Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Panči

31.10.2015 08:52
Panči

XXX.XXX.240.202

Ahoj, pořídili jsme Gekončíka nočního, máme ho již 4 dny, ale cvrčků se ani nedotkne.Zkoušeli jsme krmit v ruce i nasypat do terárka, jak byl zvyklý, ale on jen znechuceně uhne hlavou nebo se dokonce shová.Jsme naprostí začátečníci, prosím poraďte máme strach, že uhyne

31.10.2015 14:15
raddei

XXX.XXX.52.22

Můžete popsat podmínky v teráriu a terárium samotné? Jinak vám těžko někdo něco poradí.

Panči

2.11.2015 11:10
Panči

XXX.XXX.240.202

Má terárium o velikosti 50x30 cm v jednom rohu má vyhřívací žárovku 25w pod níž je teplota 27stupňů.pod ní má lebku krokodílka, na kterou si může vylézt nebo se pod ní ukrýt, dále tam má bazének, umělou agáve, klacek na šplhání a dřevěnou jeskyňku v chladném koutě.používáme písek, jak byl zvyklý, vrtva asi 2 cm. Jsme již zoufalí, stále nežere dokonce snad i přestal pít.Docela pohubl a nechce se už ani pochovat, je stále ukrytý. Předem děkuji za rady.

Panči

2.11.2015 11:15
Panči

XXX.XXX.240.202

Ještě jsem zapomněla dodat, že jaksi šedne, byl jasně žlutý.Je možné, že je před svlekem?Narozen 5.6.letošního roku, prý se ještě nesvlékal.

2.11.2015 12:27
elisak

XXX.XXX.169.5

Teplotu na výhřevu to chce kolem 35C, v chladným koutě kolem 25C, v noci vypnuto. Je možné, že nechce žrát kvůli nízké teplotě, špatně se mu tráví.
To že se ještě nikdy nesvlékal je blbost. Mladí se svlékají často, ale nemusí si toho člověk vsimnout. Taky je dobré dát mu do chladnýho koutu úkryt s vlhkým substrátem, abe se dobře svlékal.

2.11.2015 15:18
loraena

XXX.XXX.91.69

"Nechce se už ani pochovat", určitě ho nestresujte tím, že ho vyndaváte nebo na něj zbytečně saháte, kor když vám nežere. U terarijních zvířat je kontakt omezen pouze na nezbytné množství - při vážení nebo třeba čištění terárka. Pokud chcete mít gekončíka ochočeného, tak se třeba dá (časem) naučit na žraní z ruky. Ale mazlení po něm nechtějte.

Panči

5.11.2015 21:11
Panči

XXX.XXX.132.181

Vše jsme přizpůsobily vašim radám, ale stále nežere cvrčky, ale nějaké červiky spořádá, ale četla jsem, že nejsou vhodní, jak ho máme povzbudit aby mu opět zachutnali cvrčci? Nebo je ještě nějaká jiná strava vhodná, četla jsem o nějakém ovoci? Díky.

Mončiči

16.11.2015 20:00
Mončiči

XXX.XXX.34.1

A proč by mazlení nešlo?

Chovám 5 gekonů a když příjdu večer z práce a oni mě vidí jdou ke "vchodu" terária a čekají až jim otevřu a vypustím je... Normálně je beru do ruky a bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík