vojttay

XXX.XXX.76.130
Doufám že mi někdo pomůže můj chameleon se vůbec nehýbe má zavřené oči nic nejí ale je furt na živu každý den mu dávám ještě s jiným chameleonem do terária 4 cvrčky, ale když mu je dam k puse zasičí a odkopne ho.
Nevím co mám dělat, prosím pomoc.
Petra549

XXX.XXX.9.123
Ak ešte stále žije, zoberte ho k veterinárovi. Nevyzerá dobre a aj tak mu sám nepomôžete. Ten druhý chameleón je samec? Máte v teráriu uvb žiarovku, správnu teplotu 27-31°C a vlhkosť okolo 60%? Dávate im vitamíny? Aká je stará?
vojttay

XXX.XXX.76.130
Žije ano ten druhy je samec teplota je tam kolem 30 stupňů a vlhkost je taky dostatečná , vitaminy dávám a má cca 4 měsíce
Petra549

XXX.XXX.71.126
Sú tu skúsenejší chovatelia ako ja, ktorí by Vám poradili lepšie, ale pokiaľ má čo potrebuje, tak to podľa mňa môže byť choroba, s ktorou si sám nepomôžete a treba pomoc veterinára, alebo pokiaľ je to samica a veľmi mladá, môže byť vyčerpaná z rozmnožovacieho apetítu samca a treba ju oddeliť od samca inak zomrie a keď nezačne žrať zobrať k vet a pokiaľ je to mladý samec, môže ho ten druhý napádať a treba tiež oddeliť.
Nevíte co máte dělat? Tak já vám to povím. Ze všeho nejdříve si nastudujte podmínky podmiňující chov chameleonů. Vitamíny, ač kouzelné slůvko, situaci nezachrání. Máte představu jaké, v jakém množství a z jakého důvodu je dávkujete? Pochybuji, vzhledem ke stavu zvířete. Ostatně snaha o chov dvou kusů v jednom teráriu jinak než blbě dopadnout nemůže.
vojttay

XXX.XXX.76.130
Nechápu proč jste tady tak naštvaný chameleoni nejsou ani moji hlídám je svému bratrovi který je v nemocnici a jedinou věc co jsem napsal že chci vědět co mám dělat protože jsem se o žádné plazy nikdy nestaral takže na mě nadávate úplně zbytečně
vojttay
napsal(a):
Nechápu proč jste tady tak naštvaný chameleoni nejsou ani moji hlídám je svému bratrovi který je v nemocnici a jedinou věc co jsem napsal že chci vědět co mám dělat protože jsem se o žádné plazy nikdy nestaral takže na mě nadávate úplně zbytečně
Což jste však opomněl zmínit. S tím chápáním to není tak složité, většina lidí zde má ke zvířatům blízký vztah (předpokládám), takže takové fotky prostě vzbuzují emoce. Nevím jak dlouho jste nucen se o chamíky starat ale toto není stav do kterého se zvíře dostane během obvyklé doby hospitalizace chovatele. Takže až se bratr vrátí můžete tlumočit doporučení.
ahoj1

XXX.XXX.92.26
vojttay
napsal(a):
Ale ještě 17.12. jsi, v příspěvku s fotkou umírajícího dlouhodobě zanedbaného zvířete, říkal "můj chameleon" takže nás jako mělo napadnout, že ten, kdo ho dostal do tohodle stavu, je ve skutečnosti tvúj bratr?! Já ti aspoň rozhodně věřím, že ses nikdy o žádné plazy nestaral.
Co máš dělat? podle mě tomu zvířeti na fotce, pokud většinu času leží zkřivený na zemi a nehýbe se , už není jiné pomoci než utracení - druhá možnost, že se bude ještě nějakou dobu trápit než ho smrt konečně vysvobodí sama. Je pokroucený, to není nějaká náhlá nemoc, špatně rostl vlivem dlouhodobě nevhodných podmínek a stresu. Možná kdyby se mu dostalo opravdu odborné pomoci a náležité péče, tak kdo ví - ale to bys musel opravdu změnit svůj přístup a to nevypadá. To zvíře je na umření.
Co je asi nejdůležitější rada, kterou teď potřebuješ, nepořizuj si další zvířata, a to platí i pro bratra, pokud ho máš.
Chameleon9999

XXX.XXX.18.20
Dobrý den. Můj chameleon špatně dýchá a tekla mu pěna z pusy co mám delat