Jonatan 123

XXX.XXX.38.250
Dobrý den, mám zvířata nově ve starším domě na vesnici. Dům má kamenné základy z pískovce, takže je trochu vlhčí. Potřeboval bych poradit, určitě to už někdo řešil, jak vysoušet a vyměňovat vzduch. Zda rovnou investice do klimatizace nebo zda řešit nějaký mobilní vysoušeč?
Trochu se obávám zimního období, že to nevyvětrám a že se mi začne dělat plíseň.
Nějaké nápady, tipy, triky?
Děkuji za názory.
Já používám ty klasické chemické vysoušeče. V každém rohu mám jeden, je to o hodně lepší, ale stejně se v zimě plísní neubráním. Ale to je dáno hlavně tím, že máme dům ve svahu, čistou podlahu v obýváku mám vlastně o metr níž než sousedka terén zahrady, nulová hydroizolací, atd. Takže ty terária stíhají ty vysoušeče a zbytek holt savo.
Jonatan 123

XXX.XXX.38.250
Spis jsem premyslel o nejake prenosne klimatizaci nebo zda by uplne nej nebyla velka klima s casovacem, v zime by vyvetrala a vysusila vzduch treba na hodku dve denne... je to drah varianta, ale efekt by mel byt maximalni.
Jonatan 123

XXX.XXX.38.250
Spis od kazdeho neco. Me nevadi vlhkost a chlad, ... ale pochybuji ze to nebude vadit zdem.
Jak se mi tam udela plisen, tak uz to bude pozde resit. A vetrani tam neni idealni. Nejsou okna oproti sobe na rychle vetrani.
Vytapeni je tam normalni el. kotel.