chameleontomik

XXX.XXX.61.1
Zdravím, mohl by mě někdo říct jaká má být cca velikost tohohle hada?
Když vidím inzeráty s velikostí samice 1m po odchovu přijde mě to příšerné.
Mám doma salvadory mají x let a sou prcci, ale nedovolil bych si je už pářit a ani bych to nezkusil měla by li samice 1m :/
děkuji za ponaučení.
Nicaragua jsou opravdu prckové, někde jsem četl, že zralá samice má mít alespoň 1,1m a cca 2kg, ale přesně jak píšeš, někdo překrmuje za účelem rychlého růstu a následného odchovu a samice má 1m v roce a druhý krmí s rozumem a jeho metrová samice má 3roky, takže můj názor je něco málo přes metr určitě, ale důležitý je taky věk a váha.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ChameleonTonik
napsal(a):
Takže chápu-li dobře 1m stačí, ale musí mít věk? I tak mě to přijde šílené :D každopádně díky.
Nějak nechápu proč. Hogg islandy taky nebudete vykrmovat do tří metrů, než je prvně připustíte jen proto, že Vám to přijde málo. Leopardka mi porodila prvně při velikosti cca 140cm a to jí byly 4roky.
deart

XXX.XXX.253.30
Ale 100 a 140 je rozdíl dle mě zásadní.
A hogg taky standartně nemusí být velký.
Uživatel s deaktivovaným účtem

deart
napsal(a):
Ale 100 a 140 je rozdíl dle mě zásadní.
A hogg taky standartně nemusí být velký.
Jistě, ale pokud daný had v dospělosti prostě nedosahuje standartně 140cm, ale jen 110-120, tak to zásadní být přestává. Sonory z nichž jsou leopardi udělají v adultu okolo 150-180, což je o něco víc. Kdyby dal člověk na svoje úvahy tak by samcem sonory nikdy ani nepřipustil, protože když ho srovná s mixákem, surinamem, guayanou tak je proti němu jak guttata. To je prostě ten dojem, který tu vznikl chovem kříženců, navrch hnaných krmením do velikostí a kondice (dá-li se to tak nazvat) s níž se v přírodě nepotkáte. Pak vzniká představa, že každý hroznýš musí mít ke třem metrům a co je pod, je malé nebo chcípák. Obecně vzato - pokud samice není v kondici a vyspělá, nezabřezne. Pokud přeci jen ano, zárodky vstřebá, v horším případě chcípne, ale rozhodně nedá vrh pěkných zdravých mláďat.