Korálovka kalifornská jak na ni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2016 21:13
JančaHonzik

XXX.XXX.139.20

Ahojky, moc prosím o rady. Před pořízením mého vytouženého zviřátka jsem si o korálovkách hooodně nastudovala, byla jsem i u chovatele a vše konzultovala a účastnila se i krmení. Nikdy jsem se hadů nebála a měla ho i párkrát na ruce.
Když jsem konečně měla i já doma banána (půlroční hádě z burzy), hned první den jsem si ji vzala na ruku i druhý den. Ale pak jsem ji už nebrala, měla před svlekem. Poté zas po krmení jsem též nechtěla ji tahat. A to už bylo dohromady 3týdny. A když jsem ji chtěla vzít, nedala se a to trvá do dnes, je celé dny schovaná v úkrytu a když ho odendám a chci ji vzít utíká a nebo zaujme bojový postoj připravena zaútočit. Občas i útočí. Já teď nemůžu najít odvahu ji prostě popadnout a vytáhnout. Ale dát ji pryč nechci, asi by se měla u zkušeného chovatele lépe, ale já se nechci po pár měsících vzdát.
Prosím, jak to vidíte vy zkušenější? Mám ji od posledního února.
Vím, že to chce trpělivost a prostě ji pomalu učit na ruku. Ale ona se nedá vyndat z tera. Nechci ji odkrýt úkryt, čapnout a vytáhnou. Aby neměla šok a nebylo to jen horší. A když ji nechám rozkoukat, tak pak právě zdrhá a útočí.

13.5.2016 22:59
nicolas.coleoptera

XXX.XXX.5.187

Někteří hadi mají takové období a pak jsou zase v pohodě, jiným to zůstane, a dalším ani nikdy nenastane...je to kus od kusu (měl jsem i velmi pohodové hady druhů, které jsou považovány za agresivní a naopak můj nejkousavější had byla regiuska, který jsou obvykle kliďasové:)pokud si jí chcete nechat, zkuste ji krmit mimo terárium v plastové bedně, aby si nenavykla každé otevření terka =krmení...někdy to pomůže.ale jinak ta korálovka nemá jak vám ublížit(pravděpodobně ani tak nekousne, jako spíš bude ťukat a narážet hlavou, klidně ji vemte do rukou, chvíli ji držte a ona se nejspíš po pár minutách zklidní, když pozná, že neuteče ani ji nepustíte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík