Agama vouskata

Prodám Agamu vousatou - Prodám agamu vouskatou je to samec věk a 3 roky.pro...
Dohodou
Mám problém s agamou vousatou, už asi tři týdny nic nežere.
Zkoušeli jsme roztok hroznového cukru aji tatarák z cvrčků. Pořád sedí nahoře u větrání, je tam přes den i v noci. V teráriu je jedna zářivka pod kterou je 42°C a jedna žárovka UVB 26W 10.0 . V rohu je 28°C. Na jídlo mu ráno dávám pár lístků pampelišek které posypu vitamíny.
Předem děkuji za odpovědi.
Když jakékoliv zvíře chované v terárku tráví čas nalepené co nejvíc to jde k větracímu otvoru, bývá nejpravděpodobněji problém s přehříváním vymezeného prostoru. Vaše terko nebude o mnoho větší než cca 50x40x40. Nějak si nedokážu představit že v tak omezeném prostoru a pouze s horním větráním dokážete realizovat zóny o vhodné teplotně. Rozhodně bych si, průběžně během dne, ověřil teploty.
Pokud jediné zdroje světla jsou UVB kompakt a obyč. žárovka, bude i málo světla, respektive světla s nedostatečným spektrem. S pohledu agamy je to vlastně neustálé šero. To vám rozhodně aktivitu a chuť k jídlu nijak nepodpoří a agamě už vůbec ne.
Místo tatarských vymyšleností zkuste raději živé dubie vhodné velikosti a menší sarančata. Agamu nejlépe vyprovokuje k lovu pohyb a pochybuji že tatarák je tak čerstvý že se ještě hýbe. Předávkování vitamíny ve vašem případě asi nehrozí ale denní saturace zejména D3 je jako pouhá prevence na pováženou.
Moc děkuji za odpověď. Terárium má rozměry 80 na 40 na 50. Tatarák jsme dávali na doporučení recenzí, stejně tak roztok hroznového cukru. V předchozím příspěvku jsem špatně napsal počet týdnů kdy nežere, je to cca 6-7 týdnů. Když se mu dají živí cvrčci do teraria tak na ně vůbec nereaguje. Jí pouze tak,že mu otevřu tlamičku a listy nebo cvrčky dám přímo. Nevím,jestli to může mít souvislost,ale přestal žrát potom,co jsem vyměnil terarko (2 měsíce byl v takovém provizorním,menším, a tam bylo vše OK. Fotku žárovek přikládám.
Není zač, nicméně přestože jsem se netrefil na rozměry terárka (odhadoval jsem podle velikosti agamky) zkontroloval bych ty teploty. Samozřejmě netuším jaké obvyklé teploty máte v okolí terka, tak alespoň jak je to u mě. Mám shodou okolností v karanténním terku 120x40x40 cm podobnou sestavu tj. 75W výhřev 25W kompakt UVB 15, doplněné lineární osramkou s UVA. Celý strop terka je větrací a stejně se v klasických bytových podmínkách přehřívá. Takže teplo dvě hodiny svítí a hodinu ne.
V normálních terkách 150x60x60 jsou 50W výbojky a lineární osramky s UVA a je to na hraně. Nemusí ta apatie být teplotou ale připadá mě to prostě nejpravděpodobnější.
Teploměry používám lihové, bimetalové i digitální, pokud je potřeba měřit teplotní zóny tak i více najednou. Netuším tedy, zda se ptáte zrovna na toto ale dejme tomu že ano. Ono to vypadá že mám nezdravou zálibu v teploměrech, není to tak. Mám terárií poněkud víc a v každém teploměr, takže si mohu vybírat. Kalibraci provádím podomácku jednou za čas a nebo když pojmu podezření.