Leguán zelný – pořízení staršího

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pigi01

11.7.2015 20:28
pigi01

XXX.XXX.243.170

Dobrý den chci se zeptat zda jít do pořízení staršího leguána ? Mám pořízenou starší agamu s vadou ocasu ale přivykla jsi na mě i na ostatní zvířata v domácnosti a už jí máme třetím rokem předchozí majitel jí měl necelé tři roky ale je fakt že agamy jsou klidnější než leguáni. Jde o to že jsem hodně pročetla honě nastudovala pravidelně chodíme navštěvovat minizoo kde je možnost poznat zvířata osobně a mít se zvířaty kontakt. jenže jejich leguán není prodejny tak jsem koukala po inzerátech a našla jsem dvouletého tak zvažuji zda do toho jít a risknout to a nebo raději od mláděte ? díky za odpověď.

11.7.2015 21:55
lidule

XXX.XXX.124.35

Já bych raději šla do mláděte... aspoň si na něj zvyknete a když Vám "poroste před rukama" budete vědět jak s ním zacházet... bratránek měl taky leguána, já u něj týden bydlela když byl na dovolený s rodinou a starala jsem se mu o něj a můžu přiznat že jsem z něj měla strach, byl dospělej a šel z něj respekt takže krom krmení jsem si ho vůbec nevšímala a nechala ho být... oproti agamkám je to pěknej macek takže už proto bych si raději na leguána zvykala odmalička...

11.7.2015 22:21
Testudomen

XXX.XXX.234.1

lidule napsal(a):
Já bych raději šla do mláděte... aspoň si na něj zvyknete a když Vám "poroste před rukama" budete vědět jak s ním zacházet... bratránek měl taky leguána, já u něj týden bydlela když byl na dovolený s rodinou a starala jsem se mu o něj a můžu přiznat že jsem z něj měla strach, byl dospělej a šel z něj respekt takže krom krmení jsem si ho vůbec nevšímala a nechala ho být... oproti agamkám je to pěknej macek takže už proto bych si raději na leguána zvykala odmalička...

Moja toto je tera fórum, nie slohový chat. Leguan je neškodný aj v dospelosti, nie je to pitbul s kosťou preboha! Po týždni sypania potravy tu asi radšej neraď. Všetci ti ďakujeme.

12.7.2015 01:52
nuty

XXX.XXX.11.131

No s tou neškodností je to ošidný.Kousanec kterej skončil stehama na chirugii už jsem viděl a "jelito" po ráně ocasem taky.Pokud narazíš na cholerika tak holt to chce opatrnej přístup.Akorát u adulta na to příjdeš hned a u mládete se na to máš čas připravit,.

Marginat

12.7.2015 02:46
Marginat

XXX.XXX.234.203

nuty napsal(a):
No s tou neškodností je to ošidný.Kousanec kterej skončil stehama na chirugii už jsem viděl a "jelito" po ráně ocasem taky.Pokud narazíš na cholerika tak holt to chce opatrnej přístup.Akorát u adulta na to příjdeš hned a u mládete se na to máš čas připravit,.

Áno, no slečna to vo svojom príspevku opísala ako keby sa starala o t.rexa a nie o leguána. Neskodnosť bola asi myskena vzhľadom na jej kvetnaty príspevok. Je to zviera už urcitej veľkosti, no väčšina chovaných v zajatí sú krotké. Kľudne aj dvouleteho no opýtať sa ba jeho povahy-agresivitu a urcite pred kúpou si ho poriadne prezrieť a zistíš rýchlo jeho povahu.

pigi01

12.7.2015 11:40
pigi01

XXX.XXX.243.170

Chystám se tam dnes podívat ale je fakt že já mám pro plazy slabost tak že se domnívám že pojedeme domů o jednoho člena navíc... prostě u každého zvířete je potřeba obezřetnost a pozornost a čím větší zvíře tím se to zvětšuje. a počítám i při nejhorším s nějakým tím švihnutím a nebo kousancem :).

12.7.2015 22:40
lidule

XXX.XXX.124.35

Marginat napsal(a):
Áno, no slečna to vo svojom príspevku opísala ako keby sa starala o t.rexa a nie o leguána. Neskodnosť bola asi myskena vzhľadom na jej kvetnaty príspevok. Je to zviera už urcitej veľkosti, no väčšina chovaných v zajatí sú krotké. Kľudne aj dvouleteho no opýtať sa ba jeho povahy-agresivitu a urcite pred kúpou si ho poriadne prezrieť a zistíš rýchlo jeho povahu.

Já napsala pouze svoji zkušenost... pokud se ti moje slohové příspěvky nelíbí tak je nečti a ideálně na ně nereaguj... děkuji.

corti

9.8.2015 21:30
corti

XXX.XXX.92.15

My jsme si pořídili odrostlého leguána a za dva roky si na nás nezvykl. Vzít do ruky se nedá, pouze v nutných případech a vždy to skoncí švihanci, hlubokými škrábanci, když se trefí i kousanci. Je ho kus a má sílu. Já už bych znova neriskovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík