Chalemeon - jak otevřít tlamu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Treble

29.2.2016 16:16
Treble

XXX.XXX.184.13

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu - nemáte někdo nějaké tipy a triky, jak donutit chameleona otevřít tlamu?

Má nějaké zdravotní potíže a musím mu aplikovat každý den léky a výživu stříkačkou do tlamy, respektive až do krku. Poprvé otevřel tlamu sám, ale moc se mu to nelíbí, takže teď každý den bojujeme.

Chama držím za helmu se zakloněnou hlavou a i se snažím rukou otevřít spodní čelist, ale opravdu se mu to toho nechce, je to vždycky boj - aplikovat to musím v pěti dávkách, takže 5x otevřít tlamu každý den.

Předem díky, pokud máte někdo vyzkoušený nějaký postup, co vám zabíral.

29.2.2016 17:01
N.u

XXX.XXX.60.10

Přijde mi to jako velkè stresovaní mu 5x deně násilím otvírat tlamu oni jsou chamici sami o sobě stresaci, ale jestli vam to poradil veterinář tak vam měl taky ukázat jak to máte udělat. Zkuste mu tu stříkačku zastrčit do koutku tlamy.Nám to zabírá u ještěrů i když kolikrát se snima musíme doslova Prát Hodně štěstí.

Treble

1.3.2016 22:32
Treble

XXX.XXX.182.35

Díky za radu. Asi jsem se špatně vyjádřil, není to 5x denně, ale každý den 5x za sebou - 5 stříkaček po 1ml za sebou. U veterináře cham otevíral tlamu bez problémů, při první aplikaci taky, ale pak už zjistil co jo čeká a odmítá jí otevřít.
Nakonec mi nezbývá nic jiného, než mu čelist za použití přiměřené síly otevřít - tedy opatrně chytnout dvěma prsty spodní čelist, druhou rukou ho držet za helmu a otevřít. Stříkačku mám v puse, vložím jí do tlamy a pak už ji nezavře, můžu tedy čelist pustit a aplikovat stříkačou roztok do krku.

Popsal sem to podrobně, kdyby měl někdo stejný problém.

Ještě jednou díky za odpověď, T.

xx

7.3.2016 13:21
xx

XXX.XXX.18.16

Jemně uchopit zespodu spodní čelist. (chamíci se cítí ohroženi pohybem nad sebou, ruka zespodu je tolik neděsí). chameleon ve snaze se uvolnit otevře tlamu a v tu chvíli vložíte stříkačku. Když váš úskok prokoukne, zkuste to za chvíli. Nejsem příznivec otevírání tlamy vysloveně hrubým násilím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík