Gekončík noční - večerní osvětlení - je nějaké?

Gekončík noční
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2021 06:56
Alda333

XXX.XXX.46.146

Zdravím.
Mohl by mi někdo poradit jestli je možno instalovat nějaké osvětlení na večer do terária s gekončíkem nočním, aby ho nijak neomezovalo, já ho viděl a mohl pozorovat?
Děkuji za odpovědi.
Aleš

9.9.2021 14:38
BENITO 319

XXX.XXX.27.91

Ahoj,já jsem v teráriu použil jako noční osvětlení led diody s modrým spectrem,které mám zapojené přes časovač.Osvětlení se zapíná 5min.před tím než zhasne hlavní světlo a to vypne ve 21hod.Noční světlo mi potom svítí samostatně do 02.30hod,kdy ho časovač vypne.Noční osvětlení má 12 diod v pásku a může být napájeno od 4v - 12v, podle toho jakou chceš svítivost,já napájim 6v a v pohodě.Gekončíci jsou noční " raubíři", světlo je neruší a ty je můžeš nerušeně pozorovat a někdy je to lepší než telka.Přeji hodně úspěchů,Petr Beneš , K.Vary.

10.9.2021 06:44
Alda333

XXX.XXX.46.146

Díky moc za reakci.
Já jsem vyzkoušel UV žárovku, která svítí také modře, ale vydávala teplo, což jsem nepotřeboval.
Přeji také mnoho úspechů.
Aleš, Ostrava

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2021 06:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alda333 napsal(a):
Díky moc za reakci.
Já jsem vyzkoušel UV žárovku, která svítí také modře, ale vydávala teplo, což jsem nepotřeboval.
Přeji také mnoho úspechů.
Aleš, Ostrava

Jsem zmatená. UV žárovka, která vydává teplo?

10.9.2021 08:44
Alda333

XXX.XXX.46.146

Možná jsem to popletl. Žárovka 25W svítí modře (fialově) a vydává teplo. Až přijdu domů podívám se na tu krabičku od žárovky. jsem taky zvědavý, co je to zač. dám vědět.
Aleš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík