Chřestýšovec Běloretý vs Křovinář ostnitý vs T. venustus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucasss

25.5.2015 15:48
Lucasss

XXX.XXX.232.124

Pěkné odpoledne.
Chci začít s chovem jedáků a doporučeni mi byli tito, moje otázka je jaké máte zkušenosti s uštknutím zmíněných hadů.Do jakých rozměrů se pohybovali nekrózy a edémy apod.Po případě, který z nich má nejslabší jed
Děkuji za odpovědi

Lucasss

25.5.2015 16:41
Lucasss

XXX.XXX.232.124

Terraristik

26.5.2015 20:30
Terraristik

XXX.XXX.234.154

Lucasss napsal(a):
Pěkné odpoledne.
Chci začít s chovem jedáků a doporučeni mi byli tito, moje otázka je jaké máte zkušenosti s uštknutím zmíněných hadů.Do jakých rozměrů se pohybovali nekrózy a edémy apod.Po případě, který z nich má nejslabší jed
Děkuji za odpovědi

Začnite niecim menej jedovatým pre pánajána, napríklad bojgy,..Všetky vami spomenuté sú jedovaté, so zdravotnými komplikáciami a nie zanedbatelnými.

27.5.2015 21:54
naden

XXX.XXX.195.21

Myslíš že na Ifauně budou lepší reakce než na TP? Tak se podívej kdo tady většinou radí...

Marginat

28.5.2015 12:24
Marginat

XXX.XXX.79.146

naden napsal(a):
Myslíš že na Ifauně budou lepší reakce než na TP? Tak se podívej kdo tady většinou radí...

No nevieme aku radu by chcel, no určite klinický priebeh mu tu nikto neda. Otázka je jeho skúsenosť vôbec s nejakými plazmy. Určite by som neskocil rovno na jedákov. Určite tieto druhy nie su vhodné úplnému zaciatocnikovi a ich toxicitu by som nepodceňocal.

Lucasss

28.5.2015 17:19
Lucasss

XXX.XXX.232.124

Marginat napsal(a):
No nevieme aku radu by chcel, no určite klinický priebeh mu tu nikto neda. Otázka je jeho skúsenosť vôbec s nejakými plazmy. Určite by som neskocil rovno na jedákov. Určite tieto druhy nie su vhodné úplnému zaciatocnikovi a ich toxicitu by som nepodceňocal.

Zkušenosti s plazy mám, chovám 2 krajty a hroznýše :).

Lucasss

28.5.2015 17:20
Lucasss

XXX.XXX.232.124

Terraristik napsal(a):
Začnite niecim menej jedovatým pre pánajána, napríklad bojgy,..Všetky vami spomenuté sú jedovaté, so zdravotnými komplikáciami a nie zanedbatelnými.

O bojgách jsem uvažoval, ale sehnat je není vůbec jednoduché

Lucasss

28.5.2015 17:21
Lucasss

XXX.XXX.232.124

naden napsal(a):

Zkusil jsem všechny poradny :)

Marginat

28.5.2015 20:00
Marginat

XXX.XXX.234.2

Lucasss napsal(a):
Zkušenosti s plazy mám, chovám 2 krajty a hroznýše :).

To ti k jedakom Veľa nedá. Skus niečo pohyblivé, útočnejšie a sám uvidíš.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2015 09:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lucasss napsal(a):
Pěkné odpoledne.
Děkuji za odpovědi

Pokud s chovem jedovatých hadů opravdu začínáte, zvolte nějaké dobře žeroucí, klidné pozemní hady např. chřestýšky rodu Sistrurus.
K vaší otázce: jedovatost je sice dost subjektivní pojem (pro některé může být smrtelně jedovatá i včela), ale z vámi uváděných je rozhodně nejhorší Bothriechis schlegelii, kde jsou dobře zdokumentována i úmrtí, nicméně i zbylé dva druhy mohou způsobit vážné zdravotní komplikace. Navíc všichni stromoví hadi se dokáží při lovu nebo obraně vymrštit až 2/3 délky těla směrem k potravě nebo útočníkovi, což může u nezkušeného chovatele skončit uštknutím.

Lucasss

29.5.2015 13:57
Lucasss

XXX.XXX.232.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud s chovem jedovatých hadů opravdu začínáte, zvolte nějaké dobře žeroucí, klidné pozemní hady např. chřestýšky rodu Sistrurus.
K vaší otázce: jedovatost je sice dost subjektivní pojem (pro některé může být smrtelně jedovatá i včela), ale z vámi uváděných je rozhodně nejhorší Bothriechis schlegelii, kde jsou dobře zdokumentována i úmrtí, nicméně i zbylé dva druhy mohou způsobit vážné zdravotní komplikace. Navíc všichni stromoví hadi se dokáží při lovu nebo obraně vymrštit až 2/3 délky těla směrem k potravě nebo útočníkovi, což může u nezkušeného chovatele skončit uštknutím.

Děkuji za odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík