Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Irena z Brna

27.6.2017 11:54
Irena z Brna

XXX.XXX.151.198

Po návratu z výletu do přírody jsem si všimla, že mám na noze, zhruba v půlce lýtka, šmouhu od krve. Nejdřív jsem si myslela, že mne pokousaly muchničky, ale zarazilo mne, že tam mám i malé podlitiny. Druhý den, když se podlitiny trochu vstřebaly, jsem uviděla, že ve skutečnosti mám na noze čtyři drobné ranky, uspořádané do obloučku, viz foto. Zpětně jsem si uvědomila, že mě na výletě jednu chvíli něco zabolelo na noze, ale myslela jsem, že jsem se asi škrábla o nějakou větev a nevěnovala tomu pozornost.
Nemůže se jednat o hadí kousnutí? Vypadá to takhle? Vzdálenost mezi vnějšími rankami je necelý centimetr.

27.6.2017 17:52
raddei

XXX.XXX.62.22

Tohle rozhodně had není.

28.6.2017 10:03
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Irena z Brna napsal(a):
Po návratu z výletu do přírody jsem si všimla, že mám na noze, zhruba v půlce lýtka, šmouhu od krve. Nejdřív jsem si myslela, že mne pokousaly muchničky, ale zarazilo mne, že tam mám i malé podlitiny. Druhý den, když se podlitiny trochu vstřebaly, jsem uviděla, že ve skutečnosti mám na noze čtyři drobné ranky, uspořádané do obloučku, viz foto. Zpětně jsem si uvědomila, že mě na výletě jednu chvíli něco zabolelo na noze, ale myslela jsem, že jsem se asi škrábla o nějakou větev a nevěnovala tomu pozornost.
Nemůže se jednat o hadí kousnutí? Vypadá to takhle? Vzdálenost mezi vnějšími rankami je necelý centimetr.

To není ani omylem od hada.

28.6.2017 10:32
lupus4

XXX.XXX.49.0

Pandinus napsal(a):
To není ani omylem od hada.

Já bych to viděl na "kousnutí" ostružiníkem

28.6.2017 11:10
Pandinus

XXX.XXX.161.10

lupus4 napsal(a):
Já bych to viděl na "kousnutí" ostružiníkem

Souhlasím.

Irena z Brna

28.6.2017 15:41
Irena z Brna

XXX.XXX.151.198

Ostružník to není ani náhodou. S "pokousáním" různými trnitými keři mám svoje zkušenosti a tohle vypadá prostě jinak (a hlavně tam žádné trní nebylo). Jak teď koukám na ten obrázek, tak se to jen podle něho může jevit jako obyčejné škrábnutí, ale v reálu jsou tam jasně vidět čtyři oddělené ranky, přičemž první a poslední je evidentně hlubší. Já bych byla jedině ráda, kdyby to had nebyl, kdo by stál o kousnutí hadem, i když nejedovatým, ale vrtá mi hlavou, co to mohlo být.

Naja

28.6.2017 16:23
Naja

XXX.XXX.161.10

Irena z Brna napsal(a):
Ostružník to není ani náhodou. S "pokousáním" různými trnitými keři mám svoje zkušenosti a tohle vypadá prostě jinak (a hlavně tam žádné trní nebylo). Jak teď koukám na ten obrázek, tak se to jen podle něho může jevit jako obyčejné škrábnutí, ale v reálu jsou tam jasně vidět čtyři oddělené ranky, přičemž první a poslední je evidentně hlubší. Já bych byla jedině ráda, kdyby to had nebyl, kdo by stál o kousnutí hadem, i když nejedovatým, ale vrtá mi hlavou, co to mohlo být.

No had to taky nebyl ani náhodou. Jak píšou shora, tyhle čtyři ranky vám udělá ostružina, malina, šípek, cokoliv, co má nějaké trny a že je něco hlubší? Proboha, to má znamenat co? že byl ten trn větší? Nebo jste narazila na hada, co měl čtyři zuby a ten poslední měl jako jednorožec a povedlo se mu ho zabodnout nejhloub?
Jako neberte to jako zesměšnění, spíš nechápu, co tím chcete vyřešit. Kdyby vám to tu lidé potvrdili a fakt to byl had, tak co? Jestliže takovou věc řešíte pozdě, nezlobte se, ale to už nemusíte řešit. Asi jako řešit, do čeho jsem si to ráno v buse sedl, když flek z kalhot už prostě neodstraníte a do vyprání tam bude furt

Irena z Brna

29.6.2017 11:32
Irena z Brna

XXX.XXX.151.198

Hadům do tlamy jsem se nikdy nedívala, takže netuším, kolik mají zubů. To jsem právě doufala, že bych se mohla dozvědět tady. Dočetla jsem se jenom, že "Některé druhy užovek zuby nemají, jiné jen malý počet". Kolik je "malý počet"? Nemůžou to být zrovna čtyři? Dva velké a něco menšího mezi tím? Kousavá je prý užovka hladká. Nevíte někdo, jak má uspořádané zuby?
Jestli to byl had, to mne zajímalo čistě ze zvědavosti - to by přece byl pozoruhodný, i když ne zrovna žádoucí, zážitek, být kousnutá hadem.
Nějaké trní to opravdu nebylo. Že by se mi do nohy prudce zapíchly čtyři trny, symetricky rozmístěné, a pak se zase hladce vytáhly? Já si ten okamžik kousnutí (nebo co to bylo) pamatuji. Jdu po lesní pěšině, kolem jenom tráva, takže nebezpečí čekám leda od klíštěte. Najednou mne něco docela prudce praští a píchne do nohy, podotýkám, že do vnitřní strany lýtka. Zpětně nechápu, proč jsem si tu nohu hned neprohlédla, zabolelo to celkem dost. Jenom jsem si pomyslela něco ve smyslu "sakra, jak ten klacek mohl vyskočit tak vysoko?!" Myslela jsem totiž, že jsem jednou nohou nějak převrátila větev ležící na zemi, ta se zvedla a píchla mne, taková věc se mi už stala.

29.6.2017 16:11
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Irena z Brna napsal(a):
Hadům do tlamy jsem se nikdy nedívala, takže netuším, kolik mají zubů. To jsem právě doufala, že bych se mohla dozvědět tady. Dočetla jsem se jenom, že "Některé druhy užovek zuby nemají, jiné jen malý počet". Kolik je "malý počet"? Nemůžou to být zrovna čtyři? Dva velké a něco menšího mezi tím? Kousavá je prý užovka hladká. Nevíte někdo, jak má uspořádané zuby?
Jestli to byl had, to mne zajímalo čistě ze zvědavosti - to by přece byl pozoruhodný, i když ne zrovna žádoucí, zážitek, být kousnutá hadem.
Nějaké trní to opravdu nebylo. Že by se mi do nohy prudce zapíchly čtyři trny, symetricky rozmístěné, a pak se zase hladce vytáhly? Já si ten okamžik kousnutí (nebo co to bylo) pamatuji. Jdu po lesní pěšině, kolem jenom tráva, takže nebezpečí čekám leda od klíštěte. Najednou mne něco docela prudce praští a píchne do nohy, podotýkám, že do vnitřní strany lýtka. Zpětně nechápu, proč jsem si tu nohu hned neprohlédla, zabolelo to celkem dost. Jenom jsem si pomyslela něco ve smyslu "sakra, jak ten klacek mohl vyskočit tak vysoko?!" Myslela jsem totiž, že jsem jednou nohou nějak převrátila větev ležící na zemi, ta se zvedla a píchla mne, taková věc se mi už stala.

Za sebe poslední reakce - pokud chcete vědět, kolik má který had zubů, tak si to najděte na netu, hadů u nás žije poskrovnu a těch, co se při zašlápnutí brání kousáním ještě méně, takže to není tak pracné.
Pro mě to končí tím, že i kdyby to byl had, tak tím šlápnutím jste mu na 90% způsobila smrtelné zranění. Naopak vaše zranění nevykazuje nic, co by nasvědčovalo tomu, že by to byl had, natož i kdyby byl, že vám had ublížil, z hub a výprav chodí z lesa děti orvané omnoho více a takových ranek mají tolik, že by je muselo přepadnout "klubko zmijí". Pozoruhodný zážitek to pro mě nikterak není, pokud přišlápnete psa, kousne vás taky, kočka poškrábe atp. Nic pozoruhodného v tom tedy nevidím, je to běžná obranná reakce na ublížení a bolest způsobenou něčím či někým jiným. Ale opět - nevidím důvod myslet si, že to je od hada. Ostatně po ostružiníku i jiných rostlinách vám taky nezůstanou pokaždé v ráně trny, zato třeba od hada jsem vytáhl několikrát v životě z rány hadí zuby.
Ještě mě napadlo, jestli to je vůbec pravda, jestli jste se nenechala rafnout nějakou gutkou a teď až všichni napíšeme, že to není od hada napíšete, jací jsme borci, že jsme to zavrhli a on to byl had. Jen to nebylo v lese, ale doma.

Irena z Brna

30.6.2017 11:48
Irena z Brna

XXX.XXX.151.198

Za sebe též poslední reakce - s tím pozoruhodným zážitkem to byla asi nešťastná formulace. Ptala jsem se z obyčejné lidské zvědavosti. Přinesu si z výletu netypický, i když neškodný šrám (hypotézu s ostružiním jednou provždy zamítám), vzpomenu si na incident s podivně vymrštěným "klackem", tak mne napadne, jestli to nemohl být had. Tady jsem si to chtěla potvrdit nebo vyvrátit.
Proti hadům obecně nic nemám, v zoo nebo sem tam ve volné přírodě si je se zájmem prohlédnu a rozhodně jim nechci nějak ubližovat. Takže jestli to had přece jen byl, nijak mu neupírám právo se bránit a bylo by mi líto, kdybych ho nějak zranila.
Přeji všem pěkné prázdniny a hlavně ať nikoho neuštkne ostružník, natož pak Bellis perennis!

1.7.2017 21:54
raddei

XXX.XXX.62.22

To že hadi nemají zuby nebo jich mají málo, je naprostá krávovina. Pokud jste vyloučila ostružiník, tak můžete bezpečně vyloučit i hada. Já bych zkusil teorii o letce komárů co to bylo asi nezjistíme.

Cleo

20.7.2017 15:14
Cleo

XXX.XXX.30.49

Dobrý den, šlo by sem event. vložit nějaké foto od kousnutí užovkou - třeba doma chovanou? Přečetla jsem vlákno, nekloním se k ničemu. Ale fotky od kousnutí užovkou (a že třeba hladké jsou někdy trochu nasí.ací) by mě celkem zajímaly. Zdravím jinak všechny teraristy.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2017 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.103

Prvni foto kousanec id 2m hroznysky. Druhe foto kousanec od cca metroveho hroznyse.

24.7.2017 21:16
Skyrra

XXX.XXX.234.30

Trochu rozmazané foto, ale išlo o mladého e.c. cenchria.

Přidejte reakci

Přidat smajlík