Závoje kolem krku a nohou u želvy nádherné

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 07:49
Jirka 68

XXX.XXX.146.114

Dobrý den. Prosím poraď te mi. Chovám dvě želvy nádherné které jsou velké asi tak 15 cm. Terárium má objem 250 litrů, obsah vody cca 100 litrů. Jedna třetina je souš kde se vyhřívají pod výhřevnou lampou, nechybí ani uv lampa. Voda je křišťálově čistá, filtraci zajišťují dva filtry. Jeden kanystrový a jeden pomocný na hrubé nečistoty umístěný přímo v teráriu který čistím každý týden.Teplota vody se pohybuje kolem 23-24 stupňů.Jednou týdně odsávám hovínka a hrubé nečistoty cca 10 litrů vody. Želvy jsou velmi aktivní, při krmení jsou jak piraně. Nejeví žádné známky apatie a pokud se nevyhřívají tak neustále šmejdí ve vodě. Přes to všechno se jim pořád tvoří kolem krku a na nohách blíže ke krunýři takové jemné jako by vatové závoje. Není to moc ale je to tam. Kamarád mi poradil hypermangan ale chci se ujistit že konám správně, nerad bych svým miláčkům ublížil. Poraďte prosím co mám udělat. Děkuji.

30.1.2016 16:26
lupus4

XXX.XXX.242.4

Dej fotky.

chytrak

30.1.2016 19:32
chytrak

XXX.XXX.177.245

To bude stara kuze. Netreba resit.

30.1.2016 22:06
Jirka 68

XXX.XXX.146.114

Pokusím se je vyfotit ale bude to obtížné. Ve vodě jsou neustále v pohybu a nevím jestli bude vidět detail.

1.2.2016 15:51
cufi

XXX.XXX.199.41

Může to být stará kůže, ale u několika želv se mi takto začal projevovat nedostatek vitaminu A., Závoje" byly nejdřív drobné, ale pak se zvětšovaly a zhoustly.

1.2.2016 17:43
Jirka 68

XXX.XXX.146.114

Děkuji za radu. Dlouho jsem jim vytamíny nedával, jen sirové hovězí srdce a pravidelně vápník.
Začal jsem jednou týdně přidávat komplex vytamínů do žrádla tak nezbývá než čekat jestli se to zlepší. Ještě jednou děkuji.

1.2.2016 17:55
krysak

XXX.XXX.118.52

Nečekejte a krmte normálně, snad není ještě pozdě. Dovolím si překopírovat příspěvek Lupuse z jiného vlákna -
krmte:
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.

such

1.2.2016 19:56
such

XXX.XXX.32.10

Že by se takto projevoval nedostatek vitamínu A se mi nějak nezdá, spíš půjde o starou kůži. Vytáhněte želvy z vody a opatrně jim to zkuste z krku sundat. Jestli volné kusy půjdou odstranit a kůže na krku bude bez problémů, tak nic není potřeba řešit.

1.2.2016 20:11
Jirka 68

XXX.XXX.146.114

krysak napsal(a):
Nečekejte a krmte normálně, snad není ještě pozdě. Dovolím si překopírovat příspěvek Lupuse z jiného vlákna -
krmte:
1)Ryby
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.

Tím hovězím krmím asi tak měsíc.Před tím dostávali patentky, kuřecí, sem tam i rybí a čínské zelí. Dával jsem i granule ale už nedávám dělá to hrozný nepořádek v terárku a venku se ještě žrát nenaučily. Každopádně díky za radu budu se snažit ten Váš jídelníček dodržovat

1.2.2016 20:25
Jirka 68

XXX.XXX.146.114

such napsal(a):
Že by se takto projevoval nedostatek vitamínu A se mi nějak nezdá, spíš půjde o starou kůži. Vytáhněte želvy z vody a opatrně jim to zkuste z krku sundat. Jestli volné kusy půjdou odstranit a kůže na krku bude bez problémů, tak nic není potřeba řešit.

Ono je to tak jemné že na suchu to na želvách není vůbec vidět. Na pohled zdravá kůže, jak skočí do vody tak to vlaje ale není to tak velké aby se to dalo uchopit prsty. Začal jsem aplikovat kapky s obsahem heřmánku a vypadá to že už to ustupuje.Chce to jenom čas a trpělivost. Děkuji Vám za radu, určitě ještě budu psát jak léčba postupuje

1.2.2016 21:24
cufi

XXX.XXX.199.100

such napsal(a):

Dle dalšího popisu zadavatele si myslím, že jde pouze o starou kůži. Jen jsem chtěla upozornit, že u některých želv s nedostatkem vit. A začaly příznaky podobně. Stará kůže se neodlučovala, zůstávaly tam větší a větší kusy. Postupem času se přidaly další problémy. Berte to všichni jako radu, postřeh. Hezký večer.

Něžný

1.2.2016 22:16
Něžný

XXX.XXX.226.198

No jen pozor, on se obdobně projevuje i nadbytek A-čka. Pak dochází k častějšímu svleku, než je obvyklé, vznikají až hnisavá ložiska.

Přidejte reakci

Přidat smajlík