Pagekon řasnatý - rozšíření chovu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veru90

3.3.2016 09:37
Veru90

XXX.XXX.101.54

Zdravím,
chtěla bych se zeptat na Vaše názory co se týče rozšíření chovu Pagekona řasnatého, Mám doma ve větším teráriu samečka má tři roky a chtěla bych k němu pořídit samičku, již dříve jsem si přečetla že by to mělo být nejlépe v poměru 2:1. Ale spíš řeším problém jiný, jestli bude problém se seznámením, jak by mohl on popřípadě i ony reagovat, jestli si budou ubližovat atd. Byla bych ráda o každou radu a doporučení.

Samečka jsem dostala ve věku 2 let a bývalý majitel se ho zbavoval. Byl zvyklý být sám.

3.3.2016 13:44
N.u

XXX.XXX.46.252

Dobrý den, určite musíte počkat AZ samička bude stejného vzrůstu jako samec.Většinou si samotaři hlídají sve teritorium tak je nejlepší jestli máte ještě jedno terarko dát do něj samičku a umistit ho vedle terária se samcem aby na sebe viděli počkat AZ samička doroste.
Také je dobre než přidate do terária nového člena tak terarko přestavět aby to bylo pro oba nové prostředí a ani jeden neměl potřebu si hlídat teritorium. CHovu zdar

3.3.2016 14:25
mana

XXX.XXX.251.135

Určitě musí být samice plně dospělá.Přestavování terárka a podobně je zbytečné.Nikdy se mi nestalo, že při párování byl nějaký problém, ať už jsem dával samici k samci nebo naopak.Nebyl s tím problém u ciliátů, aurikulátů nebo třeba leachianů.Jen u těch posledních jsem vždy pár dnů dával na zvířata větší pozor.

3.3.2016 14:36
N.u

XXX.XXX.46.252

mana napsal(a):
Určitě musí být samice plně dospělá.Přestavování terárka a podobně je zbytečné.Nikdy se mi nestalo, že při párování byl nějaký problém, ať už jsem dával samici k samci nebo naopak.Nebyl s tím problém u ciliátů, aurikulátů nebo třeba leachianů.Jen u těch posledních jsem vždy pár dnů dával na zvířata větší pozor.

Nám se teda proháněli, ale pokud uvidí zadavatelka že jsou v pořádku tak je to samozrejme zbytečné něco přestavovat to jen ze to většinou pomáhá když se spolu perou

Přidejte reakci

Přidat smajlík