Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

michal.simek

5.6.2015 17:08
michal.simek

XXX.XXX.150.4

Dobrý den, budu dělat seminární práci na téma hybridizace (křížení) plazů, zajímají mě konkrétně ještěři, gekoni, chameleoni. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti, co spolu jde křížit a co se komu podařilo odchovat? děkuji za vaše zkušenosti.

Jajajajajaja

6.6.2015 11:06
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.149

michal.simek napsal(a):
Dobrý den, budu dělat seminární práci na téma hybridizace (křížení) plazů, zajímají mě konkrétně ještěři, gekoni, chameleoni. Máte prosím někdo nějaké zkušenosti, co spolu jde křížit a co se komu podařilo odchovat? děkuji za vaše zkušenosti.

A na co ti to je? Plodenie genetickych odpadov?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2015 22:13

Víš co je seminární práce?

Marginat

6.6.2015 22:39
Marginat

XXX.XXX.234.158

Ďalší, čo chce krížiť a produkovať genetický pleps.

7.6.2015 16:50
loraena

XXX.XXX.91.69

michal.simek napsal(a):

O ještěrech bohužel nevím, nicméně o hybridech hadů (nejvíce asi krajt) je informaci na netu dostupných dost. Někteří hybridi jsou dokonce plodní a existují už i f2 generace (tzn hybrid - potomek 2 hybridů).
Z těch nejznámnějších hybridů mě napadá burm ball, angry ball, angola ball, bateater, carpondro.

Jinak to, že někdo nemá rád hybridy, neznamená, že to někdo nemůže zkoušet. Pokud je zvíře řádně označeno a není prodáváno dál jako čistokrevný druh, tak to může být každému uplně jedno.

michal.simek

7.6.2015 20:40
michal.simek

XXX.XXX.64.210

loraena napsal(a):
O ještěrech bohužel nevím, nicméně o hybridech hadů (nejvíce asi krajt) je informaci na netu dostupných dost. Někteří hybridi jsou dokonce plodní a existují už i f2 generace (tzn hybrid - potomek 2 hybridů).
Z těch nejznámnějších hybridů mě napadá burm ball, angry ball, angola ball, bateater, carpondro.

Jinak to, že někdo nemá rád hybridy, neznamená, že to někdo nemůže zkoušet. Pokud je zvíře řádně označeno a není prodáváno dál jako čistokrevný druh, tak to může být každému uplně jedno.

Děkuji za info, o hadech jsem toho našel dost, ale o ještěrech bohužel nic.Nebudu se tady s nikým dohadovat, jestli to mám na seminárku nebo ne. A i kdybych chtěl křížit ještěry, tak je to pouze moje věc a ostatní ať klidně puknou vzteky :D.

7.6.2015 21:18

michal.simek napsal(a):
Děkuji za info, o hadech jsem toho našel dost, ale o ještěrech bohužel nic.Nebudu se tady s nikým dohadovat, jestli to mám na seminárku nebo ne. A i kdybych chtěl křížit ještěry, tak je to pouze moje věc a ostatní ať klidně puknou vzteky :D.

Asi "nejslavnější" kříženci ještěrů, navíc komerčně úspěšní, jsou agamy rodu Pogona a zelení leguáni Iguana iguana. První z nich jsou kříženci několika druhů, druzí mezipoddruhoví. V zahraničí jsou relativně obvyklí také kříženci mezi oblíbenými ciliaty a jim příbuznými druhy (chahoua), kříží se poddruhy (možná druhy, přijde na to, co si o nich který systematik myslí) Eublepharů, mísí se poddruhy felsum (i u nás madagascariensis, grandis, kochi), pokud si dáte trošku práce, najdete i solidní počet kříženců mezi varany. Při trošce práce na google máte tu práci hotovou stran materiálu během jediného dne.

9.6.2015 10:45

Marginat napsal(a):
Ďalší, čo chce krížiť a produkovať genetický pleps.

Je třeba nejprve číst a snažit se daný text pochopit. Ten člověk žádá o info, - na toto téma bude psát seminárku, ne se snažit o mezidruhové křížení. Přičemž v závěru své práce může toto odsoudit nebo naopak. Záleží na individuálním postoji a zjištěním z vlastního zkoumání.
Můj názor : divné téma.
Na druhou stranu se divím negat. reakcím, inzerce je plná mutací vzniklých v plastové krabici na novinovém papíru. Ale to je taky věc názoru a přístupu ke zvířatům.

Marginat

11.6.2015 20:35
Marginat

XXX.XXX.19.22

So seminarkou je to blbosť, chce info ku kríženiu a vie ze to tu väčšina zavrhne. Tak skúsil seminárku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík