Granule pro želvy Sera Reptil Herbivor

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2017 19:47
Erikae

XXX.XXX.162.255

Dobrý den, chci se zeptat na zkušenosti s těmito granulemi, zajímá mne, zda je některý chovatel želv bude hodnotit jako dobrý počin?
Jsou želvami velmi ochotně přijímány. Mohou škodit vysokým obsahem bílkovin? A proč je tam výrobce vůbec dává-když je to pro býložravé plazy určeno?
V létě bych otázku krmení neřešila, toho je všude dost, ale teď... Mám mláďata marginaty-jsou malé, tento rok ještě nezimují. Jsou čilé, dostávají vápník, i přes to měly ale měkčí krunýř. Veterinář mi řekl, že své želvy krmí granulemi, tak jsem si řekla, že to zkusím též. Připadají mi ale nějaké až moc akční . Jedna, která hodně rychle roste, přestože je mladší než první (geny?) začala tu menší kousat do nohou. Je to sameček. Zatím to nejsou vážná pokousání, ale moc mi to radost nedělá. Želvám nedomluvíte. Netuším, jestli si nárokuje teritorium, nebo je zde možnost, že jde o dva samce, proto se perou... třeba někdo poradí.

3.2.2017 21:26
radiata

XXX.XXX.217.59

Ako dolnkoveckrmenie ok, inac rastlinna potrava ( polnicek, cakanka, rynsky salat, rukola ). Toho mas vsade dostatok.

3.2.2017 21:44
lupus4

XXX.XXX.83.3

sou čilé, dostávají vápník, i přes to měly ale měkčí krunýř. Veterinář mi řekl, že své želvy krmí granulemi, tak jsem si
1) vyměňte veta
2)granule nebrat
pro mláďata absolutní špička je endivie - listová čekanka, ostružiník, sukulenty v nouzi nejvyšší možná římský salát, Pro subadulty a adulty čínské (pekingské) zelí (co "nejsušší" a co nejzelenější) a kadeřávek, vše možno i s přídavkem nadrobno nastříhaného sena.

pročtěte si

http://tera.poradna.net/q/view/187580-zelvi-granule?page=r190440#r190440

http://tera.poradna.net/q/view/190862-zelvi-granule-po-seslosti-klubu?page=r285894#r285894

měkčí krunýř
aby mohli využít Ca z potravy, musí být ve správném poměru s P (min 3 Ca : 1P a víc) + potřebují kvalitní UVB, jaké máte?

Přidejte reakci

Přidat smajlík