Sati

XXX.XXX.248.217
Jak často a jakým množstvím krmit rybožravého hada?
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Každý týden sumce, a jednou za 14dní perutyna
nepohrdnou ani vyplavenou mrtvolou, rádi žužlou palce
utopence naloženého taky rády
a uzenáče s chlebíkem po tom se utlučou.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Sati: Rybožraví hadi mají obecně rychlejší metabolismus, takže bych to asi vypozoroval dle druhu. Nakrmím, nechám hady vytrávit a cca 2 dny po defekaci bych krmil znovu. Pozor jen na krmení rozmraženýma rybama kvůli absenci důležitých látek a vitamínů.. Jestli chováš třeba užovky rodu Thamnophis, bude to pravděpodobně častěji než u jávských bradavičníků.
já

XXX.XXX.196.231
Afričan
napsal(a):
Sati: Rybožraví hadi mají obecně rychlejší metabolismus, takže bych to asi vypozoroval dle druhu. Nakrmím, nechám hady vytrávit a cca 2 dny po defekaci bych krmil znovu. Pozor jen na krmení rozmraženýma rybama kvůli absenci důležitých látek a vitamínů.. Jestli chováš třeba užovky rodu Thamnophis, bude to pravděpodobně častěji než u jávských bradavičníků.
Na dotaz adekvátní odpověď, když tazatel neuvede druh, počet, velikost atd, tak co čeká? Že máme vešteckou kouli aby jsme dokázali vytušit zbytek údajů? To je jako kdyby se ptal kolik jídla sní člověk. Co mu napíšete? Vy víte jestli myslí dítě v africe (miska rýže týdně) a nebo 150kg rozežranýho amíka (5 bigmaců denně) ? Pro adekvátní odpověď se lidi musí naučit dávat kvalitní dotazy.
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Afričan dle reakce je na dementní dotazy zvyklí a sedí mu i na ně odpovídat, existuje nejspíš pouze jeden druh rybožravého hada, takže jednoduchá odpověď.
Nehledě k věku, velikosti potravy, způsobu života hada, na vše univerzální odpověď.
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Jinak ano celá naše třída uslintaných retardu z 1.stupně se pobavila :).
Afričan
napsal(a):
Dostal odpoved na ktorej som sa osobne pobavil..Kedze nevie ani polozit spravne mierenu otazku, nie to studovat info o predmetnom druhu ktory chova, chce chovat,..co ine ako ironia sa tu hodi.
Zmrazovanim sa ziadne vitaminy vyrazne neznehodnotia a ani stopove látky ( su na to vedecke prace ). Dokonca mrazenim sa ucinnost niektorych latok zvysi ( C, provitamin A,..). Divne no realita.
Skor by som radil nekrmit morskymi rybami, rybami s vysokym obsahom vody pri mrazeni a pod.
Sati

XXX.XXX.225.161
Děkuji za užitečné odpovědi, kdybych potřebovala vědět něco o konkrétním druhu tak to napíšu, ptala jsem se spíše na zkušenosti s různými hady, ale nevadí...
Terar

XXX.XXX.234.7
Sati
napsal(a):
Děkuji za užitečné odpovědi, kdybych potřebovala vědět něco o konkrétním druhu tak to napíšu, ptala jsem se spíše na zkušenosti s různými hady, ale nevadí...
Preboha veď to závisí od druhu, veľkosti, veku-mláďa, dospelí jedinci a podobne.
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Jak často krmit hlodavcožravého hada, a čím? lehčí na pochopení jak blbý dotaz to byl?
Sati

XXX.XXX.194.25
Dobře tak znovu a jinak Jak často krmit například užovku proužkovanou, užovku kostkovanou,.. Která je 40cm dlouhá,80cm dlouhá,120cm dlouhá, stará 2 měsíce, rok,5 let,...
A krmíte ji 2x týdně,1x týdně,10x týdně a čím? Mraženým, akvarijníma rybkama,..? Už to chápou i ti ostatní kromě Afričana, který mi jako jediný dal smysluplnou odpověď a pochopil můj dotaz?
Terar

XXX.XXX.193.235
Sati
napsal(a):
Dobře tak znovu a jinak Jak často krmit například užovku proužkovanou, užovku kostkovanou,.. Která je 40cm dlouhá,80cm dlouhá,120cm dlouhá, stará 2 měsíce, rok,5 let,...
A krmíte ji 2x týdně,1x týdně,10x týdně a čím? Mraženým, akvarijníma rybkama,..? Už to chápou i ti ostatní kromě Afričana, který mi jako jediný dal smysluplnou odpověď a pochopil můj dotaz?
Blba hus! Arogantny fracek! Bež sa hrať, ty uzovka kostkovana.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Terar - dal jsem univerzální odpověď. Krmit na základě pozorování.. Pokud o rybožravých užovkách uvažujete, ideálně mrkněte do inzerce, kdo prodává (hledejte rod Thamnophis, Nerodia, atd). Když bude někdo nabízet odchov, napiště mu a poraďte se. Užovky obecně žerou ve stejných intervalech, ale různě velikou porci (tady velikost zvířete nemá vliv na četnost krmení).
Z hloupých odpovědí místních trollů si nic nedělejte. Nikdo učený z nebe nespadl a na anonymních fórech mají všichni IQ151,2 metry a 120 kg svalové hmoty.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Pardon za překlep, odpověď byla pro Sati.. Původně osloveného nelze než ignorovat.
Terar

XXX.XXX.234.228
Afričan
napsal(a):
Terar - dal jsem univerzální odpověď. Krmit na základě pozorování.. Pokud o rybožravých užovkách uvažujete, ideálně mrkněte do inzerce, kdo prodává (hledejte rod Thamnophis, Nerodia, atd). Když bude někdo nabízet odchov, napiště mu a poraďte se. Užovky obecně žerou ve stejných intervalech, ale různě velikou porci (tady velikost zvířete nemá vliv na četnost krmení).
Z hloupých odpovědí místních trollů si nic nedělejte. Nikdo učený z nebe nespadl a na anonymních fórech mají všichni IQ151,2 metry a 120 kg svalové hmoty.
Kŕmiť na základe pozorovaní, čo ty tu vieš splodiť - veľa textu, no žiadna hodnota. Krmi sa podľa veku.
LucieKos

XXX.XXX.1.20
Terar - Krmí se podle věku? A to jsi vzal kde proboha?
chameleontomik

XXX.XXX.1.20
Věk by mohl být úměrný s růstem.
mládě krmíme víc kvůli růstu než dospělce kvůli obezitě.
Afričan

XXX.XXX.112.242
Bavíme se tu o rybožravých hadech, ne o Bitiskách. Tam bych souhlasil, že se to s krmením přehánět nemá
Natrix, Thamnophis či Nerodia i v dospělosti žerou ve stejných intervalech jako prckové, jen to chce přizpůsobit porce.. Tlustou Thamnophisku jsem ještě neviděl.
Terar

XXX.XXX.234.191
LucieKos
napsal(a):
Terar - Krmí se podle věku? A to jsi vzal kde proboha?
To je relny stav..tak zbytocne sa tu s tvojim mozgovym pochodom zapajas.