Dobry den chtela bych se zeptat jestli by nekdo nevedel co je s nasi aganou nechce moc zrat, nema vyraznou barvu, je kazdou chvili strasne dlouho ponorena pod vodou, na to ze skoro nezere je takova tlusta a neni ani tak ziva, schovala se v terariu pod korenem. Nevite nekdo co by s ni mohlo byt?
Stalo se mi právě něco podobného.
Agama měla všechny vitamíny a minerály. Pak z ničeho nic přestala žrat a hubla. Jak píšete, že je ponořená pod vodou, dělala to i nám. Pak jednoho dne umřela a nikdo neví proč. Zkuste potravu dávát přímo do úst, sama. Naší agamě jsme to také dělali a bez problému, ale bohužel pak umřela.
anonymniuzivatel
napsal(a):
Stalo se mi právě něco podobného.
Agama měla všechny vitamíny a minerály. Pak z ničeho nic přestala žrat a hubla. Jak píšete, že je ponořená pod vodou, dělala to i nám. Pak jednoho dne umřela a nikdo neví proč. Zkuste potravu dávát přímo do úst, sama. Naší agamě jsme to také dělali a bez problému, ale bohužel pak umřela.
Agama měla všechny vitamíny a minerály - to mohla mít taky zvesela hypervitaminozu. Kolega ve vašem vlákně o regiusce tepe Lokyho, aby se nevyjadřoval ke každému *, které kdo napíše, když o tom nemá páru. Taky byste se měla zamyslet s tím udílením rad, když není z čeho čerpat a všechno vám tak nějak zničehonic umírá a nikdo neví proč. To neberte ve zlém, ale určitě nejste v pozici chovatele, který může jiným radit. Neuvedla jste ani kolik vitamínu a v jakém poměru a jak často agama dostávala, jaké měla podmínky a to, že nikdo neví proč uhynula značí, že nebyla ani pitvána pro odhalení důvodu úhynu.
Mam vystudovanou skolu na chov exotickych zvirat a neni to jediny jester kteryho mam vim jak se o ne starat agama ma podminky jake by mela mit a jak jsem uz psala jednu agamu uz jsem mela a byla nadherna a tuhle chovam ve stejnych podminkach jeste mi ani jedno zvire neumrelo z niceho nic..jen jsem se poprvy setkala s tim ze moje agama nechce zrat a tloustne...proto jsem se ptala jestli uz se s tim nekdo setkal neptala jsem se kdo muze radit a kdo ne.
Já si myslím, že paní/slečna není tak hloupá, aby si přečetla návod na to, jak vitamíny dávkovat/podávat. Tak pro opravu to je 0,1-0,3g/kg živé hmotnosti/den.
Pro tyhle vitamíny, vůbec nezáleží na tom, jaké má podmínky. Ikdyž bude mít mále/velké terárium, dávkování zůstává stejné.
A jen tak pro informaci. Agama nebyla má, ale mámi.
martula98
napsal(a):
Mam vystudovanou skolu na chov exotickych zvirat a neni to jediny jester kteryho mam vim jak se o ne starat agama ma podminky jake by mela mit a jak jsem uz psala jednu agamu uz jsem mela a byla nadherna a tuhle chovam ve stejnych podminkach jeste mi ani jedno zvire neumrelo z niceho nic..jen jsem se poprvy setkala s tim ze moje agama nechce zrat a tloustne...proto jsem se ptala jestli uz se s tim nekdo setkal neptala jsem se kdo muze radit a kdo ne.
A na střevní parazity jste nechala dělat rozbor?
martula98
napsal(a):
Tak to jste špatně četla, moje reakce byla na anonymního uživatele, který má trable jinde. Mimochodem - gravidita vás nenapadla? Případně zacpání trávicího traktu substrátem? Tyhle agamy se dožívají 20 i více let, ta druhá vám padla na co?
anonymniuzivatel
napsal(a):
Já si myslím, že paní/slečna není tak hloupá, aby si přečetla návod na to, jak vitamíny dávkovat/podávat. Tak pro opravu to je 0,1-0,3g/kg živé hmotnosti/den.
Pro tyhle vitamíny, vůbec nezáleží na tom, jaké má podmínky. Ikdyž bude mít mále/velké terárium, dávkování zůstává stejné.
A jen tak pro informaci. Agama nebyla má, ale mámi.
Jj, to je základ řídit se návodem, asi jako před lety u Vitamix Repu a co zvířat na to dojelo . A když už, tak byla mámy.