Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2016 20:18
Michaela91

XXX.XXX.1.66

Dobry den, prosim o radu, mam doma dva pagekonky rasnaty a jednomu z nich zacina zbelavat bubicka od nosu az k oku, nevite nekdo z ceho to muze byt? Jsou mu tak dva mesice, zivi se cvrcky a bananem, ted nam prijdou vitaminy a repashy.. Diky za radu, doufam jen, ze to nebude nic vazneho..

9.8.2016 09:23
Kajman120

XXX.XXX.218.105

Když se tohle stalo poprvé mým gekončíkům, také jsem nevěděl co mám dělat. Nakonec se ukázalo, že se budou svlíkat

9.8.2016 09:25
Michaela91

XXX.XXX.1.66

No v to jsem taky doufala, ale druhy den jsme ho nasli mrtveho..

9.8.2016 09:29
Kajman120

XXX.XXX.218.105

Tak to je mi líto...

9.8.2016 09:53
Michaela91

XXX.XXX.1.66

Meli jsme tri, mame jen jednoho.. Celou dobu byli v pohode, lovili cvrcky, bastili kasi z bananu z prstu.. A z niceho nic, nam do tydne dva umreli.. Ted je tam chudak sam.. Uz nevime co delat.. Maji vse co potrebuji.. Az bude vetsi, tak mu jeste dva poridime, uz nechci uplne malicky.. Tyhle byli mesicni, kdyz jsme si je poridili..

Fluctorissia

11.8.2016 16:40
Fluctorissia

XXX.XXX.55.1

Jak dlouho jste je měla? Podávala jste vitamíny v potravě / na hmyzu? Měla jste v teráriu topnou žárovku? (vysoké teploty jsou pro pagekony smrtelné), rosila jste denně s udržováním stále vlhkosti na 60/70%? Pokud popíšete podmínky chovu tak by se dalo zjistit, co se stalo :).

11.8.2016 16:57
Michaela91

XXX.XXX.1.66

Vitaminy jsme objednali hned jak jsme je poridili, objednavka prisla asi za tri tydny jelikoz byli objednany spolu s kasi rephasy na kterou se cekalo.. Jeden vitaminky nestihl, druhy je mel jeden den.. Zatim jim nesvitime, maji pokojovou teplotu. Rosime je kazdy den, krmili jsme cvrcky o velikosti mezery mezi ocima a rozmixovanym bananem.. Ten jeden se stale drzi, tak snad to nebyla nejaka prenosna nemoc..

12.8.2016 10:28
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Nemoci bych se nebál spíš ste něco po
Např. objednávka základních věcí až po pořízení zvířete.

12.8.2016 15:35
efulin

XXX.XXX.166.6

Pagekoni jsou odolnejsi, to nemusi byt nutne temi vitaminy. Teda za predpokladu, ze cvrcci byli dobre krmeni. Banan je fajn jen kdyz se pridavaji mineraly, jinak se hodi ho stridat s jinym ovocem. Treba s presnidavkami (merunka jim moc chutna). Az vam prijde Repashy, tak v prvnim krmeni do ty kase dejte trosku tohi bananu, at to nema problem prijmout. Je mozny Repashy dat pred zkrmenim sezrat i tem cvrckum. At date zbylemu miminu poradnou davku vitaminu a mineralu. Pristi zvirata nakupte aspon ctvrtrocni. Nechapu chovatele, ktery nabizi nedavno lihnuta mimina. Neni to zodpovedne a fer.

12.8.2016 15:37
efulin

XXX.XXX.166.6

Bohuzel je vazne velika chyba, ze jste nezajistili nahradni vitaminy jinou cestou. Roboran nebo Reptivite stoji par korun a sezenete je v chovatelskych potrebach hned. Berte to ted uz jako velkou lekci. Jinak ty priznaky jsem asi nepochopila. Co je bubicka?

15.8.2016 07:50
Michaela91

XXX.XXX.4.178

Tak spousta lidi je krmi jen cvrcky a presnidavky.. A takove problemy nemaji.. Tak proto jsem se zeptala tady.. Jinak mi bylo doporuceno toto od chovatele, tak jsem objednala to co mi doporucil.. Bubicka je preklep "hubicka" tam ma byt.. Nasemu poslednimu se dari dobre, pres to ze mel stejne podminky.. Dekuji za rady..

16.8.2016 08:52
efulin

XXX.XXX.166.17

Jakoze nedavaji mineraly? To se mi nezda. Zvlast u kladoucich samic nebo mladat, ktera velmi rychle rostou, to muze byt rychla cesta k MBD.
Ale hlavne at se tomu poslednimu uz dari! :).

16.8.2016 08:54
efulin

XXX.XXX.166.17

Jen jeste k tem stejnym podminkam musim dodat, ze proste kazdy jedinec je jinak odolny. To je jedna z mala veci, ktere lze rici vseobecne pro vsechny zive tvory. Ti dva mohli byt proste slabsi od zacatku a proto jim deficit neceho ublizil i pres to, ze se s tim treti popasoval.

17.8.2016 14:10
Michaela91

XXX.XXX.1.66

Snad bude, dekujem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík