Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2015 22:53
ighost

XXX.XXX.247.4

Ahoj všem. Připravuji terarium pro Leguána. Máme vybraného zeleného. Jen bych se chtěl zde zeptat zkušených zdali je lepší klasické skleněné nebo OSB. Je potřeba aby bylo terarium zavřené kvůli teplotě? Nám by se hodilo do interiéru si nechat udělat terárko na míru, napadlo mě, že bych stěny měl síťované (drát) místo skla. Také se prodávají voliéry určené spíše pro ptáky, ale proč jej nepoužít také ? Díky za názor..

3.8.2015 11:59
zeluco

XXX.XXX.85.130

No v každém případě je potřeba terarko velikosti skříně. Pokud takové tero bude ze skla, nikdo ho neunese, takže je potřeba ho udělat na místě. Já jsem si ho dělal z OSB desek. Sice s ním také nešlo hnout, ale postavíš si ho sám, není křehké a udrží lépe teplotu.

3.8.2015 22:33
ighost

XXX.XXX.247.4

Díky za odpověď. To jsem myslel. Akorát jsem potřeboval vědět zdali například na přední případně boční část můžu použít místo skla drát-pletivo. Jinak jsem viděl všude kombinaci osb-sklo.

Viděl jsem na prodej i poměrně velké voliéry pro ptáky, což by se dalo také použít ? Díky.

4.8.2015 07:05
zeluco

XXX.XXX.85.130

No, když jsem si kdysi jel pro leguány k chovateli, tak tam měl samce o velikosti krokodýla. Cca 2metry.Ikdyby tvůj legoš vyrostl třeba jen metr dvacet, není kromě plotového pletiva asi žádné, které při své váze okamžitě nezdeformuje. Takže to bude vypadat hnusně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík