Ceratophrys cranwelli - zvukové projevy, chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2016 14:31
hissing_snake

XXX.XXX.254.192

Dobrý den,
chtěla bych si pořídit jednu rohatku Cranwellovu a mám obavy o její zvukové projevy, protože žiji v panelovém domě. Dočetla jsem se, že samci jsou proto absolutně nevhodní, ale už jsem se nedozvěděla, jestli dělají kravál pořád, nebo jen když na ně "příjdou pářící chutě".
Ohledně terária mne zajímá, jestli lignocel ano nebo ne - osobně se přikláním k rašelině, co vy na to?
Děkuji moc za odpověďi.

29.6.2016 15:07
radek pb

XXX.XXX.139.233

No, s těmi zvukovími projevi nevím.
a ten lignocel nebo rašelina=doporučil bych spíše tu rašelinu, jak zvíře lovítak si dokáže nabrat pěkné množství toho lignocelu(měl jsem rieppeleon brevicaudátus, pošli mi, hledal jsem, v čem je problém, a zijstil jsem že za to může svinstvo "lignocel")anásledné pozře lignocel.
No, a potom se mu to nabalí na střeva, nabobtná a je po zvířeti.
Takže bych doporučil tu rašelinu, u ní máte jistotu, že i když žabka pozře rašelinu, trávícím traktem projde hladce.
Samozřejmně zvířata mají různou tendenci k požíraní substrátu(př.můj gekon panenský si substrátu vůbec nevšímá, jsou to spíše stromová zvířata, takže loví ve větvích atd.2. př.rieppeleoni jej neustále požírali, bohužel jsem to nestihl včas zaregistrovat, a skončilo to takhle viz.výše), ale jelikož rohatky loví na zemi, dal bych radši tu rašelinu, máte jistotu.
ať se daří

29.6.2016 15:18
hissing_snake

XXX.XXX.254.192

Moc děkuju :) Já používala ligno i u regiusky, a ta neměla nikdy tendence žrát substrát, ale už jsem přešla na rašelinu tak to budu kupovat pro oba.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2016 22:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samci rohatek jsou docela hlasití, není to typické kvákání, spíše takové skřípavé mňoukání, ale v paneláku mohou být slyšet. V mém chovu se ale moc často neozývali, odhaduji max.14 dní v roce.

9.7.2016 10:56
hissing_snake

XXX.XXX.254.192

Moc děkuji za reakci ! To jsem ráda, že to není tak hrozné, myslela jsem, že pokud budu mít pouze samce, tak bude zticha protože neucítí přítomnost samice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík