Krajta královská nechce žrát

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elda132

8.2.2017 19:35
Elda132

XXX.XXX.174.58

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Moje krajta královská už asi sedm měsíců nechce žrát chtěl bych s vás zeptat co mám dělat. Krajtě je asi rok a půl a vážně nevím co mám dělat.

9.2.2017 10:21
Kubis12

XXX.XXX.11.49

Zdravím, měl jsem stejný problém. Taky jsem nevěděl co s ní. Krajty Královské běžně zimují (nežerou) kolem 3 měsíců. Ta moje taky nežrala tak dlouho jako ta vaše. Nakonec jsem vyhledal veterináře, který se zabývá plazy. Dal jí pomocí injekce vitamíny a po 14ti dnech se svlékla a konečně jedla. Prý si had myslí, že je stále zimní období a proto nežere. Je dobré mu začít simulovat léto. Zvýšit teplotu a vlhkost. Přeji úspěšné "rozežrání"

9.2.2017 14:54
nuty

XXX.XXX.11.134

Kubis12 napsal(a):
Zdravím, měl jsem stejný problém. Taky jsem nevěděl co s ní. Krajty Královské běžně zimují (nežerou) kolem 3 měsíců. Ta moje taky nežrala tak dlouho jako ta vaše. Nakonec jsem vyhledal veterináře, který se zabývá plazy. Dal jí pomocí injekce vitamíny a po 14ti dnech se svlékla a konečně jedla. Prý si had myslí, že je stále zimní období a proto nežere. Je dobré mu začít simulovat léto. Zvýšit teplotu a vlhkost. Přeji úspěšné "rozežrání"

Zimování regiusek?Víš odkud jsou?Řekl Ti to veterinář !

9.2.2017 15:08
Pandinus

XXX.XXX.161.10

nuty napsal(a):
Zimování regiusek?Víš odkud jsou?Řekl Ti to veterinář !

Přesně tak, nemluvě o tom, že valná většina regiusek klasického zbarvení je tzv. "odpad" z chovu mutačních krajt, takže ty si o nějaké bývalé domovině a hladovkách dávají zdát. Osobně mi nežrali takto jen dospělí samci z přírody a to jen určitou dobu, kdy začali zase normálně přijímat potravu. Mutační i přírodně zbarvená zvířata (rozuměj odchovaná F1, F2, žádný import) až na výjimky běžně žrala pravidelně v průběhu celého roku a to bez ohledu na to, jaké to bylo pohlaví.
Líbí se mi, jak se tu určuje, že to je to a nebo to, aniž se ví či zná zdravotní stav zvířete a jeho podmínky. Je rozdíl, když nežere zdravé zvíře z nějakého důvodu (přijměme tu myšlenku, že se jedná o adultního samce z důvodu páření) a ne nemocný kus, případně zvíře ve špatných teplotních podmínkách, jemuž je navrch nabízena špatná potrava (některé regiusky loví jen mastomyši, další pískomily, měl jsem regiusky, co se bály a nechtěly potkany, nebo jim vadila bílá barva krmného zvířete).7měsíční hladovka u rok a půl starého zvířete dle mého názoru nemá co dělat s nějakou chutí o páření. Chtělo by to dobré fotografie hada, případně terária a uvedené podmínky chovu.

Jiřisnake

10.2.2017 18:33
Jiřisnake

XXX.XXX.61.207

Kubis12 napsal(a):

Ty jseš vůl..

Pekky

10.2.2017 19:13
Pekky

XXX.XXX.11.118

Kubis12 tím zimovanim asi myslel období sucha. To skutečně 3mesice nežerou a připravují se na páření. Ta rada tak pitomá neni. Jinak jestli máte zkušenosti sem s nimi. Vykaslete se na kritiku a poraďte Elde123..

10.2.2017 20:00
Pandinus

XXX.XXX.132.88

Pekky napsal(a):
Kubis12 tím zimovanim asi myslel období sucha. To skutečně 3mesice nežerou a připravují se na páření. Ta rada tak pitomá neni. Jinak jestli máte zkušenosti sem s nimi. Vykaslete se na kritiku a poraďte Elde123..

V roce a půl? To myslíte vážně? Můžu vědět kolik regiusek jste v chovu měl, když tvrdíte, že je pravidlo, že skutečně tři měsíce nežerou?
K vaší poznámce o tom, že máme poradit:jasně a zřetelně jsem psal, že dokud nebude zvěřejněno tazetelem pár kvalitních fotek terária, zvířete + vysvětlení za jakých podmínek je zvíře chováno, hádáme se o ničem a zvířeti nelze pomoci.

Snakesss

11.2.2017 15:46
Snakesss

XXX.XXX.234.19

Pekky napsal(a):

Ďalší vůl! Už je vas tu hejno.

ssnakess

11.2.2017 18:51
ssnakess

XXX.XXX.214.231

Snakesss napsal(a):
Ďalší vůl! Už je vas tu hejno.

Jiří, nebud trapnej...

Přidejte reakci

Přidat smajlík