Co bych tam mohla dát?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2019 15:41
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Zdravím všechny teraristy!
Mám relativně velké terárko (80×40×50 - D׊×V) a v něm páreček dendrobates auratus. Tzn. tropické terárium. Je v něm přes den asi 25 stupňů a přes noc 22. Je bohatě osázené rostlinami, jsou tam kameny atd. Klidně bych mohla dokoupit i UVB, protože mám jen obyč. led světlo. Ráda bych do tera dala ještě něco. Třeba nějakou ještěrku. Napadá mě anolis, ale šla bych spíš do něčeho menšího.
Nenapadá Vás něco?
Klidně se ptejte.
Jo a děkuji za všechny odpovědi .

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2019 16:16

Nechte to jak je, případně třeba přikupte další žabku. Takhle vzdálené skupiny zvířat (plazy a obojživelníky) ale dohromady v jednom tera nechovejte. Pokud chcete ještěrku, pořiďte jí druhé tera, kde bude moct být sama. :) Je to čistě kvůli pohodlí vašich chovanců.

8.4.2019 16:24
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechte to jak je, případně třeba přikupte další žabku. Takhle vzdálené skupiny zvířat (plazy a obojživelníky) ale dohromady v jednom tera nechovejte. Pokud chcete ještěrku, pořiďte jí druhé tera, kde bude moct být sama. :) Je to čistě kvůli pohodlí vašich chovanců.

Tak jo, děkuju .
Asi nejspíš přikoupím další, protože 2 malé žabky v zarostlém terárku je málo .

17.4.2019 19:33

Slyšel jsem právě jen o anolisech s žábami, o ničem jiném nevím

19.4.2019 15:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Proč by v terárku nemohlo být několik druhů zvířat? Myslím druhy, co se zrovna vzájemně nežerou. Ne, že bych tomu nějak rozumněla, proto se ptám, ale třeba v pralese se to jen hemží, tak proč by tam nemohly být žáby a třeba ty ještěrky pohromadě?

19.4.2019 17:07
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

lesnížínka napsal(a):
Proč by v terárku nemohlo být několik druhů zvířat? Myslím druhy, co se zrovna vzájemně nežerou. Ne, že bych tomu nějak rozumněla, proto se ptám, ale třeba v pralese se to jen hemží, tak proč by tam nemohly být žáby a třeba ty ještěrky pohromadě?

No taky mi to nešlo do hlavy.
Anolisové by se s pralesničkami měli snést, protože ty žáby, co mám jsou na dně tera a anolisové nahoře. Ještě k tomu jsou žabky spíš někde ukryté, s tím jsem ale počítala.
Já si to všechno ještě pročtu, popřemýšlým a pak se rozhodnu.
Jen jsem se chtěla zeptat, jestli Vy, zkušení teroristé ještě něco neznáte.

19.4.2019 20:09

A proč by spolu být měli? Kromě estetiky mě žádný důvod nenapadá a pokud je to váš důvod pro tenhle nápad, je to docela krok ve špatném směru, nezlobte se.

Proč ne? V pralese mají téměř neomezeně místa a můžou od sebe být jak daleko chtějí. Ano, existují třeba paludárka, kde se chovají ještěři a rybky navzájem, ale tam jsou ty rybky obvykle jako zdroj potravy. Nebo je to v zoo, což je ale bez urážky něco, k čemu by se domácí chov vůbec neměl přirovnávat.
Pralesničky jsou prudce jedovaté (což jako jejich chovatel určitě víte :D) a dávat k nim anolise, kteří v některých případech obojživelníky i žerou, mi přijde fakt nešikovné.
Jak říkám, pokud chcete terárko víc osídlit, pořiďte více žabek. Dendrobátky jsou samy o sobě nádherná zvířata a když jim terárko zařídíte tak, aby v něm pěkně vynikly, nebude třeba to ničím "dozdobovat". ;)

19.4.2019 20:34
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

A proč by spolu být měli? Kromě estetiky mě žádný důvod nenapadá a pokud je to váš důvod pro tenhle nápad, je to docela krok ve špatném směru, nezlobte se.

Proč ne? V pralese mají téměř neomezeně místa a můžou od sebe být jak daleko chtějí. Ano, existují třeba paludárka, kde se chovají ještěři a rybky navzájem, ale tam jsou ty rybky obvykle jako zdroj potravy. Nebo je to v zoo, což je ale bez urážky něco, k čemu by se domácí chov vůbec neměl přirovnávat.
Pralesničky jsou prudce jedovaté (což jako jejich chovatel určitě víte :D) a dávat k nim anolise, kteří v některých případech obojživelníky i žerou, mi přijde fakt nešikovné.
Jak říkám, pokud chcete terárko víc osídlit, pořiďte více žabek. Dendrobátky jsou samy o sobě nádherná zvířata a když jim terárko zařídíte tak, aby v něm pěkně vynikly, nebude třeba to ničím "dozdobovat". ;)

Haha.
Jenže Vy taky určitě víte, že pralesničky svůj jed v zajetí ztrácí a jsou naprosto neškodné. Svůj jed v přírodě získávají tím, že jedí různé termity.

19.4.2019 20:46

No, jak vidíte, nenapadlo mě to, takže za to se omlouvám. :D
Ale i přesto - můžete (nemusíte, ale můžete) přijít buď o ještěrky, nebo o žabky, ve finále se na tom nic nemění. Tak proč to riskovat? Že v přírodě žijí tak nebo onak je sice fajn, ale taky je tam spousta rizik, která se domácí chov snaží eliminovat.
Dejte mi pádný důvod kromě "vypadá to hezky" nebo "šetří to místo" a přestanu špačkovat. Jde skutečně jen o pohodlí vašich zvířat. ¯\_(ツ)_/¯

19.4.2019 21:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale i přesto - můžete (nemusíte, ale můžete) přijít buď o ještěrky, nebo o žabky, ve finále se na tom nic nemění. Tak proč to riskovat? Že v přírodě žijí tak nebo onak je sice fajn, ale taky je tam spousta rizik, která se domácí chov snaží eliminovat.
Dejte mi pádný důvod kromě "vypadá to hezky" nebo "šetří to místo" a přestanu špačkovat. Jde skutečně jen o pohodlí vašich zvířat. ¯\_(ツ)_/¯

Jak vy víte, jestli by jim nebylo veseleji, kdyby tam měly více obyvatel, více vzruchů, třeba i potřebu se schovávat?

19.4.2019 21:06
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Tak si nechám poradit od zkušenšho teraristy (od Vás) a přikoupím další žabky .

Jako nevím, ale četla jsem, že se auratky samečci nesnesou. Jak Vy poznáte, zda je to sameček. To jen odhadnete. Dospělce nechci.

19.4.2019 21:14

Tak uvidíte :D kdo z nás je zkušenější, to asi záleží na situaci a probíraném zvířeti, ale tak či tak přeju hodně štěstí. Napadá mě třeba pořídit jiný typ pralesniček, pokud na té druhové rozmanitosti opravdu trváte, ale to už se budete muset rozhodnout podle sebe a případně si najít nějaký ten druh, který by se k těm vašim současným bez komplikací hodil.

20.4.2019 07:15
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Tak uvidíte :D kdo z nás je zkušenější, to asi záleží na situaci a probíraném zvířeti, ale tak či tak přeju hodně štěstí. Napadá mě třeba pořídit jiný typ pralesniček, pokud na té druhové rozmanitosti opravdu trváte, ale to už se budete muset rozhodnout podle sebe a případně si najít nějaký ten druh, který by se k těm vašim současným bez komplikací hodil.

Děkuji .
Já jsem přemýšlela ještě nad phyllobates vittatus. Možna to zkusím. Kdyby náhodou, tak přikoupím 2. terro.

Přidejte reakci

Přidat smajlík