Ahoj, včera (v neděli 11.12.) jsem si domů přivezla pár týdenní užovku červenou, dala jsem jí do terária (okolo 11:00), prozkoumala si ho a zalezla do úkrytu, kde byla schovaná až do večera. Večer okolo 21:00 jsem jí lampu vypla a pořád byla na tom samém místě jako dopoledne. Ale když jsem se ráno probudila, nebyla v úkrytu, na lampě a ani v podestýlce.. Vůbec nevím, kam se mohla podít, když v teráriu není žádná škvíra, kterou by se mohla protáhnout.. Prosím, poraďte mi, co mám dělat.. Děkuji.
evan

XXX.XXX.1.45
Jasně, prohledat taky elektrické transformátory od elektroniky, okolí trubek s teplou vodou, nahřátý zadek lednice, prostě všechny zdroje tepla. často najdeš hada ve stejné místnosti, ale nespooléhala bych na to. hadi se uměj protáhnout uzší škvírou než vypadá možný, takže pokud bude nalezena, je nutno terárko prohlédnout a zabezpečit důkladněji! hodně štěstí!
evan
napsal(a):
Jasně, prohledat taky elektrické transformátory od elektroniky, okolí trubek s teplou vodou, nahřátý zadek lednice, prostě všechny zdroje tepla. často najdeš hada ve stejné místnosti, ale nespooléhala bych na to. hadi se uměj protáhnout uzší škvírou než vypadá možný, takže pokud bude nalezena, je nutno terárko prohlédnout a zabezpečit důkladněji! hodně štěstí!
Jenže když jsem tam tu užovku dávala, kontrolovala jsem jestli tam není sebemenší škvíra. A nebyla tam opravdu žádná. Ještě když si to terárko prohlížela, pozorovala jsem, jestli se nikde neprotáhne. A protáhnout se ani nemohla. Opravdu žádný otvor tam není (kromě dýchacího).
podlolik
napsal(a):
Tak to terárko muselo být chvíli otevřené a utekla.
Tak jsem ji nakonec našla :) byla pod deskou v teráriu. Děkuji moc za rady :).