Dobrý den, mohl bych se zeptat jaké druhy želv jsou semiakvatické? Nikde to nemůžu najít . O semiakvatických želvách jsem se dozvěděl v knize Želvy od značky Vašut. Je tam pouze popsané akvárium pro ně, ale ne druhy. Které druhy jsou tedy semiakvatické? A jaký je rozdíl mezi nimi a klasickými vodními želvami?
Chamikon

XXX.XXX.98.252
Proste semiakvaticke...nefunguje ti google?
Srejda google mi s tím nepomohl, žádné druhy želv tam popsané nejsou. Jsou tam jen setejné informace jako v té knize. Podívejte se: http://www.strejda-google.cz/#semiakvatick%C3%A9+%C5%BEelvy.
Terraristik

XXX.XXX.234.157
Použi www.google.cz a nerob zo seba pitomce..
Terraristik

XXX.XXX.234.157
A ? Tam to máš, stačí hľadať..
sucho01

XXX.XXX.220.9
Z těch dostupnějších třeba Platemys platycephalla, Cuory, Rhinoclemysky.
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.137
Myslím že už sa neukáže...viď tera forum..vyskočená želva.
http://tera.poradna.net/q/view/325906-semiakvaticke-zelvy.
such01

XXX.XXX.32.10
Hmm, akorát je divné, že diskuze tam nějak nepochopitelně byla o vodních, ne o semiakvatických želvách a jedinej kdo si toho všiml byl Hugo.
Terraristik

XXX.XXX.234.154
such01
napsal(a):
Hmm, akorát je divné, že diskuze tam nějak nepochopitelně byla o vodních, ne o semiakvatických želvách a jedinej kdo si toho všiml byl Hugo.
Snáď toto je jasné, čo je semiakvaticky a čo vodný druh. Ale jemu to môže byť asi jedno, skor by si nal všímať iné veci, viď terra poradňa.
such01

XXX.XXX.220.9
Terraristik
napsal(a):
Snáď toto je jasné, čo je semiakvaticky a čo vodný druh. Ale jemu to môže byť asi jedno, skor by si nal všímať iné veci, viď terra poradňa.
Asi to tak jasné není
viz Aurifer citace z teraporadny: "to, čemu se říká "klasická vodní želva" jsou právě ty semiakvatické druhy, je to odborný výraz. Takže třeba všechny druhy rodu Trachemys, Pseudemys, Mauremys atd."
Nevím, zrovna tyhle bych za semiakvatické nepovažoval.
Marginat

XXX.XXX.234.2
such01
napsal(a):
Asi to tak jasné není
viz Aurifer citace z teraporadny: "to, čemu se říká "klasická vodní želva" jsou právě ty semiakvatické druhy, je to odborný výraz. Takže třeba všechny druhy rodu Trachemys, Pseudemys, Mauremys atd."
Nevím, zrovna tyhle bych za semiakvatické nepovažoval.
Prečo by si ich za semiakvaticke nepovažoval? Akvaticke carettochelys, matamata,..druhy viazane mimo kladenia vajec väčšinou na vodu. Všetko ostatné vylieza na súš, slnia sa na súši,..
such01

XXX.XXX.220.9
Vidím to jinak. To, že občas vylezou na souš se vyslunit a naklást vejce mi nepřijde v rozporu s tím, že jsou to želvy vodní. Trochu jsem teď tedy pátral a na některých anglických webech jsou tyto druhy opravdu za semi-akvatické považovány. Proč je tomu tak mi pořád hlava nebere. Ještě, že u nás jsou to želvy "vodní" to mi přijde výstižnější.
Dá se říct, že jsou želvy vodní (silně vázané na vodu - př. matamata) a suchozemské. Vše ostatní je více či méně 'semi' Např. spp. Trachemis, Emys, Mauremys při hledání partnera či lepšího teritoria se dost vzdalují od vody a vydrží putovat i několik dnů. Pokud tyto želvy chováme venku není problém jim zajistit semiakvatické prostředí. Pokud jsou ale v teráriu tak je to dost luxus. Osobně ono škatulkování na vodní, polovodní, suchozemské je velmi obecné a nepřesné a spíš by se mělo přihlížet k potřebám konkrétního druhu.
such01
napsal(a):
Vidím to jinak. To, že občas vylezou na souš se vyslunit a naklást vejce mi nepřijde v rozporu s tím, že jsou to želvy vodní. Trochu jsem teď tedy pátral a na některých anglických webech jsou tyto druhy opravdu za semi-akvatické považovány. Proč je tomu tak mi pořád hlava nebere. Ještě, že u nás jsou to želvy "vodní" to mi přijde výstižnější.
A presne tieto semiakvaticke ( pravidelne-denne,..vyliezajú na súš, napr.za slnením,..) a akvaticke-vodné, väčšiu časť života prežijú výhradne vode. Čo na tomto vám nelezie do hlavy? Absolútne jasné.