Grace3315

XXX.XXX.224.246
V úterý ráno jsme odjeli z domu a hned druhý den na to jsme se vraceli zpět.
Problém nastal hned po příjezdu, prohledali jsme výběh a želva nikde...
Byla ve venkovním výběhu ohraničeném drátěnkou, cihlami, a já nevím čím ještě. Nenašli jsme žádné stopy po predátorovi, či po podhrabání a drátěnkou by se neprotáhla.
Želvičku máme tak od podzimu, krunýř o průměru asi deseti cm.
Opravdu nevím, co by ji mohlo odnést. Máme doma dva psy, ale jaku už jsem psala, je ve výběhu ohraničeném vysokou drátěnkou a navíc, neše fenky se o ní nikdy moc nezajímaly. Útok koček jsem vyloučila, jelikož naši psi by je okamžitě vyhnali a údajně jejich útok není ani moc pravděpodobný.
Kuny (snad) doma nemáme, a jediný větší pták který se na zahradě občas oběví je sojka, která k nám chodí vyklovávat šneky.
Jediné co zbývá jsou potkani a myši, které bohužel doma máme.
Takže vás žádám o radu, má někdo s podobným zmizením zkušenosti?
Nemyslím si, že by ji potkan dokázal nějak vytáhnout z výběhu...
Zdravím,
mě se tohle taky stalo, mám želvy cca 7 cm v krunýři, mmám je pod vrškem klece od morčete, jednou jsem přišeel k vý běhu a želva nikde(druhá tam byla), hledal jm je po celé zahradě, ale nikde, marně
Ale potom jsem se pořádněkoukl do výběhu, a želva uplně zahrabaná v trávě(asi jí bylo vedro, tak se zahrabala do trávy až ke kořínkům), JAK SE MI ULEVILO!
Skuste se podívat do té trávvy, pořádně prohmatat, může se zdát že tam želvička není, ale může, takže pořádně prohmatat!
Ale nemůže být vyloučeno, že to byl ňájký predátor
přeji vám, ať želvičku najdete.
Grace3315

XXX.XXX.224.246
Děkuji za nápad, i když jsme ji už hledala, podívat se znova mě nezabije. :).
Grace3315

XXX.XXX.224.246
Ihned jsem se sebrala a šla asi po desáté prohledávat výběh. A výsledek? Ani nevím jak vám poděkovat.
Grace3315

XXX.XXX.224.246
Ihned jsem se sebrala a šla asi po desáté prohledávat výběh. A výsledek? Ani nevím jak vám poděkovat.
kloko

XXX.XXX.226.20
Dobrý den, mě včera utekla vodní želvička z nového letního bazénku želva je dlouhá asi jako malíček