Gekoni k dostání v ČR

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

luk es

25.6.2015 15:40
luk es

XXX.XXX.231.123

Zdravim, moc prosim o sepsani vsech gekonu, kteri jsou k dostani v CR, pokud pripojite i info o chovu, bude to skvele Premyslim, ktere do tera 60x40x30 (dxvxs).

25.6.2015 17:29
mana

XXX.XXX.251.135

Těžko ti tady bude někdo vypisovat ty desítky a desítky druhů, které se tady dají sehnat.Dá se tady sehnat v podstatě všechno, něco hůře, něco snadno.

25.6.2015 17:48
jarda59

XXX.XXX.205.178

Mrkněte se zde do inzerce, je tu nabízeno několik desítek druhů.

25.6.2015 18:03
radiata

XXX.XXX.234.8

luk es napsal(a):
Zdravim, moc prosim o sepsani vsech gekonu, kteri jsou k dostani v CR, pokud pripojite i info o chovu, bude to skvele Premyslim, ktere do tera 60x40x30 (dxvxs).

Dufam ze si delas prcu. Ak nie, mysli ked pises.

luk es

26.6.2015 16:04
luk es

XXX.XXX.135.144

Dobra uznavam, ze nekdo tady sezene UPLNE cokoliv. Chtela jsem vypsat alespon nejake druhy abych si mohla najit info a rozhodnout se. Tak to napisu jinak: chci zacit chovat gekony, muzete mi prosim doporucit ty mene narocne na chov? (A pokud mate jakykoliv problem s mym dotazem, prosim nekomentujte a nechte si to pro sebe, uz je to tady uplne stejne jako ve FB skupinach, reagovat vas nikdo nenuti, dik).

luk es

26.6.2015 16:06
luk es

XXX.XXX.135.144

Je to sice min prehledne, ale asi mi nic jineho nezbyde, diky taky napad.

26.6.2015 16:33
mana

XXX.XXX.158.50

Asi by bylo rozumne to nejak blize specifikovat.Informace, ze se tady daji sehnat gekoni rodu Naultinus nebo Nephrurus asper ti asi moc nepomuze.

luk es

26.6.2015 17:40
luk es

XXX.XXX.230.133

Nevim jak vic bych mela specifikovat nez uvedeni toho, ze jsem zacatecnik, co se gekonu tyka, a tera bude velikosti 60x40x30. Nemam prehled tak nemuzu vic specifikovat. Ale to je jedno, nejak si budu muset poradit sama.

26.6.2015 18:51
jarda59

XXX.XXX.205.178

Mrkněte na zdejší diskusy, zadejte gekon je tam toho pro inspiraci opravdu hodně.

Jajajajajaja

26.6.2015 23:50
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.12

luk es napsal(a):
Nevim jak vic bych mela specifikovat nez uvedeni toho, ze jsem zacatecnik, co se gekonu tyka, a tera bude velikosti 60x40x30. Nemam prehled tak nemuzu vic specifikovat. Ale to je jedno, nejak si budu muset poradit sama.

Hold, kto je blbý, blbým ostáva a liečiť sa to žial nedá. Nemame ti tu asi 5dni spracovať prehľad druhov a podrobné návady. Keď si leniva myslieť, napísať zhruba tvoje požiadavky, tak sem nelez a nekomentuj.
No do toho gekončík nočny. Pre teba ideál.

luk es

27.6.2015 15:18
luk es

XXX.XXX.224.69

Jajajajajaja napsal(a):
Hold, kto je blbý, blbým ostáva a liečiť sa to žial nedá. Nemame ti tu asi 5dni spracovať prehľad druhov a podrobné návady. Keď si leniva myslieť, napísať zhruba tvoje požiadavky, tak sem nelez a nekomentuj.
No do toho gekončík nočny. Pre teba ideál.

Tvuj prispevek jenom svedci o tom, kdo z nas dvou je blbec ;) tvoje komentare jsou uplne mimo misu, nechci po nikom aby mi jich tady vypisoval hromady a k tomu podrobny navody, nakonec komentare v techto diskuzich jsou dobrovolne. Specifikovala jsem nejlip, jak jsem mohla (neco nenarocneho na chov) a svuj puvodni pozadavek jsem prehodnotila a uznala, ze je fakt, ze jich je k sehnani hromada. Nekdo by mi tady opravdu poradit mohl, pokud nema jen zajem o to, aby si tady honil triko jako ty. Tak spis ty sem prestan lezt a komentovat, at se nezdrzujes s takovym blbem jako jsem ja, dle tveho projevu mas na konverzace na vyssi urovni.

luk es

27.6.2015 15:23
luk es

XXX.XXX.224.69

jarda59 napsal(a):
Mrkněte na zdejší diskusy, zadejte gekon je tam toho pro inspiraci opravdu hodně.

Diky postouram se v tom, jen jsem si rikala, ze nekdo zkuseny (co se gekonu tyka), by mi mohl nejake navrhy nadhodit. Ale jak tak koukam, je tu spis vic namachrovanych vseznalku.

27.6.2015 15:37
Denise

XXX.XXX.44.242

Jelikoz tu asi neni nic, co by Vam pomohlo, tsk to zkusim ja. Predem rikam, ze tedy nejsem chovatelkou primo gekonu, ale pritel chova terarijni zvirata a ted si nove poridil gekona rasnateho. Predem rikam, je to nas prvni gekon, takze extra velke zkusenosti nemam. Vzali jsme ho od chovatele, ktery nam se vsim poradil. Neni narocny na chov. Je to malickaty gekon, prozatim podle rad chovatele ho mame v male ubikaci, aby dokazal vubec chytit potravu, kterymi jsou mini cvrcci. Pripravujeme pro nej terarko o stejnych rozmerech, jako pisete. Basti specialni kasi, co je k dostani a presnidavky. Teplo mu zatim dodavame z male bodove žárovky a v terarku bude mit normalni uz vyhrevne. Jediny hacek vidim v tom, ze se nesmi chytit za ocas jinak ho pusti a nedoroste. Dalsi vec je, ze na koncetinach ma prisavky. Tot asi vse. Pro ostatni, pokud pisi neco spatne, prosim zdrzte se zbytecnych urazecich ci utocnych komentaru, ale spis me opravte ci poucte. Rada si vyslechnu rady i tipy, ale pouze od slusnych lidi. Dekuji.

luk es

27.6.2015 16:02
luk es

XXX.XXX.224.69

Denise napsal(a):
Jelikoz tu asi neni nic, co by Vam pomohlo, tsk to zkusim ja. Predem rikam, ze tedy nejsem chovatelkou primo gekonu, ale pritel chova terarijni zvirata a ted si nove poridil gekona rasnateho. Predem rikam, je to nas prvni gekon, takze extra velke zkusenosti nemam. Vzali jsme ho od chovatele, ktery nam se vsim poradil. Neni narocny na chov. Je to malickaty gekon, prozatim podle rad chovatele ho mame v male ubikaci, aby dokazal vubec chytit potravu, kterymi jsou mini cvrcci. Pripravujeme pro nej terarko o stejnych rozmerech, jako pisete. Basti specialni kasi, co je k dostani a presnidavky. Teplo mu zatim dodavame z male bodove žárovky a v terarku bude mit normalni uz vyhrevne. Jediny hacek vidim v tom, ze se nesmi chytit za ocas jinak ho pusti a nedoroste. Dalsi vec je, ze na koncetinach ma prisavky. Tot asi vse. Pro ostatni, pokud pisi neco spatne, prosim zdrzte se zbytecnych urazecich ci utocnych komentaru, ale spis me opravte ci poucte. Rada si vyslechnu rady i tipy, ale pouze od slusnych lidi. Dekuji.

Diky za vasi SLUSNOU reakci, rozhodne byl vas prispevek prinosnejsi nez bezpredmetne urazeni a je videt, ze kdyz se chce, tak jde diskutovat v klidu. Nad p. rasnatym jsem premyslela, nemela by jste kontakt na chovatele, od ktereho mate mrnouse a nevite jestli chova i jine gekony? Snad by mu nevadilo, dat o gekonech rec se zacatecnikem :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2015 16:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Denise napsal(a):

Nezlobte se, ale proč radíte ve vláknu, k němuž nemáte sama co říct? To, že máte doma zvíře týden i s cestou Vás přece neopravňuje v této věci radit. Natož, když si ze své pozice dovolíte napsat hned v úvodu kritiku na ostatní přispěvatele, že "Jelikoz tu asi neni nic, co by Vam pomohlo, tsk to zkusim ja".
Zakladatel vlákna to bohužel pojal špatně a z názvu plyne pro zkušenější něco na styl: chci si pořídit zvíře, má to být gekon a očekávám od Vás výpis druhů + podmínky. Jinými slovy dejte si práci, hledejte a pište za mě. Sorry, ale v dnešní době internetu si přece najdu sám, co potřebuji vědět. Vymlouvat se na to, že sem chodí chovatelé a ti vědí přece nejlíp je stejně zcestné jako rada Denise. Za prvé to přesně ukazuje, že do vlákna může své názory, pohnutky a často spíše jen pocity napsat kdokoliv, kdo přitom není znalý věci - viz. rhacodactylus je nenáročný na chov? Ano, při dodržení správných podmínek, tak jako každé zvíře. I panda je nenáročná na chov, když jí dáte, co potřebuje. Oproti výše zmíněných eublepharům je ale rhacodactylus naprosto jiný tvor. Krmit ho speciální kaší (předpokládám repashy) a přesnídávkama je přesně to, čím se tato zvířata živí v přírodě. Výhřevné žárovky jsou pro ně naprosto zbytečné, stačí klasické žárovky (asi jako takřka u všech, řešíme-li klasické vytápění a nebudeme-li do toho tahat problematiku UVB). Momentálně je chov rhacodactylů zasviněn genetickou poruchou zvanou floppy tail a tak je dobré vybírat do chovu kusy z nezatíženého chovu, což považuji za daleko významnější informaci, než řešit upadnutí ocásku, který podle některých autorů v přírodě nemá 75% zkoumaných ciliatů (predace ze strany R.leachianus) a kde aspoň z mé generace každý věděl už ze školy, že ještěrky ocásky pouští.. Že má na končetinách přísavky je asi stejně důležitá informace, jakože zvíře dýchá nozdrami. Doufám, že se nebudete zlobit, moje rada je, že až ta zvířata odchováte, pak se pouštějte do předávání informací, jelikož do té doby se řadíte mezi lidi, kteří tvrdí, jak jejich trachemysky prospívají na gammarusu a vepřovém nebo jak blahé pocity zažívá calyptratus při braní do rukou. Reakce je slušná, tak doufám, že jsem splnil veškeré body na požadavek pro dobře mířenou radu.

27.6.2015 16:40
mana

XXX.XXX.158.50

Chovam asi 50 druhu gekonu.Neni prece problem dat si do googlu geckos, neco si vybrat adruhy poresit konkretni druhy.Gekonu vhodnych do zacatku jsou desitky druhu.

27.6.2015 16:46
Denise

XXX.XXX.44.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nezlobte se, ale proč radíte ve vláknu, k němuž nemáte sama co říct? To, že máte doma zvíře týden i s cestou Vás přece neopravňuje v této věci radit. Natož, když si ze své pozice dovolíte napsat hned v úvodu kritiku na ostatní přispěvatele, že "Jelikoz tu asi neni nic, co by Vam pomohlo, tsk to zkusim ja".
Zakladatel vlákna to bohužel pojal špatně a z názvu plyne pro zkušenější něco na styl: chci si pořídit zvíře, má to být gekon a očekávám od Vás výpis druhů + podmínky. Jinými slovy dejte si práci, hledejte a pište za mě. Sorry, ale v dnešní době internetu si přece najdu sám, co potřebuji vědět. Vymlouvat se na to, že sem chodí chovatelé a ti vědí přece nejlíp je stejně zcestné jako rada Denise. Za prvé to přesně ukazuje, že do vlákna může své názory, pohnutky a často spíše jen pocity napsat kdokoliv, kdo přitom není znalý věci - viz. rhacodactylus je nenáročný na chov? Ano, při dodržení správných podmínek, tak jako každé zvíře. I panda je nenáročná na chov, když jí dáte, co potřebuje. Oproti výše zmíněných eublepharům je ale rhacodactylus naprosto jiný tvor. Krmit ho speciální kaší (předpokládám repashy) a přesnídávkama je přesně to, čím se tato zvířata živí v přírodě. Výhřevné žárovky jsou pro ně naprosto zbytečné, stačí klasické žárovky (asi jako takřka u všech, řešíme-li klasické vytápění a nebudeme-li do toho tahat problematiku UVB). Momentálně je chov rhacodactylů zasviněn genetickou poruchou zvanou floppy tail a tak je dobré vybírat do chovu kusy z nezatíženého chovu, což považuji za daleko významnější informaci, než řešit upadnutí ocásku, který podle některých autorů v přírodě nemá 75% zkoumaných ciliatů (predace ze strany R.leachianus) a kde aspoň z mé generace každý věděl už ze školy, že ještěrky ocásky pouští.. Že má na končetinách přísavky je asi stejně důležitá informace, jakože zvíře dýchá nozdrami. Doufám, že se nebudete zlobit, moje rada je, že až ta zvířata odchováte, pak se pouštějte do předávání informací, jelikož do té doby se řadíte mezi lidi, kteří tvrdí, jak jejich trachemysky prospívají na gammarusu a vepřovém nebo jak blahé pocity zažívá calyptratus při braní do rukou. Reakce je slušná, tak doufám, že jsem splnil veškeré body na požadavek pro dobře mířenou radu.

