Dotaz ohledně kombinace plazů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anys.anet

15.1.2016 15:48
anys.anet

XXX.XXX.16.98

Dobrý den, chci si pořídit chameleona a ráda bych k němu dala i nějakého jiného kamaráda z říše plazů, který má stejné podmínky na chov. Ráda bych se tedy zeptala zda by mi někdo poradil jestli to je možné kombinovat a případně jaké živočichy by se k němu hodili.
Mockrát děkuji za odpovědi An.

15.1.2016 17:15
radiata

XXX.XXX.234.101

Nie a nie. O tomto su tu litanie popísané.

15.1.2016 17:18
nuty

XXX.XXX.11.53

Nech ho samotného.Plazy "kamaráda"nepotřebují a obzvlášt ne jiného druhu.Chamíci většinou nejdou chovat ani v páru.Představa, že trpí samotou je nesmysl.O chovu toho radši nastuduj co nejvíc dopředu a hlavně se nerad s prodavačem ve zverexu.

anys.anet

15.1.2016 17:33
anys.anet

XXX.XXX.16.98

Nejde ani o to, že bych měla pocit, že trpí samotou.. od toho tu jsem já :D jen miluji plaze a přemýšlela jsem zda by nějak nešlo je spojit.. byť třeba jen s želvou..
Ani kdyby třeba dva chameleoni stejného druhu spolu byly od narození?

15.1.2016 17:36
radiata

XXX.XXX.234.101

Radsej zvaz kupu chaneleona, sudiac z tvojich dotazov, cas nenastal.
Vacsina chameleonov sa chova v paroch; ideal je samostatne a spajat ich len v obdobi parenia.

15.1.2016 18:14
nuty

XXX.XXX.11.53

Najdi si nějak stránky o chovu, tady se to nikomu nebude chtít vypisovat.Spolu se chovaj mallý druhy Ripoleonů, U Jemenáků se dva samci zabijou.Dvě samice fungujou málokdy, většinou je ta jedna dost utlačovaná a v páru samec brzo samici "utahá".U pardalisů to bude obdobný.Pokud si ovšem nemůžeš dovolit obrterárko jako v zoo.

anys.anet

16.1.2016 10:40
anys.anet

XXX.XXX.16.98

Já také Radiata neříkám, že hned teď si ho poběžím koupit..
Jistě, že si najdu o tom více, jen mi přijde lepší podebatovat s více lidmi, kteří mají zkušenosti než číst jakési články a literatury.

16.1.2016 13:25
nuty

XXX.XXX.11.103

Jasan, rozumím Ti.Je dobře, že si sháníš informace dopředu.Na Ter.por.je "faqárna" (už jsi tam byla), tam je určitě základ chovu.Hlavně se vyhnout tipickejm chybám, jako vodopádedek, poraděj Ti ho už ve zverexu a mnoho dalších hovadin.

tadeášek2008

16.1.2016 13:25
tadeášek2008

XXX.XXX.7.2

Nejde ani o to, že bych měla pocit, že trpí samotou.. od toho tu jsem já :D -> tohle bude důvod proč radiata dle mě navrhl zvážení koupě.

anys.anet

16.1.2016 14:48
anys.anet

XXX.XXX.16.98

Nuty pokusím se vyvarovat všemu co by nebylo dobré, terárko si nechám dělat u známého který je teraristou od nepaměti takže bude vědět co a jak tam může nebo nemůže být :) ve zvěráči se opravdu radit nehodlám. :)

Tadeáši nenáleží ti právo odpovídat za někoho cizího a pokud dobře čtu napsal podle dotazů a né odpovědí.

16.1.2016 15:23
radiata

XXX.XXX.234.223

tadeášek2008 napsal(a):
Nejde ani o to, že bych měla pocit, že trpí samotou.. od toho tu jsem já :D -> tohle bude důvod proč radiata dle mě navrhl zvážení koupě.

Presne o tom som pisal a este raz opakujem, "zvazit zatial kupu" ( chameleon nieje na "hranie" vhodny, ako ostatne druhy plazov..).
Kedze sa radi vraj so skusenym radcom, ale tu kladie otazky unikajuce od reality ( slusne napisane a v bud radca neradi, pripadne bohate skusenostinma v inej oblasti..).
Je uz uplna hovadina miesat zvierata spolu, duplom v uplnych zaciatkoch a chameleoni podla mna su zvierata na start totalne nevhodne, potom tomtak konci.
Prvotna investicia- vhodne terarium na vysku- v pripade jemenaka pomerne velke, UVB zdroj, vhodne, vitaminym, mineraly,..

anys.anet

16.1.2016 15:36
anys.anet

XXX.XXX.16.98

Pokud vím tak jsem nikdy nenapsala, že si s ním hodlám hrát... a také jsem nenapsala, že se s ním o něčem radím.. napsala jsem pouze budoucí čas a né přítomný..
To máš uplně o stejné jako když někdo řekne, že psi s kočkami nevycházejí a zkutečnost je opakem.. chtěla jsem pouze vědět více názorů a zkušeností.. protože každý člověk má na to svůj názor.. nevidím jediný důvod proč bych měla zvažovat koupi.. sama moc dobře vím na co jsem připravená a na co ne ;).

Otras!

16.1.2016 15:44
Otras!

XXX.XXX.234.223

anys.anet napsal(a):
Pokud vím tak jsem nikdy nenapsala, že si s ním hodlám hrát... a také jsem nenapsala, že se s ním o něčem radím.. napsala jsem pouze budoucí čas a né přítomný..
To máš uplně o stejné jako když někdo řekne, že psi s kočkami nevycházejí a zkutečnost je opakem.. chtěla jsem pouze vědět více názorů a zkušeností.. protože každý člověk má na to svůj názor.. nevidím jediný důvod proč bych měla zvažovat koupi.. sama moc dobře vím na co jsem připravená a na co ne ;).

No nič to nezmení na fakte, že to vidíme my ostatní ! A plne súhlasim, že ty nie si pripravená na nič, jedine tu žvastaš úplne sprostosti a skôr nás tu všetkých odrbávaš a splietaš.
Keď sa ti rady nepáčia, tak bež odtial do pr- dele a od chameleonov- plazov utekaj 10km.

16.1.2016 15:55
Testudomen

XXX.XXX.234.223

anys.anet napsal(a):

Slečno vy jste pila? Vy jste opravdu moc "pomalá" při myšlení. Podstatou myšlení je vykonávání určitých myšlenkových postupů.

16.1.2016 16:33
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Já bych paní tak nezavrhoval, dalším nápadem bylo určitě i mezidruhové křížení. Kombinace želvy a chameleóna ! Já vám držím palce, chameleón s krunýřem by se mě hodil a nejen mě, ale i ostatním. Nenechte se odradit tím, že jste třeba úplně blbá to i chameleón bez krunýře je blbý když spadne !

evan

19.1.2016 19:41
evan

XXX.XXX.36.191

anys.anet napsal(a):
Nejde ani o to, že bych měla pocit, že trpí samotou.. od toho tu jsem já :D jen miluji plaze a přemýšlela jsem zda by nějak nešlo je spojit.. byť třeba jen s želvou..
Ani kdyby třeba dva chameleoni stejného druhu spolu byly od narození?

Promiň, ale uvažuješ prostě sice v zásadě logicky, ale v dané situaci blbě
pokud budou spolu chameleoní mláďata třeba chameleona jemenskýho nebo pardála od vejce spolu, tak když začnou dospívat, začnou si lízt smrtelně na nervy a postupně na ten stres chřadnou a pochcípaj až přežije jen jeden. Občas to někoho z necitelnosti nebo neinformovanosti napadne zkoušet, výsledek je vždy tenhle. Pokaždý je mi to líto, když slyším o takovým případu. Vždycka to začíná nějak jako: "Jé, ty chováš plazy? Známej/teta/manžel má chameleony. No vlastně už je v tom terárku jen jeden, ten druhej nedávno na něco umřel, tak teď musej/musíme koupit dalšího..

Vždycky mě zamrzí, když se je marně snažím upozornit, že to zvíře zabíjejí, a dozvím se ty samý dementní argumenty, že mysleli, že to půjde, když jako mláďata spolu byli v pohodě, že to snad nevadí, když jeden sedí pořád na zemi a třese se, že chtěli aby měl kamaráda, že stejnej druh spolu být může, že přece jinak by se nerozmnožil, že ve zverexu jim neřekli, že to nejde. atd, bla bla bla... O dobrým konci tohohle smutnýho příběhu jsem neslyšela NIKDY.

Chápaš že stres je nezdravý a že extrémní stres je o život? Tak si představ ve svým životě celodenní každodenní stres tak silný, že na něj umřeš a máš to.. Jestli miluješ plazy, tak začni tím, že se je snaž aspoň trochu pochopit, je a jejich život. Jsou určitý podmínky, aby se daný zvíře cítilo spokojeně a ty podmínky jsou daný způsobem života toho zvířete a ne tvýma dětsky naivníma představama jakože blabla odnarození, nebo blabla s něčím co má podobný nároky. To je prostě mimo.To je jako by si chtěla mít rybičky bez akvárka a dokolečka argumentovala tím, že některý extrémní ryby tráví část života na suchu a nechtěla slyšet, že pokud si chceš pořídit rybičky, musíš pořídit i akvárko.

Mě připadá, že se furt DOKOLEČKA snažíš hledat argumenty pro to, že by se dali chameleoni kombinovat s něčím - Šmarja jedním z těch základních nároků je samostatný bydlení! Jako pokud chceš mít v jedný ubikaci víc plazů, není problém, je hafo druhů, který takhle můžeš chovat, ale chameleony ne, to jsou samotáři. Ani pár nezkoušej, pokud chceš aby samice přežila. Teda jsou výjimky, ale tipuju, že Rieppeleony asi nechceš, protože něco co vypadá jako malý suchý listí nesplní očekávání velkých zelených či barevných krasavců.

Chameleon je spokojenej když si největší část dne myslí, že ho nikdo nevidí, tehdy má pocit bezpečí.Pokud ho někdo vidí, bere to jako selhání svých maskovacích opatření a vadí mu to a chce to řešit. Buď uteče (pokud není v terárku) nebo zaleze někam do kouta a ve stresu doufá že to setkání přežije, nebo se s tím pustí do boje či sexu. Jo, želvu by asi mohl ignorovat, ale čirou náhodou organismy běžně se vyskytující v želvím trávicím traktu jsou pro dost ještěrů docela nebezpečný, ani na velikosti ubikace bys taky neušetřila nic oproti situaci, kdy bys toho samýho chameleona a tu samou želvu měla zvlášť - prostě přišoupnout do terárka jednomu zvířeti to druhý a ušetřit tak místo nejde. Ale jak říkám, jsou stovky plazů, který se daj chovat po víc kusech a jako milovník plazů jich jistě dost znáš, tak si z nich snad ňáký vybereš.

Otras!

20.1.2016 23:41
Otras!

XXX.XXX.234.58

ChameleonTonik napsal(a):
Já bych paní tak nezavrhoval, dalším nápadem bylo určitě i mezidruhové křížení. Kombinace želvy a chameleóna ! Já vám držím palce, chameleón s krunýřem by se mě hodil a nejen mě, ale i ostatním. Nenechte se odradit tím, že jste třeba úplně blbá to i chameleón bez krunýře je blbý když spadne !

21.1.2016 00:20
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Hoši, nechcete ubrat plyn? Chtěl bych vidět jak tuhle ironii vyprávíš paní před jeji chlapem!

Sice hloupej dotaz ale holt každej se nenarodil v inkubátoru mezi chameleonama jaky vy dva a nestal se svetoznámým teraristou.
Tady jste borci od razení, ne od ironických posměšků. Tak ten server k tomu využívejte a jestli se chcete posmívat, tak paní vám určitě ráda dá adresu na manžela

Přidejte reakci

Přidat smajlík