Dobrý den, chcel by som sa spýtať akú silnú žiarovku by som mal dať do terarii pre koralovku hondurensis, kalifornskú a pytóna kralovskeho. Terariá budú s OSB 100×40×50. Stačí 60w alebo radšej 75w. A ešte by som sa chcel spýtať či stačí vetranie na jednej strane hore a dole alebo na obydvoch bočných stranách. Za odpovede ďakujem.
Pokud uděláš větrání z obou bočních stran, tak tam bude průvan a to je špatně.ideál by bylo z boku a ve stropě, nebo ze předu a ve stropě.Tu žárovku si musíš vyzkoušet.Dej jí blíž jedný boční stěně, ne na prostředek, Změř si teploty (záleží na teplotě v místnosti, izolaci terárka a větrání), pod žárovkou 30 i lehce víc a dál od žárovky bude teplota plynule klesat.Chovanec si bude moct vybrat teplotu, která mu bude v dané chvíli vyhovovat(období před svlekem, gravidita, )prostě teplotní gradient.
Hobliny mají být prosáté aby v nich nebyl jemný prach.Pokud kokosovým vláknem myslíš Lignocel, tak určitě ne.Nepoužívej taky jemný křemičitý písek.Já používám písek do dětských pískovišt (mají to např.v OBI) namíchaný s rašelinou. Dále se používají různé drcené kůry.Podobné vlákno už tu někde je.
Ďakujem ešte by som chcel vedieť ktoré hobliny budú lepšie chipsi extra xxl alebo chipsi extra medium.?
reakce

XXX.XXX.193.205
Jak už bylo psáno, s tou žárovkou se to musí vyzkoušet. Nicméně 75W bude dle mého dost. Já používám i na větší terária většinou 40W. A stačí.
Lignocel víceméně není tak špatný. Pokud se tedy nekrmí v teráriu (což vlastně není vhodné ani při použití jiného substrátu.) Já používám bukové štěpky. Na jejich velikosti, tuším, ani tak nezáleží. Ale zvolila bych asi zlatou střední cestu.
Určitě bych se nebála použít větev z domácí hrušky. Stačí ji vyvařit v octové vodě a zapéct v troubě. :).