Vsak v poradku, ja se hadat nechci. Samozrejme se podmínky musi dodržet a jsem laik. Ja to priznam. Spis se mi nelibi reakce lidi tady na faune. Chce tu nekdo poradit, ohledne gekonu, ja ze zmineneho prispevku pochopila to, ze chce poradit tak, ze nekdo ma gekoncika nocniho, nekdo treba rasnateho a pokud chteji, tak at napisi. Ne stylem, ze mu tu nekdo napise desitky druhu s navodem, ktere ani sam doma nema. A z tech reakci vys jsem se po pravde nedozvěděla zadnou informaci o zadnem gekonovi ci gekoncikovi. Tak se na me nezlobte, ze tem lidem, kteri chteji pomoct a jdou sem a ptaji se, tak dostanou snusku urazek. Coz me mrzi, ja osobne obdivuju ty lidi, co se zeptaji zde na faune. A i proto jsem napsala, ze nemam v podtate zkusenosti a doufala jsem, ze se treba nekdo napoji. A ano, chapu, ze v prirode presnidavky nenaleznou a ani repashy, ale ridim se akorat radou.

27.6.2015 16:57
nuty

XXX.XXX.11.166

Začni třeba tím, jestli musí mít denní aktivitu.To jsou třeba Felsumy nebo něco z rodu Lygodactylus.Ty Lygodactylové se trochu hůř shánějí.Ty Felsumy spíš nějaký drobnější druh.Pokud Ti nevadí noční nebo soumračná aktivita, tak máš těch možností strašně moc.Dopředu promysli přísun (chov nebo pravidelný nakup) krmiva vhodné velikosti.

28.6.2015 10:55
ondrab

XXX.XXX.52.84

MIlá luk es, ten Váš první příspěvek je dosti arogantní, tak se potom nedivte těm reakcím. Víte, ona většina gekonů je nenáročných, když jim dáte ty správné podmínky, takže to chce opravdu napřed hledat, co bych tak chtěl a pak vybírat. Já osobně třeba napřed přečetl knihu Chameleoni a Gekoni (Kraus, Kocián) a tam se dozvíte vše potřebné o chovu i informace k velké spoustě různůch druhů a to hlavně těch, co se dají sehnat Takže pokud to myslíte vážně s chovem, tak si knihu zakupte, přečtěte a rozhodněte. Pokud je pro Vás kniha problém, tak zkuste třeba projít nabídku na ifauně a jednotlivé druhy si vyhledejte. Je to časově náročné, ale nemůžete si chtít pořídit živého tvora a nevěnovat tomu čas, to by potom opravdu bylo lepší, abyste si nic nepořizovala... Jinak když už chcete info polopatě, tak do Vaše terárka (pokud je 30 výška) bych vybíral z druhů Coleonyx, Paroedura, U. milli, Teratoscincus, Teratolepis ale dá se najít i mnoho mnoho dalších.

Jajajajajaja

28.6.2015 14:15
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.129

ondrab napsal(a):
MIlá luk es, ten Váš první příspěvek je dosti arogantní, tak se potom nedivte těm reakcím. Víte, ona většina gekonů je nenáročných, když jim dáte ty správné podmínky, takže to chce opravdu napřed hledat, co bych tak chtěl a pak vybírat. Já osobně třeba napřed přečetl knihu Chameleoni a Gekoni (Kraus, Kocián) a tam se dozvíte vše potřebné o chovu i informace k velké spoustě různůch druhů a to hlavně těch, co se dají sehnat Takže pokud to myslíte vážně s chovem, tak si knihu zakupte, přečtěte a rozhodněte. Pokud je pro Vás kniha problém, tak zkuste třeba projít nabídku na ifauně a jednotlivé druhy si vyhledejte. Je to časově náročné, ale nemůžete si chtít pořídit živého tvora a nevěnovat tomu čas, to by potom opravdu bylo lepší, abyste si nic nepořizovala... Jinak když už chcete info polopatě, tak do Vaše terárka (pokud je 30 výška) bych vybíral z druhů Coleonyx, Paroedura, U. milli, Teratoscincus, Teratolepis ale dá se najít i mnoho mnoho dalších.

Presne je to tu vystihnute..Uvodom arogancia, arogancia sa vratila spatne..

28.6.2015 14:20
radiata

XXX.XXX.234.129

Denise napsal(a):

A na co sa tu potom do toho zapajate? Viete nam to logicky a so stipkou zdraveho rozumu vysvetlit? "Pritel koupil" a vy tu radite po tyzdnovom chove - teda neradite budem presnejsi, no zaklad ze ste sa vyliali. Vami spomenuty druh do teraria nie je vhodny, je na sirku, nieco pozemne, nie? Ak viete co to znamena, no dufam ze to logicky zvladnete.
Citajte jej prvy dotaz a snad vam to aj zapne, preco sa dockala takychto odpovedi..

luk es

29.6.2015 14:42
luk es

XXX.XXX.130.91

Co je arogantniho na slusnem pozdravu a prosbe?

luk es

29.6.2015 14:51
luk es

XXX.XXX.130.91

Popravde receno mela jsem prehled o tom ze existuje g. nocni a p. rasnaty a to bylo vsecho, proto jsem napsala sem, jestli by mi nekdo nenapsal nejake dalsi druhy (abych si mohla neco nacist + bych byla rada za info napr. o tech co chovate prave vy). Nejsem si vedoma toho, ze bych tady na nekoho byla arogantni (to az pak nekdo jiny ;). Berte to jak chcete, vsem, kteri meli nejakou vecnou radu moc dekuji, aspon vim, jakym smerem patrat po informacich :) na ostatni nejsem zvedava a v teto diskuzi koncim ( ano ted arogantni jsem, ale stale to na urcite jedince nema :D ) cago :).

29.6.2015 17:29
radiata

XXX.XXX.234.142

luk es napsal(a):
Popravde receno mela jsem prehled o tom ze existuje g. nocni a p. rasnaty a to bylo vsecho, proto jsem napsala sem, jestli by mi nekdo nenapsal nejake dalsi druhy (abych si mohla neco nacist + bych byla rada za info napr. o tech co chovate prave vy). Nejsem si vedoma toho, ze bych tady na nekoho byla arogantni (to az pak nekdo jiny ;). Berte to jak chcete, vsem, kteri meli nejakou vecnou radu moc dekuji, aspon vim, jakym smerem patrat po informacich :) na ostatni nejsem zvedava a v teto diskuzi koncim ( ano ted arogantni jsem, ale stale to na urcite jedince nema :D ) cago :).

Hura. Dakujeme vam.

30.6.2015 13:51
ondrab

XXX.XXX.159.45

No pokud jste předpokládala, že existuje tak 5-6 druhů co se dá v ČR sehnat, pak to nebyla arogance, ale hloupost. Ale jistě sama uznáte, že když je těch gekonů desítky, tak Vám to nikdo vypisovat nebude. To je asi jako se zeptat jaké auto se dá koupit do 500 000, - to Vám asi taky nikdo nevypíše kolik takových aut je, protože je jich prostě příliš mnoho. Pokud svůj dotaz zredukujete na pár druhů, pak sem s ním

2.7.2015 08:33
Mínka Firi

XXX.XXX.96.5

Myslím že nejlépe se dá sehnat a je nenáročný na chov bude gekončík noční.
Jestli se chceš o něm něco dozvědět tak na : Gekončík noční ~ Chov gekončíků nočních.

Jajajajajaja

2.7.2015 22:48
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.148

To uz ma davno vyssie..ona chce enciklopediu opisat..

2.7.2015 22:58
geko2457

XXX.XXX.0.176

Pro Denise

Ahoj, malá rada, jestli máte doma Rh. ciliatus - pagekon řasnatý tak mu určitě netopte nebo se uvaří a určitě ne bodovou žárovkou, nejlépe fungují při pokojové teplotě a vysoké teploty jsou pro ně smrtelné, tak opravdu nechápu který chovatel Vám tohle poradil.

Jajajajajaja

3.7.2015 23:38
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.16

geko2457 napsal(a):
Pro Denise

Ahoj, malá rada, jestli máte doma Rh. ciliatus - pagekon řasnatý tak mu určitě netopte nebo se uvaří a určitě ne bodovou žárovkou, nejlépe fungují při pokojové teplotě a vysoké teploty jsou pro ně smrtelné, tak opravdu nechápu který chovatel Vám tohle poradil.

Priatel ale je "znaly"! Urcite su na rovnakej urovni znalosti chovu, skor to bude na urovne nulivej znalisti.

4.7.2015 00:45
geko2457

XXX.XXX.0.176

Pro Jajajajajaja
Tvoje reakce mně opravdu pobavila, myslím že moje znalosti chovu jsou na vyšší úrovni než tvoje znalosti pravopisu takže to bude asi někde jinde než na úrovni nulové ( tedy pardon nulivej ) při mých skromných 600 až 700 odchovy Rh. ciliatus a Rh. auriculatus ročně s 0 úmrtností žádný floppy tail a žádná křivice podle tebe asi moc znalostí nemám, takže až budu potřebovat nějakou radu zkušenějšího tak ti o ní určitě napíšu ty Priatel a jestli se má ciliatům topit tak potom nevím kde jsou tvoje znalosti tak sa maj " znalý " ! priatel.

Marginat

4.7.2015 11:29
Marginat

XXX.XXX.234.134

geko2457 napsal(a):
Pro Jajajajajaja
Tvoje reakce mně opravdu pobavila, myslím že moje znalosti chovu jsou na vyšší úrovni než tvoje znalosti pravopisu takže to bude asi někde jinde než na úrovni nulové ( tedy pardon nulivej ) při mých skromných 600 až 700 odchovy Rh. ciliatus a Rh. auriculatus ročně s 0 úmrtností žádný floppy tail a žádná křivice podle tebe asi moc znalostí nemám, takže až budu potřebovat nějakou radu zkušenějšího tak ti o ní určitě napíšu ty Priatel a jestli se má ciliatům topit tak potom nevím kde jsou tvoje znalosti tak sa maj " znalý " ! priatel.

Ty tlk, to bolo ironicky myslené na prispievateľku, na ktorú si reagoval aj ty! Ona písala o svojom priateľovi. Tvoje mozgové pochody to ale nestíhali spracovať, základ že sa chytaš preklepov- každému kto myslí je jasné že ide o preklep. Zapoj nabudúce aj tvoj mozog, ak máš čo zapojiť ty 700 ciliatov( s tymto by som sa radšej ani nechvalil, znáša to ako sliepky )!

4.7.2015 20:06
geko2457

XXX.XXX.0.176

No tlk jsi hlavně ty když nevidíš že někdo reaguje k mému příspěvku a myslí to na prispievateľku, takže hlavně když tobě to myslí ty smajlík možná by bylo dobré vychytat tvoje mozgové pochody protože ten komu to myslí nemá problém psát bez překlepů a hlavně přemýšlet předtím než vůbec něco napíše a to ty evidentně neděláš.

4.7.2015 22:07
radiata

XXX.XXX.234.131

geko2457 napsal(a):
No tlk jsi hlavně ty když nevidíš že někdo reaguje k mému příspěvku a myslí to na prispievateľku, takže hlavně když tobě to myslí ty smajlík možná by bylo dobré vychytat tvoje mozgové pochody protože ten komu to myslí nemá problém psát bez překlepů a hlavně přemýšlet předtím než vůbec něco napíše a to ty evidentně neděláš.

A mne pre zmenu po precitani prispevkov jeho+vasich, bolo okamzite jasne, ze ironicky narazal na "radkynu" s chovom priatela, ktora tu ani nevie co za nezmysli radi ( vyhrievanie, bodovky,., ) aj ked zalezi kde je terarium umiestnene, teplota okolia,..tychto aspektov je mnoho, tak byt vami nepausalizoval by som to plosne. Aj ked suhlasim, nizsie teploty, neprehrievat.
Tak neviem co vas zere, no daval vam za pravdu, vasmu prispevku, preto ho asi kopiroval do svojho textu! To tak tazko chapete naozaj banalne 3 vety? Mne to bolo okamzite jasne, ze neutocil na vas, ani vas prispevok. Tak sa jemne skludnite a uznat si omyl, nie je az tak tazke, tu urcite.

4.7.2015 22:17
burunduk2

XXX.XXX.234.131

geko2457 napsal(a):

Na vedení si buď stojíš, nebo jsi jenom dyslektik? Ex.tempore pišeš rychlejc, než premysliš? Ze sebe děláš blbce a ješte se to snažiš obhajit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík