KubaKuba

XXX.XXX.128.56
Ahoj, sháněl jsem anakondu velkou, ktera vsak neni nikde dostupna. Terárko mám jako vodní nádrž, celé je zalité vodou a jsou v ní umistěny kameny a pařezy, které tvoří asi 50% z celkové plochy nad hladinou vody. Jakěho jiného hada, kromě an. žluté by do takového terarka bylo vhodné chovat? Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Uvědomujete si jak obrovský had je anakonda velká v dopělosti? a že to vážně není terárko ěm na metr? Když už trváte na anakondě kupte si apoň anakondu žlutou ta je přeci jen o něco menší ovšem oboje hadi jsou vážně nechovací, bývají útoční a není to jednoduché zvíře na chov. a jak anakondy velké tak žluté tady na ifauně čas od času bývají. Ovšem pořízení takového zvířete bych si setsakra rozmyslela. Snadno hrozí přecenění sil a následný ryhclý prodej hada.
Kkkkkkmmm

XXX.XXX.128.56
Diky za super.radu, na to jsem se ale neptal. Pro vasi predstavu mam terarko 5x 2,5m.. do ktereho do budoucna planuji dat hrozny a pro an. udelat priblizne 1,5x vetsi ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
No nevím o tom že by hroznýši ocenili rybník, ale budiž. pokud jich tam nebudete mít 5 což není dobrej nápad je to terárko na hrozny extrémně obrovské. nedokážu si představit jak v tom obřím prostoru chcete lovit hroznýše tak abyste je bezpečně nakrmil. a jestli je chcete krmit hromadně no potěš koště. Už jen z tohohle se mi ježí chlupy. Z vašeho dotazu vyplynulo že netušíte do čeho jdete. což u anakondy pokud se neochomýtáte kolem nějakého chovatele opravdu netušíte. Já si taky naivně pořídila kdysi na popud manžela jednu třímetrovou žlutku. stylem jo velkej had obří terárko s bazénem není moc komunikativní ok, nebude se to holt moc tahat. Fakt mě tyhle naivní představy nepřipravily na to jakou má třímetrová anakonda oproti třeba třímetrovému hroznovi nebo tmavce páru, jak umí být zákeřná, nevypočitatelná, vzteklá. A ani to že mi rozfláká několik terárek. protože vší silou padala proti jedné ze skleněných stěn tak dlouho dokud stěna nepadla.
Hastroš

XXX.XXX.132.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nevím o tom že by hroznýši ocenili rybník, ale budiž. pokud jich tam nebudete mít 5 což není dobrej nápad je to terárko na hrozny extrémně obrovské. nedokážu si představit jak v tom obřím prostoru chcete lovit hroznýše tak abyste je bezpečně nakrmil. a jestli je chcete krmit hromadně no potěš koště. Už jen z tohohle se mi ježí chlupy. Z vašeho dotazu vyplynulo že netušíte do čeho jdete. což u anakondy pokud se neochomýtáte kolem nějakého chovatele opravdu netušíte. Já si taky naivně pořídila kdysi na popud manžela jednu třímetrovou žlutku. stylem jo velkej had obří terárko s bazénem není moc komunikativní ok, nebude se to holt moc tahat. Fakt mě tyhle naivní představy nepřipravily na to jakou má třímetrová anakonda oproti třeba třímetrovému hroznovi nebo tmavce páru, jak umí být zákeřná, nevypočitatelná, vzteklá. A ani to že mi rozfláká několik terárek. protože vší silou padala proti jedné ze skleněných stěn tak dlouho dokud stěna nepadla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je presne to, proc sem zakladal vlakno o urazeni a posmechu. Proc pisete ze chci davat hroznyse do terarka plneho vody? Je snad jasny ze jim ji vypustim a prizpusobim ho jim, proc hned pisete ze je chci krmit pohromade a.ze.se vam z toho jezi chlupy? Jak s te na to prisla? A zaposedni, proc mi vnucujete svuj neuspesny chov? :) neptal sem se na tu furu chytrejch reci, ale jen na jednu, takze diky z vas cas a spoustu zbytecnych informaci :).

A mozna, kdyby jste si o ni pred porizenim neco zjistila vedela by jste, ze dokaze z obycejnyho terarka nadelat kulnicku na drivi a udelala by kste pro ni poradne, ze skla tomu urceneho, pripadne jak nekdo chova- v betonovem okachlickovanem vyklenku. Znovu diky za pripominky ale nestojim o ne, vim dobre do ceho jdu, nejsem vyplacanej ajtacek ani chudacek co se jenom snazi bejt.zajimavej a nevi jak. Doufam ze dalsi prispevek bude pouze odpoved na mou otazku a ze debata nebude obsahovat 50 prispevku o ho..vne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Milý pane už jen to že chcete chovat v obřím terárku několik hroznýšů pohromadě je hodně blbě. Ohledně krmení, ok nebudete krmit hromadně. Jak je chcete v takovém prostoru odchytávat a umísťovat každého do přepravky zvlášt na krmení? To by mne celkem zajímalo. Můžete mi na to odpověděť? Míním to ve vší slušnosti protože si to nedokážu představit. k anakondě. když jste tak znalý tak určitě nejste tak hloupý abyste neprojížděl zdejší inzerci případně si nezadal dotaz na fb skupiny k někomu kdo tam na fotkách dává svoje anakondy. je to snadné jak facka a nemusíte to lovit tady na diskuzi kam moc lidí nechodí. a rozhodně ne chovatelé nabízet svoje odchovy. Bu´d burzy, zahraniční inzerce a velké i žlutky jsou tu v inzerci k vidění občas taky. stačí koukat.

Ja tady prece nic nelovim, zeptal sem se ktery jiny had by ocenil obrovskou vodni nadrz. :).
oxo

XXX.XXX.87.253
Myslím, že tady otravuje stejný zadavatel jako zde:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3199946/chov-100-hlaveho-stada
Jen zabíjí váš čas.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Obrovskou nádrž by ocenil jakýkoliv vodní had.. klidně si tam můžete dát skupinku Thamnophisek nebo Nerodií... a jestli chcete něco hodně velkého, tak buď anakondy a nebo třeba krajta mřížkovaná..

OXO opravdu to neni muj prispevek.
Africane, diky za prvni rozumnou odpoved. Zkousel jsem hledat na internetu ale jediny mozny reseni bylo koukat druh po druhu a zkoumat, jaky potrebuje jake podminky. Coz je hodne zdlouhave. A nejsem zadny extra zkuseny chovatel abych znal kazdy druh jak a kde zije :).

Koukal jsem na tu mrizkovanou, ale narozdil od anakond mela jen ze je vhodne dat ji do terarka vodni nadrz a zbytek plochy zahazet stepky dreva, ale ja mam terarko cele vodni jen se skalami ktere vystupuji nad hladinu vody, cili nevim zda by to mrizka ocenila :).
Sazan

XXX.XXX.161.10
napsal(a):
OXO opravdu to neni muj prispevek.
Africane, diky za prvni rozumnou odpoved. Zkousel jsem hledat na internetu ale jediny mozny reseni bylo koukat druh po druhu a zkoumat, jaky potrebuje jake podminky. Coz je hodne zdlouhave. A nejsem zadny extra zkuseny chovatel abych znal kazdy druh jak a kde zije :).
Ty vo*e a jak myslíš, že se asi zjišťují podmínky pro ten který druh? Jsi naprosto stejný člověk, jako ti ostatní, co se pak čertí, že je někdo sepsuje za debilní dotazy a lenost. Pecka - jakože někdo jiný má čas se ti tu s něčím vypisovat, podávat info, protože ty nebudeš ztrácet čas hledáním toho kterého druhu a tím, co vyžaduje, co mu vyhovuje a co ne? Ty si tak na něco stěžuj inteligente

Nesnizim se k urazk, absolutne nechapes co sem napsal, nechci po nikom aby mi vypisoval JAK SE.KTERY DRUH CHOVA, ale.ktery druh je vhodny do meho terarka. Zbytek si zjistim sam. Jeste nejaly chytry pripominky?

Ja.nechapu proc se diskuze neucastnej jenom lidi co ze dokazi drzet tematu a ne.zakomplexovani dementi co porad jenom urazej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
No tak už znáš odpovědi krom anakond žádný a prosím hroznýše tam pak fakt necpi, koleduješ si o průser.

To terarko pro hrozny pak treba seriznu a udelam z nej mensi, to sou ale veci ktery clovek jenom tak placne bokem a ostatni se.jich hned chyti.. zbytecne se pak rozjizdi debata o nicem.. jinak uz mam zamluvenou zlutou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
No i tak se chov hroznýšů ve skupinách moc nedoporučuje ale když jste tak zkušený tak to určitě víte že?

Prosim pekne, mohla by jste mi ukazat kde sem o sobe rekl ze jsem zkuseny? Podivejte se o 8 prispevku vis, pisu tam ze zkuseny nejsem. Boze...

Vys*.
Závidím, ale i přeji ti takové chovné prostory. Jen si myslím že pro hady (snad krom těch anakond velkých) je tak velké terarium zbytečné. Je to tedy jen můj názor. Dle mého názoru bude celý chov zbytečně nepřehledný.
Mít možnosti tak velkého teraria, určitě bych zvažoval nějaké malé druhy kajmánků (Paleosuchus).

Ty planuju do budoucna, ale urcite ve vetsim :).

Jen se zeptam, kolik se pohybuje cena mariusek, kdyz budu brat od chovatele abych zbytecne nenaletel. Diky.

Marinusek*.
Hastroš

XXX.XXX.132.88
napsal(a):
Marinusek*.
Takže tam chceš nakonec nacpat ropuchy?
napsal(a):
Nesnizim se k urazk, absolutne nechapes co sem napsal, nechci po nikom aby mi vypisoval JAK SE.KTERY DRUH CHOVA, ale.ktery druh je vhodny do meho terarka. Zbytek si zjistim sam. Jeste nejaly chytry pripominky?
Tak tomu říkám vysvětlení . A koukám, že o pár příspěvků níže už ses k nim snížil.

Nepotrebuju nic vysvetlovat, obhajovat se, travit tady hodiny casu uplne zbytecne, vy asi jo, a neco to o vas vypovida. Ja polozil jedinou jednoduchou otazku, na kterou mi bylo odpovezeno po 20 nesmyslnych a trapnych reakcich, ted sem polozil druhou, tak ja si pretrpim dalsich 20 prispevku urazek mimo tema, a pak se prihlasim :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Ale teď mě napadlo že je jeden had krom anakondy žluté který vy ocenil vodní plochu a jemuž by velikost uvedeného terárka stačila - ideální by bylo dát sem foto - prosím opravdu to nemyslím ironicky. Bradavičník jávský. Je to málo známý had, není uplně maličký, co vím tak v republice ho ani snad nikdo nemá? Nicméně dá se sehnat z dovozu. ale tam už je chov podstatně náročnější jak u anakondy a i krmení je složitější. Je to ovšem velmi zajímavé zvíře.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale teď mě napadlo že je jeden had krom anakondy žluté který vy ocenil vodní plochu a jemuž by velikost uvedeného terárka stačila - ideální by bylo dát sem foto - prosím opravdu to nemyslím ironicky. Bradavičník jávský. Je to málo známý had, není uplně maličký, co vím tak v republice ho ani snad nikdo nemá? Nicméně dá se sehnat z dovozu. ale tam už je chov podstatně náročnější jak u anakondy a i krmení je složitější. Je to ovšem velmi zajímavé zvíře.
Byl tu i odchov a dovozový Acrochordy prodával před prázdninama na burzách v Holešovicích jeden madar(říkaji mu Čáryfuk.fakt je mu podobnej).

U nas v Hore ho exportuje pan Jahoda za 2900. Dekuju za odpoved, zitra na nej kouknu podrobne :).

Importuje, tvl vzdycky neco v rychlosti napisu a prectu si to az po 10 minutach :D.

Tak koukam ze o nich nejsou zadne dostupne informace, pouze ze importovane vzhledem ke slozitosti chovu vetsinou nepreziji. A taky ze se pari pouze jednou za v prumeru 5let. Ale vypada hodne zajimave :).
Afričan

XXX.XXX.112.242
Bradavičníky si nepořizuj - v tom teráriu je stoprocentně zabiješ...
vyfoť to tvoje terárium a dej sem fotku - aby bylo vidět, že fakt nekecáš. Osobně mi taky přijde trochu divné, že by někdo měl doma takhle veliké terárium a nevěděl, co do něj. Na základě jedné indicie tě ale nechci hodnotit.
Pokud si nechceš číst o nárocích různých druhů hadů, terárium prodej, protože v tom případě pro tebe teraristika není. Před pořízením jakéhokoliv druhu by si měl být seznámen s nároky zvířete, které chceš chovat. Ono zjistit, že v zimních měsících bude mít voda příliš nízkou teplotu kolem 18 stupňů a nebo že dáš několik desítek tisíc korun ročně za náklady na energie na vytápění několika kubíků vody na 26-28 stupňů, by mělo být to, co si zjistíš dopředu. I anakonda se ráda vyhřívá a i když je velmi vázána na vodu, ráda si občas vyleze a nahřívá se na břehu... Pokud chceš ale chovat třeba anakondu v takto velkém teráriu, počítej s tím, že bude všechno vylučovat do vody a ty to budeš muset často čistit. Když pominu čistě čištění, hadi tu vodu také pijí a je vhodné jí komplet jednou za čas vyměnit kvůli rostoucímu množství toxických látek...
PS - pro začátek hoď fotku terária, ať si do dokážeme představit. Vyloženě akvatických druhů hadů, kteří moc nevyužívají souš, není zase "tolik" (jako těch semiakvatických)... Pokud si o hadech nechceš sám studovat, nepouštěj se do toho - už kvůli nim. Jestli chceš, můžu ti uvařit guláš, ale krmit tě tu nikdo nebude.

Ale ja sem prece nikde nenapsal ze si o nich nechci nic studovat, proc lidi porad vytrhavate veci z kontextu? Nicmene uz jsem nasel, co jsem hledal, takze diky za reakce.
Hastroš

XXX.XXX.132.88
napsal(a):
Ale ja sem prece nikde nenapsal ze si o nich nechci nic studovat, proc lidi porad vytrhavate veci z kontextu? Nicmene uz jsem nasel, co jsem hledal, takze diky za reakce.
Aha, takže žádný terárko a vaříme z vody
Hastroš

XXX.XXX.132.88
napsal(a):
Nepotrebuju nic vysvetlovat, obhajovat se, travit tady hodiny casu uplne zbytecne, vy asi jo, a neco to o vas vypovida. Ja polozil jedinou jednoduchou otazku, na kterou mi bylo odpovezeno po 20 nesmyslnych a trapnych reakcich, ted sem polozil druhou, tak ja si pretrpim dalsich 20 prispevku urazek mimo tema, a pak se prihlasim :).
Spíš to vypovídá o tobě. Ty tady užíráš čas jiným lidem, protože sis něco vybájil a čekáš, že ti narvou všichni pod čumák. Na blbou otázku, blbá odpověď (my starší to známe jako na hrubý pytel hrubá záplata).

Presne, jak pisete :).
napsal(a):
Zkrátka; jsi naprostej blbeček...