Klouže ze skla, neudrží se

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2018 14:46
litva001

XXX.XXX.168.153

Dobrý den, mám problém: strašně se bojím o mé 2pagekony rasnate, ktere mam uz skoro rok.
Krmím je cvrcky s vapnikem a ovocnymi ksickami spolu s repashy super food. Kdyz jsem si gekony koupila od chovatele bylo mi receno ze si mam koupit vitamíny v kapkách AD3E a redit jednu kapicku s litrem vody a jednou za mesic jim to striknout do rohu terarka a ze to nesmim prehnat jinak je muzu predavkovat. Pokousela jsem se zjist co nejvice informaci o techto kapkach, zjistila jsem ze by se jim vubec nemeli davat tak sem jim je nedavala, ale mela sem z toho spatny pocit tak jsem znovu zacala cit o techto kapkach a docetla jsem se ze se ma jednou za mesic kapnout malinka kapicka na čumák, tak jsem tedy tak zacala paktikovat od listopadu az do ted, takze cilati dostali zatim 4krat. Bojim se ze sem je předávkovala, kapky uz jim davat nebudu. Kapicka byla ale opravdu malinka, delala jsem to tak ze jsem si vzala pinetku do vlasu, ktera mela na konci plastovou kulicku, ponorila do kapek a vytahla, tim se mi udelala mala kapicka na konci pinetky, kterou jsem nasledne dala gekonovi na cumak. Myslite ze maji šanci prezit? Mam podezření na to předávkování. Popripadne jak je mohu vylecit? Mam davat vice vapniku?

3.3.2018 14:51
litva001

XXX.XXX.168.153

Zapomněla jsem napsat ze jeden je na tom hůře, ackoli dostavali stejne. Neudrzi se na skle (klouze) prijde mi ze nema sílu, porad je schovsny na jednom místě a taky driv zral vice.

6.3.2018 12:36
eli22

XXX.XXX.181.79

Podle mě jsou fakt předávkovaný. Pagekoni jako noční gekoni potřebují úplně zanedbatelné množství D vitamínu, takže ani nepotřebují UVB, stačí co je v běžných vitamínech (třeba Plastin). Takže Váš chovatel byl dost divný, když Vám to takhle doporučil. Předávkováním se jim vyplavuje vápník, může dojít k deformaci končetin, možná Váš případ, poškození jater a ledvin,.. Takže kapky vyhoďte, dávejte jen vápník a doufejte.

6.3.2018 17:03
gekoncik8888

XXX.XXX.220.242

Zkoušela jste s nimi zajít na veterinu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík