tady kdyžtak přímo odkaz - http://exomed.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=90&lang=cs.

Jinak tohle se určitě vyplatí udělat u každého nového zvířete, bez ohledu na to, jak dobře a bezproblémově vypadá. A pak zvlášť u agam je dobré to jednou za čas zopakovat.. může se totiž stát, že koupíte krmný hmyz od nějakého malého chovatele, který vrací nesežrané kousky zpět do chovu a to pak ten hmyz může mít parazity na povrchu těla. Taktéž agamy mají téměř vždy roupy, dneska už se je skoro žádný veterinář nesnaží uplně vyléčit (ono to s agamama ani moc nejde, olizujou kde co, klidně i svoje bobky), ale kontroluje se míra zamoření.

Dobře děkuju moc.

Terraristik

18.5.2015 18:57
Terraristik

XXX.XXX.234.1

Christineacide napsal(a):
Koupila jsem ji před 7 dny na burze..je to ještě mládě, velká i s ocasem je asi 17-19 cm..je zdravá, chová se normálně a bez problémů.Podmínky má takové jako všichni co chovají agamy doporučují, terárium má zařízené dobře, a bylo to poprvé co takhle vypadala..od té doby se chová zase jako předtím..UVBexoterra má 13W, silnější tam nebylo.
Jediný problém je jen to, že mi nejí zeleninu.
Ale přišlo mi zvláštní, že opravdu vypadala jako polomrtvá a když jsem ji vzala do ruky je zase OK až do teď:).

Dobré zariadene? Ako to ty vy viete posúdiť? Určite neviete, tak nám tu neplacajte kraviny. Mudruje te, no základné faktory nezvláda te sama vôbec. UVB máte na prd, rosite, zeleninu chcete dávať mláďatu, čo aj dospelým je kravina ďalšia. Zelené kŕmenie neznači zeleninu preboha.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2015 19:06

Terraristik napsal(a):
Dobré zariadene? Ako to ty vy viete posúdiť? Určite neviete, tak nám tu neplacajte kraviny. Mudruje te, no základné faktory nezvláda te sama vôbec. UVB máte na prd, rosite, zeleninu chcete dávať mláďatu, čo aj dospelým je kravina ďalšia. Zelené kŕmenie neznači zeleninu preboha.

Nechceš se uklidnit...?

18.5.2015 19:30
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):

Nic ve zlým:D ale ani, zeleninu jíst mají, protož fakt nevím kde v zimě chytneš cvrčka nebo nějaký hmyz..a já myslím že zvládám, mám kamaráda chovatele agam takže moc nemudruj ty ;)
A posoudit asi můžu, když ji mam každý den na očích.
Agamu ani terárium si neviděl tak si své hlody nech:).

tarantel1

19.5.2015 14:28
tarantel1

XXX.XXX.50.140

A nespala ta agama jenom? Jinak by bylo opravdu dobré ty podmínky chovu podrobněji popsat. Je vidět, že si věříte, že máte všechno OK ale je lepší se o tom přesvědčit. Rýpalů si nevšímejte, každý nějak začínal. Co se týče rosení, někteří to skutečně u mláďat doporučují takže moc nechápu to pohoršování nad tím. Akorát doufám, že máte dobře větrané terárium a netřeba z něj dělat prales, stačí opravdu lehce. Úplně nejlepší je dát agamě do terária mělkou nádrž s vodou, do které se vejde. Moje agamy se při svlékání naloží do vody a i jindy se občas koupou. Co se týče zeleného krmení, moje agamy ho přijímaly už jako mláďata ale některé ho skutečně začnou přijímat až později. UVB máte slabé, pro vousatky by to chtělo výbojku - ale neznám velikost terária, takže nemůžu doporučit nic konkrétního. Vitamíny a minerály dáváte jaké?

19.5.2015 22:37
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Mám ji na očích každý den a takhle opravdu ještě nespala..vypadala fakt špatně.
Terárium jí samozřejmě větrám, misku do které se chodí namočit taky,..o tom UVB vím ale přivezla jsem ji z burzy a ještě ten den jsem jela koupit světlo protože předtím se rozbilo v autě, tak jsem zatím vzala to nejsilnější co tam bylo než pořídím silnější..
Terárium je 41x80x40 (šxdxv).

19.5.2015 22:45
Christineacide

XXX.XXX.22.200

tarantel1 napsal(a):
A nespala ta agama jenom? Jinak by bylo opravdu dobré ty podmínky chovu podrobněji popsat. Je vidět, že si věříte, že máte všechno OK ale je lepší se o tom přesvědčit. Rýpalů si nevšímejte, každý nějak začínal. Co se týče rosení, někteří to skutečně u mláďat doporučují takže moc nechápu to pohoršování nad tím. Akorát doufám, že máte dobře větrané terárium a netřeba z něj dělat prales, stačí opravdu lehce. Úplně nejlepší je dát agamě do terária mělkou nádrž s vodou, do které se vejde. Moje agamy se při svlékání naloží do vody a i jindy se občas koupou. Co se týče zeleného krmení, moje agamy ho přijímaly už jako mláďata ale některé ho skutečně začnou přijímat až později. UVB máte slabé, pro vousatky by to chtělo výbojku - ale neznám velikost terária, takže nemůžu doporučit nic konkrétního. Vitamíny a minerály dáváte jaké?

A bylo mi doporučeno místo toho kupovat ty minerály apod. plné umělotin, tak rozdrtit skořápku vajíčka na prášek a obalit v tom mokré cvrčky jako nahradu toho že nechce zeleninu.

Terraristik

20.5.2015 08:22
Terraristik

XXX.XXX.234.140

Nic ve zlým:D ale ani, zeleninu jíst mají, protož fakt nevím kde v zimě chytneš cvrčka nebo nějaký hmyz..a já myslím že zvládám, mám kamaráda chovatele agam takže moc nemudruj ty ;)
A posoudit asi můžu, když ji mam každý den na očích.
Agamu ani terárium si neviděl tak si své hlody nech:).

Cvrčky sa v zime nechytaju a ani nikto ich nechyta. Tie sa proste zadovažia. Trepeš sprostosti. Zelenina. Kde v prírode podla teba pogonam nájde zeleninu? Okrem sezon nejakych plodov, ktoré nie su pre zmenu opätovne zeleninou. Zelené krmivo je hlavnou zlozkou potravy u adultnych zvierat-co sa tyka rastlinnej zložky! Zeleninu keď už, predkladat občas. UVB zdroj máš úplne na figu, ako zdroj uvb pre taketo zviera nedostačujúce.
Na zaver len jedno..Si mudra ako rumunske radio, no zviera ti odchádza na druhý svet. Zaklad že vsetko máš super a všetkych nas este o tom ides presviedcat. Milujem takýchto exotov ako si ty.

Terraristik

20.5.2015 08:31
Terraristik

XXX.XXX.234.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechceš se uklidnit...?

Nie nechcem, pri takýchto tupcov mám s tým problém. Všetko má top zariadene, veď ona to vidi každý deň..Urcite je toto argument zdravého jedinca? URČITE NIE JE! Cvrčky nedáva, lebo ich v zime nechyti. UVB ma super, exoterru, no podľa mňa nie par cm od zvierat ako to musi byť a visi jej tam na prd, aj keď horší zdroj už asi nie je.
No všetko na podľa nej super. Len mala chybička, kape zviera.

20.5.2015 10:29
loraena

XXX.XXX.91.69

Tak ono mezi zeleninu patří i listová zelenina, např rukola, polníček.. prostě obecně když mluvím o rostlinné stravě, tak tomu říkám zelenina, netřeba tedy chytat za slovo (zelenina vs. zelené krmivo).

http://www.agamabradata.sk/otazky-a-odpovede/potrava/

tady je pěkně rozepsáno, čím krmit a naopak co agamám nikdy nedávat
našim agamám jednu dobu chutnala nejvíc mrkvová nať, teď už z ní moc nadšené nejsou, musí se jim to střídat.. ale přes léto to není takový problém, spousta se toho dá nasbírat venku.

Terraristik

20.5.2015 11:09
Terraristik

XXX.XXX.116.26

loraena napsal(a):
Tak ono mezi zeleninu patří i listová zelenina, např rukola, polníček.. prostě obecně když mluvím o rostlinné stravě, tak tomu říkám zelenina, netřeba tedy chytat za slovo (zelenina vs. zelené krmivo).

http://www.agamabradata.sk/otazky-a-odpovede/potrava/

tady je pěkně rozepsáno, čím krmit a naopak co agamám nikdy nedávat
našim agamám jednu dobu chutnala nejvíc mrkvová nať, teď už z ní moc nadšené nejsou, musí se jim to střídat.. ale přes léto to není takový problém, spousta se toho dá nasbírat venku.

Ano v zime urcite, no nie je to zelenina! V sezone čo lúka dá, púpava, kvety,..no tu to nena zmysel, vsetko už vie, aj keď odbabrala zviera ktore zvládne aj de-bil.

tarantel1

20.5.2015 13:54
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Mám tomu rozumět tak, že agama v zimě nežrala nic jiného, než zeleninu, kterou nežere? Cvrčky můžete koupit i v zimě ve zverimexu! K tomu osvětlení, to terárium je dost malé. Takže když výbojku, tak solar raptor 35W. Z kompaktů je momentálně dobrá také žárovka EXO TERRA Reptile UVB200. Neptala jsem se, jestli terárium větráte ale jaké má udělané odvětrání od výrobce. Nevím, z čeho ostatní vyčetli, že agama je úplně KO, takže zadavatelko, jak to vypadá s agamou aktuálně?

20.5.2015 16:29
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Nie nechcem, pri takýchto tupcov mám s tým problém. Všetko má top zariadene, veď ona to vidi každý deň..Urcite je toto argument zdravého jedinca? URČITE NIE JE! Cvrčky nedáva, lebo ich v zime nechyti. UVB ma super, exoterru, no podľa mňa nie par cm od zvierat ako to musi byť a visi jej tam na prd, aj keď horší zdroj už asi nie je.

Neříkám že mám všechno top a nejlepší, ale že ji vidím každý den a nikdy takhle předtím(ani teď už ne) nevypadala, stačí číst.
A mám ji teprve 10 dní takže nevím proč bych jí neměla dávat cvrčky..nevykládej tady jako kdybys terárium viděl, a rozhodně neumírá od té doby je v pořádku jako předtím :).

20.5.2015 16:33
Christineacide

XXX.XXX.22.200

tarantel1 napsal(a):
Mám tomu rozumět tak, že agama v zimě nežrala nic jiného, než zeleninu, kterou nežere? Cvrčky můžete koupit i v zimě ve zverimexu! K tomu osvětlení, to terárium je dost malé. Takže když výbojku, tak solar raptor 35W. Z kompaktů je momentálně dobrá také žárovka EXO TERRA Reptile UVB200. Neptala jsem se, jestli terárium větráte ale jaké má udělané odvětrání od výrobce. Nevím, z čeho ostatní vyčetli, že agama je úplně KO, takže zadavatelko, jak to vypadá s agamou aktuálně?

Koupila jsem si ji teď 10.5, nevím co jí dával předtím majitel jíst, možá že v zimě taky ještě ani nebyla na světě, je to mládě.
Vím ze jak vyroste bude potřebovat větší, ale na mládě to stačí zatím.
Odvětrání je udělaný širší pruh na horní straně..a od té doby je zase čiperná jako předtím, takže tyhle moudra že pomalu umírá apod. moc nechápu proč někdo píše když agamku neviděl.

tarantel1

20.5.2015 16:43
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Takže žere normálně? Já bych tedy venku hmyz moc nechytala, může být kontaminován pesticidy z postřiků atd. A koupila bych nějaký kompletní vitamíno-minerální přípravek, ve kterém budete obalovat každou potravu. Příčinu "kolapsu" agamy bych hledala buď v nějakém přiotrávení nebo v nedostatku minerálů a vitamínů. Odvětrání terária pouze vrchní stranou také není ideální, pro cirkulaci vzduchu je potřeba větrání jak nahoře, tak i dole. Může mít v terárku klidně špatný vzduch. Ty rozměry jsou pro mládě dostačující ale do budoucna bych pořídila alespoň 100cm na délku a DVOJÍ odvětrání. Teploty v teráriu má jaké?

20.5.2015 16:50
Christineacide

XXX.XXX.22.200

tarantel1 napsal(a):
Takže žere normálně? Já bych tedy venku hmyz moc nechytala, může být kontaminován pesticidy z postřiků atd. A koupila bych nějaký kompletní vitamíno-minerální přípravek, ve kterém budete obalovat každou potravu. Příčinu "kolapsu" agamy bych hledala buď v nějakém přiotrávení nebo v nedostatku minerálů a vitamínů. Odvětrání terária pouze vrchní stranou také není ideální, pro cirkulaci vzduchu je potřeba větrání jak nahoře, tak i dole. Může mít v terárku klidně špatný vzduch. Ty rozměry jsou pro mládě dostačující ale do budoucna bych pořídila alespoň 100cm na délku a DVOJÍ odvětrání. Teploty v teráriu má jaké?

Ano žere normálně..ale jen cvrčky, pampelišky, jetel apod. NEchce ani když jsou natrhané na malé kousky..cvrčky jí obaluju v nadrcené vaječné skořápce, ale je pravda žr to tak dělám až poslední 2 nebo 3 dny..větrám jí tak že nechám tak 15.min pootevřené dvířka...teplotu má přes noc asi 20-22 stupňů a přes den mezi 34-36 (chladnější a výhřevnější místo..má z kamenů udělanou jakoby jeskyňku, pod kterou chodí když chce úplně do stínu.

20.5.2015 16:51
Christineacide

XXX.XXX.22.200

tarantel1 napsal(a):

Cvrčky beru od kamaráda který je chová, on sám má spoustu zvířat od pavouků, leguánů až po lišku, takže z venku má občas třeva kobylku pokud se někde vyskytne.

tarantel1

20.5.2015 17:48
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Tak vidím problém jen v těch vitamínech a minerálech. Obalovat všechno a když je to mládě, radši kupte nějaký komerční přípravek. Já mladé "odchovala" na Roboranu pro plazy plus vápník - třeba ty skořápky klidně můžete použít k tomu. Cvrčky hoďte prostě do nějaké sklenice, nasypte trochu prášku a zatřepejte. Při každém krmení. No a to lepší UVB bude také nutné.

20.5.2015 18:23

Terraristik napsal(a):

I přes to se můžeš vyvarovat urážkám...
Ono to tvoje vyjadřování taky o něčem svědčí.

Terraristik

20.5.2015 21:00
Terraristik

XXX.XXX.234.21

I přes to se můžeš vyvarovat urážkám...
Ono to tvoje vyjadřování taky o něčem svědčí.

Rád sa zapájaš do čoho ta nič nie je, ako čítam robíš to často. Budem si písať čo uznam za vhodné a teba je do toho prd.

20.5.2015 22:10
Christineacide

XXX.XXX.22.200

tarantel1 napsal(a):
Tak vidím problém jen v těch vitamínech a minerálech. Obalovat všechno a když je to mládě, radši kupte nějaký komerční přípravek. Já mladé "odchovala" na Roboranu pro plazy plus vápník - třeba ty skořápky klidně můžete použít k tomu. Cvrčky hoďte prostě do nějaké sklenice, nasypte trochu prášku a zatřepejte. Při každém krmení. No a to lepší UVB bude také nutné.

To lepší UVB mám v plánu samozřejmě pořídit, vím že má být silnější ale spěchalo to a tak jsem vzala nejsilnější co tam bylo než aby byla bez něho.
A k těm vitamínům, je nutné kupovat ? Nestačí jen ta skořápka když tam aspoň nejsou přidané umělotiny?

20.5.2015 23:01
loraena

XXX.XXX.91.69

To lepší UVB mám v plánu samozřejmě pořídit, vím že má být silnější ale spěchalo to a tak jsem vzala nejsilnější co tam bylo než aby byla bez něho.
A k těm vitamínům, je nutné kupovat ? Nestačí jen ta skořápka když tam aspoň nejsou přidané umělotiny?

Z tohohle je trochu cítit, že toho nemáte moc načteno. Vápník a vitaminy jsou 2 věci. Oboje agamám dodáváme, protože nejsme schopni zajistit takovou pestrost stravy jako je v přírodě. Vapníkem mláďatum obalujte vše, vitaminy JE potřeba koupit a dávat cca obden, až bude agama starší tak méně často. Ale tímto přístupem "fakt se to jako musí dávat?" docílíte akorát toho, že bude mít agama něčeho nedostatek a to se projeví na růstu a celkovém zdraví. Prostudujte si řádně péči o agamy a dělejte vše pro to, aby se zvíře mělo co nejlépe.

21.5.2015 08:43

Terraristik napsal(a):
Rád sa zapájaš do čoho ta nič nie je, ako čítam robíš to často. Budem si písať čo uznam za vhodné a teba je do toho prd.

Ani ne, jen mam problém s takovýma jako jsi ty.Piš si co chceš ale neurážej koho neznáš.
Věřím tomu, že kdybych navštívil tvůj chov tak najdu spousta nedostatků.Tak nepoučuj a nedělej ze sebe nadchovatele.

Terraristik

21.5.2015 11:21
Terraristik

XXX.XXX.234.147

Záverom je zrejme, že si si nič nenaštudovala a tak to zviera aj dopadlo. Proste si ho odbabrala úplne vlastným egom "dokonalosti chovu".Základ že všetko máš super a hádaš sa na všetkom. Lebo ty to máš dobre. Byť tebou uz radšej držím klapačku.

Terraristik

21.5.2015 11:25
Terraristik

XXX.XXX.234.147

Ani ne, jen mam problém s takovýma jako jsi ty.Piš si co chceš ale neurážej koho neznáš.
Věřím tomu, že kdybych navštívil tvůj chov tak najdu spousta nedostatků.Tak nepoučuj a nedělej ze sebe nadchovatele.

Kdybych si navštívil môj chov, som si istu že to ani nebudeš vediet ty posúdiť. Ja mam problém pre zmenu s exotami ako si ty, čo nevedia nájsť ani ľavú a pravú stranu vlastnej hlavy, tým pádom ani nič objektivne zhodnotiť. Netrapis ma vôbec tak tu na mňa nereaguj viac.

21.5.2015 11:54

Terraristik napsal(a):
Kdybych si navštívil môj chov, som si istu že to ani nebudeš vediet ty posúdiť. Ja mam problém pre zmenu s exotami ako si ty, čo nevedia nájsť ani ľavú a pravú stranu vlastnej hlavy, tým pádom ani nič objektivne zhodnotiť. Netrapis ma vôbec tak tu na mňa nereaguj viac.

Teď si mě začal bavit
Nejprve se vrať do školy a nauč se psát.A až přijdeš domů popros rodiče ať to zkusí znova z výchovou...
A schválně, jestli pak poznáš který palec patří ke které ruce?

21.5.2015 12:32
loraena

XXX.XXX.91.69

Teď si mě začal bavit
Nejprve se vrať do školy a nauč se psát.A až přijdeš domů popros rodiče ať to zkusí znova z výchovou...
A schválně, jestli pak poznáš který palec patří ke které ruce?

Přijde mi hloupé komentovat něčí psaní a sám mít chyby.. navíc jste sem nenapsal ani 1 příspěvek související s tématem. Bylo by pěkné, kdyby se tady přestalo spamovat kravinami typu kdo má jaký chov a kdo koho uráží, to té agamě nepomůže.

Můžete například napsat, jakou vitaminovou směs doporučujete nebo něco jiného užitečného. Já používám roboran pro plazy do kterého přidám ještě vápník navíc. Našla jsem v jedné diskusi recept na vlastní směs:

"Tato směs se skládá ze tří dílů drcených vaječných skořápek (skořápky jsou zbavené vnitřní blány velmi dobře usušené a nakonec jemně pomleté), dále tří díly plastinu a jeden díl Spofavitu(zakoupený v lékarně v tabletách a taktéž jemně rozemletý).Tyto vitamíny používám u každého krmení, občas prostřídávám s přípravkem Reptivite od ZOOMEDu.
Tak to je můj mix (recept vyčtený z nějaké starší knihy teraristiky). ".

21.5.2015 12:46
radiata

XXX.XXX.205.135

Tiez ji neznam, no zaver si snad urobi kazdy sam po precitani jej prispevkov, dotazov. Dobre ked objektivny. Obhajuje svoj chov ako nieco dokonale, no v zapati jej dochne zviera pred ocami. Napise ze ma dostatocny uv zdroj, potom vie ze je slaby. Cvrcky chce chytat vonku a v zime nebude ich davat, lebo vonku nie su, no klimaticka oblast povodu ju asi netrapi, kde potrava je dostupna skoro cely rok, napriek makkemu zimovaniu tento bod je dalsi preslap. K roseniu sa nevyjadrujem, no obcasne urcite neskodi u mladat, no tipuje ze z nej urobila pralesneho obyvatela. Aj ked je aj toto zbytocne.
Nic proti zaciatocnikom ktori sa chcu nieco dozvediet, poradit, na to je tu tento blog, no zasnem sam, co tu niektori jej podobni jedinci dokazu splodit v jednom vlakne. Obdobne je vlakno o kajmanovi, kde podvodom chce rychlo uz zviera predat dalsiemu chudakovi.
Podla mna slusne komunikujucich zaciatocnikov, nikto nenapada. No zacinaju sa tu skor zlietat ti inac zmyslajuci- nerad by som sa vyjadril presne.
Vsetkym normalnym zelam pekny den.

21.5.2015 12:48

loraena napsal(a):
Přijde mi hloupé komentovat něčí psaní a sám mít chyby.. navíc jste sem nenapsal ani 1 příspěvek související s tématem. Bylo by pěkné, kdyby se tady přestalo spamovat kravinami typu kdo má jaký chov a kdo koho uráží, to té agamě nepomůže.

Můžete například napsat, jakou vitaminovou směs doporučujete nebo něco jiného užitečného. Já používám roboran pro plazy do kterého přidám ještě vápník navíc. Našla jsem v jedné diskusi recept na vlastní směs:

"Tato směs se skládá ze tří dílů drcených vaječných skořápek (skořápky jsou zbavené vnitřní blány velmi dobře usušené a nakonec jemně pomleté), dále tří díly plastinu a jeden díl Spofavitu(zakoupený v lékarně v tabletách a taktéž jemně rozemletý).Tyto vitamíny používám u každého krmení, občas prostřídávám s přípravkem Reptivite od ZOOMEDu.

Naprosto s Vámi souhlasím, agamě to nepomůže.
Já agamy nechovám tak neradím.Terraristik očividně také nic kloudného neporadil, ale za to hned napíše...

Do té doby byly rozhovory slušné, a já se rád zapojím když vidím arogantního blbečka.

Chovu zdar

21.5.2015 12:52
radiata

XXX.XXX.205.135

loraena napsal(a):

No asi sa nasli na jednej vlnovej dlzke s dotazujucou, no ini tu uz asi nebudu.

21.5.2015 12:55
radiata

XXX.XXX.205.135

Naprosto s Vámi souhlasím, agamě to nepomůže.
Já agamy nechovám tak neradím.Terraristik očividně také nic kloudného neporadil, ale za to hned napíše...

Do té doby byly rozhovory slušné, a já se rád zapojím když vidím arogantního blbečka.

Chovu zdar

A precitaj si poriadne po com jej to napisal. A budes mudrejsi, preco jej to uz po lopate takto napisal. Dookola o tom istom.
Radsej idem odtial.

21.5.2015 13:03

radiata napsal(a):
A precitaj si poriadne po com jej to napisal. A budes mudrejsi, preco jej to uz po lopate takto napisal. Dookola o tom istom.
Radsej idem odtial.

To ano, ale nevšiml jsem si jediného urážlivého slova ze strany Christineacide.
Dá se to napsat i jinak nebo vůbec nereagovat, ne?

21.5.2015 13:21

radiata napsal(a):
No asi sa nasli na jednej vlnovej dlzke s dotazujucou, no ini tu uz asi nebudu.

Ani mě nepřekvapuje že zrovna ty se řadíš mezi ty dokonalý...

21.5.2015 15:09
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Záverom je zrejme, že si si nič nenaštudovala a tak to zviera aj dopadlo. Proste si ho odbabrala úplne vlastným egom "dokonalosti chovu".Základ že všetko máš super a hádaš sa na všetkom. Lebo ty to máš dobre. Byť tebou uz radšej držím klapačku.

Chytráky jako ty miluju..
Odbabrala? TO bych řekla kdyby tak stále vypadala, ale psala jsem tu už několikrá že jak jsem ji vzala do ruky tak od té doby je OK jako předtím, netvrdím že mám vše dokonalé, ale rozhodně nemá takové podmínky aby v nich umírala ..kdybych si myslela že mám všechno top a nejlepší tak se tady snad neptám.
A jediný kdo se tu hádá jak malé dítě jsi ty, nikdo kromě tebe se tady tak nechová

21.5.2015 15:15
Christineacide

XXX.XXX.22.200

radiata napsal(a):
Tiez ji neznam, no zaver si snad urobi kazdy sam po precitani jej prispevkov, dotazov. Dobre ked objektivny. Obhajuje svoj chov ako nieco dokonale, no v zapati jej dochne zviera pred ocami. Napise ze ma dostatocny uv zdroj, potom vie ze je slaby. Cvrcky chce chytat vonku a v zime nebude ich davat, lebo vonku nie su, no klimaticka oblast povodu ju asi netrapi, kde potrava je dostupna skoro cely rok, napriek makkemu zimovaniu tento bod je dalsi preslap. K roseniu sa nevyjadrujem, no obcasne urcite neskodi u mladat, no tipuje ze z nej urobila pralesneho obyvatela. Aj ked je aj toto zbytocne.
Nic proti zaciatocnikom ktori sa chcu nieco dozvediet, poradit, na to je tu tento blog, no zasnem sam, co tu niektori jej podobni jedinci dokazu splodit v jednom vlakne. Obdobne je vlakno o kajmanovi, kde podvodom chce rychlo uz zviera predat dalsiemu chudakovi.
Podla mna slusne komunikujucich zaciatocnikov, nikto nenapada. No zacinaju sa tu skor zlietat ti inac zmyslajuci- nerad by som sa vyjadril presne.
Vsetkym normalnym zelam pekny den.

Opravdu nevím co jsem napsala tak hroznýho že má někdo potřebu hned shazovat..a už vůbec nevím kde jsi vzal to že kominukuju neslušně..
Žádala jsem tu o radu čím to mohlo být, jestli třeba těmi vitamíny a ne předsudky ze z agamy která žije na poušti dělám pralesní zvíře..a určitě se agam nemá krmit JEN cvrčky ale i jinou stravou..a hold každý nemůže vždy jet v zimě 30km do města pro cvrčky.

Terraristik

21.5.2015 15:16
Terraristik

XXX.XXX.151.135

Ani mě nepřekvapuje že zrovna ty se řadíš mezi ty dokonalý...

Vidíme jedine teba ktorý tu dookola svoje kraviny trepe a nič k problému o ktorom sa píše, nemyslím tým pogonu, ale tvrdohlavosť dotazujucej sa, ako ti to už bolo napísané vyššie. No neverím že ty to vstrebať vôbec dokážeš. Dokonca keď ti došli argumenty, ides riešiť v jednom príspevku preklep v jednom písmene. Neviem, no napríklad sa pozri na chov, odchovy radiatu a stále asi je od teba o par levelov vyššie ako si ty. A nie len on, loraena ti to už tiež vytmavila-l. Ty petkařik.

Terraristik

21.5.2015 15:17
Terraristik

XXX.XXX.151.135

To ano, ale nevšiml jsem si jediného urážlivého slova ze strany Christineacide.
Dá se to napsat i jinak nebo vůbec nereagovat, ne?

Ty si iný blb-eček.

Terraristik

21.5.2015 15:20
Terraristik

XXX.XXX.151.135

Opravdu nevím co jsem napsala tak hroznýho že má někdo potřebu hned shazovat..a už vůbec nevím kde jsi vzal to že kominukuju neslušně..
Žádala jsem tu o radu čím to mohlo být, jestli třeba těmi vitamíny a ne předsudky ze z agamy která žije na poušti dělám pralesní zvíře..a určitě se agam nemá krmit JEN cvrčky ale i jinou stravou..a hold každý nemůže vždy jet v zimě 30km do města pro cvrčky.

Tak si nekupeuj zviera, ktorému nedokážeš zabezpečiť základne podmienky chovu a ani potravu pre pánajána. Vitamíny a minerály nemáš ani bežne naštudované, na čo kupuješ zviera keď aj na to si lenivá.

21.5.2015 15:33
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Tak si nekupeuj zviera, ktorému nedokážeš zabezpečiť základne podmienky chovu a ani potravu pre pánajána. Vitamíny a minerály nemáš ani bežne naštudované, na čo kupuješ zviera keď aj na to si lenivá.

Potravy má dost :D vápník jí doplňuju, starám se o ni ale bohužel nemůžu za to že nejí zeleninu, alesnad se to spraví jak bude starší..teplotu má takovou jakou má mít, takže jedinou vadu kterou podle názorů tady to může mít jsou ty vitamíny které ji samozřejmě koupím:)
Je akční a čiperná tak tomu moc ", rady" určitých jedinců moc neodpovídají, protože rozhodně mi neumírá před očima.

21.5.2015 15:48

Pro Terraristik..
Už jsem tu psal že agamy nechovám, tak neradím.Ale ty jsi se teda předved
Jediný co z tebe vypadlo, bylo že agama není had .To jsi uhodil hřebíček na hlavičku, to koukám.Teď vím něco nového.

Co se týče chovu tvého a Radiaty a vašeho "levelu" o tom dost pochybuji.K tomu patří ještě být seriozní a hlavně slušný.Což u vás nějak postrádám.No, není divu že na ifauna.sk to nějak moc nežije.Díky komu asi.

21.5.2015 16:15
loraena

XXX.XXX.91.69

Potravy má dost :D vápník jí doplňuju, starám se o ni ale bohužel nemůžu za to že nejí zeleninu, alesnad se to spraví jak bude starší..teplotu má takovou jakou má mít, takže jedinou vadu kterou podle názorů tady to může mít jsou ty vitamíny které ji samozřejmě koupím:)
Je akční a čiperná tak tomu moc ", rady" určitých jedinců moc neodpovídají, protože rozhodně mi neumírá před očima.

Ohledně teploty jste psala "teplotu má přes noc asi 20-22 stupňů a přes den mezi 34-36", agama ale potřebuje bodový výhřev, tam má teplotu kolik?

Jinak pro příště, zvíře si jdu koupit až když je vše připravené. Situace, že neseženete včas vhodné vybavení (osvětlení) terária, se tak nemůže stát. Navíc terárium je potřeba s kompletní výbavou nejprve otestovat na teploty. Taktéž vitaminy a potravu je potřeba zajistit ještě před koupí zvířete, např. je potřeba zjistit, kde můžu hmyz pravidelně kupovat případně se rozhodnout, zda není výhodné založit si doma svůj chov švábů/cvrčků. To jsou naprosté základy a nebyly dodrženy, takže se nedivte prudkým reakcím.

21.5.2015 18:47
radiata

XXX.XXX.234.20

Pro Terraristik..
Jediný co z tebe vypadlo, bylo že agama není had .To jsi uhodil hřebíček na hlavičku, to koukám.Teď vím něco nového.

Co se týče chovu tvého a Radiaty a vašeho "levelu" o tom dost pochybuji.K tomu patří ještě být seriozní a hlavně slušný.Což u vás nějak postrádám.No, není divu že na ifauna.sk to nějak moc nežije.Díky komu asi.

Ty si pochybuj jedine o chove niekoho, kto sa s tebou zaobera a kto s tebou komunikuje, nie o mojom, mne si ukradnuty, tak mna do toho nezapajaj a ries si svoj chov, co mna tiez netrapi!.Ja na toto nie som zvedavy a ako citam, tak citam si tu jediny kto dookola do toho..co uz bolo spomenute.

21.5.2015 18:54
Testudomen

XXX.XXX.234.20

radiata napsal(a):
Ty si pochybuj jedine o chove niekoho, kto sa s tebou zaobera a kto s tebou komunikuje, nie o mojom, mne si ukradnuty, tak mna do toho nezapajaj a ries si svoj chov, co mna tiez netrapi!.Ja na toto nie som zvedavy a ako citam, tak citam si tu jediny kto dookola do toho..co uz bolo spomenute.

21.5.2015 18:55
Testudomen

XXX.XXX.234.20

loraena napsal(a):
Ohledně teploty jste psala "teplotu má přes noc asi 20-22 stupňů a přes den mezi 34-36", agama ale potřebuje bodový výhřev, tam má teplotu kolik?

Jinak pro příště, zvíře si jdu koupit až když je vše připravené. Situace, že neseženete včas vhodné vybavení (osvětlení) terária, se tak nemůže stát. Navíc terárium je potřeba s kompletní výbavou nejprve otestovat na teploty. Taktéž vitaminy a potravu je potřeba zajistit ještě před koupí zvířete, např. je potřeba zjistit, kde můžu hmyz pravidelně kupovat případně se rozhodnout, zda není výhodné založit si doma svůj chov švábů/cvrčků. To jsou naprosté základy a nebyly dodrženy, takže se nedivte prudkým reakcím.

21.5.2015 18:57
Testudomen

XXX.XXX.234.20

Pro Terraristik..

Ty musis mit neskutecne vypatlanou palici chlapecku.

21.5.2015 19:42

radiata napsal(a):

Když jsem ti ukradenej, tak proč si se do toho vměšoval?Honem si pospíchal zastávat se hulváta...

21.5.2015 19:49

Testudomen napsal(a):
Ty musis mit neskutecne vypatlanou palici chlapecku.

No a ty jsi tady chyběl.Další z těch co mají místo pusy bidet.
To mi řekni, co máš proti tomu když se zastanu někoho komu se začne bezdůvodně nadávat?
Jestli ti to přijde normální tak s tebou není něco v pořádku.Asi stejný hnízdo...

21.5.2015 22:35
Christineacide

XXX.XXX.22.200

loraena napsal(a):

Světlo jsem koupené měla, ale rozbilo se mi v autě když se vezlo víc věcí.
Výhřevný bod má 38,5 stupňů.
Ale ona má zajištěnou potravu:)
V podstatě to co nebylo dodrženo jsou vitamíny které jsem nekoupila..
Dobře, ale já prosila o radu či návrh ne o nadávky, ty mi teda moc nepomůžou.

22.5.2015 07:51
loraena

XXX.XXX.91.69

Světlo jsem koupené měla, ale rozbilo se mi v autě když se vezlo víc věcí.
Výhřevný bod má 38,5 stupňů.
Ale ona má zajištěnou potravu:)
V podstatě to co nebylo dodrženo jsou vitamíny které jsem nekoupila..
Dobře, ale já prosila o radu či návrh ne o nadávky, ty mi teda moc nepomůžou.

Když si otevřete náhodnou stránku o chovu agam, najdete tam informaci, že na výhřevu má být 40 stupňů, může být až 45, takže je ještě co doladit (možná bude stačit jen přiblížit agamu k žárovce pomocí nějaké skalky, ale zas aby na ní nemohla dosáhnout).

A znovu opakuji, zvíře si kupuju, když mám doma hotové a terárium s kompletním vybavením, aby bylo možné ho předem několik dní testovat na teploty. Tzn argument, že se světlo rozbilo, je celkem o ničem.

Jinak rady už tu zazněly. Udělat parazitologii, dokoupit vitaminy, nabízet k jídlu i vhodnou rostlinnou stravu (plus doladit teploty a ideálně co nejdřív přestěhovat do terária s funkčním odvětráváním).

Terraristik

22.5.2015 09:14
Terraristik

XXX.XXX.234.159

V prvom rade by dotyčná musela vedieť rozdiel medzi vitamínmi a minerálmi. Svetlo sa jej rozbilo, preto tam má exoterru. Toto už je zábavné čítanie a vidím že úplne stráca zmysel jej niečo vôbec radiť. Veď na vsetko ma odpoveď. Petkary sú nepoučitelni, a no táto im môže veliť, ach jaj.

22.5.2015 09:19
Christineacide

XXX.XXX.220.41

Terraristik napsal(a):
V prvom rade by dotyčná musela vedieť rozdiel medzi vitamínmi a minerálmi. Svetlo sa jej rozbilo, preto tam má exoterru. Toto už je zábavné čítanie a vidím že úplne stráca zmysel jej niečo vôbec radiť. Veď na vsetko ma odpoveď. Petkary sú nepoučitelni, a no táto im môže veliť, ach jaj.

Já si nechala poradit ráda, ale slušně:).

22.5.2015 10:00

Terraristik napsal(a):

Ty jsi vážně neuvěřitelnej...
Měl by ses nad sebou zamyslet, a bacha, u tebe to bude bolet.

tarantel1

22.5.2015 11:38
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Pár začátečnických chyb od zadavatelky a taková vlna emocí a naprosto zbytečných příspěvků. Bohužel o tom a hlavně o tom je většina chovatelských diskuzí. Plevelení, kecy o ničem. Znechucuje to lidi, kteří potřebují s něčím poradit a znechucuje to i lidi, kteří by rádi poradili. Je to prostě žumpa. Ach jo. Myslíte, že to těm zvířatům chovaným v nevyhovujících podmínkách nějak pomůže? To jako vážně?

22.5.2015 13:10

tarantel1 napsal(a):
Pár začátečnických chyb od zadavatelky a taková vlna emocí a naprosto zbytečných příspěvků. Bohužel o tom a hlavně o tom je většina chovatelských diskuzí. Plevelení, kecy o ničem. Znechucuje to lidi, kteří potřebují s něčím poradit a znechucuje to i lidi, kteří by rádi poradili. Je to prostě žumpa. Ach jo. Myslíte, že to těm zvířatům chovaným v nevyhovujících podmínkách nějak pomůže? To jako vážně?

Máš pravdu a souhlasím.Nepomůže to ani zvířatům a už vůbec ne začínajícím chovatelům.Chyby dělá každý začátečník.Jenže...pak se objeví pan dokonalý (všude byl, všemu rozumí a od všeho má klíče) a začne nadávat, urážet a ponižovat.A když to vidím, tak mi to prostě nedá a napíšu mu svoje.Sám dělal blbosti, a možná je dělá dodnes.Určitě se nenarodil z agamou v ruce.A o to smutnější je, že když už si hraje na "profíka" že nedokáže podpořit někoho kdo začíná ale bude ho ztrapňovat.

Je to krásnej koníček, ale neměl by ho dělat každý.

Terraristik

22.5.2015 14:04
Terraristik

XXX.XXX.79.146

Máš pravdu a souhlasím.Nepomůže to ani zvířatům a už vůbec ne začínajícím chovatelům.Chyby dělá každý začátečník.Jenže...pak se objeví pan dokonalý (všude byl, všemu rozumí a od všeho má klíče) a začne nadávat, urážet a ponižovat.A když to vidím, tak mi to prostě nedá a napíšu mu svoje.Sám dělal blbosti, a možná je dělá dodnes.Určitě se nenarodil z agamou v ruce.A o to smutnější je, že když už si hraje na "profíka" že nedokáže podpořit někoho kdo začíná ale bude ho ztrapňovat.

Je to krásnej koníček, ale neměl by ho dělat každý.

Že to píšeš akurát ty...

Terraristik

22.5.2015 14:10
Terraristik

XXX.XXX.79.146

tarantel1 napsal(a):

Problémom tu je viac, v tomto prípade všetkých presviedča o svojej pravde, obhajuje každú svoju blbosť čo učinila pri chove jednoducho chovateľnej agamy. Vôbec si nenaštudovala základy o chove, rozdiel vitaminy-minerály a t.d. Jej úvodné príspevky boli ohľadom terária a jeho vybavenia štýlu : "ja to mam dobre, mam to super, bez chyb". Čo potom čakala? Keď všetkých ide presviedčať o...

22.5.2015 14:15

Terraristik napsal(a):
Že to píšeš akurát ty...

Nemaluj si to růžově, tím koho jsem měl na mysli, že by to neměl dělat každý, jsi ty.
Jinými slovy... Lepší tisíc začátečníků, než jeden nevychovanej neandrtálec.

Terraristik

22.5.2015 14:23
Terraristik

XXX.XXX.79.146

Nemaluj si to růžově, tím koho jsem měl na mysli, že by to neměl dělat každý, jsi ty.
Jinými slovy... Lepší tisíc začátečníků, než jeden nevychovanej neandrtálec.

Keď to povie TĹK ako si ty, je mi to fuk. Petkár ako ty je neškodný pre okolie, škodí len sám sebe. Stále nechápeš slová admina?

22.5.2015 14:43

Já to pochopil velice dobře, ale ty s tím máš očividně problém...

tarantel1

22.5.2015 18:33
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Terraristik napsal(a):
Problémom tu je viac, v tomto prípade všetkých presviedča o svojej pravde, obhajuje každú svoju blbosť čo učinila pri chove jednoducho chovateľnej agamy. Vôbec si nenaštudovala základy o chove, rozdiel vitaminy-minerály a t.d. Jej úvodné príspevky boli ohľadom terária a jeho vybavenia štýlu : "ja to mam dobre, mam to super, bez chyb". Čo potom čakala? Keď všetkých ide presviedčať o...

Ano problémů je tu víc, ale dají se řešit buď konstruktivně, nebo tak jak to děláte Vy. No napříč chovem všech ať už domácích nebo hospodářských zvířat jsou lidé, kteří jsou zkrátka na odstřel a nepatří jim do rukou ani kaktus. Jenže člověka nepřiměju něco změnit tím, že mu budu nadávat a to platí nejen v chovatelství. Buď s ním budu jednat slušně, a pokusím se změnit jeho postoj, nebo mu budu nadávat a ničeho nedosáhnu, prostě jen upustím páru. Co je pro dobro těch zvířat asi tak lepší? Ano, z některých dotazů tu člověk vyloženě kvete (tento je ještě jeden z těch lepších), ale nešlo by se vztekat někde doma potichu a dát tu prostor třeba někomu, kdo má momentálně na odpovídání dostatek psychické odolnosti? Slečna to opravdu podává poněkud nešťastně, ale má alespoň zájem. Já ze svých zkušeností s týranými zvířaty jsem ráda alespoň za to protože hodně lidí ten zájem nemá vůbec a nepoloží ani "blbý dotaz" na foru, páč mu ani za to to zvíře nestojí. Pro takové lidi je Váš styl na místě. Ne pro lidi, kteří byť pozdě projevují alespoň snahu. Může se nám to nelíbit, ale tací lidé prostě jsou a jiné to nebude. Pak je lepší starat se o své a vůbec na diskuze nechodit, když se pak akorát rozčilujete.

22.5.2015 21:55
radiata

XXX.XXX.234.152

tarantel1 napsal(a):
Ano problémů je tu víc, ale dají se řešit buď konstruktivně, nebo tak jak to děláte Vy. No napříč chovem všech ať už domácích nebo hospodářských zvířat jsou lidé, kteří jsou zkrátka na odstřel a nepatří jim do rukou ani kaktus. Jenže člověka nepřiměju něco změnit tím, že mu budu nadávat a to platí nejen v chovatelství. Buď s ním budu jednat slušně, a pokusím se změnit jeho postoj, nebo mu budu nadávat a ničeho nedosáhnu, prostě jen upustím páru. Co je pro dobro těch zvířat asi tak lepší? Ano, z některých dotazů tu člověk vyloženě kvete (tento je ještě jeden z těch lepších), ale nešlo by se vztekat někde doma potichu a dát tu prostor třeba někomu, kdo má momentálně na odpovídání dostatek psychické odolnosti? Slečna to opravdu podává poněkud nešťastně, ale má alespoň zájem. Já ze svých zkušeností s týranými zvířaty jsem ráda alespoň za to protože hodně lidí ten zájem nemá vůbec a nepoloží ani "blbý dotaz" na foru, páč mu ani za to to zvíře nestojí. Pro takové lidi je Váš styl na místě. Ne pro lidi, kteří byť pozdě projevují alespoň snahu. Může se nám to nelíbit, ale tací lidé prostě jsou a jiné to nebude. Pak je lepší starat se o své a vůbec na diskuze nechodit, když se pak akorát rozčilujete.

Ano, pekne napisane. Aj ked v desiatom prispevku tvrdit ze vsetko mam vzorove, bez chyb, uv je dostacujuce a podobne hluposti sa dookola naozaj citat nedaju. Kazdy ma nejaky prejav, casto vsak plati..Na ludsku blbost, ludskou hlupostou". Co v tomto pripade urcite plati dvojnasobne, vobec sa nedivim ze niektori stratia nervy. Ved vsetko ma urcite hranice a mieru.

tarantel1

23.5.2015 13:29
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Tak to mám ty hranice asi posunuté trochu jinde, protože bohužel vídám na internetu i ve svém okolí daleko horší věci. No co na to říct, jste šťastní lidé, pokud toto považujete za vrchol blbosti. Nebo tedy nechci vidět jak by jste komentovali ty horší věci :D
Já jsem kdysi rozpoutala úplně stejné vášně naprosto nevinným dotazem na "ochočení" krajty královské. Ano, to ochočení jsem skutečně dala do uvozovek a měla jsem na mysli toleranci nutné manipulace. No vyslechla jsem si spoustu nadávek a od té doby se na nic neptám. Všechno si prostě najdu a většinou mám to štěstí, že blbý dotaz měl odvahu položit už někdo přede mnou a schytal to za mě. Takové byly mé začátky. S Vámi teraristy, kteří jste už někde jinde co se týče náročnosti chovu, se musí mluvit tak aby člověk vážil každé slovo 2x a člověk musí mít načtené Vaše vyjadřování. Jinak tvrdě narazí. No je to zcela Vaše právo být naštváni těmito dotazy i následnými reakcemi zadavatelů. Já reagovala jen na to, že Vaše reakce v žádném případě nejsou ku prospěchu blbě chovaných zvířat, protože ten člověk se pak zasekne a nebude s Vámi komunikovat, tudíž na svém chovu nejspíš ani nic nezlepší. Mě se vždycky podařilo nuzné podmínky zvířat vylepšit pouze trpělivou prací s jejich majitelem a nervy jsem si pak léčila mimo jejich zrak. Asi věc názoru.

Jajajajajaja

23.5.2015 13:46
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.13

tarantel1 napsal(a):
Tak to mám ty hranice asi posunuté trochu jinde, protože bohužel vídám na internetu i ve svém okolí daleko horší věci. No co na to říct, jste šťastní lidé, pokud toto považujete za vrchol blbosti. Nebo tedy nechci vidět jak by jste komentovali ty horší věci :D
Já jsem kdysi rozpoutala úplně stejné vášně naprosto nevinným dotazem na "ochočení" krajty královské. Ano, to ochočení jsem skutečně dala do uvozovek a měla jsem na mysli toleranci nutné manipulace. No vyslechla jsem si spoustu nadávek a od té doby se na nic neptám. Všechno si prostě najdu a většinou mám to štěstí, že blbý dotaz měl odvahu položit už někdo přede mnou a schytal to za mě. Takové byly mé začátky. S Vámi teraristy, kteří jste už někde jinde co se týče náročnosti chovu, se musí mluvit tak aby člověk vážil každé slovo 2x a člověk musí mít načtené Vaše vyjadřování. Jinak tvrdě narazí. No je to zcela Vaše právo být naštváni těmito dotazy i následnými reakcemi zadavatelů. Já reagovala jen na to, že Vaše reakce v žádném případě nejsou ku prospěchu blbě chovaných zvířat, protože ten člověk se pak zasekne a nebude s Vámi komunikovat, tudíž na svém chovu nejspíš ani nic nezlepší. Mě se vždycky podařilo nuzné podmínky zvířat vylepšit pouze trpělivou prací s jejich majitelem a nervy jsem si pak léčila mimo jejich zrak. Asi věc názoru.

A uprimne, mate u tejto drzitelky pogony pocit, ze sa snazi nieco dozvediet, vylepsit..? Ze vnima pracne vysvetlenia, s ktorymi si tu davaju ludia pracu pre dobro zvierata..?
Ked nas tu vsetkych presviedca, ako to ma dokonale zariadene teraium, agama ma podla jej uvodnych "prispevkov" dokonca super vybavene terarium a nic jej nechyba.
Ak by to tak bolo, urcite tu nie je! Ako to, ze clovek ako ona, si ide kupit ziveho tvora, za ktoreho od tohto dna nesie zodpovednost a nenastuduje si zakladne podklady k chovu? Vobec nevie co je mineral, vitamin, ako potom moze tieto zlozky dA uprimne, mate u tejto drzitelky pogony pocit, ze sa snazi nieco dozvediet, vylepsit..? Ked nas tu vsetkych presviedca ako to ma dokonale zariadene, agama ma podla jej uvodnych "prispevkov" super vybavene terarium a nic jej nechyba.
Ak bynto tak bolo, urcite tu nie je! Ako to, ze clovek ako ona, si ide kupit ziveho tvora, za ktoreho od tohto dna nesie zodpovednost a nenastuduje si zakladne podklady k chovu? Vobec nevie co je mineral, vitamin, ako potom moze tieto zlozky spravne davkovat pre zviera, ktore bez toho proste prospievat nebude.
Potom nam tvrdi ze uv zdroj ma dostacujuci, po niekolkych dnoch jej uz konecne doslo ze nie je, no muselo jej to napisat par ludi, aby tomu vobec uverila, tak nam hodi rozpravku o rozbitom kvalitnejsiom zdroji, rypat aky to bol asi uz nema ani zmysel, straca sa uz v tom uplne. Ved napisem, ok dala som slaby, nevhodny, vymenim, aky mi doporucite? A nie rozbila som ho..ved to uz je akurat humoreska a nie diskusia.

Jajajajajaja

23.5.2015 13:57
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.13

Sorry, hodilo cast dvakrat..

23.5.2015 14:14
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Jajajajajaja napsal(a):
A uprimne, mate u tejto drzitelky pogony pocit, ze sa snazi nieco dozvediet, vylepsit..? Ze vnima pracne vysvetlenia, s ktorymi si tu davaju ludia pracu pre dobro zvierata..?
Ked nas tu vsetkych presviedca, ako to ma dokonale zariadene teraium, agama ma podla jej uvodnych "prispevkov" dokonca super vybavene terarium a nic jej nechyba.
Ak by to tak bolo, urcite tu nie je! Ako to, ze clovek ako ona, si ide kupit ziveho tvora, za ktoreho od tohto dna nesie zodpovednost a nenastuduje si zakladne podklady k chovu? Vobec nevie co je mineral, vitamin, ako potom moze tieto zlozky dA uprimne, mate u tejto drzitelky pogony pocit, ze sa snazi nieco dozvediet, vylepsit..? Ked nas tu vsetkych presviedca ako to ma dokonale zariadene, agama ma podla jej uvodnych "prispevkov" super vybavene terarium a nic jej nechyba.
Ak bynto tak bolo, urcite tu nie je! Ako to, ze clovek ako ona, si ide kupit ziveho tvora, za ktoreho od tohto dna nesie zodpovednost a nenastuduje si zakladne podklady k chovu? Vobec nevie co je mineral, vitamin, ako potom moze tieto zlozky spravne davkovat pre zviera, ktore bez toho proste prospievat nebude.
Potom nam tvrdi ze uv zdroj ma dostacujuci, po niekolkych dnoch jej uz konecne doslo ze nie je, no muselo jej to napisat par ludi, aby tomu vobec uverila, tak nam hodi rozpravku o rozbitom kvalitnejsiom zdroji, rypat aky to bol asi uz nema ani zmysel, straca sa uz v tom uplne. Ved napisem, ok dala som slaby, nevhodny, vymenim, aky mi doporucite? A nie rozbila som ho..ved to uz je akurat humoreska a nie diskusia.

Kdyby sis přečetl vše, tak víš ze jsem si poradit nechala, i jsem děkovala, ale od těch co mi to dokázali napsat slušně..tím že tady bude do mně někdo rýt, mi fakt nepomůže to vylepšit..světko se mi opravdu rozbilo:)
A že má terárium zařízené dobře jsem napsala proto, že na výhřevu má 41 stupňů, včera jsem to ještě přeměřovala..rozdíl mezi vitamíby a minerály vím, ale já tu předtím psala o tom že jí zatím cvrčky obaluju v nadrcené vaječné skořápce;)
Nestrácím se v ničem, jen chci na slušnou otázku slušnou odpověď...a to že mi tu nějaký idiot napíše že větve v terárku mít nemá, nebo že se nemá ani rosit protože není had, tak to fakt smekám teda :D..kdybych si nechtěla nechat poradit tak sem nepíšu.v.

23.5.2015 14:20
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Lidi kteří si dali práci mi tu poradit, tak těm děkuju a řídím se témi radami :) ale jak říkám, nevím proč bych si měla nechat radit od někoho kdo si dal tak akorát práci se povyšovat a nadávat..viz. to s tím že agama není had nebo to s větví v terárku a to ani nemluvim o těch nadávkách, člověk aby se pak tady bál na něco zeptat když se chce něco dozvědět a přilepšit zvířeti.

tarantel1

23.5.2015 20:52
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Jajajajajaja napsal(a):

Odpověď je jednoduchá. Ano mám ten pocit, že by si nechala poradit a mohla by podmínky zlepšit. Kdybych ho neměla (což u některých dotazů fakt nemívám) tak bych prostě neplýtvala energií a nepsala bych vůbec nic. Protože zvířeti bych stejně nepomohla a sobě vlastně taky ne. Ale prskající příspěvky plné kritiky, ideálně s vytahováním dalších prohřešků třeba z úplně jiných diskuzí, to je prostě a jednoduše "práce" naprosto na nic, ne-li přímo kontraproduktivní protože se tu pak spousta lidí opravdu bojí něco napsat.

Jajajajajaja

24.5.2015 09:43
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.24

Kdyby sis přečetl vše, tak víš ze jsem si poradit nechala, i jsem děkovala, ale od těch co mi to dokázali napsat slušně..tím že tady bude do mně někdo rýt, mi fakt nepomůže to vylepšit..světko se mi opravdu rozbilo:)
A že má terárium zařízené dobře jsem napsala proto, že na výhřevu má 41 stupňů, včera jsem to ještě přeměřovala..rozdíl mezi vitamíby a minerály vím, ale já tu předtím psala o tom že jí zatím cvrčky obaluju v nadrcené vaječné skořápce;)
Nestrácím se v ničem, jen chci na slušnou otázku slušnou odpověď...a to že mi tu nějaký idiot napíše že větve v terárku mít nemá, nebo že se nemá ani rosit protože není had, tak to fakt smekám teda :D..kdybych si nechtěla nechat poradit tak sem nepíšu.v.

Rozdiel nevieš, vyššie to maš čierne na bielom. Rovnako ako tvoj poznatok, že uv zdroj maš dostačujúci a agame stačí, veď exoterra to je.. .
O par dní už vieš že je zlý, no pôvodný si rozbila! A aky bol ten super, čo si rozbila? Snaď vitalux?Plácaš a klameš nás, jednoznačný zaver.

Jajajajajaja

24.5.2015 09:58
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.24

Aha, pogona je pozemny tvor, nešplha, vôbec už nie vysoko po konaroch. Konare a vysoko su znova vyplod tvojej..zaklad že si opäť najmúdrejšia.

24.5.2015 11:05

Jajajajajaja napsal(a):
Aha, pogona je pozemny tvor, nešplha, vôbec už nie vysoko po konaroch. Konare a vysoko su znova vyplod tvojej..zaklad že si opäť najmúdrejšia.

Opět a zase...ukázkový příspěvky od východních buranů...

tarantel1

24.5.2015 12:58
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Jajajajajaja napsal(a):

Http://www.agama.monkeyrescue.org/modules.php?name=News&file=article&sid=16
http://terarrium.websnadno.cz/Agama-vousata.html
http://www.mojihadi.nafoceno.cz/Pogona-vitticeps.html

a to jsou jen tři příklady z mnoha, s větvemi v teráriu. Člověče už fakt nevíte čeho se chytit. Vousatky jsou zemní zvířata, v pořádku, ale mají rády vyvýšená místa. Já mám v teráriu taky jednu velkou větev a polystyrenové pozadí s odpočívadly. Všechny agamy jsou věčně nasáčkované na větvi a na odpočívadlech a tak to má většina lidí. Já nevím, některá kritika je asi oprávněná, ale to co předvádíte je už fakt mazec.

24.5.2015 13:03
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Jajajajajaja napsal(a):

Nešplhá? bože..než zas začneš chytračit tak si zjisti, že spí na vysokých místech :D takž pokud není terárium s členitým pozadím tak se do terária dává pár větví..ta moje po nich teda šplhá, spí na té nejvyšší a na jedné se vyhřívá...no já spíš doufám že výplod mé fantazie jsi ty protože toto už je s tebou smutné..já jsem možná začátečník a udělala jsem s tím světlem chybu..ale to co tu tvrdíš ty je základ, že ty rozhodně nejmoudřejší nejsi :D netvrdím že jsem to já..ale ty rozhodně ne..snažíš se tady chytračit ale zatím se nějak nedaří...já se můžu pořád o chovu přiučit a zlepšit to..ale s tebou to bude bohužel pořád stejné

24.5.2015 19:03
loraena

XXX.XXX.91.69

Naše agamy taky od mala spí na vyvýšeném místě. Oni by bez něj přežili, ale když ho tam mají, tak to využijí. Občas lezou na větev, co je v teráriu kolmo od podlahy ke stropu a občas lezou na odpočívadla udělaná ve 3D stěně. Mají i na zemi úkryt, ale tam nelezou skoro nikdy.

Terraristik

24.5.2015 20:18
Terraristik

XXX.XXX.234.15

tarantel1 napsal(a):
Http://www.agama.monkeyrescue.org/modules.php?name=News&file=article&sid=16
http://terarrium.websnadno.cz/Agama-vousata.html
http://www.mojihadi.nafoceno.cz/Pogona-vitticeps.html

a to jsou jen tři příklady z mnoha, s větvemi v teráriu. Člověče už fakt nevíte čeho se chytit. Vousatky jsou zemní zvířata, v pořádku, ale mají rády vyvýšená místa. Já mám v teráriu taky jednu velkou větev a polystyrenové pozadí s odpočívadly. Všechny agamy jsou věčně nasáčkované na větvi a na odpočívadlech a tak to má většina lidí. Já nevím, některá kritika je asi oprávněná, ale to co předvádíte je už fakt mazec.

Že to ma niekto na fotkách značí niečo? Vyvýšene miesta, nie sú vetvy, ale skalné útvary, kamene, .presne toto je pre nich pridzené. Preto je lepsie tam strcit par šutrov, suter- kameň na vyhrievanie, nemiesto konárov. Agamy sa vyhrievaju na skalach, skalných utvaroch, dozaista nie na konároch. Nie je to stromovy druh, ako napríklad leguan, physignathuska,..

Terraristik

24.5.2015 20:20
Terraristik

XXX.XXX.234.15

Nešplhá? bože..než zas začneš chytračit tak si zjisti, že spí na vysokých místech :D takž pokud není terárium s členitým pozadím tak se do terária dává pár větví..ta moje po nich teda šplhá, spí na té nejvyšší a na jedné se vyhřívá...no já spíš doufám že výplod mé fantazie jsi ty protože toto už je s tebou smutné..já jsem možná začátečník a udělala jsem s tím světlem chybu..ale to co tu tvrdíš ty je základ, že ty rozhodně nejmoudřejší nejsi :D netvrdím že jsem to já..ale ty rozhodně ne..snažíš se tady chytračit ale zatím se nějak nedaří...já se můžu pořád o chovu přiučit a zlepšit to..ale s tebou to bude bohužel pořád stejné

Znova si extrémne pre múdretá? Viac nás zaujíma super rozbitý zdoj UV. Tak aký to bol? Na toto reaguj. To je zaujímavejšia téma.

24.5.2015 20:42

vyhodíte ho dveřma, a on se vrátí oknem...

Terraristik

24.5.2015 21:08
Terraristik

XXX.XXX.234.15

vyhodíte ho dveřma, a on se vrátí oknem...

Áno, zas z tvojej strany úplne hodnotný príspevok, ty veľko-terarista. Opätovne ken blábot mimo tému. Veď čo iné si tu kedy stvoril. Admin ťa už na to dôrazne upozornil v inom vlákne. Tak kľud a reaguj keď máš čo povedať.

Terraristik

24.5.2015 21:14
Terraristik

XXX.XXX.234.15

Foto biotop pogon. Suche pne, padnute konáre na zem, skaly- výhľad, slnenie...no nelezu na stromy.

Terraristik

24.5.2015 21:18
Terraristik

XXX.XXX.234.15

A male trsy..suché hrubé konáre, no na zemy..tak v terariu Áno, no orientovane horizontálne, ne vertikálne na výšku..

24.5.2015 22:53
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Znova si extrémne pre múdretá? Viac nás zaujíma super rozbitý zdoj UV. Tak aký to bol? Na toto reaguj. To je zaujímavejšia téma.

Nejsem, ale je to pravda :D
Já už o něm psala a zajímá tak akorát tebe..aby sis mohl rýpnout když s větvama ti to opět nevyšlo chytráčku ...a rozbilo se mi UVB..UV mám v pořásku pod ním má 41 stupňů:).

24.5.2015 22:59
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Že to ma niekto na fotkách značí niečo? Vyvýšene miesta, nie sú vetvy, ale skalné útvary, kamene, .presne toto je pre nich pridzené. Preto je lepsie tam strcit par šutrov, suter- kameň na vyhrievanie, nemiesto konárov. Agamy sa vyhrievaju na skalach, skalných utvaroch, dozaista nie na konároch. Nie je to stromovy druh, ako napríklad leguan, physignathuska,..

Panebože není snad jedno jestli má v terárku větev nebo kámen? Moje tam má obojí, větve a několik velkých kamenů seskládaných do skály..a vídávám ji teda od té doby co ji mám jen na větvích :D
Vyvýšené místo může být snad cokoliv, když se jí na tom líbí :)

Teď už jenom marně hledáš do čeho píchnout, ale našel sis teda pěkně hloupou věc...smutný si :) tady už nejspíš nemáš co dělat, měl by ses přesunout do jiný diskuse:).

25.5.2015 10:46
draken

XXX.XXX.153.126

Já už o něm psala a zajímá tak akorát tebe..aby sis mohl rýpnout když s větvama ti to opět nevyšlo chytráčku ...a rozbilo se mi UVB..UV mám v pořásku pod ním má 41 stupňů:).

Tady mi nedá se nezapojit. Nejsem zastáncem nesmyslných útoků na začátečníky, ale nezlobte se na mě, tady už to z vaší strany vypadá jako provokace. To snad uzná i Tarantel 1. Minimálně 7 týden pořád píšete dokola, že ten správný UVB zdroj se vám rozbil a proto tam máte (vědomě) špatný, nebo provizorní. Můžu vědět proč tam za 7 dní už nemá správný? UV má v pořádku? UV se používá na diskotékách. Dříve, či později každému dojde trpělivost. Někomu hold dříve. Poradit se vám tu snažili si myslím dost.

25.5.2015 12:35
radiata

XXX.XXX.79.146

Nechcete uz skoncit?
Tak skusim posledny krat..
1. UVB zdroj je dobry vtedy, ked je pod nim 41C? To snad zartujete?
2. Mylite si zdroj uvb ziarenia a vyhrevny zdroj. Nedivim sa vobec, ze tu uz kazdi ma z vas dost. Preboha nastudujte si zaklady, uv je asi u vas dufajme uvb, toto potrebuje vasa agama. Chapete uz?
3. Uvb zdroj mate na nic, exotera vyhrevna ziarovka nema zlozku uvb!
4. Kompakt to ma, no je nedostacujuci a ten nebude hriat, vobec nie na 41C tak ten nemate. Vybojka to asi tiez nebude.
Uz chapete? Zrozumitelnejsie vam to nikto z nas uz nedokaze podat.
5. Este stale nevieme co vhodne ste rozbila! No podla vasich vylevov, sudim ze ani to neviete vobec zhodnotit a rozdiel nepoznate, tak si nechajte preboha poradit! A nezavadzajte nas tu rozbitym a vhodnym "uv", preto ze to mate cele zle!

25.5.2015 12:39
radiata

XXX.XXX.79.146

draken napsal(a):
Tady mi nedá se nezapojit. Nejsem zastáncem nesmyslných útoků na začátečníky, ale nezlobte se na mě, tady už to z vaší strany vypadá jako provokace. To snad uzná i Tarantel 1. Minimálně 7 týden pořád píšete dokola, že ten správný UVB zdroj se vám rozbil a proto tam máte (vědomě) špatný, nebo provizorní. Můžu vědět proč tam za 7 dní už nemá správný? UV má v pořádku? UV se používá na diskotékách. Dříve, či později každému dojde trpělivost. Někomu hold dříve. Poradit se vám tu snažili si myslím dost.

Co vy viete, mozno ma uv a sleduje na nej uv pigment ako na bankovkach, ceninach..Tu to uz asi nema cenu radit a davat si tu namahu.

25.5.2015 13:11
draken

XXX.XXX.153.126

radiata napsal(a):
Co vy viete, mozno ma uv a sleduje na nej uv pigment ako na bankovkach, ceninach..Tu to uz asi nema cenu radit a davat si tu namahu.

To mi nenapadlo, i když všechno je možné

tarantel1

25.5.2015 13:52
tarantel1

XXX.XXX.50.140

UVB je špatně, já jsem doporučila dva zdroje, z toho jeden je výbojka která dá i požadovanou teplotu. Vitamíny a minerály jste snad už doufám alespoň koupila. UV je nanic, musíte tam mít UVB! Krucinál ženská...snažte se trochu. Otevřete si tyto stránky a čtěte http://www.lizards.cz/. Až budete mít všechno načteno, můžeme se bavit dál.
Pozor, někdo je tu možná bude hanit, protože mají v teráriích ty ošklivé kusy dřeva.

25.5.2015 14:33
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Pardon, chtěla jsem napsat UVA, ne UV..omlouvám se:).

25.5.2015 14:42
Christineacide

XXX.XXX.22.200

radiata napsal(a):
Nechcete uz skoncit?
Tak skusim posledny krat..
1. UVB zdroj je dobry vtedy, ked je pod nim 41C? To snad zartujete?
2. Mylite si zdroj uvb ziarenia a vyhrevny zdroj. Nedivim sa vobec, ze tu uz kazdi ma z vas dost. Preboha nastudujte si zaklady, uv je asi u vas dufajme uvb, toto potrebuje vasa agama. Chapete uz?
3. Uvb zdroj mate na nic, exotera vyhrevna ziarovka nema zlozku uvb!
4. Kompakt to ma, no je nedostacujuci a ten nebude hriat, vobec nie na 41C tak ten nemate. Vybojka to asi tiez nebude.
Uz chapete? Zrozumitelnejsie vam to nikto z nas uz nedokaze podat.
5. Este stale nevieme co vhodne ste rozbila! No podla vasich vylevov, sudim ze ani to neviete vobec zhodnotit a rozdiel nepoznate, tak si nechajte preboha poradit! A nezavadzajte nas tu rozbitym a vhodnym "uv", preto ze to mate cele zle!

Poradit jsem si nechala..ale jak říkám, slušně..

Výbojky mám, nevím na čem by jinak ty světla držely..
A teď se chci omluvit za nepřesnosti, nekoukala jsem zrovna na krabičku když jsem tu včera psala s tím "UV" :D
TAkže..pod UVA na výhřevném místě je těch 41 stupňů..a UVB je to slabé, jak tu psala tarantel, to mám 150(13 W)

To co jsem rozbila bylo silnější, bylo tuším 200. no zkrátka to co tam má doporučeně být...takže nevím proč hned celé zlé, stačí koupit nové silnější UVB.

25.5.2015 14:42
loraena

XXX.XXX.91.69

Pardon, chtěla jsem napsat UVA, ne UV..omlouvám se:).

UVA a UVB je něco jiného.. http://cs.wikipedia.org/wiki/Ultrafialov%C3%A9_z%C3%A1%C5%99en%C3%AD

Jinak jak už tady psali jiní, aby se dalo posoudit, zda je vámi používaný zdroj vhodný, je nutné, abyste napsala, jaký tedy používáte (předpoklám, že to nouzové jste už vyměnila). Pořád zmiňujete, že to máte v pořádku, ale ještě jste neuvedla název toho konkrétního výrobku.

25.5.2015 14:47
Christineacide

XXX.XXX.22.200

loraena napsal(a):
UVA a UVB je něco jiného.. http://cs.wikipedia.org/wiki/Ultrafialov%C3%A9_z%C3%A1%C5%99en%C3%AD

Jinak jak už tady psali jiní, aby se dalo posoudit, zda je vámi používaný zdroj vhodný, je nutné, abyste napsala, jaký tedy používáte (předpoklám, že to nouzové jste už vyměnila). Pořád zmiňujete, že to máte v pořádku, ale ještě jste neuvedla název toho konkrétního výrobku.

To já vím, obojí mám jen mám to UVB slabší.

Místo nouzového mám objednané přes internet silnější, tady u nás ve zverimexech mají nejsilnější to co mám já.

Obojí je značka exoterra. UVB- reptile uvb 150
A UVA - daytime heat lamp.

25.5.2015 14:49
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Tento týden beru bobek agamky k veterináři do Brna na prozkoumání, tak jestli z toho něco zjistí tak to sem napíšu v čem byla chyba, ať už je konec hádek.

25.5.2015 14:56
loraena

XXX.XXX.91.69

To já vím, obojí mám jen mám to UVB slabší.

Místo nouzového mám objednané přes internet silnější, tady u nás ve zverimexech mají nejsilnější to co mám já.

Obojí je značka exoterra. UVB- reptile uvb 150
A UVA - daytime heat lamp.

Proč jste neobjednala alespoň od Arcadia? Nechce se mi to hledat, ale myslím, že vám to někdo radil.. Každopádně na téma osvětlení je na ifauně spousta témat se spoustou doporuční. exoterra jako značka nic moc, musíte mít agamu opravdu blízko u zdroje. Mimochodem výbojka není to, co si zřejmě myslíte. kompakt (to co máte jako zdroj UVB) se dává do klasických objímek E27, narozdíl od výbojky nevydává moc tepla. Výbojka je úplně jiný zdroj tepla i UVB v jednom, většinou potřebuje předřadník.

Toto téma je rozepsané v každém návodu na chov agamek. Jinak za tu heat lamp jste zbytečně vyhodila peníze, stačí koupit 40 nebo 60W klasickou žárovku (nebo halogenku ale s jinou wattáží), jediný účel této žárovky je dělat teplo.

25.5.2015 19:58
radiata

XXX.XXX.234.137

Poradit jsem si nechala..ale jak říkám, slušně..

Výbojky mám, nevím na čem by jinak ty světla držely..
A teď se chci omluvit za nepřesnosti, nekoukala jsem zrovna na krabičku když jsem tu včera psala s tím "UV" :D
TAkže..pod UVA na výhřevném místě je těch 41 stupňů..a UVB je to slabé, jak tu psala tarantel, to mám 150(13 W)

To co jsem rozbila bylo silnější, bylo tuším 200. no zkrátka to co tam má doporučeně být...takže nevím proč hned celé zlé, stačí koupit nové silnější UVB.

Lebo je to cele zle. Exo terra ma kompakty tak isto na nic, je jedno ci uz nechate to co mate, alebo date silnejsi, stale zle co sa tyka podielu UVB pre pustne zviera, zviera z buse. Opakujem len pre vas, UVB! Uva je vam na prd, to obsahuju casto aj bezne ziarovky. Vyhodene peniaze, na to vam staci obycajna bodova ziarovka za par korun.
Kupte vybojku, napr. Arcadiu, od 80W, nepotrebuje ani predradnik, ma dostatocny vydaj UVB, mate v tom zaroven aj vyhrevny cinitel. Pouzivam ich od korytnaciek, po varany a spokojnost.
Na dosvetlenie staci potom obycajna neonova trubica, s 6500k, to sa vyrovna dennemu svetlu, urcite dnes uz T5.
Nezabudnite protiargumentovat a vazne ste potom strateny pripad. Tento druh plaza zvladaju s uspechom male deti, deti okolo 12r, ako svojho prveho plaza, divim sa ze vy mate s tym tolko problemov.

25.5.2015 20:05
Testudomen

XXX.XXX.234.137

radiata napsal(a):
Lebo je to cele zle. Exo terra ma kompakty tak isto na nic, je jedno ci uz nechate to co mate, alebo date silnejsi, stale zle co sa tyka podielu UVB pre pustne zviera, zviera z buse. Opakujem len pre vas, UVB! Uva je vam na prd, to obsahuju casto aj bezne ziarovky. Vyhodene peniaze, na to vam staci obycajna bodova ziarovka za par korun.
Kupte vybojku, napr. Arcadiu, od 80W, nepotrebuje ani predradnik, ma dostatocny vydaj UVB, mate v tom zaroven aj vyhrevny cinitel. Pouzivam ich od korytnaciek, po varany a spokojnost.
Na dosvetlenie staci potom obycajna neonova trubica, s 6500k, to sa vyrovna dennemu svetlu, urcite dnes uz T5.
Nezabudnite protiargumentovat a vazne ste potom strateny pripad. Tento druh plaza zvladaju s uspechom male deti, deti okolo 12r, ako svojho prveho plaza, divim sa ze vy mate s tym tolko problemov.

Dámo pokud vám tohle nestačí, tak hluboce před Vámi smekám, tudíž před Vaší "chytrosti" = blbosti !

25.5.2015 21:16

Testudomen napsal(a):
Dámo pokud vám tohle nestačí, tak hluboce před Vámi smekám, tudíž před Vaší "chytrosti" = blbosti !

Když se neumíš ovládat, měli by tě izolovat od veřejnosti.

25.5.2015 22:22
Christineacide

XXX.XXX.22.200

radiata napsal(a):

No bylo mi doporučený to co mám, až na to UVB.
Díky za tip určitě se po tom ohlídnu..
Nic protiargumentovat nebudu, já si nechám poradit ráda, ale člověk koupí slabší světlo a hned je blbej a všecko možny..a cena toho osvětlení co píšete je přibližně jaká?

25.5.2015 22:22
Testudomen

XXX.XXX.234.137

Když se neumíš ovládat, měli by tě izolovat od veřejnosti.

Z pocatku se na vas lidi divali jako na blbce, ale pak si zvykli, ze jo? Tak se zdrz zbytecnych komentaru. Mistr sveta a tady si honis ego? Potrebujes vsem tady něco dokazat ?Ty nevis, ze je to zbytecne?

25.5.2015 22:24
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Testudomen napsal(a):

Takže opět, člověk tu slušně píše celou dobu..a když se začne bránit, automaticky je to blbec..

25.5.2015 22:29
Christineacide

XXX.XXX.22.200

A ano 12.leté děti ji třeba mají jako první terarijní zvíře a zvládají to..ještě aby ne když ji jen krmí :D protože děcko si ve 12 ti terárium s celým zařízením asi nekoupí, to kupují rodiče :).

Terraristik

25.5.2015 23:50
Terraristik

XXX.XXX.234.154

A ano 12.leté děti ji třeba mají jako první terarijní zvíře a zvládají to..ještě aby ne když ji jen krmí :D protože děcko si ve 12 ti terárium s celým zařízením asi nekoupí, to kupují rodiče :).

Nie, detí si to zadovážia, kľudne z klubov, no také pádebilne otázky neverím že majú. Zváž možnosť že už sa na to vy..., prečítaš čo ti radia skúsenejší a radšej to doma takto urob, nečakaj, lepšia voľba nemiesto tupých príspevkov ako je tento. Vyskúšaj alternatívu už sa tu nerealizovať. Budeme ti vďační.

26.5.2015 05:28
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Terraristik napsal(a):
Nie, detí si to zadovážia, kľudne z klubov, no také pádebilne otázky neverím že majú. Zváž možnosť že už sa na to vy..., prečítaš čo ti radia skúsenejší a radšej to doma takto urob, nečakaj, lepšia voľba nemiesto tupých príspevkov ako je tento. Vyskúšaj alternatívu už sa tu nerealizovať. Budeme ti vďační.

Já to přečetla a udělám tak:) ale ty nevím co se ozýváš pokud vim rada z tebe za celou dobu nevypadla ani jedna.

26.5.2015 08:45

Testudomen napsal(a):
Z pocatku se na vas lidi divali jako na blbce, ale pak si zvykli, ze jo? Tak se zdrz zbytecnych komentaru. Mistr sveta a tady si honis ego? Potrebujes vsem tady něco dokazat ?Ty nevis, ze je to zbytecne?

Neboj, každý člověk si udělá svůj obrázek o tom kdo je blbec.A nebuď moc naivní.
O významu slova honit si ego nemáš ani tušení, ale můžu tě ujistit že to dokonale předvádíš ty a tobě podobní, a tím si zároveň něco dokazujete.Ale máš pravdu, je to zbytečné, tak to nedělejte.

tarantel1

26.5.2015 11:56
tarantel1

XXX.XXX.50.140

radiata napsal(a):

80W určitě ne. Asi jste přehlédl velikost terária. S tímhle tu agamu usmaží. Z výbojek připadá v úvahu jen něco pod 50W, což nabízí třeba Solar Raptor, ale je potřeba přeřadník.

26.5.2015 20:57
radiata

XXX.XXX.234.129

tarantel1 napsal(a):
80W určitě ne. Asi jste přehlédl velikost terária. S tímhle tu agamu usmaží. Z výbojek připadá v úvahu jen něco pod 50W, což nabízí třeba Solar Raptor, ale je potřeba přeřadník.

Tak naozaj rozmery som nezaregistroval, hoc az tak mrnave terarium to nie je, problem vidim jedine vo vyske 400mm. To by musela ist vybojka 80W z vonku, na velkostne vhodne kovove vetracie pletivo ( ak je na vrchu pletivo, nie mriezka, nie plastove..), to by bola zhruba aj vhodna vzdialenost, neprehrievalo by sa to az tak.
Ak nie, riesenie su:
1. Nieco s preradnikom ( vyssia cena, no vyssi podiel uvb, predradnik vydrzi vacsinou dlhu dobu, da sa na to pripojit viac terarii, zivotnost vybojky je dlhsia-vyzarovany podiel uvb..).
2. Kupit kvalitnejsi kompakt, pouzivam napr. zoomed 10 UVB, aj u mladat korytnaciek v letnej sezone, celkom postacuje, no musi byt umiestneny nizko nad zvieratom, par cm.
- vyhrevny bod vyriesit klasickou bodovou ziarovkou ( tam staci aj nizssia wataz, casto aj 40W,50W..).

30.5.2015 12:28
Christineacide

XXX.XXX.22.200

Tak včera jsem vzala ty bobky na vetrrinu..v 5 jsem volala, a agama je v pořádku a úplně zdravá, všechno má negativní.
ROboran i REptivite už má 3 dny doma takže v pohodě:)

SLušným děkuji za rady :).

21.6.2015 14:22
burunduk2

XXX.XXX.234.28

loraena napsal(a):

"to je z nedostatku UVB nebo vapniku".
Si deláš pr-del, že jo? Co to tady plácáš? Ach jo, agamky, regiusky a dělá machra. Sklidní se při radcovství!

21.6.2015 14:24
burunduk2

XXX.XXX.234.28

loraena napsal(a):
Naše agamy taky od mala spí na vyvýšeném místě. Oni by bez něj přežili, ale když ho tam mají, tak to využijí. Občas lezou na větev, co je v teráriu kolmo od podlahy ke stropu a občas lezou na odpočívadla udělaná ve 3D stěně. Mají i na zemi úkryt, ale tam nelezou skoro nikdy.

Ronoh

11.8.2020 23:15
Ronoh

XXX.XXX.213.37

Terraristik napsal(a):

Bych ti rozkopal tlamu ty exote!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík