Morelia nebo Boa do terárka 100*50*50

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2016 17:13
sahulalukas

XXX.XXX.211.97

Dobrý den
Chtěl bych si pořídit (v pořadí už třetího) hada. Mám užovku a korálovku a teď přemýšlím nad Morelia spilota a Boa constrictor. Který had by byl podle vás do takového terária vhodnější. Případně jaký poddruh ať už morelie nebo constrictora.
Děkuji za odpověďi.

Neregistrovaný uživatel

18.2.2016 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

No menší samec boa by se ti tam v pohodě vešel ale dost dospělých samic barevných mixů už ne. Ale takový hog island by mel v pohode. I takovy dumerilak by s tim nemel mit vetsi problem. Na koukani by tam mozna byla lepsi spilota ale co jsem potkala nebyly moc chovaci to ten hroznys je prijemnejsi. Idealni rozmery terarka to mozna nejsou jak me tu nekteri mohou osocit ale rack system je i na tyto hady bezne pouzivany a prostoru ma mene nez to tera.

18.2.2016 13:39
sahulalukas

XXX.XXX.211.112

Díky za odpověď
Já hlavně potřebuju vetšího hada co zvládne většího potkana (cca kolem 150g, i víc), občas mi samice porodí víc malejch než stihnu skrmit a větší had by vlastně uklízel ty přerostlý. moc se s nim "tulit" nemusím, vim že had nemá rád když ho někdo pořát tahá (mě by se to taky asi nelíbilo :D )
Ten prostor asi neni nejlepší ale víc místa uvolnit nemůžu.

Neregistrovaný uživatel

19.2.2016 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Idealni by bylo koupit uz dospeleho jedince. Klidne i obyc hrozna co moc nenarost. V inzerci jich par byva. Spilotu bych si domu az tak nebrala.

19.2.2016 17:33
sahulalukas

XXX.XXX.211.124

No máme v práci jednoho, má cca 2m a je tam už pár let. Dneska sem ho zkoušel vzít na ruku ale moc se mu nechtělo což se nedivím když neni zvyknutý :)
tak bych ho možná skusil, nevim ale jestli cena 2700 za dospělého hroznýše je dobrá nebo moc (se zaměstnaneckou slevou bych moh ušetřit pát stovek).

19.2.2016 18:15
sahulalukas

XXX.XXX.211.124

To je on. To terárko může mít tak metr na délku (pro upřesnění velikosti).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2016 20:08

Ahoj, nebál bych se toho hroznýše. Ale nekupuj dospělého. Pokud máš zájem o větší kus skrz potkany kup subadultního. U dospělce bůh ví jak starý je a jaká je povaha. Nebo mě pak napadla krajta kralovská, ikdyž si ji nezmínil.
Dle me dumerák je větší had navíc citesovej a i hogg umí velikostí překvapit
http://ball-pythons.net/forums/showthread.php?141306-Updated-Pictures-of-the-Reptiles!
http://www.reptileknowledge.com/images/lucy-large.jpg.

19.2.2016 20:18
sahulalukas

XXX.XXX.211.124

Nad regiuskou sem přemýšlel, ale tak trochu tíhnu k většímu hadovi i když na to nemám moc místa (teda alespon zatim). Hroznýšovce bych asi nechtěl... terárko bude OSB a bál bych se aby se při větší vlhkosti u tropickýho hada rozlezlo.
Asi se dojdu kouknout na terraburzu, když to uvidim po pokecám přímo s prodávajicíma tak se taky dozvim spoustu užitečného.

19.2.2016 20:24

Toho hroznýše jak píšu bych se nebál. Jen pokud máš často, přebytek, potkanů vyroste ti i samec
Regiusky mají 140 cm coč mě přijde pro tvou velikost ubikace ideální, hroznýš ti tu velikost hravě přeroste.

19.2.2016 20:38
sahulalukas

XXX.XXX.211.124

Teoreticky, a když ne tak to chápu a ani nepípnu, mohli by v tomhle terra bý regiusky i 2?

20.2.2016 01:26
loraena

XXX.XXX.91.69

Velikostně by se tam 2 regiusky vešly. Pak ale přichází na řadu debata o chovu více hadů v jednom tera, na což ti tak 90% lidí řekne, že je to blbej nápad (nehody při krmení, stres, nemoci atd, případně i neplánovaná snůška). Každopádně například v terárium Dubeč mají v jednom tera 2 krajty a vypadají obě dobře. Na hroznýše mi to přijde malé, mám samce 2,2m, tera je 150*70*80 a klidně by snesl i něco většího. Jasně, jsou i menší jedinci, ale co když ti ten tvuj vyroste a co pak s dospělým hroznýšem? Těch je všude dost a pokud nemá nějakou zajímavou barevnou mutaci, bude neprodejnej. Asi bych tam dala jednu regiusku, dneska je na výběr spousta barviček, takže když jednou za týden vyleze ven z úkrytu, tak se i pokocháš :) Stačí se zajet podívat na živou exotiku, je tam obykle přímo překrajtováno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík